IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Понастоящем чрез супекромпютри математически се генерират формули на лекарства с предсказани ефекти, а ако още мислиш че не е интересно - гледай един по-забавен филм, из документалните сайтове - казваше се "кодът". Показано е как математик предсказал, че популациите от некъв вид бели мишки циклично отиват и скачат в морето, като се самоубиват, ... защо ли го правят !? нима математиката е по-силна от тяхната воля, - мне, не се наемам да твърдя, но може да се моделира, вероятно )) Дано не се окажем и ние некви опитни мишлета
    Горкото Преци! Живей в поезията, не в числата и отношенията.

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение

Надявам се идеята не е да свърша всичко , та после сама да си ям .
      Хем ше свършиш работата, хем ще ти оставим огризките. Ма, след толкова бъхтане и те ще са ти вкусни. Гааааааа.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Ти май си пропуснала, че родата ми габровска. Ама от беломорското Габрово. Ще окъпеш храната - добре, ама трябва я и фризираш, че да има вид за трапезата.
        Надявам се идеята не е да свърша всичко , та после сама да си ям .

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Прециту, да се не засегнеш, ама това висшата математика, ич не ми беше тръпка. Твърдо съм "за", че това не е наука за фсеки.

Чувала съм за изброените от теб даскалЕ, ама де викаше един мой брадат професор, че той не бил педагог, а андрагог. По-гордо някак му звучало, ако и да не сме се твърде различавали от онея говеда, пуберите
          Наздраве, Преци!
          Моля, моля, това си е съвсем естествено - една или друга наука да имат своите фенове. Да споделя че в периода 6-7 клас химията ми беше по-интересна а математиката някак по-скучна. В 8 клас обаче интереса се обърна. Изобщо това което наричат сега висша матеаматиака -анализ е нещо като да влезеш в морето до колене. Водата е приятна, но усещането е орязано Друго си е да се бухнеш да поплуваш, но все по-дъбоко става наъвтре и опасно дори, може някой да се удави. Шегувам се. Затова тр. да може да се плува.
          Може да се пише като есе а не е нужно, Все пак da припомня две три неща с които може да ти се съживи интереса към матряла - малко се знае, че дори великият сър Исак Нютон е "убивал" по-голяма част от времето си в ..."алхимични" опити, отколкото в математически абстракции. Той не е единствен, изобщо това деление на математика и друго, е малко погрешно. Някога са го наричали "натурфилософия". За радост или не, т.нар. анализ се учи по Лайбниц а не по Нютон. Причината - всеки може с повече или по-малко усърдие да го усвои, до ниво необходимост за практиката на конкретна професия, По Нютон обаче няма да може всеки. (но пък при него качеството ще е по-интересно) И те така - произвеждат се малко скучните подходи за нуждите на практиката....
          В областта на билогията са ме впечатлявали достиженията на ... Алън Тюринг. Англичаните не случайно се гордеят с един от своите гении. Според мен той е и по-истинския и дълбок изобретател на "компютъра" а не точно Джон Атанасов, (чиято работа е по-скоро твърдо програмиран калкулатор. , но това между нас де, българи сме) Та може би, ще са ти по-интересни някои резултати на Тюринг в.... математическата биология (около 1950г.) - според цитат от уикито, че там е по-разговорно (прескачаме коментарите по вездесъщото фибоначи)... - "Макар по това време ролята на ДНК все още да не е разбрана, работата на Тюринг продължава да е от значение и се счита за основен труд в математическата биология.[32] Експериментите показват, че неговата теория може частично да обясни растежа на перата, фоликулите, разклоненията в белите дробове и дори ляво-дясната асиметрия, според която сърцето се намира отляво.[33] В статия от 2012 г. е установено, че премахването на някои гени влияе върху броя на пръстите на опитните животни, в съгласие с теорията на Тюринг.[34] По-късните му работи в тази област са публикувани едва през 1992 в събраните съчинения Collected Works of A. M. Turing.[35]"
          Понастоящем чрез супекромпютри математически се генерират формули на лекарства с предсказани ефекти, а ако още мислиш че не е интересно - гледай един по-забавен филм, из документалните сайтове - казваше се "кодът". Показано е как математик предсказал, че популациите от некъв вид бели мишки циклично отиват и скачат в морето, като се самоубиват, ... защо ли го правят !? нима математиката е по-силна от тяхната воля, - мне, не се наемам да твърдя, но може да се моделира, вероятно )) Дано не се окажем и ние некви опитни мишлета

Коментар

Прихващаш от кака ти май, габровският ген Все да орежеш ..
            Добре , аз ще изкъпя храната , преди да и резнете гласните струни Като за пържолка , добре ли е ?
            Ти май си пропуснала, че родата ми габровска. Ама от беломорското Габрово. Ще окъпеш храната - добре, ама трябва я и фризираш, че да има вид за трапезата.

Коментар

Сетих се преди време (отдавна) за един чичо Ваньо (мисля, че така се казваше и познайник на Панайот Панайотов,) пее из плажовете и по-добре някои оригинали, - дано да е същия и да е жив и здрав много още време, заслужава си да се чуе

Не знам как се казва . Не се сетих да питам Довечера ще . Но едва ли е същият Ма готин купон направи . Цялата плажна ивица събра около себе си с гласът си . Предполагам никой от присъстващите , няма да отсъства довечера
              Наздраве !

Коментар

За всяка двойка, предполагам, е индивидуално. Зависи от нагласата на отделния човек, възпитанието и донякъде образованието му. Хармонията може да се дължи както на прилики, така и на различия в характерите.
                Наздраве, Lelq!
                Аха . Баш . А защо ги мислим толкова тези неща ?
                Наздраве , tnm !

