IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Айдеее.... ти му извади очото! Недей така, празници идват. Ще го удари в очото некоя тапа на шампанско.
    Не това имах имах предвид, а да му изпиша вежди Гео за мен е на високо ниво и много ерудиран, но за съжаление, не сме видели разгърнат пълният му потенциал. Между другото, някъде срещах, че ни наричат страната на трагично загиналите поети, като ставаше дума, не само за Смирненски, Яворов, Вапцаров, Гео, Дебелянов, но и други се споменаваха....и като че ли статистиката е красноречива Така че се замисли и ти, преди да пишеш стихосбирката... (шегувам се, разбира се)

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

Всъщност съм съгласен с теб. Контекстът, моментът, мизансценът, настроението могат да дадат различен резултат на финала. Да не говорим пък, че нещо може да ес приема като емоция, фантазия, дух, словесност а не като опредметена тленност и отблъскваща материя.

Вашите стихчета бяха ужким заядливи, но в действителност закачливи и обични.
      А относно Вийон директно предупредих, че трябва да има готовност за среща с ужаса!
      Пътят между двете е неведомен.

Наздраве!

За наместване
      Calm Piano Music
      Франсоата си е добре човекът, само де времето му, епохата, де, не е съвсем наред. Наздраве за избесените из стиховете му!

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Малко и на мен така ми дойде. Иначе мосю Начев си е талант. Но ми напомни с нещо за Гео Милев (трагична участ) иначе и той страхотен талант.
        Айдеее.... ти му извади очото! Недей така, празници идват. Ще го удари в очото некоя тапа на шампанско.

Коментар

• Добро утро !
          Начии, кът замаян съм....
          Прочетох зодиакалните пожелания на Лелчето и ми се стопли душичката...Аха, аха да отговоря и ме завъртя празнично феята на зъбките и цял ден се дърлям с проблемите, оголил грозно зъби...
          Прочетох писанието на хер Начев и се строполих на земята в интрелектуален амок....Тиквата ми зацепи от алкохолните дни и нищо не роди....
          Започнах с песнопонията на Прецакания и дигнах бял байряк.... А след това и бирата, щоот от уиски и вина вече съм грейнал като коледна елха...
          Наздраве !
          пп Отивам да дремна 2-3 часа...
          пп Не списвам за Тарантул , щоот бачкери, тапеджии и паркетаджии не се котират на масата в Кръчмата.....
          Last edited by 4i40; 21.12.2018, 19:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Туй стихче е перфекция - помня го от ранна деЦка възраст, то затова съм станал и такъв отнесен от вихъра. Сега съм сипал виски, лешничета и едно пепси и закривам годината. Наздраве!
            Не ти ли е рано да закриваш годината? Или ти като се отнесеш от довечерска, та чак до след Ивановден. Така е като си общуваш с феи като Кака и Леля и с гномове като мойта напета личност и онова съсухреното старче, де се самовеличае като Чиче. Груйчо, Груйчо, смени питието, Нова година иде, дай го по-ларж, мани го това фермерско питие вискито. Викни си една ракия, речи си една мастика, разпусни колана и откопчай второто копче. На ризата, ей, ти какво разбра?

Коментар

А относно Вийон директно предупредих, че трябва да има готовност за среща с ужаса!
              https://m.youtube.com/watch?v=wqgQ7IYhvRg
              Й.С.Бах, Токата и фуга в ре-минор, струнен оркестър.

За подготовка към.
              Last edited by R1a1; 21.12.2018, 17:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Хер Начев, малко ми е тегаво това стихче. Само ти си знаеш, как си го свързал с нашите деликатни и изящни словореди
                Наздраве!
                Туй стихче е перфекция - помня го от ранна деЦка възраст, то затова съм станал и такъв отнесен от вихъра. Сега съм сипал виски, лешничета и едно пепси и закривам годината. Наздраве!
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение

Наздраве, nachev!
                  Щях да катастрофирам!
                  Заради теб
                  Моля те, не ме плаши!
                  Паркирай, остави колата и Седни да пиеш едно на спокойствие.

