IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

    Мрънкало, накара ме да се замисля за последователността на добавяне на съставките. Аз правя сместа съвсем механично, като гледам най-накрая да ми хареса на око гъстотата й.

    Първо разбърквам яйцата и захарта, след това добавям водата или прясното мляко, олиото, брашното /постепенно и внимателно/, като в последната му четвърт добавям бакпулвер. Смлените орехи и разните му там аромати - най-накрая.

    Не на последно място е желателно добре да познаваш възможностите на печката си, защото печенето на сладкиш не е лесна работа.

    Наздраве, Мрънкало!

    П.П. Понеже по-едрата 1/3-та пълноправен член на домочадието след дълъг и щастлив съвместен живот с мен се сдоби с диабет, намалих направата на сладки неща у кухнята. Сега правя една лека и лесна сметанова торта /образно казано/. Рецептата е много лесна, дори ти ще се справиш.
    1. Два пакета готови гофрирани блатове от Лидл.
    2. Три кофички заквасена сметана.
    3. Три броя средно големи, леко кисели ябълки.
    4. Половин чаша захар /ти може да сложиш повече, като опитваш крема и го докараш до своя вкус/
    5. Тъмен шоколад /на око/

    Първо разбъркваш сметаната и захарта /обемът става двоен/ и отделяш 1/3-та от сместа в отделен съд.

    След това обелваш ябълките и ги почистваш от семките. Всяко почистено парченце слагаш в дълбок съд с вода. По тази начин спираш окислението на пектина и ябълката на потъмнява. Като си готов с почистването, настъргваш ябълките и ги прибавяш към 2/3-ти сметанова смес.

    Започваш да редиш корите на три пласта, като първите два мажеш със сметаново-ябълковия крем Най-отгоре намазваш със сместа, която е без ябълки и поръсваш с настърган шоколад. Слагаш в хладилника за около една нощ и на сутринта си пиеш кафето с това мезе
    Със сметаната гледам да не се заигравам. Много се лепи. Иначе последния път правех некъф трицветен кекс, та слагах на три места продукти, а не накуп. И се пообърках. А ябълката се поставя във вода със сол. Така нарезвам наситно ябълки за сладко от ябълки.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

      Дрънкале, минавам го през гевгир, не се безпокой. Но само веднъж, а не три пъти, както пише в тънките кулинарни книги. Други грешки правя обаче. Последния път разбих белтъците и прибавих брашънце, а после захарчица. Пък то трябвало обратното. Ама, главата, кога я не пазиш, не прощава.
      Мрънкало, накара ме да се замисля за последователността на добавяне на съставките. Аз правя сместа съвсем механично, като гледам най-накрая да ми хареса на око гъстотата й.

      Първо разбърквам яйцата и захарта, след това добавям водата или прясното мляко, олиото, брашното /постепенно и внимателно/, като в последната му четвърт добавям бакпулвер. Смлените орехи и разните му там аромати - най-накрая.

      Не на последно място е желателно добре да познаваш възможностите на печката си, защото печенето на сладкиш не е лесна работа.

      Наздраве, Мрънкало!

      П.П. Понеже по-едрата 1/3-та пълноправен член на домочадието след дълъг и щастлив съвместен живот с мен се сдоби с диабет, намалих направата на сладки неща у кухнята. Сега правя една лека и лесна сметанова торта /образно казано/. Рецептата е много лесна, дори ти ще се справиш.
      1. Два пакета готови гофрирани блатове от Лидл.
      2. Три кофички заквасена сметана.
      3. Три броя средно големи, леко кисели ябълки.
      4. Половин чаша захар /ти може да сложиш повече, като опитваш крема и го докараш до своя вкус/
      5. Тъмен шоколад /на око/

      Първо разбъркваш сметаната и захарта /обемът става двоен/ и отделяш 1/3-та от сместа в отделен съд.

      След това обелваш ябълките и ги почистваш от семките. Всяко почистено парченце слагаш в дълбок съд с вода. По тази начин спираш окислението на пектина и ябълката на потъмнява. Като си готов с почистването, настъргваш ябълките и ги прибавяш към 2/3-ти сметанова смес.

      Започваш да редиш корите на три пласта, като първите два мажеш със сметаново-ябълковия крем Най-отгоре намазваш със сместа, която е без ябълки и поръсваш с настърган шоколад. Слагаш в хладилника за около една нощ и на сутринта си пиеш кафето с това мезе
      Last edited by tnm; 03.07.2019, 16:39.
      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
      Мечо

      Коментар


      • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

        Извинявай Лелче, но нещо си се объркАла...За него три на година си е направо постижение.....
        Повече е издевателство над крехкото му телосложение....
        пп Ако ще ти минават таквиз убавини през главата - мисли за мен !
        Наздраве с айрян !
        Ти си глей баниците. Да знаеш, ако жена ти ти прави баница, значи е хойкала некъде. И ти дава картбланш. Що явно отдавна не си е играла с тигана и точилката.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение

