IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

В мен се породи също някакво съмнение, че и асцендента може да му е от същото като зодията и засилва угодията
    Но може и по другите хороскопи да има съвпадение (китайски, индиански, египетски, келтски т.н. ) ))
    Наздраве
    Аааа, по келтският ще е някъв кютюк
    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
    Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение

А на всеядните , ако знаеш колко им е вкусно месцето . Ммммммм. И богато на всичко Много обичам !
      Възможно е да го има този ефект - събират всякакви нутриенти, микроелементи и брънки из хранителнителни вериги

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

В китайският зодиак има зодия Глиган.Трябва да проверим да не би пък да е роден в някоя от неговите години
        Наздраве, Преци!
        В мен се породи също някакво съмнение, че и асцендента може да му е от същото като зодията и засилва угодията
        Но може и по другите хороскопи да има съвпадение (китайски, индиански, египетски, келтски т.н. ) ))
        Наздраве

Коментар

Наздраве , tnm!
          Проверих - не ще може да е Глиган. Някви други добитъци се очертават
          Мечо

Коментар

Писали сме почти по едно и също време. И аз се усетих за китайците.
            Наздраве, Lelq!
            Наздраве , tnm!

Коментар

Има ! При китайците . Там може да е с контакт , вместо рога
              Писали сме почти по едно и също време. И аз се усетих за китайците.
              Наздраве, Lelq!
              Мечо

Коментар

В по-лекия вариант може да звучи "доброто праси, което всичко яде". Но щом му се яде, нека си хапва и да му е сладко, в което не се съмняваме, щом си и угажда Та наздраве и за здраве на доброто праси и неговия добър апетит
                А на всеядните , ако знаеш колко им е вкусно месцето . Ммммммм. И богато на всичко Много обичам !

Коментар

В по-лекия вариант може да звучи "доброто праси, което всичко яде". Но щом му се яде, нека си хапва и да му е сладко, в което не се съмняваме, щом си и угажда Та наздраве и за здраве на доброто праси и неговия добър апетит
                  В китайският зодиак има зодия Глиган.Трябва да проверим да не би пък да е роден в някоя от неговите години
                  Наздраве, Преци!
                  Мечо

Коментар

Ахъ, баш тъй. Инак съм 99 % сигурна, че ако имаше зодия "ПрасИ", Арахната щеше да е от нея.
                    Наздраве, Преци!
                    Има ! При китайците . Там може да е с контакт , вместо рога

Коментар

Ахъ, баш тъй. Инак съм 99 % сигурна, че ако имаше зодия "ПрасИ", Арахната щеше да е от нея.
                      Наздраве, Преци!

Коментар

Май много му се е доял кекс на тарантулчо. - Като на на Душко Добродушков тиква. щом го е потретил
                        ТелИ - чревоугодник, навярно би добавила Тнм..
                        добрутро и наздраве
                        Наздраве, Преци!
                        Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Със сметаната гледам да не се заигравам. Много се лепи. Иначе последния път правех некъф трицветен кекс, та слагах на три места продукти, а не накуп. И се пообърках. А ябълката се поставя във вода със сол. Така нарезвам наситно ябълки за сладко от ябълки.
                          Може да ги поръсваш със захар, докато ги режеш на кубчета. Отново не потъмняват.
                          Наздраве, Мрънкало!

Мечо

Коментар

Именно, но не бива много да е прегоряла. Пак с пудрата захар се получава контраст.
                            Да знаеш , че ще го пробвам и с бира

Коментар

Мрънкало, накара ме да се замисля за последователността на добавяне на съставките. Аз правя сместа съвсем механично, като гледам най-накрая да ми хареса на око гъстотата й.

Първо разбърквам яйцата и захарта, след това добавям водата или прясното мляко, олиото, брашното /постепенно и внимателно/, като в последната му четвърт добавям бакпулвер. Смлените орехи и разните му там аромати - най-накрая.

Не на последно място е желателно добре да познаваш възможностите на печката си, защото печенето на сладкиш не е лесна работа.