Коментар

Мързи ме да пиша дъъълго , за това ще се съглася с теб за понякога , на някои ..
                  Случва се Ма той живота е шарен и всичко има , та не е чудно . Пък моят реферат по темата , беше теоретичен , а на практика осъществим ли е за двете страни е трудно , но не и невъзможно да се предвиди. Само за едната , сигурно е по- често срещано . Витая в облаците , ама стъпила все пак на земята
                  Трябва да сте ми свикнали вече
                  Наздраве , tnm !

И кат махна шегата , все пак твърдя , че не компромисите са един от темелите на "дълъг, споделен живот", пък камо ли щастлив :)
                  За всяка двойка, предполагам, е индивидуално. Зависи от нагласата на отделния човек, възпитанието и донякъде образованието му. Хармонията може да се дължи както на прилики, така и на различия в характерите.
                  Наздраве, Lelq!
                  Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                  Мечо

Коментар

Da, леля е готино момиче с добра душа, която може да събира силна емоция. Надяваме се да дойде и като отива към нейното ъгълче разпускайки емоцията с някоя песничка, пак да вметне "наздраве тнм" То не е лесно да можеш да управляваш силна емоция, (аз май не умея и се захлупвам с някоя книга ала брадистилов, между другото изрових негова книга а преди това открих и една на яро тагамлицки и той е много добър педагог ше знаеш. Изобщо това- брадата, яро и алипи са като хикса игрека и зета на декартовото математическо пространсво в онова време и комай не само)
                    наздраве
                    Прециту, да се не засегнеш, ама това висшата математика, ич не ми беше тръпка. Твърдо съм "за", че това не е наука за фсеки.

Чувала съм за изброените от теб даскалЕ, ама де викаше един мой брадат професор, че той не бил педагог, а андрагог. По-гордо някак му звучало, ако и да не сме се твърде различавали от онея говеда, пуберите
                    Наздраве, Преци!
                    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                    Мечо

Коментар

Жалко е , че съм слабо грамотна с технологиите и не мога да ви приобщя качествено към купона на плажа , който се вихри в тоз момент . От някъде се кюфна един чичо . Видя , че съм с тапи в ушите . Поиска да чуе и като отприщи едно гласище ... Не може го барнеш . Квото и парче да тръгне , пее . На моменти и по - добре от оригинала . Направи струпване и качи градусите още . И бирата се леййй.. Ако някой ми обясни , като за идиот как да ви пусна гласът му ( на диктофон записан, щото не е много етично да правя клипове на плажа ) , може да чуете и вие . Определено си струва ! Обеща на едни младежи , ако осигурят китари , и мръвка да пее цяла нощ .

Колете праситоооо Да нося и да слушам
                      Сетих се преди време (отдавна) за един чичо Ваньо (мисля, че така се казваше и познайник на Панайот Панайотов,) пее из плажовете и по-добре някои оригинали, - дано да е същия и да е жив и здрав много още време, заслужава си да се чуе

Коментар

• Жалко е , че съм слабо грамотна с технологиите и не мога да ви приобщя качествено към купона на плажа , който се вихри в тоз момент . От някъде се кюфна един чичо . Видя , че съм с тапи в ушите . Поиска да чуе и като отприщи едно гласище ... Не може го барнеш . Квото и парче да тръгне , пее . На моменти и по - добре от оригинала . Направи струпване и качи градусите още . И бирата се леййй.. Ако някой ми обясни , като за идиот как да ви пусна гласът му ( на диктофон записан, щото не е много етично да правя клипове на плажа ) , може да чуете и вие . Определено си струва ! Обеща на едни младежи , ако осигурят китари , и мръвка да пее цяла нощ .

Колете праситоооо Да нося и да слушам

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Който не участва в санитарните мероприятия, после отсъства и на трапезните угощения и оливания.
                          Прихващаш от кака ти май, габровският ген Все да орежеш ..
                          Добре , аз ще изкъпя храната , преди да и резнете гласните струни Като за пържолка , добре ли е ?

Коментар

Море, Lelq ... Понякога твърде много искаш да получиш обекта на желанията си, та поради това си склонен да тръгнеш директно напротив си. Пък като удовлетвориш желанието си и като си направиш един разбор на действията и бездействията ... Де вика хаджи Грую - сам не можеш се позна.
                            Наздраве, Lelq!
                            Мързи ме да пиша дъъълго , за това ще се съглася с теб за понякога , на някои ..
                            Случва се Ма той живота е шарен и всичко има , та не е чудно . Пък моят реферат по темата , беше теоретичен , а на практика осъществим ли е за двете страни е трудно , но не и невъзможно да се предвиди. Само за едната , сигурно е по- често срещано . Витая в облаците , ама стъпила все пак на земята
                            Трябва да сте ми свикнали вече
                            Наздраве , tnm !

И кат махна шегата , все пак твърдя , че не компромисите са един от темелите на "дълъг, споделен живот", пък камо ли щастлив

Коментар

Моят дял , замразете . В момента съм изцяло на морска храна .

Наздраве на пиещите !
                              Който не участва в санитарните мероприятия, после отсъства и на трапезните угощения и оливания.

Коментар

Баш тъй, поручик Ян!
                                Наздраве, Мрънкало!

П.П. Между другото, какъв точно меч имаш нафпредвит!?
                                Меч дръзновен и вдъхновен. Останалото нема значение.

Коментар

Working...
                                X