Първоначално изпратено от Lelq
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)
Collapse
X
-
Преди малко погледнах в оная тема и забелезах, че Todor Sabev се е заел с пърженето на домашни картофи и е изстудил достатъчно количество Загорка.
Та, питам се аз, дали да не му се изсипем целокупната клиентела на Кръчмата, с благородна цел, разбира се. При толкова ядене и пиене е нужна и приятна компания. Вярвам, все ще се намери хакер от тук присъстващите, който по IP-то да ни даде и точни адрес на господина.
За мен и за свата, дето не сме хванати от гората, на Todor Sabev ще му се наложи да ни осигури изстудено бяло вино, но не вярвам това да е някакъв голям проблем за него. Сирене прочетох, че му се намира.
Наздраве!
П.П. Това няма да ни е първата ювелирна акция. Преди години изядохме на ВМанков сланината и му изпихме виното..., ама забравихме ракията.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
Ау-ууу! Голяма лигла!
Що глупчовци ще се издавят в тези очи!
Консервативната ми порода регистрира проблеми с гравитацията.
Да живее гравитацията,
Да отдадем заслуженото на консервативното начало!
Поздрави!
Jimmy Barnes - на китарата Joe BonamassaРазби ме! В момента не се сещам за нещо по - добро, от това с което черпиш. За това ще свия крилца с това
https://m.youtube.com/watch?v=9Pes54J8PVw
че трябва да кажа наздраве, глътна на екс и да ви напусна за малко
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
Що глупчовци ще се издавят в тези очи!
Консервативната ми порода регистрира проблеми с гравитацията.
Да живее гравитацията,
Да отдадем заслуженото на консервативното начало!
Поздрави!
Jimmy Barnes - на китарата Joe Bonamassa
Коментар
-
Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
В кръговете дето почнах да де въртя -пият само умряло от студ бяло виноНаздраве!
Коментар
-
Как е? Жадно?какво да наливаме
Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
При нас Георги си е застъпено име, както и Тодор, Петър, Герго (прадядо ми), Христо, Стоян, Димитър, абе доста са. При жените имената пак са традиционни, ама сега вече си имаме и вносни, като моите дъщери, основно заради майка им. Иначе, ако имам син, ще се казва Георги, едно зардаи баща ми, а и принципно ми харесва името - даже си бях взел от Хонконг китайска транскрипция на името с йероглифи в една рамка, но не би. ЗасегаВесело нещо е родовата памет, аз малко съм я позагубил и това е големият ми грях към предците ми!
Обаче гергьовден си е сериозен празник и винаги е бил - неслучайно е почивен ден, макар и под друг предлогНаздраве!
Същата работа и с язденето на коне. Другите нямали това право, ама на дервенджиите им било позволено - традициите трябва да се спазват. По-кльощавият обаче ми дава яростен отпор. Заведох го веднъж и дори не благоволи да се качи на кобилата.
За брането на билки, наричанията и спазването на разните му там ритуали, въобще няма да ти говоря. Това е между другото.
Наздраве!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Умишленото унищожаването на етнографските традиции е присъща част от геноцида над българите. Същото бе със закриването на кръчмите. Може обсъдим Тея неща като се докопам до нормална клавиатура.Пак в изолатора, а? Нещо си съгрешил пред tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Ми слух, няма такова нещо, така ми дойде просто, асоциирах те с мохито, а и на мен ми навява хубави спомени и бъдещи очаквания (да не кажеш пак, че съм меланхолик) За Италия-та - бравос, на нас с жената ни е любима открай време, остана само Амалфи и региона, другото е изръшнато като бае ви Ганя Влашко - туй Миално, Торино, Чинкуе-минкуе, Венеция, Флоренция, Барита-марита, острови-мострови и т.н.
Благородно завиждам - аз от 4 пъти веднъж видях папата, че беше виснал да ни поздрави за 1 януари на площада, ама какъвто съм си недоскив, може и да не съм го видял. Ха, наздраве - пийнете по едно кианти и пробвайте паста с черен пипер - качо е пепе му викаха - малко е странно, но на мен ми хареса. Ядохме я в Рим, в уличките, дето са над Ватикана, нагоре по течението на Тибър.
Наздраве!
Коментар
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнениеОбезкуражително много красота и талант е пръснал Бог над тази пуста Италия.
Захласнах се! Благодарско.
Остана все пак някаква дребна горчивина. Замислих се, защо ли! Не след дълго открих и отговора - дълбоко съжаление, че каката не успя да си скъса потничето, въпреки очевидно демонстрираното желание.
Специално за теб нещо много тематично: Laura Pausini - Non C'è
https://m.youtube.com/watch?v=dQ7nnLjqXOg
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеНачи, сетих се пак за чужбината, а знаете, че съм си националист и по душа, и по убеждения, обаче толкова скапан хляб като в българско заведение никъде не съм ял!!! А сме една от най-големите страни проиводителки и износителки на пшеница света! Срамно е до степен на национална катастрофа това, че тук се ядат само полуфабрикати от била и лидл в заведенията ни, а уж черпим всички гости с хляб и сол, като ни дойдат на делегация. Да не говорим, че истинска българска пита съм ял само в едно заведение в Добрич преди 15-на години. Срам и трагедия, ако някой може да ми обясни този парадокс, ще съм много благодарен.
Та да сложа една погача с месо, баба ми я наричаше месник, уникално я правеше, та да си спомним за традициите, когато у нас имаше истински кулинари, за разлика от сегашните пищман мастершефове! Виното сами ще си го налеете
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Доколкото си спомням, на жълтурчето му викат "гергьовче", защото цъфти по Гергьовден.
И в нашето семейство агнешко се ядеше по Гергьовден - никога преди това. Макар да името да не се среща въобще в родата, на празника винаги се купуваше агне и се даваше да се пече в една от градските фурни. След като я унищожиха, дамите от семейството се научихме да приготвяме агнето и дроб сърмата към него. Отначало беше пълен провал, щото всичките гражданки - баба, лелите ми, стринките ми, майкаПосле се специализираха.
Наздраве!
П.П. Не се бях замисляла, защо ли нямаме Георги в рода си!? Илия/първородния син винаги се е казвал Илия, на баща си/, Христо, Захари, Нено ... Жените по-префърцунени - Евдокия, Анастасия, Райна, Елеонора и любимото ми - Смарагда.Весело нещо е родовата памет, аз малко съм я позагубил и това е големият ми грях към предците ми!
Обаче гергьовден си е сериозен празник и винаги е бил - неслучайно е почивен ден, макар и под друг предлогНаздраве!
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Преследвана от мохито се чувствам . Нещо сте се наговорили или някой е пуснал слух . Все с мохито ме черпите . Обичам , ама чак пък толко
А по баници не налитам. Ям само в краен случай. А сега не е такъв
) За Италия-та - бравос, на нас с жената ни е любима открай време, остана само Амалфи и региона, другото е изръшнато като бае ви Ганя Влашко - туй Миално, Торино, Чинкуе-минкуе, Венеция, Флоренция, Барита-марита, острови-мострови и т.н.
Благородно завиждам - аз от 4 пъти веднъж видях папата, че беше виснал да ни поздрави за 1 януари на площада, ама какъвто съм си недоскив, може и да не съм го видял. Ха, наздраве - пийнете по едно кианти и пробвайте паста с черен пипер - качо е пепе му викаха - малко е странно, но на мен ми хареса. Ядохме я в Рим, в уличките, дето са над Ватикана, нагоре по течението на Тибър.
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
Коментар