IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Успяха ли да установят коя мутация в гена предизвиква стиснатостта. Че да ти я отоперираме, не, ами да намерим контра. Нали си гледала "Портокал с часовников механизъм*? Интересно, как ли ще изглеждаш като ларж и дашна мадама? Ех, Чиче, надай се да доживееш!
    Тцъ! Твърде сложно за съвременните достижения на генетиката. Ще трябва да почакаш още около стотина години
    Наздраве, Мрънкало!
    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
    Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
      Сър Събев, преди време ти рекох нещо за триенето на коментарите и затова няма да се повтарям.

Някъде бях чула/прочела израза, че в болницата се отправят повече молитви към Бог, отколкото в която и да е църква. Когато ти или твой близък страдате от неизлечима болест, повярвай ми, би дал всичко медицината да е в състояние да открие лек за заболяването и начин за лечение.

Мисля, далеч сме още от "Гатака", а и дано достиженията на генетиката не се ползват за такива цели.
      Наздраве, сър!
      Ти си казала ама сутрин ме гони след алкохолната параноя.
      И след като подремнах може да поспорим отново

За лечението ясно и до къде ще се стигне само лечение или или бъркане в генома по сериозно и създаване на ,,свръх хора,,
      С развитие в бъдеще може да се злоупотреби да има опити за създаване на кастово общество или послушни ,,бройлери,, и всекви такива

В изтрития пост дадох пример който показва че не всичко е такова каквото изглежда и нещата може да избият в друга посока

Ти доматки от градинката ли хапваш или некви пластмасови ГМО - та

И пак малко теология
      ,,Пътя към ада е постлан с добри намерения,,

И ВСЕ ПАК НАЗДРАВЕ ТНМ, АМА С АЙРАНЧЕ
      Last edited by Todor Sabev; 14.08.2019, 14:27.

Коментар

Абсурд! Тоз интерес съм го заровила дълбоко, още повече, че и кльощавия вече не се нуждае от помощта ми.

От "моите науки", най-много ми допада употребата на математиката в генетиката. Секвенирането на човешкия геном, благодарение на приложната математика е наистина голяма крачка за човечеството.

Бях студентка, когато се правеха разработките, които отнеха повече от 10 години. Сега, благодарение на дешифрирането на нашето ДНК, е възможно лечението на множество болести както и предвиждането на появата им в следствие на унаследяването на мутирали гени.
        Наздраве, Преци!
        Успяха ли да установят коя мутация в гена предизвиква стиснатостта. Че да ти я отоперираме, не, ами да намерим контра. Нали си гледала "Портокал с часовников механизъм*? Интересно, как ли ще изглеждаш като ларж и дашна мадама? Ех, Чиче, надай се да доживееш!

Коментар

Ъхъ, ъхъ! Да са гмурни в рубаите на Хайям, па кат му писне от рими, па да са върне при числата. Трябва сал да разлисти трактата на същия автор за алгебрата.
          Наздраве, Мрънкало!
          Средновековните универсалисти не можем ги стигнем. Да си гледа сметалото, в краен случай пръстите на ръцете и краката. Или да си брои чашките и да усъвършенства висшата математика некъде между седмата и осмата, кога все още може да установи седма или осма е. А ако не може, да се гмурне сред Хаоса.

