IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Толку си стисната, че даже за Игнажден не зареди метлата с два литра козя пикоч, да полетиш из родината и да пролазиш зловещо през праговете на недоброжелателете. От пещерата нещата не стават. Наздраве за личната инициатива!
    Се едно, че ме треснаха хиляди волтове от гръм. Сетих се! Намерих го!
    Онзи ден, га се замеряхте обично с поезия, през цялото време ме глождеше едно странно усещане, едно такова серендипити (serendipity). Обаче, не можах да си спомня нищо конкретно, а само познато усещане ме спохождаше.

Бидейки много силен по шантавиите, някоя маркантна фраза винаги носи със себе си риск да отключи нещо от безкрайните ми запаси. И ето, днес вълшебните думи се оказаха "козя пикоч". Красота! Казвам го без грам ирония или назидателност. Обяснявам веднага. Доста отдавна бях слушал една декламаторска изява (аудио) на Клаус Кински - знаете го, с неговото маниашко излъчване и дивашки дух не мож се мери и удържи дори чичко Джак Никълсън. Жал ми е за младежите, които не го познават. Та, Клаус декламираше една балада на Франсоа Вийон в превод на немски, разбира се. Това е едно от нещата, при съпреживяването на които имаш усещане, че животът те зашлевява с опакото на кокалестата си ръка. А да не говорим, че на бърза ръка приземява и тези, които си въобразяват, че много знаят даден чужд език.
    Та баладата изскочи в главата ми, а най-доброто е, че я имало и преведана на български.

За ужасяване:

Балада за завистливите езици
    В арсеник, в сяра, в негасена вар,

във лава от олово и силиций,

във лой и луга на продажна твар,

в помия на прокажени старици,

във черна смрад от скапани чепици,

във пикоч и фъшкия на лихвар,

във змийска кръв, кипяла барабар

със жлъчки на чакали и лисици,

във нощното гърне на дърт знахар —

да пържим завистливите езици!

Във пяната на муле със самар,

което е скопено от ритници,

във лигите на котарака стар,

без кьорав зъб, със белнали зеници

(затуй лови наум маймуни с трици!),

и в дъното на запустял бунар,

където хвърлят всяка гадна твар

(влечуги разни, че и разни птици —

от тях повърнал би дори гробар!) —

Във гъст разтвор, за жива плът — кошмар,

в съсирени на пуснати кръвчици

(кръвчица пуска кой да е бръснар,

когато в ужас цъклите зеници!),

връз пъп на непрощаващи змеици,

в огнище на зараза, в гнойна жар,

в кирлива сапунишка, в лют катар,

в гнуслива пот на похотливи цици

(а те придават на бардака чар!) —

Сложи ни, Ваша милост, на кантар

и нека пълни гащи всяка твар

с това, което е било в паници,

но първо във гюбрето на шопар

Наздраве!

Serendipity

Коментар

Толку си стисната, че даже за Игнажден не зареди метлата с два литра козя пикоч, да полетиш из родината и да пролазиш зловещо през праговете на недоброжелателете. От пещерата нещата не стават. Наздраве за личната инициатива!
      То се видя кой изпълзя из дупката по нощите. Мина Игнажден и вече взе да вириш гребен / това идиом, не се радвай/.
      Наздраве!
      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
      Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

От сега съм започнала да му ги осигурявам. Отворила съм един тефтер и колкото пъти мина покрай него, толкова пъти си записвам пожелания, които ще му ги нарека на Богоявление. Пиша, че да не забравя и да пропусна нещо.
        Наздраве, Lelq!

П.П. Все хубави неща са ти наговорили звездите, та от твоите уста - в Божите уши!
        А тефтерът книжен ли е? Или е от миши кожи щавени? Няма значение. Все ще го глътне жаравата. А ти си пиши, пиши. Явно забравяш вече бабичко чевръста. Наздраве за Гинко билобата! А, тамън се присетих да си я пия.

Коментар

Ха, смях! Аз съм се била скатала. То се видя кой изпълзя от под леглото, зад дивана или пък слезе от трикрилния гардероб, ама чак кога се мръкна.
          Ич няма да ти е лека предстоящата година.
          Наздраве!

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

Хайде не скърби така жално, че ми късаш сърцето!
            Не си забравен, ти беше включен в групата за най-светлото пожелание - с големите букви. Там са също фините мезета, квалитетната пиячка и оригиналните хапчета. Време е вече да залагаме на сигурно! Аз също съм се присламчил към тази група, че напоследък нещо ми прескача сърцето когАт Танъмка или Райчо пуснат някое олигавящо видео.
            Грую го отделих заради допълнително натоварване със специална мисия

Ей-сега сипвам по нещо хубаво и после със замечтан поглед ще си спомняме разни разчастващи истории за диви и феи!
            Може и малка молитва да кажем, за късмет!

