IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Колчо е пуснал кепенците. Дон Жамилио, нахлупи капа и полегни на прага докато не дойде персонала.

Коментар

• Кафе поне....
      Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Добро утро.
        Едно шкембе?

Коментар

• Добър вечер,едно питие?

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Това момче за други работи го ползвам, не за хамалин.
            Наздраве!
            В такъв случай, каке, трябва търсиш некое огнярче, некое пещарче, де ще поддържа топличка пещта в пещерата. Прилежно, скромничко, услужливо, вежливо, мургавичко - почти на мен прилича, но само почти. Защото по оня ден и аз празнувах. Но като си спомня за ентусиазма на Чиче към горещите сцени, сигурно ще приеме. Бързо пиши му, че студ се зададе.
            Наздраве за студеното време!
            П.п. Ако в момента Чич отпочива, спешно му прекъсни отпуската.

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение

Кака,убаво е на газ,чисто и удобно,но не излиза добра сметка.
              Мой приятел се пищиса вече,за тристаен апартамент говоря.
              За голямата пещера,мож да е на сметка,въпрос на сметки
              Тея клими сосни де ги имаш,не си ли ги ползвала за топлене?
              Пробвай.
              Климатика по дефолт е измислен за охлаждане(цикъл на Карно и Ренкин), толкоз помня от топлотехниката
              И най евтиния боклук ще ти охлажда без проблем.
              Инвестирала си в добри машини(дано са от истинските,Японски,с траф от 110v),виж им възможностите де.

Моето неангажиращо мнение...

Както винаги, ще има отново протести за "многословието" ми и то от хора, които не са оторизирани от модерацията на сайта /вероятно/, но и които са недоволни от това, че пиша тук, а не в техните сайтове... /вид ревност/...

1. Много приятно впечатление ми прави факта, че има хора, които помнят топлотехниката... , което пък за мен означава, че не са си "чоплили носа" в часовете в школото, а освен гаджетата - са гледали и слушали даскала... Поздрави за тях! Карно /син - НиколА Леонар Сади Карно - кръстен на достатъчно светии навремето, за да е здраво детето/ - обосновава най-изгодния кръгов цикъл на топлинните двигатели, а обратният кръгов цикъл на Карно пък е в основата на хладилните машини.

2. Съвременната климатична техника /климатиците/, при настоящите цени на топлоносителите /дано не греша!/ - е най-евтина за масовия ползвател.

Сигурно ще скочат хората, фенове на слънчевата енергия. Ми - да. Съгласен съм с тях. Биха имали право. Началната инвестиция е малко големичка, но нали и началната инвестиция, за да оборудваме дома си с газ НЕ Е ПО-МАЛКА???

Най-мразя да давам съвети на хората. Мога да кажа как аз подреждам енергоносителите. В случая имам данните за съществуващото положение при ТНМ, значи:

1. Поставям слънчеви панели и инсталация на покривите и де-що има възможности за това. Ще има възможност да задоволява ежегодната си консумация на ел.енергия, но и сигурно /младата/ ТНМ ще дочака времето, когато държавата ще почне да изкупува излишната енергия на това мило семейство от 1/3 - вожд на семейството, 1/3 - пълноправен стопанин-бачкатор и 1/3 - непълноправен, без да броим кучето... ))...

2. За да снема голямото "слугуване" на локалното парно, каквото също съм обслужвал /на дърва и въглища/ - бих препоръчал - АКО е възможно - котлето да се преоборудва на нафта /дизелово гориво/, като му се постави нафтова горелка, резервоар за няколко тона гориво и електроника, която следи...., опсссс - става все по-скъпо, но върши работа, ако слънчевите панели на покрива не са достатъчни, за да ни произвеждат необходимата енергия...

Всъщност - човек търси компромиси между вариантите за задоволяване /самозадоволяване/ - вероятно - не само с ел.енергията... , защото човекът е преди всичко разумно същество... Хайде да приключа до тук, защото днес се очертава отново прекрасен слънчев ден, с около 23-24 градуса и много, много свежест...

Поздрави на инвеститорите и наздраве /със сутрешното ми кафе - С МЛЯКО..., не е много за кръчма, но тук поне всичко се сервира... /! ))

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение

Виж там момчето, де на карти си проиграло живото. Мож йощ се изтиска от него. Хем джип има.
                Това момче за други работи го ползвам, не за хамалин.
                Наздраве!
                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение

Пробвай.

Климатика по дефолт е измислен за охлаждане(цикъл на Карно и Ренкин), толкоз помня от топлотехниката
                  Инвестирала си в добри машини(дано са от истинските,Японски,с траф от 110v),виж им възможностите де.
                  Не съм, ги ползвала свато. Първо направихме парното, а на следващото или по-следващото лято взехме климатиците, щот по-едрата 1/3-та пълноправен член на домочадието обича да си пие ракията на прохлада.
                  Тази есен може да се пробвам с климатиците, ама нали съм от хабитата - няма да ми паснат нещата при всички положения. Парното ми минава през двата бойлера и сметките за ток рязко намаляват, като го палнем през октомври.
                  Наздраве!

П.П. Отказвам да се катеря по столовете и да гледам дали климатиците отговарят на така зададените от теб параметри.
                  Last edited by tnm; 12.08.2017, 18:39.
                  Мечо

Коментар

Свато, имам локално парно от 15 години. Много е ангажиращо, обаче. Пък е все трябва някой да мъкне де дърва, де въглища...
                    Вярно, зимата се разхождам из пещерата по къс ръкав и чехли на бос крак, ама все си мисла, че ще е далеч по-лесно само да наглася датчика и да поддържам определена температура.
                    Колкото до климатиците - имам си три броя от скъпите /дайкини и мицубишита/, но ги ползвам за охлаждане.
                    Та сега въпросът е - за газифициране или климатична система да си фърля париците.
                    Наздраве!

П.П. Пещерата е с изолация на стените, гипсокартон на таваните и трислоен дъбов стъклопакет /дограма/.
                    Пробвай.

Коментар

• Било се задало захлаждане. Сладко-кисело като манго сладолед.

Коментар

Кака най-мрази да работи и да влага усилия. Не става. Дай сега друго предложение!
                        Виж там момчето, де на карти си проиграло живото. Мож йощ се изтиска от него. Хем джип има.

Коментар

Наздраве, Lelq!

П.П. Днес го видях тоя сладолед - шамфъстък. Ама отгоре бяха накапалЕ нещо слузесто и отровно зелено. Та реших да се доверя отново на шоколада и тирамисуто. Нещо не бях експериментаторски настроена.
                          незнам какво си видяла. Този е на клечка и е пакетиран в непрозрачна опаковка. И няма нищо гадно и излишно вътре. Утре ако се сетя ще го снимам да те черпя един виртуален

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение

Наздраве , tnm
                            Наздраве, Lelq!

П.П. Днес го видях тоя сладолед - шамфъстък. Ама отгоре бяха накапалЕ нещо слузесто и отровно зелено. Та реших да се доверя отново на шоколада и тирамисуто. Нещо не бях експериментаторски настроена.
                            Мечо

Коментар

А за мен коняк. Тъкмо пасва на бадемите.
                              Наздраве , tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение

Каа..к кой? Кааа..к? - Кааа...ка!
                                Кака най-мрази да работи и да влага усилия. Не става. Дай сега друго предложение!
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X