Коментар

Хер Начев, малко ми е тегаво това стихче. Само ти си знаеш, как си го свързал с нашите деликатни и изящни словореди
                    Наздраве!
                    Всъщност съм съгласен с теб. Контекстът, моментът, мизансценът, настроението могат да дадат различен резултат на финала. Да не говорим пък, че нещо може да ес приема като емоция, фантазия, дух, словесност а не като опредметена тленност и отблъскваща материя.

Вашите стихчета бяха ужким заядливи, но в действителност закачливи и обични.
                    Пътят между двете е неведомен.

Наздраве!

За наместване
                    Calm Piano Music

Коментар

Наздраве!
                      Малко и на мен така ми дойде. Иначе мосю Начев си е талант. Но ми напомни с нещо за Гео Милев (трагична участ) иначе и той страхотен талант.

Коментар

Преци, учтиво ще те замоля да пишеш бавно, щото половината работи, който си написало ми идват трудно смилаеми. Не ставай Безимен 2
                        Наздраве!

П.П. По усет си ми лъчезарен и светъл, та затова при мен вървиш в комплект с любимата ти звезда.
                        А ok, тъй ще пиша вече
                        ps.Бавно имах предвид, (то и с бавното май е зор)

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Ама че работа, от къде го вадиш тоз усет??- от невръстна децка възраст питая особена почит към солнишко слънцето ми е най-любимата звездица из необятнатавселена)) (некой ген увреден от слънчевата радиация може да си иска своето) )) Нема да разказвам сега за някои интересни слънчеви случки , че нещо ми е тегаво като го няма,)) а и зима е и не върви за случая ..
                          За зодиите по -същество - нека да сме честни - както повечето неща из живота, медалът има две страни. В случаят на астрологията - От една страна виждаме, как светят звездите, а от друга страна ги чуваме как ни говорят ))
                          Първата част е научната , втората - "духовната" По първата част - да, всеки има свое космично егн. моментът,, позицията на земанта ос, мястото на раждането "запечатват" планетките и звездичките в някаква неповторима комбинация. По тази част математика и астрономия дават някаква тежест в идентифицирането на картинката,.според мен толкова е и "научната тежест" в целата работа. )) Втората страна на медала - "тълкуванията" - картинката там ми е мъглява. (дилетантче съм там) Пример - само домоивите системи са около 4-5 бр. но има източници според които може и 7-8 (не е от оня лаф - "7-8 и ще си паднала") ))Според мен са възможни значително още "свободни" варианти, т.е. за всеки тълкувател има място под слънцето Неква сугестология има май там - каквото си направиш, това и получаваш. Кармина-бурана, ораторията, с въздействаща музика но на живо (иначе не толкоз въздействаща)
                          А както беше казал някакъв мъдър човек - нещо от рода "в една наука истината е горе толкоз, колкото е и математиката в нея" )) Но може и да е бил пристрастен.)) Всеки май е с нещо пристрастен, после се чудим, що личностния тест не вдига левъл до 100% )) А може и щото и той е правен от човеци за човеци сиреч странни същности и субстанции...
                          Абе наздраве за зодиите, да са живи и здрави и те и да имат много готина година,. колкото повече зодии, толкова повече
                          (ps. мисля че и стрелците ще имат готина година)
                          пс2- изобщо, зодиите не са това което бяха
                          Преци, учтиво ще те замоля да пишеш бавно, щото половината работи, който си написало ми идват трудно смилаеми. Не ставай Безимен 2
                          Наздраве!

П.П. По усет си ми лъчезарен и светъл, та затова при мен вървиш в комплект с любимата ти звезда.
                          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                          Мечо

Коментар

Се едно, че ме треснаха хиляди волтове от гръм. Сетих се! Намерих го!
                            Онзи ден, га се замеряхте обично с поезия, през цялото време ме глождеше едно странно усещане, едно такова серендипити (serendipity). Обаче, не можах да си спомня нищо конкретно, а само познато усещане ме спохождаше.

