If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Пия по 4-5 кафета на ден.....Засега не ми помагат....
Наздраве !
пп Пия само чиста арабика - " Чибо "....
Братчедката от Чужденеция е фен на тази марка. Аз пия Илли или Лаваца, защото такова предлагат в заведението. Задължително с чаша вода, щото нали кафето е диуретик, а трябва да внимавам с дехидратирането.
Наздраве!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Ще спирам и аз зависимостите тогава - не ща някой ден на стари години да започна да се влача по доктори Ще мина на таратор щото нали краставаицата ...
Падре/то/ още ли пази тайната от теб? За кога още не си ѝ казал истината, де, падре? Големи момичета са вече! Кажете им тайната на живота!
Те, татковците - нали все за малки ви имат, затова сме на тая... И демографията на това се крепи: момичетата да са информирани от малки, а не още с кукли да си играят...
Значи: това, с /твоите/ "зависимости" - не е вярно! Запиши си го!
Щом искаш на стари години да си ОК, то си карай с всичко умерено, за да не се поболееш от синдрома на тия, които все "отказват" нещо..., значи - за да не си товариш излишно нервната система в тая посока.
По малко - от всичко! 1-3 /пъти или броя - дневно/ - хапване, пийване, като наблягаш най-вече на... третото...
И на падре да му се скараш довечера, да изхвърлиш куклите и карай подред - трите: първо, второ, трето, трето..., първо, второ, трето, трето - ето така ще останеш млада до стари години и доктор няма да видиш! Със здраве и си преговаряй рецептата с някого, а не сама, за да не изкълчиш някоя става...
Ще спирам и аз зависимостите тогава - не ща някой ден на стари години да започна да се влача по доктори Ще мина на таратор щото нали краставаицата алкализира, също и копъра/магданоза/чесъна и ако е без сол, няма да има киселинни ефекти. To - Така по-лесно - една зависимост да подмени другата, а и Колчо ще прави парета от него, особено лятно време и за пиещите мастика
Сега да не вэеме станеш трезве, че ще се наложи ти отнемем пред строя клубната книжка с №13 и да ти свалим розе вратовръзката.
Ще спирам и аз зависимостите тогава - не ща някой ден на стари години да започна да се влача по доктори Ще мина на таратор щото нали краставаицата алкализира, също и копъра/магданоза/чесъна и ако е без сол, няма да има киселинни ефекти. To - Така по-лесно - една зависимост да подмени другата, а и Колчо ще прави парета от него, особено лятно време и за пиещите мастика
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
tnm, в случая на кафето и от твоя знахарска гледна точка - кое малко количество може да отчиташ като приемливо !?
Преци, аз не пия кафе всеки ден. Ако пия - само едно и само сутрин, не по-късно от 08:00 часа.
Не ми е някаква голяма необходимост, по-скоро част от ритуала свързан с прочитането на сутришната преса. Имам си любимо заведение, в което пия кафе или чай и междувременно проследявам клюките по света и у нас.
Наздраве!
Мечо
Викаш, да си барна една коронарография набърже? Да проследя калцирането на артериите и тяхната проводимост?
Знаеш ли, като потомствена билкарка и донякъде знахарка, аз съм привърженик на твърдението, че в малки количества от доста неща може да се извлече полза и да се избегне вредата.
Наздраве!
Права си , няма отрови , има дози ... ама има и пристрастяване.
Циментира ти кръвоносните съдове ...най образно ...Апропо , всичко което го пише в нета за ползите от кафето , можеш да го причислиш към това , дето обяснява ползите от кока колата ...
Викаш, да си барна една коронарография набърже? Да проследя калцирането на артериите и тяхната проводимост?
Знаеш ли, като потомствена билкарка и донякъде знахарка, аз съм привърженик на твърдението, че в малки количества от доста неща може да се извлече полза и да се избегне вредата.
Наздраве!
Мечо
Ако чакаш да дойде времето сама да се убедиш , вече няма да има смисъл ... първият негативен ефект на кафето е високата киселинност , която предизвиква в организма ...
Абе кво да ви кажа още... кафето е като Фейсбука , простолюдието е лудо по него ... колкото повече , толкова по нискокачествено ...
Абе все се каня да ви питам , докога ше го пиете туй кафе бе , / ако е кафе изобщо ?/... май малко народ има идея , как влияе кафето на организма . Същото беше и с цигарите преди тридесетина години ...
Мдааа, от малкото пиянки съм, де не се тонизират с кофеин, ами направо са в отскок с нещо благо, огнено. Тези кофеизаторите да се изхвърлят в кофата на кръчмата. Начело с Хемил.
Наздраве и за Олег Табаков - Душа Бере Човека,а е единствено признат за достоверен художествен образ от близките на Валтер Шеленберг в официално писмо от края на 70-те години на миналия век!
Тази песничка много спомени от младостта ми навежда. Пък и се набива в съзнанието. Наздраве за броенето на овцете!
П.п. Като малък не можех следобедно да спя в детската градина. Веднъж броих до 10 000 (дали). Понеже ме беха метнали, че милион е 10 000 и аз се хвалех, че съм броил до милион. Гледаха ме треснато с въртеливо движение на вдигната длан, също като Кака кога я карам да почерпи или да свърши некоя работа.
Коментар