IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Дрънкале, минавам го през гевгир, не се безпокой. Но само веднъж, а не три пъти, както пише в тънките кулинарни книги. Други грешки правя обаче. Последния път разбих белтъците и прибавих брашънце, а после захарчица. Пък то трябвало обратното. Ама, главата, кога я не пазиш, не прощава.

Добро утро !
    Едно е да плетеш паяжина, друго е да печеш кекс...
    Белтъците се бъркат, като прибавяш по малко захар и капки лимон до втвърдяване в купата ( катя я обарнеш и потупаш по дупето, да не пада).
    После се прибавя лъжица пресято брашно, бъркаш, пак сееш 2 лъжици брашно, бъркаш и ..... хвърляш всичко в кофата

пп Що не си пиеш биричката и гледяш рахатя, ами се занимаваш с несвойствени дела ...!

Наааздраве !

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Мрънкало, това със здравословните храни ми идва малко в повече. Кексът се прави с бяло брашно, преситено поне веднъж. За да влезе въздух в него.
      Наздраве!
      Дрънкале, минавам го през гевгир, не се безпокой. Но само веднъж, а не три пъти, както пише в тънките кулинарни книги. Други грешки правя обаче. Последния път разбих белтъците и прибавих брашънце, а после захарчица. Пък то трябвало обратното. Ама, главата, кога я не пазиш, не прощава.

Коментар

• Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение

Ако искаш, ще ти пратя линк към една съветска книга, писана от професионалистка.
        Готвенето ми не включва сладкарски неща, направих само един път едни макови кифлички, май, следвайки строго предписанията на авторката, Кенгис. Там се споменава и пресяването на брашното, за което говори и Лелката.
        Майка м​​​​​​и и нейна приятелка присъстваха. И двете бяха добри в готвенето. Казаха, че е повече от перфектно - и наистина беше.

А на елдата й трябва мая, за да бухне. В тестото ми за катми нейното присъствие вдига два пъти обема.
        Руските рецепти много сложни за превеждане. Гледам на руската тв едно предаване за качеството на храните, но половината термини са ми неясни. Пък и имам кулинарни книги, ама нема кой ги чете. И с мая не ми се работи, да я чакам. Бухам бакпуловер и сода, па какво стане. Мъркява и мързелива работа!

Коментар

Досега направих три кекса. При първите два ползвах наполовин брашно от елда, уж за по-здравословно, Те обаче станаха степани. Третият го правих със седем яйца и пшенично брашно, та що-годе стана. Само че докато блажено говорех по телефона с един, де иска да стане съсед на Чичето в Дивото, кексът позагоря. Наложи се да го маскирам отгоре с пудра захар. Загорялкото стана по-вкусно. Наздраве за изпуснатите работи, които се получават подобрени!
          Ако искаш, ще ти пратя линк към една съветска книга, писана от професионалистка.
          Готвенето ми не включва сладкарски неща, направих само един път едни макови кифлички, май, следвайки строго предписанията на авторката, Кенгис. Там се споменава и пресяването на брашното, за което говори и Лелката.
          Майка м​​​​​​и и нейна приятелка присъстваха. И двете бяха добри в готвенето. Казаха, че е повече от перфектно - и наистина беше.

А на елдата й трябва мая, за да бухне. В тестото ми за катми нейното присъствие вдига два пъти обема.
          Last edited by R1a1; 03.07.2019, 14:01.

Коментар

Досега направих три кекса. При първите два ползвах наполовин брашно от елда, уж за по-здравословно, Те обаче станаха степани. Третият го правих със седем яйца и пшенично брашно, та що-годе стана. Само че докато блажено говорех по телефона с един, де иска да стане съсед на Чичето в Дивото, кексът позагоря. Наложи се да го маскирам отгоре с пудра захар. Загорялкото стана по-вкусно. Наздраве за изпуснатите работи, които се получават подобрени!
            Мрънкало, това със здравословните храни ми идва малко в повече. Кексът се прави с бяло брашно, преситено поне веднъж. За да влезе въздух в него.
            Наздраве!
            Last edited by tnm; 03.07.2019, 14:44.
            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
            Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
              По тихо в Кръчмата да не събудите брокерите.......
              У таа жега дори да се надигнат, па ше полегнат.

Коментар

• По тихо в Кръчмата да не събудите брокерите.......
                Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

гадости има навсякъде в нещата които си купуваш ... нали трябва да си купуваш и лекарства после ...
                  Почнах вече да ги усещам вредите и щетите. Та ще променям някои навици. Дано позабавя уврежданията.

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение

Знаех си аз , че ще бавиш шоколада и после ще дразниш с него
                    Кекса , ще стане перфектен . Чувала съм , че номера е в печенето . А щом не ми одобри простичката рецепта , си по кулинар от мен и ще ти се получи .
                    Наздраве , инсект !

Коментар

• Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

гадости има навсякъде в нещата които си купуваш ... нали трябва да си купуваш и лекарства после ...
                      За това някои , като инсекта , не купуват , а си правят домашни . Предложението ми да си купи , беше да подразня/успешно/ , щото и той обеща да дразни .
                      Наздраве и на теб

Коментар

Да, бе, да ме нагънат да пробват. Тиа аптекаки като медсестри отворени.
                        Каки от аптеката?

Коментар

Да си купя Милка, ама твърдят, че имало гадости в тая леля Милка. Иначе яко си нагъвам, но мисля да огранича. Почнах с кекс, но още не е чак перфектен. Мисля да подхвана и сутляша. Ала мързина голяма.
                          Знаех си аз , че ще бавиш шоколада и после ще дразниш с него
                          Кекса , ще стане перфектен . Чувала съм , че номера е в печенето . А щом не ми одобри простичката рецепта , си по кулинар от мен и ще ти се получи .
                          Наздраве , инсект !

Коментар

Ми кажи й, че е противозачатъчно, те сигурно не знаят вече това му действие.
                            Хем вкусно, хем безопасно...​​​​​ще й кажеш.
                            Да, бе, да ме нагънат да пробват. Тиа аптекаки като медсестри отворени.

Коментар

Да си купя Милка, ама твърдят, че имало гадости в тая леля Милка. Иначе яко си нагъвам, но мисля да огранича. Почнах с кекс, но още не е чак перфектен. Мисля да подхвана и сутляша. Ала мързина голяма.

Коментар

Чел съм, без да съм го пробвал.

Може и белтъци да разбъркаш. И още няколко неща имаше... сега не помня.
                                Но след което и да е, трябва още една преварка.
                                Разбира се, нема да пия перманганат. Слагал съм и амоняк на кисела и после преварка.

Коментар

Working...
                                X