I say a little prayer

Наздраве!
            Абе, Грую да не е Питър Пан, че само за него да са феите. Още малко ще речеш, че съм Хук. Междудругото, той ми по-симпатичен от Пан. Наздраве за пиратите!

Коментар

От сега съм започнала да му ги осигурявам. Отворила съм един тефтер и колкото пъти мина покрай него, толкова пъти си записвам пожелания, които ще му ги нарека на Богоявление. Пиша, че да не забравя и да пропусна нещо.
              Наздраве, Lelq!

П.П. Все хубави неща са ти наговорили звездите, та от твоите уста - в Божите уши!
              Добро утро и наздраве, tnm!

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение

Кака не познава, а осигурява! Наздраве за кака!
                Наздраве, Lelq!

Мечо

Коментар

Къде си? До десет часа дебнех с чесън и маша, да те обезвредя и захвърля на боклука, но ти си се скатала. Затова пък първа си полазила Кръчмата. Малейййййййййй, големо стискане ни чака догодина! Чак Грую ще престане да вади вискита, а Чичи с 1х30 ще черпи трима наведнъж..... с родата им........... и съседите. Наздраве за широката база от кандидати за почерпка!
                  Ха, смях! Аз съм се била скатала. То се видя кой изпълзя от под леглото, зад дивана или пък слезе от трикрилния гардероб, ама чак кога се мръкна.
                  Ич няма да ти е лека предстоящата година.
                  Наздраве!
                  Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                    Оп, Леля, ти замести Алена и Люмиер, при това доста по-квалитетно и в пъти по-хващащо дикиш! Еваларка ти бичим, ша знайш
                    И не знам как позна, това сигурно доказва някакви пророчески дарби, но тъкмо се връщам от една далавера, а утре чакам и още постъпления. Слагам почерпка
                    Грую, от седмица някъде, все на розово ми върви Та с тез цветенца ме подсети нещо важно, дето забравям! Утре ще ти сипя аз Сега и ти в леглото!

Коментар

Наздраве, Леля!
                      Ако си познала зодиакалната обреченост за следащата година, покрай неземните благини току-виж съм си докарал някой инфаркт ...

Woman In Chains

Не разбирам съмнението ти в способностите ми! Все пак , звездите ми говорят !
                      Грую , веднага потвърди талантът ми !

А относно инфаркта, не се притеснявай! С подходящ режим ще го изрежем от звездната карта За целта -
                      Скачай в леглото! Да спиш

https://m.youtube.com/watch?v=gplQCvhrO90

Наздраве и лека нощ !

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение

Наздраве , nachev!
                        Наздраве, Леля!
                        Ако си познала зодиакалната обреченост за следащата година, покрай неземните благини току-виж съм си докарал някой инфаркт ...

Woman In Chains

Коментар

Мда, добре че е слаб заклинател наш Начко, що изключването ни извън кръга на питомниците на полските феи и самодиви, ще ни направи диви, но не и млади. А пък ний си искаме да сме млади и диви, овъргалващи се из росата с разни русокоси фея и тъмнооки самодиви. Наздраве за вълшебните измерения и техните създания!
                          Хайде не скърби така жално, че ми късаш сърцето!
                          Не си забравен, ти беше включен в групата за най-светлото пожелание - с големите букви. Там са също фините мезета, квалитетната пиячка и оригиналните хапчета. Време е вече да залагаме на сигурно! Аз също съм се присламчил към тази група, че напоследък нещо ми прескача сърцето когАт Танъмка или Райчо пуснат някое олигавящо видео.
                          Грую го отделих заради допълнително натоварване със специална мисия

Ей-сега сипвам по нещо хубаво и после със замечтан поглед ще си спомняме разни разчастващи истории за диви и феи!
                          Може и малка молитва да кажем, за късмет!

I say a little prayer

Наздраве!

Коментар

Стореното, сторено!
                            Късно е за оправдания, ами да викна по едно късно:
                            If Drinkin' Don't Kill Me

Наздраве!
                            Наздраве , nachev!

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Наздраве, Начев, и все така да караш до края
                              Наздраве, Грую!
                              Леля не видяла едни специални вълшебни създания от клипа на предния ми поздрав и рекла: Искам и аз!
                              Ама аз правилно прецених, че сал ти мож ни отсрами, че отгоре на всичко бяха и няколко.
                              Аз какво да правя там?? Най-много да подсказвам изстрани, ама вече никой и акъл не ми иска (

Tell your girl how much you love her with this song

Коментар

Тцъ, вече полях ремонтите, догодина ще поливам липсата на ремонти. Поне до пролет, че после може пак. Кака повече познава, що ме прокълна да се мъча при смяна на дръжки за врати и прозорци, та неколко ми се запънаха. Добре че и в моя казан има парещи течности и наизвадих оттам гръцки "Дунав", с който разбих фамилията боята. Борбата бе наситена с проклетисване на габроски баячки. Наздраве за разбивачите!
                                Кака не познава, а осигурява! Наздраве за кака!

Коментар

Working...
                                X