Бидейки много силен по шантавиите, някоя маркантна фраза винаги носи със себе си риск да отключи нещо от безкрайните ми запаси. И ето, днес вълшебните думи се оказаха "козя пикоч". Красота! Казвам го без грам ирония или назидателност. Обяснявам веднага. Доста отдавна бях слушал една декламаторска изява (аудио) на Клаус Кински - знаете го, с неговото маниашко излъчване и дивашки дух не мож се мери и удържи дори чичко Джак Никълсън. Жал ми е за младежите, които не го познават. Та, Клаус декламираше една балада на Франсоа Вийон в превод на немски, разбира се. Това е едно от нещата, при съпреживяването на които имаш усещане, че животът те зашлевява с опакото на кокалестата си ръка. А да не говорим, че на бърза ръка приземява и тези, които си въобразяват, че много знаят даден чужд език.
                            Та баладата изскочи в главата ми, а най-доброто е, че я имало и преведана на български.

За ужасяване:

Балада за завистливите езици
                            В арсеник, в сяра, в негасена вар,

във лава от олово и силиций,

във лой и луга на продажна твар,

в помия на прокажени старици,

във черна смрад от скапани чепици,

във пикоч и фъшкия на лихвар,

във змийска кръв, кипяла барабар

със жлъчки на чакали и лисици,

във нощното гърне на дърт знахар —

да пържим завистливите езици!

Във пяната на муле със самар,

което е скопено от ритници,

във лигите на котарака стар,

без кьорав зъб, със белнали зеници

(затуй лови наум маймуни с трици!),

и в дъното на запустял бунар,

където хвърлят всяка гадна твар

(влечуги разни, че и разни птици —

от тях повърнал би дори гробар!) —

Във гъст разтвор, за жива плът — кошмар,

в съсирени на пуснати кръвчици

(кръвчица пуска кой да е бръснар,

когато в ужас цъклите зеници!),

връз пъп на непрощаващи змеици,

в огнище на зараза, в гнойна жар,

в кирлива сапунишка, в лют катар,

в гнуслива пот на похотливи цици

(а те придават на бардака чар!) —

Сложи ни, Ваша милост, на кантар

и нека пълни гащи всяка твар

с това, което е било в паници,

но първо във гюбрето на шопар

Наздраве!

Serendipity
                            Наздраве!
                            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                            Мечо

Коментар

Се едно, че ме треснаха хиляди волтове от гръм. Сетих се! Намерих го!
                              Онзи ден, га се замеряхте обично с поезия, през цялото време ме глождеше едно странно усещане, едно такова серендипити (serendipity). Обаче, не можах да си спомня нищо конкретно, а само познато усещане ме спохождаше.

Бидейки много силен по шантавиите, някоя маркантна фраза винаги носи със себе си риск да отключи нещо от безкрайните ми запаси. И ето, днес вълшебните думи се оказаха "козя пикоч". Красота! Казвам го без грам ирония или назидателност. Обяснявам веднага. Доста отдавна бях слушал една декламаторска изява (аудио) на Клаус Кински - знаете го, с неговото маниашко излъчване и дивашки дух не мож се мери и удържи дори чичко Джак Никълсън. Жал ми е за младежите, които не го познават. Та, Клаус декламираше една балада на Франсоа Вийон в превод на немски, разбира се. Това е едно от нещата, при съпреживяването на които имаш усещане, че животът те зашлевява с опакото на кокалестата си ръка. А да не говорим, че на бърза ръка приземява и тези, които си въобразяват, че много знаят даден чужд език.
                              Та баладата изскочи в главата ми, а най-доброто е, че я имало и преведана на български.

