IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• СЯ, даН каЕте, че съм носталгик, че ще сгрешите! Обичам си времето, в което живея. Обичам си възрастта, в която живея. За нищо на света не бих почнал отначало, демек от младата възраст, когато не бях ориентиран, па и знания нямах. За пропуснати ползи не жалея...

Одумвам се - рано сутринта /мое - рано - ваше - по-късно, но то не се знае кой-кога е станал, де..../, за да не оставя грешни впечатления,..., а за комуниС - още не съм дорасъл. Нарекоха ме преди години тук, У тоА форОм - "червенушко", а това приемам като някакъв вариант на кандидат за нещо си... Ма и тия мераци са миналЕ отдавна, защото, когато се натискаха за членство /партийно/ - една стара комуниСка - без да съм й искал мнението / - се изказа на някакво открито партийно събрание /пред колективО/ - не мното ласкОво за мен, а с това ми направи вид реклама - във времето, когато всичко се знаеше за всеки, само за едно не бяха сигурни - за номера на обувките, които носех... Ми - аз доста обърквах и в тая посока, защото, т.нар. "парадни" обувки /знаем ги - едни кафевички, на кутиите на които пишеше "цвят л@йнян" - това не си го измислям!!!, а "@" - по ония времена още не се знаеше като значим знак, а си се използваше буквичката "а"... ... /, та... от големите номерА в казармата - бяха останали само чифт парадни, като левият беше 46, а десният - 47 номер... НоОбранецът си е ноОбранец и взема всичко с благодарност... ))

Та, връщам се в началото: не съм носталгик! Ама - кебапчЕтата си ги биваше: отиваш в месарският магазин на ъгъла, но който пишеше "Месо" и си избираш парче от някоя част на жУотното. Месарят реже с ножа, по твое желание го нарязва, а ти отиваш в зругият ъгъл на магазина за месо, където си го смилаш и - така кайдисано - се връщаш в къщи, за да си приготвиш ястието - в случая - кебапчЕтата.....

На тВа му се вика обосновка... ))

Майсторлъка при приготвяне на кебапчетата - е във времето за месенето им и в това, че подправките /на кило кайма - около 10 гр. чер пипер, 10-15 гр. кимион, сол - всеки си знае мярката - около супена лъжица, или повече/ и 200 гр. вода - се месят от предната вечер. Месенето "на ръка" трае повече от час! С машина за месене - може и по-малко... Сутринта - 4-5 часа, преди да ги метнем на скарата - пак се месят /без повече добавки!/.

Преди печенето, нагорещената скара на грила се маже с половинка лук, набучен на вилица и потопен в мазнина. Кебапчетата се въртят 3 пъти в една и съща посока. Колко? Колкото - толкоз! Който го е правил - знае, а незнаещите - се научават след първия път.

Кебапчетата стават сочни, тъй като в тавичката, под скарата изтича САМО излишната мазнина. Другата се е "гелосала" - свързала с водата при омесването - и тоя "гел" придава еластичността и сочността на кебапчето.

Наздраве - с кафеето ми с мляко..., още е далеч обедното време!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
      Добриютро !

Еййй, паднаха градусите и пак започнахте за топло да пишете.
      Един съвет до замръзналите дами....
      Хванете си нещо позастаряващо, (по)бяло със сини очи и гореща кръв за да ви топли кунките !!!
      Дет се вика, по - евтино ще ви излезе. Само с ракия и диня ще се разминете ( ракията ви без пари а дините станаха 30 стинки).

Наздраве !

пп Нали се сещате, че за Тракащия става въпрос ...
      Верно е, че имам честни сини очи.... (ако си спомняш сериала) по отношение намеренията ми към дамите. Но те пък бързо заемат позата на нравствена полиция. Наздраве за старите сериали!

Коментар

• Добриютро !

Еййй, паднаха градусите и пак започнахте за топло да пишете.
        Един съвет до замръзналите дами....
        Хванете си нещо позастаряващо, (по)бяло със сини очи и гореща кръв за да ви топли кунките !!!
        Дет се вика, по - евтино ще ви излезе. Само с ракия и диня ще се разминете ( ракията ви без пари а дините станаха 30 стинки).

Наздраве !

пп Нали се сещате, че за Тракащия става въпрос ...

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Ти пък хич не ми се оправдавай, че си мързелив и мургав, та затова не ставаш за мероприятието. Не знайш само, карабината къв мотиватор е - хем ще пребледнееш, хем и чевръст ще станеш.
          Наздраве!
          Мдаааа, права си. Особено прикладът е проверен аргумент за вработване. Затова заобикалям хабитата. Наздраве за далекодистанционното общуване..... с разни дървении и железарии! Само през монитора.

Коментар

При няколко години, кога им правих посещение на добра воля на античките, у графчето на трафче бяха ми набутали точно такива кебапчета.
            Наздраве!
            Жената ги хареса, аз не съм им много фен, но това са втория вид кебапчета, дето и харесват, след тези на майка ми
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение

Питай Чиче блед ли е и като прибледнее от вълнение го вземай за печкар. После той естествено ще си почернее.
              Ти пък хич не ми се оправдавай, че си мързелив и мургав, та затова не ставаш за мероприятието. Не знайш само, карабината къв мотиватор е - хем ще пребледнееш, хем и чевръст ще станеш.
              Наздраве!
              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
              Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                Ходих до БЮРМ уикенда - ходих е силно казано, просто прескочих браздата до Ново село. Та едно на ръка, че чаках половин час на границата, за да обработят 5 коли, но храната там - малииии. Няма какво да си говотим, у нас хранителните продукти са на много, ама много ниско ниво. Естетствено, много лесно е да кажем, че ЕС ни е виновен за това, че у нас се предлагат само л@йна, но истината е малко по-различно - просто в България вече липсва тотално нормалното животновъдство и всичко ни е Фнос

