Колчо е пуснал кепенците. Дон Жамилио, нахлупи капа и полегни на прага докато не дойде персонала.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Това момче за други работи го ползвам, не за хамалин.
Наздраве!
Наздраве за студеното време!
П.п. Ако в момента Чич отпочива, спешно му прекъсни отпуската.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
Кака,убаво е на газ,чисто и удобно,но не излиза добра сметка.
Мой приятел се пищиса вече,за тристаен апартамент говоря.
За голямата пещера,мож да е на сметка,въпрос на сметки
Тея клими сосни де ги имаш,не си ли ги ползвала за топлене?
Пробвай.
Климатика по дефолт е измислен за охлаждане(цикъл на Карно и Ренкин), толкоз помня от топлотехниката
И най евтиния боклук ще ти охлажда без проблем.
Инвестирала си в добри машини(дано са от истинските,Японски,с траф от 110v),виж им възможностите де.
Моето неангажиращо мнение...
Както винаги, ще има отново протести за "многословието" ми и то от хора, които не са оторизирани от модерацията на сайта /вероятно/, но и които са недоволни от това, че пиша тук, а не в техните сайтове... /вид ревност/...
1. Много приятно впечатление ми прави факта, че има хора, които помнят топлотехниката..., което пък за мен означава, че не са си "чоплили носа" в часовете в школото, а освен гаджетата - са гледали и слушали даскала...
Поздрави за тях!
Карно /син - НиколА Леонар Сади Карно - кръстен на достатъчно светии навремето, за да е здраво детето/ - обосновава най-изгодния кръгов цикъл на топлинните двигатели, а обратният кръгов цикъл на Карно пък е в основата на хладилните машини.
2. Съвременната климатична техника /климатиците/, при настоящите цени на топлоносителите /дано не греша!/ - е най-евтина за масовия ползвател.
Сигурно ще скочат хората, фенове на слънчевата енергия. Ми - да. Съгласен съм с тях. Биха имали право. Началната инвестиция е малко големичка, но нали и началната инвестиция, за да оборудваме дома си с газ НЕ Е ПО-МАЛКА???
Най-мразя да давам съвети на хората. Мога да кажа как аз подреждам енергоносителите. В случая имам данните за съществуващото положение при ТНМ, значи:
1. Поставям слънчеви панели и инсталация на покривите и де-що има възможности за това. Ще има възможност да задоволява ежегодната си консумация на ел.енергия, но и сигурно /младата/ ТНМ ще дочака времето, когато държавата ще почне да изкупува излишната енергия на това мило семейство от 1/3 - вожд на семейството, 1/3 - пълноправен стопанин-бачкатор и 1/3 - непълноправен, без да броим кучето...))...
2. За да снема голямото "слугуване" на локалното парно, каквото също съм обслужвал /на дърва и въглища/ - бих препоръчал - АКО е възможно - котлето да се преоборудва на нафта /дизелово гориво/, като му се постави нафтова горелка, резервоар за няколко тона гориво и електроника, която следи...., опсссс - става все по-скъпо, но върши работа, ако слънчевите панели на покрива не са достатъчни, за да ни произвеждат необходимата енергия...
Всъщност - човек търси компромиси между вариантите за задоволяване /самозадоволяване/ - вероятно - не само с ел.енергията... , защото човекът е преди всичко разумно същество... Хайде да приключа до тук, защото днес се очертава отново прекрасен слънчев ден, с около 23-24 градуса и много, много свежест...
Поздрави на инвеститорите и наздраве /със сутрешното ми кафе - С МЛЯКО..., не е много за кръчма, но тук поне всичко се сервира.../!
))
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
Виж там момчето, де на карти си проиграло живото. Мож йощ се изтиска от него. Хем джип има.
Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
Кака,убаво е на газ,чисто и удобно,но не излиза добра сметка.
Пробвай.
Климатика по дефолт е измислен за охлаждане(цикъл на Карно и Ренкин), толкоз помня от топлотехниката
Инвестирала си в добри машини(дано са от истинските,Японски,с траф от 110v),виж им възможностите де.
Тази есен може да се пробвам с климатиците, ама нали съм от хабитата - няма да ми паснат нещата при всички положения. Парното ми минава през двата бойлера и сметките за ток рязко намаляват, като го палнем през октомври.
Наздраве!
П.П. Отказвам да се катеря по столовете и да гледам дали климатиците отговарят на така зададените от теб параметри.Last edited by tnm; 12.08.2017, 18:39.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Свато, имам локално парно от 15 години. Много е ангажиращо, обаче. Пък е все трябва някой да мъкне де дърва, де въглища...
Вярно, зимата се разхождам из пещерата по къс ръкав и чехли на бос крак, ама все си мисла, че ще е далеч по-лесно само да наглася датчика и да поддържам определена температура.
Колкото до климатиците - имам си три броя от скъпите /дайкини и мицубишита/, но ги ползвам за охлаждане.
Та сега въпросът е - за газифициране или климатична система да си фърля париците.
Наздраве!
П.П. Пещерата е с изолация на стените, гипсокартон на таваните и трислоен дъбов стъклопакет /дограма/.
Пробвай.
Инвестирала си в добри машини(дано са от истинските,Японски,с траф от 110v),виж им възможностите де.Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Коментар
-
Кака най-мрази да работи и да влага усилия. Не става. Дай сега друго предложение!
Коментар
-
Наздраве, Lelq!
П.П. Днес го видях тоя сладолед - шамфъстък. Ама отгоре бяха накапалЕ нещо слузесто и отровно зелено. Та реших да се доверя отново на шоколада и тирамисуто. Нещо не бях експериментаторски настроена.незнам какво си видяла. Този е на клечка и е пакетиран в непрозрачна опаковка. И няма нищо гадно и излишно вътре. Утре ако се сетя ще го снимам да те черпя един виртуален
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
Наздраве , tnm
П.П. Днес го видях тоя сладолед - шамфъстък. Ама отгоре бяха накапалЕ нещо слузесто и отровно зелено. Та реших да се доверя отново на шоколада и тирамисуто. Нещо не бях експериментаторски настроена.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
А за мен коняк. Тъкмо пасва на бадемите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
Каа..к кой? Кааа..к? - Кааа...ка!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
Коментар