If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ахъ, баш тъй. Инак съм 99 % сигурна, че ако имаше зодия "ПрасИ", Арахната щеше да е от нея.
Наздраве, Преци!
В по-лекия вариант може да звучи "доброто праси, което всичко яде". Но щом му се яде, нека си хапва и да му е сладко, в което не се съмняваме, щом си и угажда Та наздраве и за здраве на доброто праси и неговия добър апетит
Май много му се е доял кекс на тарантулчо. - Като на на Душко Добродушков тиква. щом го е потретил ТелИ - чревоугодник, навярно би добавила Тнм..
добрутро и наздраве
Ахъ, баш тъй. Инак съм 99 % сигурна, че ако имаше зодия "ПрасИ", Арахната щеше да е от нея.
Наздраве, Преци!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Със сметаната гледам да не се заигравам. Много се лепи. Иначе последния път правех некъф трицветен кекс, та слагах на три места продукти, а не накуп. И се пообърках. А ябълката се поставя във вода със сол. Така нарезвам наситно ябълки за сладко от ябълки.
Може да ги поръсваш със захар, докато ги режеш на кубчета. Отново не потъмняват.
Наздраве, Мрънкало!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Мрънкало, накара ме да се замисля за последователността на добавяне на съставките. Аз правя сместа съвсем механично, като гледам най-накрая да ми хареса на око гъстотата й.
Първо разбърквам яйцата и захарта, след това добавям водата или прясното мляко, олиото, брашното /постепенно и внимателно/, като в последната му четвърт добавям бакпулвер. Смлените орехи и разните му там аромати - най-накрая.
Не на последно място е желателно добре да познаваш възможностите на печката си, защото печенето на сладкиш не е лесна работа.
Наздраве, Мрънкало!
П.П. Понеже по-едрата 1/3-та пълноправен член на домочадието след дълъг и щастлив съвместен живот с мен се сдоби с диабет, намалих направата на сладки неща у кухнята. Сега правя една лека и лесна сметанова торта /образно казано/. Рецептата е много лесна, дори ти ще се справиш.
1. Два пакета готови гофрирани блатове от Лидл.
2. Три кофички заквасена сметана.
3. Три броя средно големи, леко кисели ябълки.
4. Половин чаша захар /ти може да сложиш повече, като опитваш крема и го докараш до своя вкус/
5. Тъмен шоколад /на око/
Първо разбъркваш сметаната и захарта /обемът става двоен/ и отделяш 1/3-та от сместа в отделен съд.
След това обелваш ябълките и ги почистваш от семките. Всяко почистено парченце слагаш в дълбок съд с вода. По тази начин спираш окислението на пектина и ябълката на потъмнява. Като си готов с почистването, настъргваш ябълките и ги прибавяш към 2/3-ти сметанова смес.
Започваш да редиш корите на три пласта, като първите два мажеш със сметаново-ябълковия крем Най-отгоре намазваш със сместа, която е без ябълки и поръсваш с настърган шоколад. Слагаш в хладилника за около една нощ и на сутринта си пиеш кафето с това мезе
Със сметаната гледам да не се заигравам. Много се лепи. Иначе последния път правех некъф трицветен кекс, та слагах на три места продукти, а не накуп. И се пообърках. А ябълката се поставя във вода със сол. Така нарезвам наситно ябълки за сладко от ябълки.
Дрънкале, минавам го през гевгир, не се безпокой. Но само веднъж, а не три пъти, както пише в тънките кулинарни книги. Други грешки правя обаче. Последния път разбих белтъците и прибавих брашънце, а после захарчица. Пък то трябвало обратното. Ама, главата, кога я не пазиш, не прощава.
Мрънкало, накара ме да се замисля за последователността на добавяне на съставките. Аз правя сместа съвсем механично, като гледам най-накрая да ми хареса на око гъстотата й.
Първо разбърквам яйцата и захарта, след това добавям водата или прясното мляко, олиото, брашното /постепенно и внимателно/, като в последната му четвърт добавям бакпулвер. Смлените орехи и разните му там аромати - най-накрая.
Не на последно място е желателно добре да познаваш възможностите на печката си, защото печенето на сладкиш не е лесна работа.
Наздраве, Мрънкало!