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение

Това , добре ти се получи
            Щом си навита, заемай длъжността.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Да, - извинявам се, за абсурда ..
              Въпреки, че се съмнявам, че математиката ни дебне в засада, )) .. И че дори гигантът Моцарт (да, самият Волфганг Амадеус) е забелязал, че има неква мат. логика в нотописа (ужасТ) .. та предложил система за писане на музика, чрез хвърляне на зарове (която пише в негов стил - сегашното "монте карло").. ...
              ноо, да не отегчавам уважаемата клиентела на кръчмата,
              и обобщаващо се надявам, да се приобщим към основни неща, а това би могло да бъде примерно - да опазим живота, да опазим планетата и живите клетки по нея (защото това е исторически запис един вид и доволен матрял за анализ, а и друго, да не казвам защо),,
              Се извинявам и за многословието, Се и надявам, и да не се повтаря, (както беше споменато -ако човек нагази дълбоко в морето, мож се удави, та нека се върнем на брега, а там - слънце, море, небе, пясък, живот ... )(леля например е късметлийка. че съзерцава таз комбинация )
              Ако питаме книгоиздателите, коя е най-големата иновация ? - Може би да кажат: "Е, как коя бе, да не падаш от Марс, това е книгата- запомня човешкото познание ..."
              Ако питаме медиците и фармацевтите - коя е най-големата иновация , ще кажат: е как коя, - хигиената естествено, благодарение на нея сме оцелели, за да четем книгата ...
              и т.н.
              Ако обаче, ... запитаме уважаемата клиентела на кръчмата - коя е "иновацията" ?!
              Как мислите?!, ("О миг, поспри"- капан ли е или не? )
              - Всички дружно ще кажат: "Е как коя, това е кръч-ма-таааа" )))
              Сипете .. ( както каваше Graham) ... и наздраве
              (не е препоръка))
              От това ти пространно изложение за сетен път се убедих, че математици и натурпознаватели не бива се присягат към философски размисли, че ги избива на пантеизъм и възхваляване на Великия план с неизвестен Велик плановик. А пък такива в Кръчмата да се набутват в прашасалия, обрасъл в паяжини ъгъл при медиците, та да се оглеждат и преглеждат взаимно.

Коментар

• Сър Събев, преди време ти рекох нещо за триенето на коментарите и затова няма да се повтарям.

Някъде бях чула/прочела израза, че в болницата се отправят повече молитви към Бог, отколкото в която и да е църква. Когато ти или твой близък страдате от неизлечима болест, повярвай ми, би дал всичко медицината да е в състояние да открие лек за заболяването и начин за лечение.

Мисля, далеч сме още от "Гатака", а и дано достиженията на генетиката не се ползват за такива цели.
                Наздраве, сър!
                Мечо

Коментар

Ми, то дешифрирането на ДНК-то е намерило гена, ама народа не сака да се движи и обича да папа полуфабрикати и всякви други чудесии, де лепят килца връз снагата.
                  Наздраве, Чужденеции!
                  мдааа...преди дестина години в Холандия видях ненормално много ненормално затлъстели , все млади хора ... сега и тука се увеличават холандците !

Да живеят Кауфланд и Лидл с говнотиите на "примоция" , дето хранят българина !

Коментар

• Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение

Ъхъ ... айде най напред "дешифрирането на нашето ДНК" да оправи затлъстяването , па сетне "мутиралите гени" ...
                    Ми, то дешифрирането на ДНК-то е намерило гена, ама народа не сака да се движи и обича да папа полуфабрикати и всякви други чудесии, де лепят килца връз снагата.
                    Наздраве, Чужденеций!
                    Last edited by tnm; 13.08.2019, 22:53.
                    Мечо

Коментар

Въпреки, че се съмнявам, че математиката ни дебне в засада, )) .. И че дори гигантът Моцарт (да, самият Волфганг Амадеус) е забелязал, че има неква мат. логика в нотописа (ужасТ) .. та предложил система за писане на музика, чрез хвърляне на зарове (която пише в негов стил - сегашното "монте карло").. ...
                      и обобщаващо се надявам, да се приобщим към основни неща, а това би могло да бъде примерно - да опазим живота, да опазим планетата и живите клетки по нея (защото това е исторически запис един вид и доволен матрял за анализ, а и друго, да не казвам защо),,
                      Се извинявам и за многословието, Се и надявам, и да не се повтаря, (както беше споменато -ако човек нагази дълбоко в морето, мож се удави, та нека се върнем на брега, а там - слънце, море, небе, пясък, живот ... )(леля например е късметлийка. че съзерцава таз комбинация )
                      Ако питаме книгоиздателите, коя е най-големата иновация ? - Може би да кажат: "Е, как коя бе, да не падаш от Марс, това е книгата- запомня човешкото познание ..."
                      Ако питаме медиците и фармацевтите - коя е най-големата иновация , ще кажат: е как коя, - хигиената естествено, благодарение на нея сме оцелели, за да четем книгата ...
                      и т.н.
                      Ако обаче, ... запитаме уважаемата клиентела на кръчмата - коя е "иновацията" ?!
                      (не е препоръка))
                      Останалото е мълчание ...
                      Наздраве, Преци!

П.П. Явно си навлязло в някаква цикличност на дългите коментари. Дано не ти се случва веднъж на 12 години.
                      Мечо

Коментар

Абсурд! Тоз интерес съм го заровила дълбоко, още повече, че и кльощавия вече не се нуждае от помощта ми.

