IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

    Ахъ, баш тъй. Инак съм 99 % сигурна, че ако имаше зодия "ПрасИ", Арахната щеше да е от нея.
    Наздраве, Преци!
    В по-лекия вариант може да звучи "доброто праси, което всичко яде". Но щом му се яде, нека си хапва и да му е сладко, в което не се съмняваме, щом си и угажда Та наздраве и за здраве на доброто праси и неговия добър апетит

    Коментар


    • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
      Май много му се е доял кекс на тарантулчо. - Като на на Душко Добродушков тиква. щом го е потретил
      ТелИ - чревоугодник, навярно би добавила Тнм..
      добрутро и наздраве
      Ахъ, баш тъй. Инак съм 99 % сигурна, че ако имаше зодия "ПрасИ", Арахната щеше да е от нея.
      Наздраве, Преци!
      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
      Мечо

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

        Със сметаната гледам да не се заигравам. Много се лепи. Иначе последния път правех некъф трицветен кекс, та слагах на три места продукти, а не накуп. И се пообърках. А ябълката се поставя във вода със сол. Така нарезвам наситно ябълки за сладко от ябълки.
        Може да ги поръсваш със захар, докато ги режеш на кубчета. Отново не потъмняват.
        Наздраве, Мрънкало!

        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
        Мечо

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

          Именно, но не бива много да е прегоряла. Пак с пудрата захар се получава контраст.
          Да знаеш , че ще го пробвам и с бира

          Коментар


          • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

            Мрънкало, накара ме да се замисля за последователността на добавяне на съставките. Аз правя сместа съвсем механично, като гледам най-накрая да ми хареса на око гъстотата й.

            Първо разбърквам яйцата и захарта, след това добавям водата или прясното мляко, олиото, брашното /постепенно и внимателно/, като в последната му четвърт добавям бакпулвер. Смлените орехи и разните му там аромати - най-накрая.

            Не на последно място е желателно добре да познаваш възможностите на печката си, защото печенето на сладкиш не е лесна работа.

            Наздраве, Мрънкало!

            П.П. Понеже по-едрата 1/3-та пълноправен член на домочадието след дълъг и щастлив съвместен живот с мен се сдоби с диабет, намалих направата на сладки неща у кухнята. Сега правя една лека и лесна сметанова торта /образно казано/. Рецептата е много лесна, дори ти ще се справиш.
            1. Два пакета готови гофрирани блатове от Лидл.
            2. Три кофички заквасена сметана.
            3. Три броя средно големи, леко кисели ябълки.
            4. Половин чаша захар /ти може да сложиш повече, като опитваш крема и го докараш до своя вкус/
            5. Тъмен шоколад /на око/

            Първо разбъркваш сметаната и захарта /обемът става двоен/ и отделяш 1/3-та от сместа в отделен съд.

            След това обелваш ябълките и ги почистваш от семките. Всяко почистено парченце слагаш в дълбок съд с вода. По тази начин спираш окислението на пектина и ябълката на потъмнява. Като си готов с почистването, настъргваш ябълките и ги прибавяш към 2/3-ти сметанова смес.

            Започваш да редиш корите на три пласта, като първите два мажеш със сметаново-ябълковия крем Най-отгоре намазваш със сместа, която е без ябълки и поръсваш с настърган шоколад. Слагаш в хладилника за около една нощ и на сутринта си пиеш кафето с това мезе
            Със сметаната гледам да не се заигравам. Много се лепи. Иначе последния път правех некъф трицветен кекс, та слагах на три места продукти, а не накуп. И се пообърках. А ябълката се поставя във вода със сол. Така нарезвам наситно ябълки за сладко от ябълки.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

              Дрънкале, минавам го през гевгир, не се безпокой. Но само веднъж, а не три пъти, както пише в тънките кулинарни книги. Други грешки правя обаче. Последния път разбих белтъците и прибавих брашънце, а после захарчица. Пък то трябвало обратното. Ама, главата, кога я не пазиш, не прощава.
              Мрънкало, накара ме да се замисля за последователността на добавяне на съставките. Аз правя сместа съвсем механично, като гледам най-накрая да ми хареса на око гъстотата й.

              Първо разбърквам яйцата и захарта, след това добавям водата или прясното мляко, олиото, брашното /постепенно и внимателно/, като в последната му четвърт добавям бакпулвер. Смлените орехи и разните му там аромати - най-накрая.

              Не на последно място е желателно добре да познаваш възможностите на печката си, защото печенето на сладкиш не е лесна работа.

              Наздраве, Мрънкало!

