If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Приликата между любовта и приятелството е в приемането , безусловно и изцяло, на другият с всичките му качества и негативи .
При любовта обичаш не въпреки тях , а заради тях . Цялата палитра , цялата същност на човека , това което е . Разликата е само в изразяването на двете.
За това , не е нужно да правиш опити да променяш някой . Или да правиш компромиси или да очакваш такива от другата страна . Нито приятелството , нито любовта са сделка ! Те са по скоро избор и израз . Свобода . И доверие , може би . Твойте избор , свобода , доверие и израз ! За това при истинска , безусловна любов или приятелство е невъзможно да се гневиш на друг или себе си !
Това - според мен . Не е препоръка за никой . Просто моят светоглед . Всички останали са свободни да имат друг . Различен . Даже е препоръчително да не сме , като от калъп , за да ни е цветно и интересно на всички
Наздраве , tnm !
Море, Lelq ... Понякога твърде много искаш да получиш обекта на желанията си, та поради това си склонен да тръгнеш директно напротив си. Пък като удовлетвориш желанието си и като си направиш един разбор на действията и бездействията ... Де вика хаджи Грую - сам не можеш се позна.
Наздраве, Lelq!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Карантина не се държи, че може се изпусне. Карантина се налага.... с огън и меч, с калъчка, със сопа дрянова, с прав кривак и криви помисли, с огнепръскачки и бомбардировки с напалм, а най-вече с теглене ножа на прасето и изядането му на обща трапеза. Наздраве, Дрънкарантинке!
Баш тъй, поручик Ян!
Наздраве, Мрънкало!
П.П. Между другото, какъв точно меч имаш нафпредвит!?
Мечо
Карантина не се държи, че може се изпусне. Карантина се налага.... с огън и меч, с калъчка, със сопа дрянова, с прав кривак и криви помисли, с огнепръскачки и бомбардировки с напалм, а най-вече с теглене ножа на прасето и изядането му на обща трапеза. Наздраве, Дрънкарантинке!
Моят дял , замразете . В момента съм изцяло на морска храна .
Оня ден се прибираме с един колега от Болярия. Младежът страстен почитател на английския тип шофиране - винаги кара у лявото платно. На един завой се хакна у няква мазда и от нея изскочи една руса фурия. Викам си, че сега ще стане весело и то взе, че стана.
Тези двамата като се запрегръщаха, зацелуваха ... Аз почтително стоя на няколко метра и мигам на парцали ...
След инвентаризация на повредите и на двете возила, ние сядаме в нашето и потегляме. Аз споделям с колегата, че е късметлия - да вземе да се бутуряса в някого, когото познава.
- Аааа, аз тази мацка съм я "познавал", "познавал" много пъти. Проблеми няма - отговаря ми колегата. УжасТ!
Навлизаме у хабитатя. Невероятно, на градчето доста оживено и народа щъка кат хлебарки насам - натам. На една от пешеходните пътеки спираме заради девойка, тежка категория. Говори си по телефона и върви едва, едва. Зер, стотина кила трябва да бъдат отместени.
Колегата отваря джама и се провиква:
- Ади, ма, булка. Засили се, че ще те застигне чумата /черна, африканска, по свинете/.
Та, дръж там здраво карантината, че не се знае кое, как ще те налази.
Наздраве, Мрънкало!
Чета по страниците за некакви неподходящи за масата чувства - приятелство м/у мъж и жена, любоФни трепети и т.н. за да е дълго и безпроблемно съжителството...( глупости !!!)
Убаво едене, чисти и изгладени дрехи, редовен секс и компромиси в мирогледа - това е рецептата за добър семеен живот ....
Прозаично, но вярно !
Замени компромиса с разбиране и ще се хармонизираме с теб.
Наздраве, 4i40!
Мечо
Като чух, че габърка ще ми гостува, обявих карантина срещу свинска чума и желъди от габър. Въобще, пай се, крий се, че вещо лице иде и по-добре да не го срещаш.
Оня ден се прибираме с един колега от Болярия. Младежът страстен почитател на английския тип шофиране - винаги кара у лявото платно. На един завой се хакна у няква мазда и от нея изскочи една руса фурия. Викам си, че сега ще стане весело и то взе, че стана.
Тези двамата като се запрегръщаха, зацелуваха ... Аз почтително стоя на няколко метра и мигам на парцали ...
След инвентаризация на повредите и на двете возила, ние сядаме в нашето и потегляме. Аз споделям с колегата, че е късметлия - да вземе да се бутуряса в някого, когото познава.
- Аааа, аз тази мацка съм я "познавал", "познавал" много пъти. Проблеми няма - отговаря ми колегата. УжасТ!
Навлизаме у хабитатя. Невероятно, на градчето доста оживено и народа щъка кат хлебарки насам - натам. На една от пешеходните пътеки спираме заради девойка, тежка категория. Говори си по телефона и върви едва, едва. Зер, стотина кила трябва да бъдат отместени.