За ужасяване:

Балада за завистливите езици
                              В арсеник, в сяра, в негасена вар,

във лава от олово и силиций,

във лой и луга на продажна твар,

в помия на прокажени старици,

във черна смрад от скапани чепици,

във пикоч и фъшкия на лихвар,

във змийска кръв, кипяла барабар

със жлъчки на чакали и лисици,

във нощното гърне на дърт знахар —

Във пяната на муле със самар,

което е скопено от ритници,

във лигите на котарака стар,

без кьорав зъб, със белнали зеници

(затуй лови наум маймуни с трици!),

и в дъното на запустял бунар,

където хвърлят всяка гадна твар

(влечуги разни, че и разни птици —

от тях повърнал би дори гробар!) —

Във гъст разтвор, за жива плът — кошмар,

в съсирени на пуснати кръвчици

(кръвчица пуска кой да е бръснар,

когато в ужас цъклите зеници!),

връз пъп на непрощаващи змеици,

в огнище на зараза, в гнойна жар,

в кирлива сапунишка, в лют катар,

в гнуслива пот на похотливи цици

(а те придават на бардака чар!) —

Сложи ни, Ваша милост, на кантар

и нека пълни гащи всяка твар

с това, което е било в паници,

но първо във гюбрето на шопар

Наздраве!

Serendipity

Наздраве, nachev!
                              Щях да катастрофирам!
                              Заради теб

Коментар

Преци, слънце! Напиши какво казват звездите за Новата 2019 година?
                                Наздраве!

П.П. Колето нещо съвсем ни остави на самотек. То бива ларж съдържател бива, ама както е речено, от бивол курбан не бива. Като цяло имаме нужда от обгрижване, а той все кисне в избата с Lelq. То не бяха инвентаризации, то не бяха ревизии ... Маниииии
                                Ама че работа, от къде го вадиш тоз усет?? - от невръстна децка възраст питая особена почит към солнишко Слънцето ми е най-любимата звездица из необятната вселена))
                                (Некой ген увреден от слънчевата радиация, може да си иска своето) ))
                                Нема да разказвам сега за някои интересни слънчеви случки , че нещо ми е тегаво (особено като го няма "райчо",)) а и зима е, и не върви за момента ..
                                За зодиите по -същество - (нека да сме честни) - както повечето неща из живота, медалът има две страни.
                                В случаят на астрологията - От една страна "виждаме", как светят звездите, а от друга страна ги "чуваме" как ни говорят ))
                                Първата част е "идентификацията" , втората - "тълкуванието".
                                Първата страна на медала - да, всеки има свое космично егн. - моментът,, позицията на земната ос, мястото на раждането "запечатват" планетките и звездичките в някаква неповторима комбинация. По тази част математика и астрономия дават значима помощ в "заснемането" на картинката, (а .според мен толкова е и "научната тежест" в целата работа). ))
                                Втората страна на медала - "тълкуванията" - картинката там ми е мъглява. (дилетантче в областта)
                                Пример - само "домовите" системи са около 4-5 бр. но има източници според които може и 7-8 (не е от оня лаф - "7-8 и ще си паднала") )) Според мен са възможни и още "свободни" варианти, т.е. за всеки тълкувател има място под слънцето
                                Некаква сугестология има в "тълкуванието" - каквото си направиш, това и получаваш. Кармина-бурана, ораторията, - с въздействаща музика но на живо (иначе не толкоз въздействаща)
                                А както беше казал някакъв мъдър човек - нещо от рода "в една наука истината е горе-доле толкоз, колкото е и математиката в нея" )) Но може и да е бил пристрастен.)) Всеки май е с нещо пристрастен, после се чудим, що личностния тест не вдига левъл до 100% )) ...
                                Наздраве за зодиите, да са живи и здрави и те, и да имат много готина година,. колкото повече зодии, толкова повече
                                (ps. мисля че и стрелците ще имат готина година)
                                пс2- изобщо, зодиите не са това което бяха от времето на Шумер и Вавилон ))
                                Last edited by precakanoto; 21.12.2018, 16:05.

Коментар

Working...
                                X