Първоначално изпратено от tnm
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Отде да те знам, може от тикви ракия да правиш. Трябва да опиташ. Режеш месото, заливаш с шекерен сироп и чакаш да ферментира. После вариш и викаш пияндетата на гости. Те ти носят мушката, а ти, умилена, вадиш суджука и виното на тати. Накрая тържествено поднасяш тиквеница и всички щастливо се натряскват. Това се казва мелодрама. Наздраве, Дрънказанджийке!
Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеТова видео ми напомня за богатира, дето мама го кърмила 7 г...След това взел меча и тръгнал да убива змея....
Ако това ти е новото жиотно, си пази обувките, покривалата и даже пръстите на краката.....
Убаво е, че като го изгледаш, шъ си готова да помагаш за внуци...
Честито и наздраве !
Мойто дзвер яде в синята паничка от дясно.
Наздраве!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Ябълки, тикви ...
Ние сме пиянки, а не вегетарианци.
Наздраве, Мрънкало!
.
- 1 like
Коментар
-
С тоя Ейпъл толкоз. Ако беше по-гладна, можеше да щракнеш върху картинката, та да нахраниш окото. Ма, ти явно си глътнала цела тиква и не ти е до разни гастрономии. Еййй, лакомия величайша, сигурно си си представяла как поглъщаш земното кълбе. Същинска диктаторка! Наздраве, Дръндиктаторче!
Ние сме пиянки, а не вегетарианци.
Наздраве, Мрънкало!
.
Мечо
Коментар
-
Не мога си намеря микроскопа.
Наздраве, Мрънкало!
Коментар
-
Ти не гледай менюто на другите. Глей си в чинията, дето само тикви полендашки се жълтенеят. Щото се докарахте дотам полендаците да ви се подиграват, че сте тикви и тиквари. Наздраве, Дрънтиквичке!
Наздраве, Мрънкало!
Мечо
Коментар
-
Гладно ли е момчето? Изял си някоя друга буква
Наздраве, Мрънкало!
Коментар
-
А, може, може, стига да плати. Ам не сче. Скрил на Лижбоа на летището и се прави на африкански бжанец. Само да не попада на прицела на каките.? Изял си някоя друга буква
Наздраве, Мрънкало!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от grisow Разгледай мнение
Имам една безценна за мен книга на приказки, записани от етнографите ни на местния диалект с указване на местото и времето на запис.
Най-ранните са некъде от последното десетилетие на XIX век, най-късните са до некъде 15-та година на 20-ти.
Да видим кога ще я цифровизирам и обнародвам.
Ще, ще.
"Дали ще съм жива да ти оплета и втория ръкав", както казала мързеливата жена на мъжа си в една от тези приказки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от grisow Разгледай мнениеМай лесно умря.
Виждал съм го некъде година преди това "При Илко", добре си беше за над 80 годишен мъж, много добре.
Илко каза, че умрял без много мъчене.
Да... И гласът му с темперамента (и леко хитрия хумор в очите и между думите) си остана.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
Ооо Грисов, Ама вие яко трепете вируса с домашните рецепти в турлюто и добре дошел по тоз повод
Това българомакедонци звучи някак недозавършено дори недосмислено. Май по-добре звучи българопомакедонци.
Има сякаш по-подредена ритмика, в допълнение някаква вътрешна иносказателност и разбирателност
Да ги видим какви ще се издокарат накрая, защо не прото-римляни и американци едновременно?!
А както казваше Джоко Росич - бе кат идеш в Сърбия пиеш една ракия, а тя бетер-като от другата страна на границата, защо е това делене и дърпане, безсмислена работа.
ама на - все има дракане за нещо между границите
Е наздраве де, мир на душата му
Виждал съм го некъде година преди това "При Илко", добре си беше за над 80 годишен мъж, много добре.
Илко каза, че умрял без много мъчене.
Да... И гласът му с темперамента (и леко хитрия хумор в очите и между думите) си остана.
Коментар
-
Първоначално изпратено от grisow Разгледай мнение
Това май е диалектно по границата на шопи и българомакедонци.
Но е не "ам", а "ама" е от турския "но". Е, не е от турския, щото турски език няма.
То е "но".
Това българомакедонци звучи някак недозавършено дори недосмислено. Май по-добре звучи българопомакедонци.
Има сякаш по-подредена ритмика, в допълнение някаква вътрешна иносказателност и разбирателност
Да ги видим какви ще се издокарат накрая, защо не прото-римляни и американци едновременно?!
А както казваше Джоко Росич - бе кат идеш в Сърбия пиеш една ракия, а тя бетер-като от другата страна на границата, защо е това делене и дърпане, безсмислена работа.
ама на - все има дракане за нещо между границите
Е наздраве де, мир на душата му
Коментар
-
Не коригирай илитерата. За да не прихванеш от него.
Най-ранните са некъде от последното десетилетие на XIX век, най-късните са до некъде 15-та година на 20-ти.
Да видим кога ще я цифровизирам и обнародвам.
Ще, ще.
"Дали ще съм жива да ти оплета и втория ръкав", както казала мързеливата жена на мъжа си в една от тези приказки.
Коментар
Коментар