IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Не можах да премахна името на собственика, та затова изтрих видеото.

Мойто дзвер яде в синята паничка от дясно.
    Наздраве!
    Ууууу, какво е грозничко! Навремето една бабичка ме стресна на пазара "Ситняково" като се изказа така за бебенце в количка. Майка муне обърна внимание, даже се умиляваше. После разбрах, че така се казвало да не се урочаса. Колкото до палето,то верно си е грозничко. Като бъдещата стопанка. Пардон! Тя е първа убавица и ще й отива грозничко зверче. Да се допълват. Едната ще ругай и проклетисва, другото ще лай и препикава. Голема двойка ще бъдат. Пу-пу, да го не урочасам това страшилище.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Отде да те знам, може от тикви ракия да правиш. Трябва да опиташ. Режеш месото, заливаш с шекерен сироп и чакаш да ферментира. После вариш и викаш пияндетата на гости. Те ти носят мушката, а ти, умилена, вадиш суджука и виното на тати. Накрая тържествено поднасяш тиквеница и всички щастливо се натряскват. Това се казва мелодрама. Наздраве, Дрънказанджийке!
      Добре не ме знаеш. Инак въобще нямаше да си въобразиш тези измишльотини с мушкатата, суджука и виното.
      Наздраве!
      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
      Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
        Това видео ми напомня за богатира, дето мама го кърмила 7 г...След това взел меча и тръгнал да убива змея....

Ако това ти е новото жиотно, си пази обувките, покривалата и даже пръстите на краката.....
        Убаво е, че като го изгледаш, шъ си готова да помагаш за внуци...

Честито и наздраве !
        Не можах да премахна името на собственика, та затова изтрих видеото.

Мойто дзвер яде в синята паничка от дясно.
        Наздраве!

Мечо

Коментар

• Това видео ми напомня за богатира, дето мама го кърмила 7 г...След това взел меча и тръгнал да убива змея....

Ако това ти е новото жиотно, си пази обувките, покривалата и даже пръстите на краката.....
          Убаво е, че като го изгледаш, шъ си готова да помагаш за внуци...

Честито и наздраве !

Коментар

Ябълки, тикви ...
            Ние сме пиянки, а не вегетарианци.
            Наздраве, Мрънкало!
            .

​​​​​​
            Отде да те знам, може от тикви ракия да правиш. Трябва да опиташ. Режеш месото, заливаш с шекерен сироп и чакаш да ферментира. После вариш и викаш пияндетата на гости. Те ти носят мушката, а ти, умилена, вадиш суджука и виното на тати. Накрая тържествено поднасяш тиквеница и всички щастливо се натряскват. Това се казва мелодрама. Наздраве, Дрънказанджийке!

Коментар

С тоя Ейпъл толкоз. Ако беше по-гладна, можеше да щракнеш върху картинката, та да нахраниш окото. Ма, ти явно си глътнала цела тиква и не ти е до разни гастрономии. Еййй, лакомия величайша, сигурно си си представяла как поглъщаш земното кълбе. Същинска диктаторка! Наздраве, Дръндиктаторче!
              Ябълки, тикви ...
              Ние сме пиянки, а не вегетарианци.
              Наздраве, Мрънкало!
              .

​​​​​​
              Мечо

Коментар

Не мога си намеря микроскопа.
                Наздраве, Мрънкало!

С тоя Ейпъл толкоз. Ако беше по-гладна, можеше да щракнеш върху картинката, та да нахраниш окото. Ма, ти явно си глътнала цела тиква и не ти е до разни гастрономии. Еййй, лакомия величайша, сигурно си си представяла как поглъщаш земното кълбе. Същинска диктаторка! Наздраве, Дръндиктаторче!

Коментар

Ти не гледай менюто на другите. Глей си в чинията, дето само тикви полендашки се жълтенеят. Щото се докарахте дотам полендаците да ви се подиграват, че сте тикви и тиквари. Наздраве, Дрънтиквичке!
                  Не мога си намеря микроскопа.
                  Наздраве, Мрънкало!