          Четох , че нагарчала . Ще е интересен вкус . Благодаря за хрумването ! Тъкмо навреме е ! И днес ми казаха , че съм ексцентрична и се чудех как да го затвърдя , мнението на родата . Отивам да купя и след малко ще се пробвам

          https://m.youtube.com/watch?v=8f1z-nHvt3c
          Именно, но не бива много да е прегоряла. Пак с пудрата захар се получава контраст.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
            Май много му се е доял кекс на тарантулчо. - Като на на Душко Добродушков тиква. щом го е потретил
            ТелИ - чревоугодник, навярно би добавила Тнм..
            добрутро и наздраве
            Аз съм телец, бе. Лаком съм. Услажда ми се. Три пъти на ден ям сладък десерт и два пъти плодов. Не ме гледай, че душа бера почти кат Чичи. Мога омаам четвърт торта за петнаесе минути. С биричка или тоник за контраст на вкуса.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

              Извинявай Лелче, но нещо си се объркАла...За него три на година си е направо постижение.....
              Повече е издевателство над крехкото му телосложение....
              пп Ако ще ти минават таквиз убавини през главата - мисли за мен !
              Наздраве с айрян !
              Абе , отдавна е ясно , че с него си знаете и кътните зъби , ама не очаквах да си ш светите
              Три на година , ама го може . А ти се чакаш , някоя да свърти баница
              Та не се знае можеш ли а при него проверено и доказано

              Наздраве ,4i40!
              аз съм на вода Тихо , че ще ни изгонят

              Коментар


              • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                Май много му се е доял кекс на тарантулчо. - Като на на Душко Добродушков тиква. щом го е потретил
                ТелИ - чревоугодник, навярно би добавила Тнм..
                добрутро и наздраве
                Майстор - мераклия , бих казала

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

                  Досега направих три кекса. При първите два ползвах наполовин брашно от елда, уж за по-здравословно, Те обаче станаха степани. Третият го правих със седем яйца и пшенично брашно, та що-годе стана. Само че докато блажено говорех по телефона с един, де иска да стане съсед на Чичето в Дивото, кексът позагоря. Наложи се да го маскирам отгоре с пудра захар. Загорялкото стана по-вкусно. Наздраве за изпуснатите работи, които се получават подобрени!
                  Четох , че нагарчала . Ще е интересен вкус . Благодаря за хрумването ! Тъкмо навреме е ! И днес ми казаха , че съм ексцентрична и се чудех как да го затвърдя , мнението на родата . Отивам да купя и след малко ще се пробвам

                  https://m.youtube.com/watch?v=8f1z-nHvt3c

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение

                    Добро утро , Кръчма !
                    [ATTACH=CONFIG]n3483683[/ATTACH] Аз съм - за !
                    Цяла нощ не спах да му мисля Секса на инсекта, ще го бъде ли , а той забъркал три ! И една троха не е подхвърлил
                    Извинявай Лелче, но нещо си се объркАла...За него три на година си е направо постижение.....
                    Повече е издевателство над крехкото му телосложение....
                    пп Ако ще ти минават таквиз убавини през главата - мисли за мен !
                    Наздраве с айрян !

                    Коментар


                    • Кой ти прави кекс там?

                      Коментар


                      • Наздраве от Рапонги. Морето си е море!
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение

                          Добро утро , Кръчма !
                          [ATTACH=CONFIG]n3483683[/ATTACH] Аз съм - за !
                          Цяла нощ не спах да му мисля кекса на инсекта, ще го бъде ли , а той забъркал три ! И една троха не е подхвърлил
                          Май много му се е доял кекс на тарантулчо. - Като на на Душко Добродушков тиква. щом го е потретил
                          ТелИ - чревоугодник, навярно би добавила Тнм..
                          добрутро и наздраве

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

                            Досега направих три кекса. При първите два ползвах наполовин брашно от елда, уж за по-здравословно, Те обаче станаха степани. Третият го правих със седем яйца и пшенично брашно, та що-годе стана. Само че докато блажено говорех по телефона с един, де иска да стане съсед на Чичето в Дивото, кексът позагоря. Наложи се да го маскирам отгоре с пудра захар. Загорялкото стана по-вкусно. Наздраве за изпуснатите работи, които се получават подобрени!
                            Наздраве !

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                              По тихо в Кръчмата да не събудите брокерите.......
                              Добро утро , Кръчма !
                              Click image for larger version

Name:	images.jpeg
Views:	1
Size:	7.0 КБ
ID:	3483683 Аз съм - за !
                              Цяла нощ не спах да му мисля кекса на инсекта, ще го бъде ли , а той забъркал три ! И една троха не е подхвърлил

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

                                Руските рецепти много сложни за превеждане. Гледам на руската тв едно предаване за качеството на храните, но половината термини са ми неясни. Пък и имам кулинарни книги, ама нема кой ги чете. И с мая не ми се работи, да я чакам. Бухам бакпуловер и сода, па какво стане. Мъркява и мързелива работа!
                                Е, то кекса се прави без мая, доколкото знам. По немски - с бакпулвер, прах за печене. Или по нашенски със сода и истинско кисело мляко. Ако не е истинско, добави оцет, ябълков.

                                Не слагай в тестото за кекс много елдово брашно.
                                Last edited by R1a1; 03.07.2019, 15:38.

                                Коментар

                                X