Та купих си оттам 40 мини кебапчета и 2,5 килограма кълцаба едра наденица - е, няма такава вкусотия. Ял съм такъв тип наденици къде ли не у нас, включително у разните измислени срПски скари, дето уж били автентични - ми нищо общо с тази наденица с праз. Ама нищо общо - истинско месо, което се усеща и вижда, при това хубаво месо, а не някакви сланини и хрущяли. И за всичко това платих 20 кинта.... Божееее, докъде се докарахме - аз, дето съм националист до мозъка на костите си, да хваля чужда стока, при това в уж наш си отрасъл. На връщане си купих свински флейки и пилешки крилца от Сандански - ми сравнението между това от другата страна на границата и това, което се продава у нас, е просто като между ферари и дачия. А дори не говорим за цена.

Уф, стана ми криво и се ядосах супер много, връщайки се в спомена какво месо се ядеше някога и какво ядем сега. А аз не съм соц носталгик, но реалността в хранително-вкусовата промишленост тогава и сега е просто потресаваща.

Та наздраве!
                При няколко години, кога им правих посещение на добра воля на античките, у графчето на трафче бяха ми набутали точно такива кебапчета.
                Наздраве!
                Мечо

Коментар

Ходих до БЮРМ уикенда - ходих е силно казано, просто прескочих браздата до Ново село. Та едно на ръка, че чаках половин час на границата, за да обработят 5 коли, но храната там - малииии. Няма какво да си говотим, у нас хранителните продукти са на много, ама много ниско ниво. Естетствено, много лесно е да кажем, че ЕС ни е виновен за това, че у нас се предлагат само л@йна, но истината е малко по-различно - просто в България вече липсва тотално нормалното животновъдство и всичко ни е Фнос

Та купих си оттам 40 мини кебапчета и 2,5 килограма кълцаба едра наденица - е, няма такава вкусотия. Ял съм такъв тип наденици къде ли не у нас, включително у разните измислени срПски скари, дето уж били автентични - ми нищо общо с тази наденица с праз. Ама нищо общо - истинско месо, което се усеща и вижда, при това хубаво месо, а не някакви сланини и хрущяли. И за всичко това платих 20 кинта.... Божееее, докъде се докарахме - аз, дето съм националист до мозъка на костите си, да хваля чужда стока, при това в уж наш си отрасъл. На връщане си купих свински флейки и пилешки крилца от Сандански - ми сравнението между това от другата страна на границата и това, което се продава у нас, е просто като между ферари и дачия. А дори не говорим за цена.

Уф, стана ми криво и се ядосах супер много, връщайки се в спомена какво месо се ядеше някога и какво ядем сега. А аз не съм соц носталгик, но реалността в хранително-вкусовата промишленост тогава и сега е просто потресаваща.

Та наздраве!
                  Грую, това си е нашенска стока, ама от старата. А ний пък сме от новата стока консуматори. Рядко протестираме.

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение

Грую, винаге съм те надушвал, като комунис... СЕГА се издаде ...
                    И ща замоля, в заведението политически тъпотиЙ, да не се прокламират.. Пречат на храносмилането на отбраната клеентела...
                    налЕ..
                    e, ай ся, политкоректен съм отвсякъде, но щом съдържателят го казва, мълчим и толкоз. Черпа заведението по една едрокълцана наденица с праз, пък всеки да си я готви както си иска - аз пробвах с боП и на скара - все става. Наздраве
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Понеже, аз съм черномура /как думат нашете съграждане от Петрич/, не може ли за разнообразие нещо по-аристократично бледо?
                      Наздраве!
                      Питай Чиче блед ли е и като прибледнее от вълнение го вземай за печкар. После той естествено ще си почернее.

Коментар

Та наздраве!
                        Грую, винаге съм те надушвал, като комунис... СЕГА се издаде ...
                        И ща замоля, в заведението политически тъпотиЙ, да не се прокламират.. Пречат на храносмилането на отбраната клеентела...
                        налЕ..
                        Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Ходих до БЮРМ уикенда - ходих е силно казано, просто прескочих браздата до Ново село. Та едно на ръка, че чаках половин час на границата, за да обработят 5 коли, но храната там - малииии. Няма какво да си говотим, у нас хранителните продукти са на много, ама много ниско ниво. Естетствено, много лесно е да кажем, че ЕС ни е виновен за това, че у нас се предлагат само л@йна, но истината е малко по-различно - просто в България вече липсва тотално нормалното животновъдство и всичко ни е Фнос

Та наздраве!

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                            Кафе поне....
                            а биткойни да си платиш имаш ли

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение

В такъв случай, каке, трябва търсиш некое огнярче, некое пещарче, де ще поддържа топличка пещта в пещерата. Прилежно, скромничко, услужливо, вежливо, мургавичко - почти на мен прилича, но само почти. Защото по оня ден и аз празнувах. Но като си спомня за ентусиазма на Чиче към горещите сцени, сигурно ще приеме. Бързо пиши му, че студ се зададе.
                              Наздраве за студеното време!
                              П.п. Ако в момента Чич отпочива, спешно му прекъсни отпуската.
                              Понеже, аз съм черномура /как думат нашете съграждане от Петрич/, не може ли за разнообразие нещо по-аристократично бледо?
                              Наздраве!
                              Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                                Кафе поне....
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X