Мечо

Коментар

Гладно ли е момчето? Изял си някоя друга буква
                    Наздраве, Мрънкало!
                    Ти не гледай менюто на другите. Глей си в чинията, дето само тикви полендашки се жълтенеят. Щото се докарахте дотам полендаците да ви се подиграват, че сте тикви и тиквари. Наздраве, Дрънтиквичке!
                    Attached Files

Коментар

А, може, може, стига да плати. Ам не сче. Скрил на Лижбоа на летището и се прави на африкански бжанец. Само да не попада на прицела на каките.
                      Гладно ли е момчето? Изял си някоя друга буква
                      Наздраве, Мрънкало!
                      Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от grisow Разгледай мнение

Имам една безценна за мен книга на приказки, записани от етнографите ни на местния диалект с указване на местото и времето на запис.

Най-ранните са некъде от последното десетилетие на XIX век, най-късните са до некъде 15-та година на 20-ти.
                        Да видим кога ще я цифровизирам и обнародвам.

Ще, ще.
                        "Дали ще съм жива да ти оплета и втория ръкав", както казала мързеливата жена на мъжа си в една от тези приказки.
                        Търси фолклористи. Ако искаш ще те свържа с една, но за публикация е сложна работа.Поне може да я дадеш в Етнографския музей.

Коментар

Май лесно умря.
                          Виждал съм го некъде година преди това "При Илко", добре си беше за над 80 годишен мъж, много добре.
                          Илко каза, че умрял без много мъчене.

Да... И гласът му с темперамента (и леко хитрия хумор в очите и между думите) си остана.
                          Да, Още се чува по Z-рок. И споменът си остана

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Ооо Грисов, Ама вие яко трепете вируса с домашните рецепти в турлюто и добре дошел по тоз повод
                            Това българомакедонци звучи някак недозавършено дори недосмислено. Май по-добре звучи българопомакедонци.
                            Има сякаш по-подредена ритмика, в допълнение някаква вътрешна иносказателност и разбирателност
                            Да ги видим какви ще се издокарат накрая, защо не прото-римляни и американци едновременно?!
                            А както казваше Джоко Росич - бе кат идеш в Сърбия пиеш една ракия, а тя бетер-като от другата страна на границата, защо е това делене и дърпане, безсмислена работа.
                            ама на - все има дракане за нещо между границите
                            Е наздраве де, мир на душата му
                            Май лесно умря.
                            Виждал съм го некъде година преди това "При Илко", добре си беше за над 80 годишен мъж, много добре.
                            Илко каза, че умрял без много мъчене.

Да... И гласът му с темперамента (и леко хитрия хумор в очите и между думите) си остана.

Коментар

Това май е диалектно по границата на шопи и българомакедонци.
                              Но е не "ам", а "ама" е от турския "но". Е, не е от турския, щото турски език няма.
                              То е "но".
                              Ооо Грисов, Ама вие яко трепете вируса с домашните рецепти в турлюто и добре дошел по тоз повод
                              Това българомакедонци звучи някак недозавършено дори недосмислено. Май по-добре звучи българопомакедонци.
                              Има сякаш по-подредена ритмика, в допълнение някаква вътрешна иносказателност и разбирателност
                              Да ги видим какви ще се издокарат накрая, защо не прото-римляни и американци едновременно?!
                              А както казваше Джоко Росич - бе кат идеш в Сърбия пиеш една ракия, а тя бетер-като от другата страна на границата, защо е това делене и дърпане, безсмислена работа.
                              ама на - все има дракане за нещо между границите
                              Е наздраве де, мир на душата му

Коментар

Не коригирай илитерата. За да не прихванеш от него.
                                Имам една безценна за мен книга на приказки, записани от етнографите ни на местния диалект с указване на местото и времето на запис.

Най-ранните са некъде от последното десетилетие на XIX век, най-късните са до некъде 15-та година на 20-ти.
                                Да видим кога ще я цифровизирам и обнародвам.

Ще, ще.
                                "Дали ще съм жива да ти оплета и втория ръкав", както казала мързеливата жена на мъжа си в една от тези приказки.

Коментар

Working...
                                X