Първоначално изпратено от tnm
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Дрънкале, минавам го през гевгир, не се безпокой. Но само веднъж, а не три пъти, както пише в тънките кулинарни книги. Други грешки правя обаче. Последния път разбих белтъците и прибавих брашънце, а после захарчица. Пък то трябвало обратното. Ама, главата, кога я не пазиш, не прощава.
Първо разбърквам яйцата и захарта, след това добавям водата или прясното мляко, олиото, брашното /постепенно и внимателно/, като в последната му четвърт добавям бакпулвер. Смлените орехи и разните му там аромати - най-накрая.
Не на последно място е желателно добре да познаваш възможностите на печката си, защото печенето на сладкиш не е лесна работа.
Наздраве, Мрънкало!
П.П. Понеже по-едрата 1/3-та пълноправен член на домочадието след дълъг и щастлив съвместен живот с мен се сдоби с диабет, намалих направата на сладки неща у кухнята. Сега правя една лека и лесна сметанова торта /образно казано/. Рецептата е много лесна, дори ти ще се справиш.
1. Два пакета готови гофрирани блатове от Лидл.
2. Три кофички заквасена сметана.
3. Три броя средно големи, леко кисели ябълки.
4. Половин чаша захар /ти може да сложиш повече, като опитваш крема и го докараш до своя вкус/
5. Тъмен шоколад /на око/
Първо разбъркваш сметаната и захарта /обемът става двоен/ и отделяш 1/3-та от сместа в отделен съд.
След това обелваш ябълките и ги почистваш от семките. Всяко почистено парченце слагаш в дълбок съд с вода. По тази начин спираш окислението на пектина и ябълката на потъмнява. Като си готов с почистването, настъргваш ябълките и ги прибавяш към 2/3-ти сметанова смес.
Започваш да редиш корите на три пласта, като първите два мажеш със сметаново-ябълковия крем Най-отгоре намазваш със сместа, която е без ябълки и поръсваш с настърган шоколад. Слагаш в хладилника за около една нощ и на сутринта си пиеш кафето с това мезе
Last edited by tnm; 03.07.2019, 16:39.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
� -
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
Извинявай Лелче, но нещо си се объркАла...За него три на година си е направо постижение.....
Повече е издевателство над крехкото му телосложение....
пп Ако ще ти минават таквиз убавини през главата - мисли за мен !
Наздраве с айрян !
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
Четох , че нагарчала . Ще е интересен вкус . Благодаря за хрумването ! Тъкмо навреме е ! И днес ми казаха , че съм ексцентрична и се чудех как да го затвърдя , мнението на родата . Отивам да купя и след малко ще се пробвам
https://m.youtube.com/watch?v=8f1z-nHvt3c
Коментар
� -
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеМай много му се е доял кекс на тарантулчо. - Като на на Душко Добродушков тиква.щом го е потретил
ТелИ - чревоугодник, навярно би добавила Тнм..
добрутро и наздраве
Коментар
� -
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
Извинявай Лелче, но нещо си се объркАла...За него три на година си е направо постижение.....
Повече е издевателство над крехкото му телосложение....
пп Ако ще ти минават таквиз убавини през главата - мисли за мен !
Наздраве с айрян !
Три на година , ама го може . А ти се чакаш , някоя да свърти баница
Та не се знае можеш лиа при него проверено и доказано
Наздраве ,4i40!
аз съм на водаТихо , че ще ни изгонят
Коментар
� -
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеМай много му се е доял кекс на тарантулчо. - Като на на Душко Добродушков тиква.щом го е потретил
ТелИ - чревоугодник, навярно би добавила Тнм..
добрутро и наздраве
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Досега направих три кекса. При първите два ползвах наполовин брашно от елда, уж за по-здравословно, Те обаче станаха степани. Третият го правих със седем яйца и пшенично брашно, та що-годе стана. Само че докато блажено говорех по телефона с един, де иска да стане съсед на Чичето в Дивото, кексът позагоря. Наложи се да го маскирам отгоре с пудра захар. Загорялкото стана по-вкусно. Наздраве за изпуснатите работи, които се получават подобрени!
https://m.youtube.com/watch?v=8f1z-nHvt3c
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
Добро утро , Кръчма !
[ATTACH=CONFIG]n3483683[/ATTACH] Аз съм - за !
Цяла нощ не спах да му мисля Секса на инсекта, ще го бъде ли , а той забъркал три ! И една троха не е подхвърлил
Повече е издевателство над крехкото му телосложение....
пп Ако ще ти минават таквиз убавини през главата - мисли за мен !
Наздраве с айрян !
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
Добро утро , Кръчма !
[ATTACH=CONFIG]n3483683[/ATTACH] Аз съм - за !
Цяла нощ не спах да му мисля кекса на инсекта, ще го бъде ли , а той забъркал три ! И една троха не е подхвърлилщом го е потретил
ТелИ - чревоугодник, навярно би добавила Тнм..
добрутро и наздраве
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Досега направих три кекса. При първите два ползвах наполовин брашно от елда, уж за по-здравословно, Те обаче станаха степани. Третият го правих със седем яйца и пшенично брашно, та що-годе стана. Само че докато блажено говорех по телефона с един, де иска да стане съсед на Чичето в Дивото, кексът позагоря. Наложи се да го маскирам отгоре с пудра захар. Загорялкото стана по-вкусно. Наздраве за изпуснатите работи, които се получават подобрени!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеПо тихо в Кръчмата да не събудите брокерите.......
Аз съм - за !
Цяла нощ не спах да му мисля кекса на инсекта, ще го бъде ли , а той забъркал три ! И една троха не е подхвърлил
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Руските рецепти много сложни за превеждане. Гледам на руската тв едно предаване за качеството на храните, но половината термини са ми неясни. Пък и имам кулинарни книги, ама нема кой ги чете. И с мая не ми се работи, да я чакам. Бухам бакпуловер и сода, па какво стане. Мъркява и мързелива работа!
Не слагай в тестото за кекс много елдово брашно.Last edited by R1a1; 03.07.2019, 15:38.
Коментар
�
Коментар