Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
А на всеядните , ако знаеш колко им е вкусно месцето . Ммммммм.И богато на всичко
Много обичам !
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
В китайският зодиак има зодия Глиган.Трябва да проверим да не би пък да е роден в някоя от неговите години
Наздраве, Преци!
Но може и по другите хороскопи да има съвпадение (китайски, индиански, египетски, келтски т.н. )))
Наздраве
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
Наздраве , tnm!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Писали сме почти по едно и също време. И аз се усетих за китайците.
Наздраве, Lelq!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
Има ! При китайците . Там може да е с контакт , вместо рога
Наздраве, Lelq!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеВ по-лекия вариант може да звучи "доброто праси, което всичко яде". Но щом му се яде, нека си хапва и да му е сладко, в което не се съмняваме, щом си и угаждаТа наздраве и за здраве на доброто праси и неговия добър апетит
И богато на всичко
Много обичам !
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеВ по-лекия вариант може да звучи "доброто праси, което всичко яде". Но щом му се яде, нека си хапва и да му е сладко, в което не се съмняваме, щом си и угаждаТа наздраве и за здраве на доброто праси и неговия добър апетит
Наздраве, Преци!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Ахъ, баш тъй. Инак съм 99 % сигурна, че ако имаше зодия "ПрасИ", Арахната щеше да е от нея.
Наздраве, Преци!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Ахъ, баш тъй. Инак съм 99 % сигурна, че ако имаше зодия "ПрасИ", Арахната щеше да е от нея.
Наздраве, Преци!Та наздраве и за здраве на доброто праси и неговия добър апетит
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеМай много му се е доял кекс на тарантулчо. - Като на на Душко Добродушков тиква.щом го е потретил
ТелИ - чревоугодник, навярно би добавила Тнм..
добрутро и наздраве
Наздраве, Преци!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Със сметаната гледам да не се заигравам. Много се лепи. Иначе последния път правех некъф трицветен кекс, та слагах на три места продукти, а не накуп. И се пообърках. А ябълката се поставя във вода със сол. Така нарезвам наситно ябълки за сладко от ябълки.
Наздраве, Мрънкало!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Именно, но не бива много да е прегоряла. Пак с пудрата захар се получава контраст.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Мрънкало, накара ме да се замисля за последователността на добавяне на съставките. Аз правя сместа съвсем механично, като гледам най-накрая да ми хареса на око гъстотата й.
Първо разбърквам яйцата и захарта, след това добавям водата или прясното мляко, олиото, брашното /постепенно и внимателно/, като в последната му четвърт добавям бакпулвер. Смлените орехи и разните му там аромати - най-накрая.
Не на последно място е желателно добре да познаваш възможностите на печката си, защото печенето на сладкиш не е лесна работа.
Наздраве, Мрънкало!
П.П. Понеже по-едрата 1/3-та пълноправен член на домочадието след дълъг и щастлив съвместен живот с мен се сдоби с диабет, намалих направата на сладки неща у кухнята. Сега правя една лека и лесна сметанова торта /образно казано/. Рецептата е много лесна, дори ти ще се справиш.
1. Два пакета готови гофрирани блатове от Лидл.
2. Три кофички заквасена сметана.
3. Три броя средно големи, леко кисели ябълки.
4. Половин чаша захар /ти може да сложиш повече, като опитваш крема и го докараш до своя вкус/
5. Тъмен шоколад /на око/
Първо разбъркваш сметаната и захарта /обемът става двоен/ и отделяш 1/3-та от сместа в отделен съд.
След това обелваш ябълките и ги почистваш от семките. Всяко почистено парченце слагаш в дълбок съд с вода. По тази начин спираш окислението на пектина и ябълката на потъмнява. Като си готов с почистването, настъргваш ябълките и ги прибавяш към 2/3-ти сметанова смес.
Започваш да редиш корите на три пласта, като първите два мажеш със сметаново-ябълковия крем Най-отгоре намазваш със сместа, която е без ябълки и поръсваш с настърган шоколад. Слагаш в хладилника за около една нощ и на сутринта си пиеш кафето с това мезе
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Дрънкале, минавам го през гевгир, не се безпокой. Но само веднъж, а не три пъти, както пише в тънките кулинарни книги. Други грешки правя обаче. Последния път разбих белтъците и прибавих брашънце, а после захарчица. Пък то трябвало обратното. Ама, главата, кога я не пазиш, не прощава.
Първо разбърквам яйцата и захарта, след това добавям водата или прясното мляко, олиото, брашното /постепенно и внимателно/, като в последната му четвърт добавям бакпулвер. Смлените орехи и разните му там аромати - най-накрая.
Не на последно място е желателно добре да познаваш възможностите на печката си, защото печенето на сладкиш не е лесна работа.
Наздраве, Мрънкало!
П.П. Понеже по-едрата 1/3-та пълноправен член на домочадието след дълъг и щастлив съвместен живот с мен се сдоби с диабет, намалих направата на сладки неща у кухнята. Сега правя една лека и лесна сметанова торта /образно казано/. Рецептата е много лесна, дори ти ще се справиш.
1. Два пакета готови гофрирани блатове от Лидл.
2. Три кофички заквасена сметана.
3. Три броя средно големи, леко кисели ябълки.
4. Половин чаша захар /ти може да сложиш повече, като опитваш крема и го докараш до своя вкус/
5. Тъмен шоколад /на око/
Първо разбъркваш сметаната и захарта /обемът става двоен/ и отделяш 1/3-та от сместа в отделен съд.
След това обелваш ябълките и ги почистваш от семките. Всяко почистено парченце слагаш в дълбок съд с вода. По тази начин спираш окислението на пектина и ябълката на потъмнява. Като си готов с почистването, настъргваш ябълките и ги прибавяш към 2/3-ти сметанова смес.
Започваш да редиш корите на три пласта, като първите два мажеш със сметаново-ябълковия крем Най-отгоре намазваш със сместа, която е без ябълки и поръсваш с настърган шоколад. Слагаш в хладилника за около една нощ и на сутринта си пиеш кафето с това мезе
Last edited by tnm; 03.07.2019, 17:39.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
Коментар