П.П. Понеже по-едрата 1/3-та пълноправен член на домочадието след дълъг и щастлив съвместен живот с мен се сдоби с диабет, намалих направата на сладки неща у кухнята. Сега правя една лека и лесна сметанова торта /образно казано/. Рецептата е много лесна, дори ти ще се справиш.
1. Два пакета готови гофрирани блатове от Лидл.
2. Три кофички заквасена сметана.
3. Три броя средно големи, леко кисели ябълки.
4. Половин чаша захар /ти може да сложиш повече, като опитваш крема и го докараш до своя вкус/
5. Тъмен шоколад /на око/
Първо разбъркваш сметаната и захарта /обемът става двоен/ и отделяш 1/3-та от сместа в отделен съд.
След това обелваш ябълките и ги почистваш от семките. Всяко почистено парченце слагаш в дълбок съд с вода. По тази начин спираш окислението на пектина и ябълката на потъмнява. Като си готов с почистването, настъргваш ябълките и ги прибавяш към 2/3-ти сметанова смес.
Започваш да редиш корите на три пласта, като първите два мажеш със сметаново-ябълковия крем Най-отгоре намазваш със сместа, която е без ябълки и поръсваш с настърган шоколад. Слагаш в хладилника за около една нощ и на сутринта си пиеш кафето с това мезе
Извинявай Лелче, но нещо си се объркАла...За него три на година си е направо постижение.....
Повече е издевателство над крехкото му телосложение....
пп Ако ще ти минават таквиз убавини през главата - мисли за мен !
Наздраве с айрян !
Ти си глей баниците. Да знаеш, ако жена ти ти прави баница, значи е хойкала некъде. И ти дава картбланш. Що явно отдавна не си е играла с тигана и точилката.
Четох , че нагарчала . Ще е интересен вкус . Благодаря за хрумването ! Тъкмо навреме е ! И днес ми казаха , че съм ексцентрична и се чудех как да го затвърдя , мнението на родата . Отивам да купя и след малко ще се пробвам
Май много му се е доял кекс на тарантулчо. - Като на на Душко Добродушков тиква. щом го е потретил
ТелИ - чревоугодник, навярно би добавила Тнм..
добрутро и наздраве
Аз съм телец, бе. Лаком съм. Услажда ми се. Три пъти на ден ям сладък десерт и два пъти плодов. Не ме гледай, че душа бера почти кат Чичи. Мога омаам четвърт торта за петнаесе минути. С биричка или тоник за контраст на вкуса.
Извинявай Лелче, но нещо си се объркАла...За него три на година си е направо постижение.....
Повече е издевателство над крехкото му телосложение....
пп Ако ще ти минават таквиз убавини през главата - мисли за мен !
Наздраве с айрян !
Абе , отдавна е ясно , че с него си знаете и кътните зъби , ама не очаквах да си ш светите
Три на година , ама го може . А ти се чакаш , някоя да свърти баница
Та не се знае можеш ли а при него проверено и доказано
Наздраве ,4i40!
аз съм на вода Тихо , че ще ни изгонят
Май много му се е доял кекс на тарантулчо. - Като на на Душко Добродушков тиква. щом го е потретил
ТелИ - чревоугодник, навярно би добавила Тнм..
добрутро и наздраве
Досега направих три кекса. При първите два ползвах наполовин брашно от елда, уж за по-здравословно, Те обаче станаха степани. Третият го правих със седем яйца и пшенично брашно, та що-годе стана. Само че докато блажено говорех по телефона с един, де иска да стане съсед на Чичето в Дивото, кексът позагоря. Наложи се да го маскирам отгоре с пудра захар. Загорялкото стана по-вкусно. Наздраве за изпуснатите работи, които се получават подобрени!
Четох , че нагарчала . Ще е интересен вкус . Благодаря за хрумването ! Тъкмо навреме е ! И днес ми казаха , че съм ексцентрична и се чудех как да го затвърдя , мнението на родата . Отивам да купя и след малко ще се пробвам
Добро утро , Кръчма !
[ATTACH=CONFIG]n3483683[/ATTACH] Аз съм - за !
Цяла нощ не спах да му мисля Секса на инсекта, ще го бъде ли , а той забъркал три ! И една троха не е подхвърлил
Извинявай Лелче, но нещо си се объркАла...За него три на година си е направо постижение.....
Повече е издевателство над крехкото му телосложение....
пп Ако ще ти минават таквиз убавини през главата - мисли за мен !
Наздраве с айрян !
Коментар