              П.П. Понеже по-едрата 1/3-та пълноправен член на домочадието след дълъг и щастлив съвместен живот с мен се сдоби с диабет, намалих направата на сладки неща у кухнята. Сега правя една лека и лесна сметанова торта /образно казано/. Рецептата е много лесна, дори ти ще се справиш.
              1. Два пакета готови гофрирани блатове от Лидл.
              2. Три кофички заквасена сметана.
              3. Три броя средно големи, леко кисели ябълки.
              4. Половин чаша захар /ти може да сложиш повече, като опитваш крема и го докараш до своя вкус/
              5. Тъмен шоколад /на око/

              Първо разбъркваш сметаната и захарта /обемът става двоен/ и отделяш 1/3-та от сместа в отделен съд.

              След това обелваш ябълките и ги почистваш от семките. Всяко почистено парченце слагаш в дълбок съд с вода. По тази начин спираш окислението на пектина и ябълката на потъмнява. Като си готов с почистването, настъргваш ябълките и ги прибавяш към 2/3-ти сметанова смес.

              Започваш да редиш корите на три пласта, като първите два мажеш със сметаново-ябълковия крем Най-отгоре намазваш със сместа, която е без ябълки и поръсваш с настърган шоколад. Слагаш в хладилника за около една нощ и на сутринта си пиеш кафето с това мезе
              Last edited by tnm; 03.07.2019, 16:39.
              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
              Мечо

              Коментар


              • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

                Извинявай Лелче, но нещо си се объркАла...За него три на година си е направо постижение.....
                Повече е издевателство над крехкото му телосложение....
                пп Ако ще ти минават таквиз убавини през главата - мисли за мен !
                Наздраве с айрян !
                Ти си глей баниците. Да знаеш, ако жена ти ти прави баница, значи е хойкала некъде. И ти дава картбланш. Що явно отдавна не си е играла с тигана и точилката.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение

                  Четох , че нагарчала . Ще е интересен вкус . Благодаря за хрумването ! Тъкмо навреме е ! И днес ми казаха , че съм ексцентрична и се чудех как да го затвърдя , мнението на родата . Отивам да купя и след малко ще се пробвам

                  https://m.youtube.com/watch?v=8f1z-nHvt3c
                  Именно, но не бива много да е прегоряла. Пак с пудрата захар се получава контраст.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                    Май много му се е доял кекс на тарантулчо. - Като на на Душко Добродушков тиква. щом го е потретил
                    ТелИ - чревоугодник, навярно би добавила Тнм..
                    добрутро и наздраве
                    Аз съм телец, бе. Лаком съм. Услажда ми се. Три пъти на ден ям сладък десерт и два пъти плодов. Не ме гледай, че душа бера почти кат Чичи. Мога омаам четвърт торта за петнаесе минути. С биричка или тоник за контраст на вкуса.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

                      Извинявай Лелче, но нещо си се объркАла...За него три на година си е направо постижение.....
                      Повече е издевателство над крехкото му телосложение....
                      пп Ако ще ти минават таквиз убавини през главата - мисли за мен !
                      Наздраве с айрян !
                      Абе , отдавна е ясно , че с него си знаете и кътните зъби , ама не очаквах да си ш светите
                      Три на година , ама го може . А ти се чакаш , някоя да свърти баница
                      Та не се знае можеш ли а при него проверено и доказано

                      Наздраве ,4i40!
                      аз съм на вода Тихо , че ще ни изгонят

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                        Май много му се е доял кекс на тарантулчо. - Като на на Душко Добродушков тиква. щом го е потретил
                        ТелИ - чревоугодник, навярно би добавила Тнм..
                        добрутро и наздраве
                        Майстор - мераклия , бих казала

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

                          Досега направих три кекса. При първите два ползвах наполовин брашно от елда, уж за по-здравословно, Те обаче станаха степани. Третият го правих със седем яйца и пшенично брашно, та що-годе стана. Само че докато блажено говорех по телефона с един, де иска да стане съсед на Чичето в Дивото, кексът позагоря. Наложи се да го маскирам отгоре с пудра захар. Загорялкото стана по-вкусно. Наздраве за изпуснатите работи, които се получават подобрени!
                          Четох , че нагарчала . Ще е интересен вкус . Благодаря за хрумването ! Тъкмо навреме е ! И днес ми казаха , че съм ексцентрична и се чудех как да го затвърдя , мнението на родата . Отивам да купя и след малко ще се пробвам

                          https://m.youtube.com/watch?v=8f1z-nHvt3c

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение

                            Добро утро , Кръчма !
                            [ATTACH=CONFIG]n3483683[/ATTACH] Аз съм - за !
                            Цяла нощ не спах да му мисля Секса на инсекта, ще го бъде ли , а той забъркал три ! И една троха не е подхвърлил
                            Извинявай Лелче, но нещо си се объркАла...За него три на година си е направо постижение.....
                            Повече е издевателство над крехкото му телосложение....
                            пп Ако ще ти минават таквиз убавини през главата - мисли за мен !
                            Наздраве с айрян !

                            Коментар


                            • Кой ти прави кекс там?

                              Коментар


                              • Наздраве от Рапонги. Морето си е море!
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                                Коментар

                                Working...
                                X