Наздраве, Мрънкало!

П.П. Понеже по-едрата 1/3-та пълноправен член на домочадието след дълъг и щастлив съвместен живот с мен се сдоби с диабет, намалих направата на сладки неща у кухнята. Сега правя една лека и лесна сметанова торта /образно казано/. Рецептата е много лесна, дори ти ще се справиш.
                              1. Два пакета готови гофрирани блатове от Лидл.
                              2. Три кофички заквасена сметана.
                              3. Три броя средно големи, леко кисели ябълки.
                              4. Половин чаша захар /ти може да сложиш повече, като опитваш крема и го докараш до своя вкус/
                              5. Тъмен шоколад /на око/

Първо разбъркваш сметаната и захарта /обемът става двоен/ и отделяш 1/3-та от сместа в отделен съд.

След това обелваш ябълките и ги почистваш от семките. Всяко почистено парченце слагаш в дълбок съд с вода. По тази начин спираш окислението на пектина и ябълката на потъмнява. Като си готов с почистването, настъргваш ябълките и ги прибавяш към 2/3-ти сметанова смес.

Започваш да редиш корите на три пласта, като първите два мажеш със сметаново-ябълковия крем Най-отгоре намазваш със сместа, която е без ябълки и поръсваш с настърган шоколад. Слагаш в хладилника за около една нощ и на сутринта си пиеш кафето с това мезе
                              Със сметаната гледам да не се заигравам. Много се лепи. Иначе последния път правех некъф трицветен кекс, та слагах на три места продукти, а не накуп. И се пообърках. А ябълката се поставя във вода със сол. Така нарезвам наситно ябълки за сладко от ябълки.

Коментар

Дрънкале, минавам го през гевгир, не се безпокой. Но само веднъж, а не три пъти, както пише в тънките кулинарни книги. Други грешки правя обаче. Последния път разбих белтъците и прибавих брашънце, а после захарчица. Пък то трябвало обратното. Ама, главата, кога я не пазиш, не прощава.
                                Мрънкало, накара ме да се замисля за последователността на добавяне на съставките. Аз правя сместа съвсем механично, като гледам най-накрая да ми хареса на око гъстотата й.

Първо разбърквам яйцата и захарта, след това добавям водата или прясното мляко, олиото, брашното /постепенно и внимателно/, като в последната му четвърт добавям бакпулвер. Смлените орехи и разните му там аромати - най-накрая.

Не на последно място е желателно добре да познаваш възможностите на печката си, защото печенето на сладкиш не е лесна работа.

Наздраве, Мрънкало!

П.П. Понеже по-едрата 1/3-та пълноправен член на домочадието след дълъг и щастлив съвместен живот с мен се сдоби с диабет, намалих направата на сладки неща у кухнята. Сега правя една лека и лесна сметанова торта /образно казано/. Рецептата е много лесна, дори ти ще се справиш.
                                1. Два пакета готови гофрирани блатове от Лидл.
                                2. Три кофички заквасена сметана.
                                3. Три броя средно големи, леко кисели ябълки.
                                4. Половин чаша захар /ти може да сложиш повече, като опитваш крема и го докараш до своя вкус/
                                5. Тъмен шоколад /на око/

Първо разбъркваш сметаната и захарта /обемът става двоен/ и отделяш 1/3-та от сместа в отделен съд.

След това обелваш ябълките и ги почистваш от семките. Всяко почистено парченце слагаш в дълбок съд с вода. По тази начин спираш окислението на пектина и ябълката на потъмнява. Като си готов с почистването, настъргваш ябълките и ги прибавяш към 2/3-ти сметанова смес.

Започваш да редиш корите на три пласта, като първите два мажеш със сметаново-ябълковия крем Най-отгоре намазваш със сместа, която е без ябълки и поръсваш с настърган шоколад. Слагаш в хладилника за около една нощ и на сутринта си пиеш кафето с това мезе
                                Last edited by tnm; 03.07.2019, 17:39.
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X