От "моите науки", най-много ми допада употребата на математиката в генетиката. Секвенирането на човешкия геном, благодарение на приложната математика е наистина голяма крачка за човечеството.

Бях студентка, когато се правеха разработките, които отнеха повече от 10 години. Сега, благодарение на дешифрирането на нашето ДНК, е възможно лечението на множество болести както и предвиждането на появата им в следствие на унаследяването на мутирали гени.
                        Наздраве, Преци!
                        Ъхъ ... айде най напред "дешифрирането на нашето ДНК" да оправи затлъстяването , па сетне "мутиралите гени" ...

Коментар

Наздраве, Преци!
                          и т.н.
                          (не е препоръка))
                          Last edited by precakanoto; 13.08.2019, 21:05.

Коментар

Хем ше свършиш работата, хем ще ти оставим огризките. Ма, след толкова бъхтане и те ще са ти вкусни. Гааааааа.....
                            Това , добре ти се получи

Коментар

Горкото Преци! Живей в поезията, не в числата и отношенията.
                              Ъхъ, ъхъ! Да са гмурни в рубаите на Хайям, па кат му писне от рими, па да са върне при числата. Трябва сал да разлисти трактата на същия автор за алгебрата.
                              Наздраве, Мрънкало!
                              Мечо

Коментар

Моля, моля, това си е съвсем естествено - една или друга наука да имат своите фенове. Да споделя че в периода 6-7 клас химията ми беше по-интересна а математиката някак по-скучна. В 8 клас обаче интереса се обърна. Изобщо това което наричат сега висша матеаматиака -анализ е нещо като да влезеш в морето до колене. Водата е приятна, но усещането е орязано Друго си е да се бухнеш да поплуваш, но все по-дъбоко става наъвтре и опасно дори, може някой да се удави. Шегувам се. Затова тр. да може да се плува.
                                Може да се пише като есе а не е нужно, Все пак da припомня две три неща с които може да ти се съживи интереса към матряла - малко се знае, че дори великият сър Исак Нютон е "убивал" по-голяма част от времето си в ..."алхимични" опити, отколкото в математически абстракции. Той не е единствен, изобщо това деление на математика и друго, е малко погрешно. Някога са го наричали "натурфилософия". За радост или не, т.нар. анализ се учи по Лайбниц а не по Нютон. Причината - всеки може с повече или по-малко усърдие да го усвои, до ниво необходимост за практиката на конкретна професия, По Нютон обаче няма да може всеки. (но пък при него качеството ще е по-интересно) И те така - произвеждат се малко скучните подходи за нуждите на практиката....
                                В областта на билогията са ме впечатлявали достиженията на ... Алън Тюринг. Англичаните не случайно се гордеят с един от своите гении. Според мен той е и по-истинския и дълбок изобретател на "компютъра" а не точно Джон Атанасов, (чиято работа е по-скоро твърдо програмиран калкулатор. , но това между нас де, българи сме) Та може би, ще са ти по-интересни някои резултати на Тюринг в.... математическата биология (около 1950г.) - според цитат от уикито, че там е по-разговорно (прескачаме коментарите по вездесъщото фибоначи)... - "Макар по това време ролята на ДНК все още да не е разбрана, работата на Тюринг продължава да е от значение и се счита за основен труд в математическата биология.[32] Експериментите показват, че неговата теория може частично да обясни растежа на перата, фоликулите, разклоненията в белите дробове и дори ляво-дясната асиметрия, според която сърцето се намира отляво.[33] В статия от 2012 г. е установено, че премахването на някои гени влияе върху броя на пръстите на опитните животни, в съгласие с теорията на Тюринг.[34] По-късните му работи в тази област са публикувани едва през 1992 в събраните съчинения Collected Works of A. M. Turing.[35]"
                                Понастоящем чрез супекромпютри математически се генерират формули на лекарства с предсказани ефекти, а ако още мислиш че не е интересно - гледай един по-забавен филм, из документалните сайтове - казваше се "кодът". Показано е как математик предсказал, че популациите от некъв вид бели мишки циклично отиват и скачат в морето, като се самоубиват, ... защо ли го правят !? нима математиката е по-силна от тяхната воля, - мне, не се наемам да твърдя, но може да се моделира, вероятно )) Дано не се окажем и ние некви опитни мишлета

Наздраве, Преци!
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X