Колегата отваря джама и се провиква:
- Ади, ма, булка. Засили се, че ще те застигне чумата /черна, африканска, по свинете/.
Та, дръж там здраво карантината, че не се знае кое, как ще те налази.
Наздраве, Мрънкало!
Мечо
Извинявай, че така нахълтвам директно от Катарино, но да ти кажа, че за много неща в писанието си не на 100, а на 101% права, но за приятелските неща не си баш права. Давам веднага пример - ако си приятел на някого, ама истински такъв, то си длъжен да се променяш заради другия - да речем, че приятелят ти се скара с ваш общ познат, който ти е симпатичен, то тогава и ти трябва да започнеш да страниш от него. Изобщо приятелството, също като любовта, е даване и саможертва до известна степен, само дето при приятелството винаги искаш реципрочни действия, докато в любовта - ех, любовта, там зарад едната химия, дето да ти задоволи физиката, често забравяш себе си до степен, в която сам не можеш да се познаеш.
Та така, да не отплесвам, че ми е лежерно
Днес сключих супер сделка сутринта, чак сам се удивлявам от себе си и късмета, дето го имам, Затова сипвам от старото, пък и вчера жената остаря с още една година, но все още не я давам за 2, дето са ѝ наполовината на възрастта.
Наздраве!
Така ...
Правило № 1 - бъди внимателна когато си избираш приятели.
Правило №2 - бъди още по-внимателна когато се разделяш с тях.
Това са думи на баща ми. Каза ми ги когато се скарах с един приятел, който ми отмъкна "Черния мустанг" - книга от поредицата за Винету. Бях в шести или седми клас и заради загубата на тази книга, тати ме наказа за първи път ви живота ми. Книгата беше старо издание и не се намираше в книжарниците и библиотеките, Родителят тълкуваше затриването на книга от личната му библиотека почти като углавно престъпление.
Благодарение на наказанието, запомних правилата и винаги съм ги спазвала. Имам само двама истински приятели, няколко добри приятели и доста познати. Никой от колегите си не мога да нарека "приятел". С тях имам професионални отношения, които не включват приятелство.
Примерът, който си дал - казваш, че ти се чувстваш длъжен да се промениш, заради приятеля си. Но ... ти се чувстваш длъжен, а не че приятелят ти иска тази промяна, нали!? Истинскияи приятел ще ти даде право на избор. Решението ще е твое. Поне в моята практика с истинското приятелство нещата се случват по този начин, затова пиша на база личен опит.
Наздраве, хаджи!
Мечо
Кво искаш да кажеш че при три явявания нещата отиват към слаб две. Средно аритметично де
За малко да те пропусна , сър !
Да споделя и с теб , част от моят мироглед . Нищо , че може да не ти е интересно
Никога не е важна оценката ! Важен е урокът и какво си научил . Ако си . А то се вижда в практиката , не в теорията (нея винаги може да наизустиш )
Чета по страниците за некакви неподходящи за масата чувства - приятелство м/у мъж и жена, любоФни трепети и т.н. за да е дълго и безпроблемно съжителството...( глупости !!!)
Убаво едене, чисти и изгладени дрехи, редовен секс и компромиси в мирогледа - това е рецептата за добър семеен живот ....
Прозаично, но вярно !
4i40 , искрено се надявам , изброеното да не е вярно ! Аз майка си имам . Втора не ми е нужна . Или може би при мъжете са такива стремежите - вместо жена , да имат - грижовна , разказваща , кротка и най - вече , дашна ..
Преци, първата разлика, за която се сещам когато стане дума за любов и истинско приятелство, това е компромисът. Заради любовта, човек е склонен да направи много отстъпки. След време, когато първоначалната тръпка премине, в зависимост от нивото на самооценка, ти започваш да се гневиш на този, принудил те да направиш компромиса или още по-лошо - започваш да се гневиш на себе си, защото си отстъпил от собствените си разбирания. При истинското приятелство такъв проблем не съществува, защото приятелите ти не искат от теб да се променяш или да отстъпваш от принципите си заради тях.
За любовта не се наемам да правя коментари. Lelq е фен на това чувство
Наздраве, Преци!
Ми да направя аз , като фен на чувството
Приликата между любовта и приятелството е в приемането , безусловно и изцяло, на другият с всичките му качества и негативи .
При любовта обичаш не въпреки тях , а заради тях . Цялата палитра , цялата същност на човека , това което е . Разликата е само в изразяването на двете.
За това , не е нужно да правиш опити да променяш някой . Или да правиш компромиси или да очакваш такива от другата страна . Нито приятелството , нито любовта са сделка ! Те са по скоро избор и израз . Свобода . И доверие , може би . Твойте избор , свобода , доверие и израз ! За това при истинска , безусловна любов или приятелство е невъзможно да се гневиш на друг или себе си !
Това - според мен . Не е препоръка за никой . Просто моят светоглед . Всички останали са свободни да имат друг . Различен . Даже е препоръчително да не сме , като от калъп , за да ни е цветно и интересно на всички
Наздраве , tnm !
Коментар