Ooooo, Спарт, добре дошъл на кръчмат)))) Какво става с генерала?? Имам чувство че от цяла петилетка не е идвал във форума!! А може би самоотвержено е извел някъде подопечния ген. Али, за да ни спаси от зулумите на бфб??!!))))
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнениеИсторията на ОИ, особено историята на Константинопол в тази епоха са изключително интересни, но слабо познати у нас, включая от мойта нескромна личност.
https://www.youtube.com/watch?v=DaaEEYNur8E
Не съм проверявал по тракърите - може и да го има, но е от жанра, който заслужава да се гледа само веднъж.
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Добра вечер мили хора.
Гони ме постоянен глад,ошишках се,дискомфортно се чуствам от шкембъла,обаче,лакомията ми и апетита са по силни.
Ко прайм?
Некви предложения?
Не ми се разваля душевния комфорт с гладувания и рестрикции в порциоте!Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
Наздраве с Ефес-пилзен! Моля Колчо да ми пише цяла каса на версиите....
И аз не съм силен османист но навремето поддържах ниво при мамите като почнаха излъчванията на Великолепния Век по шоу тв.
П.п. Историята на ОИ, особено историята на Константинопол в тази епоха са изключително интересни, но слабо познати у нас, включая от мойта нескромна личност. На коледния панаир на книгата вече две години турският щанд е най-добрия, като е пълен с множество луксозни албуми. Запецвал съм по час да разглеждам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнениеНаздраве със слаба ракия!
И аз не съм силен османист но навремето поддържах ниво при мамите като почнаха излъчванията на Великолепния Век по шоу тв.
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнениеПредлагам Тракитрак като гореща глава-историк да изнесе начална лекция за основни понятия от историята на Османската империя и с оглед факта, че следващата ни външно-политическа ориентация ще е свързана с Анадола.......
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
Пийна ли студена биричка? А сега полегни си починеш от жежкото слънце. И не пипай остри предмети се не порежеш. Наздраве за Омар Хаям!
П.п. Надявам се не бъркам името що бешикташите се оказаха бекташи. А бешикташи вероятно са привържениците на Бешикташ или жителите на едноименния квартал. Ех, първа старост!.
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Зная, щот съм почитателка на персийската поезия.
Наздраве!
П.П. Без твое позволение, бирата е сменям с бяло вино.
Коментар
-
Зная, щот съм почитателка на персийската поезия.
Наздраве!
П.П. Без твое позволение, бирата е сменям с бяло вино.
П.п. Надявам се не бъркам името що бешикташите се оказаха бекташи. А бешикташи вероятно са привържениците на Бешикташ или жителите на едноименния квартал. Ех, първа старост!
Коментар
-
Ето, ето кой ги назнайва работите от Средновековието. Любезна ми, излез се поразходи, днес е първо лято, не стой на сянка, напечи се. А довечера слагай мокри кърпи на главата, пий студена биричка и не се занимавай с хладни оръжия, що в жегата са се напекли и парят.
Наздраве!
П.П. Без твое позволение, бирата е сменям с бяло вино.Last edited by tnm; 21.06.2017, 19:02.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
От високите дневни температури ще да е това мое държание. Надвечер ще се коригирам.
П.П. Дервишите се въртят като пумпали, не бешикташите. Нищо, че и двете секти са свързани със суфизма. Практиките им са различни.
Коментар
-
Другарке Тянке, много миролюбиво я почвате днес. А зяпачите питат: Точите ли, точите ли? Ама не вино дали точите, а мечовете, мечовете и ножиците.
П.П. Дервишите се въртят като пумпали, не бешикташите. Нищо, че и двете секти са свързани със суфизма. Практиките им са различни.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеДнес астрономическото лято било настъпило. Време му беше вече.
Наздраве!.
Коментар
-
Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
Аааа, нье! Вече сме предупредени. Никакво кусанье! Първо трябва да уточниш, с кой "меч" ги режете тия неща: с острия, или - с тъпия!
"Тарикат" - е много примамлива квалификация, но, откакто си разменяхте виртуални "мечове" - определено сте ми прекалено много съмнителни /двамцата/...Last edited by Trakatrak'; 21.06.2017, 14:18.
Коментар
Коментар