IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на ... (архив до 27.04.2013)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от новобранецът Разгледай мнение
    -----------------------
    Бат Маранди, аз от два месеца съм непушач, е дърпам от време на време от една електрона цигара, ама не е работа това(все едно да стържеш някоя гумена кукла, или да лъскаш на физиономията на някоя кака от в-к "Чук-чук" и др. вместо да се накефиш в действителност, а и да ти олигави мръвката, ако мога така тактично да го кажа) ама където и да ходиш от всякъде те шпионира ония с шапката и ласото( 'боро мен) или оня дет си пие щастливо чая до една река,ама рекламира цигарена марка "Камила"!
    От всякъде само подстрекатели, бат Маранди и няма как тоя твоя човек в един момент да не се подведе и да сложи пепелниците по масите-клиентелата не е виновна, а са виновни дилърите на тютюн, ама нали знаеш-победителите никой не ги съди и оня лаф за баницата въобще не важи тук!
    Пий едно-две и се махай, че пияниците в повечето случаи им се отключват след две-три ракии стари спомени и няма да те оставят и дума да кажеш.Кат се започне-къв футболист е бил, колко п**ки бил *бал навремето(ако го питаш от вашия град може да ти спомене една-две със жена му, другите ги е пердашил по морето и във вътрешноста на страната-София, Пловдив,Плевен и др., къв бил красив и кви бели зъби имал преди.......и т.н. и т.н
    Гледах една реклама на 007.Трети филм гледам с действие на "Капалъ чарши", явно обичат да ходят там шпионите.Припи ми се "Хайникен" и Виски, и ми се допушиха цигари, след като стана въпрос за този филм, не знам дали си наблюдателен, не че трябва да се взираш
    Прав си, батка - ама май ще се засиля при приятелчето с акта да го видя, хем да се посмеем - хем си има и каки, а па шъ мисля кой да домъкна да ми прави компания. То кат' заседна 3-4-5 часа и се извъртат по няколко приятели, който е свободен.

Така стана вече, че не остава време и да се видим да'е .... - всеки зает, търчи кат' хамав, а па по тия домашни пиянства са ми кат' прочетен вестник, ама днес нямам мерак за такъв тип приключения - хихи

П.П. То, моето момче има позиции и даже бил сложил демонстративна табела тук се пуши. Има доста силен екип от юристи и предполагам знае какво прави - не е по случайните изпълнения, щот' от 20 години е в тоя бизнес. Между другото са непушачи собствениците на кръчми, но казват, че ако имаше хляб да се правят кръчми за непушачи, да са го направили отдавна. Просто не излиза сметката от никъде, а те въртят по няколко кръчми от много години.

Те, ако не знаят за какво иде реч, не знам кой би могъл да знае. Но не им разбирам от бизнеса, аз съм прост консуматор и ми е добре. Кат' ми е готино се застоявам с часове, кат' нещо не ми е кеф и няма хумор си набивам шутовете

Ха, наздраве! Па, ся докат' се обличам 1-2 часа да видя кой дивак не съм виждал скоро и да ги търся кой е свободен. Ще почна от 1 юнак, дет' много се смея с него - уникален е да те разсмива на всяка тема - хихи

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      Ъмм ... голяма тъпня с тия кръчми.

Е, вчера си лафихме с приятелчето и ми вика за 1 друг приятел кръчмар, че го издънили с 3000 акт и на мен ми е кофти, той предполагам ще го събори акта, ама к'во да вървя да дразня 'орицата.

То вече са толкоз комплексирани и шъ тръгне някой да ми се прави на БТВ-репортерите и да си мисли колко е "интересен", а па за мен си е тъпунгер и кат' са казали да не се пафка, хуба'у

П.П. Ако отидат в чужбина няма да им направи впечатление, че се пафка по кръчмите и в хотелите, ама тук са освирепяли на тая тема и лош шанс, че съм българин тоже.

Ако бях черна африканска маймуна никой нищо нямаше да ми каже - демек мерят си пишльоците на българи, пред чужденците мълчат кат' насрани.

Та, чудя се и аз да взема 1 бутилка и да ходя при някоя квартална пиянка ли, ама те па кат' видят аванта и се почва едно звънене по телефоните да викат каки и други пиянки и тряя наглася поне 100 кинта за алкохоли. Някой път се получава добре, ама някой път викат разни мухльовци дет' не могат да пият и почват да говорят глупости - че не знам кой модел шъ се получи.

Шъ го мисля и аз как да се разпусне в неделя 5-6 часа, ако не е на кръчма, че там най-лесно - сядаш само поръчваш, носят и си заминаваш

Ха, наздраве! Тоя филм, ако е излязал на готино качество, може и да пробвам да го гледам по нощите.
      -----------------------
      Бат Маранди, аз от два месеца съм непушач, е дърпам от време на време от една електрона цигара, ама не е работа това(все едно да стържеш някоя гумена кукла, или да лъскаш на физиономията на някоя кака от в-к "Чук-чук" и др. вместо да се накефиш в действителност, а и да ти олигави мръвката, ако мога така тактично да го кажа) ама където и да ходиш от всякъде те шпионира ония с шапката и ласото( 'боро мен) или оня дет си пие щастливо чая до една река,ама рекламира цигарена марка "Камила"!
      От всякъде само подстрекатели, бат Маранди и няма как тоя твоя човек в един момент да не се подведе и да сложи пепелниците по масите-клиентелата не е виновна, а са виновни дилърите на тютюн, ама нали знаеш-победителите никой не ги съди и оня лаф за баницата въобще не важи тук!
      Пий едно-две и се махай, че пияниците в повечето случаи им се отключват след две-три ракии стари спомени и няма да те оставят и дума да кажеш.Кат се започне-къв футболист е бил, колко п**ки бил *бал навремето(ако го питаш от вашия град може да ти спомене една-две със жена му, другите ги е пердашил по морето и във вътрешноста на страната-София, Пловдив,Плевен и др., къв бил красив и кви бели зъби имал преди.......и т.н. и т.н
      Гледах една реклама на 007.Трети филм гледам с действие на "Капалъ чарши", явно обичат да ходят там шпионите.Припи ми се "Хайникен" и Виски, и ми се допушиха цигари, след като стана въпрос за този филм, не знам дали си наблюдателен, не че трябва да се взираш

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
        На вид много добре илглежда.. И майка ми на времто правеше такава подправка за супа, ама приличаше на кюпулу на външен вид. Абе майстор си. Така ми се дояде боб. Ще звънна на мама да ми направи. Няма две мнения, ставаш все по велик кулинар.

Мисля днес да мина по Горубляне да пия по бира с някое и друго кебапче и да праснем едни карти с автоджамбазите... Апа мога и да си остана в къщи да си догледам новият Джеймз бонд (над два часа е, уникално тъп филм)... Довечера съм на кръчма с една прясно разведена позната (не става за плющене), че с брат и сме много близки и ме помоли да и съдействам (той е в САЩ от години)...
        Ъмм ... голяма тъпня с тия кръчми.

Е, вчера си лафихме с приятелчето и ми вика за 1 друг приятел кръчмар, че го издънили с 3000 акт и на мен ми е кофти, той предполагам ще го събори акта, ама к'во да вървя да дразня 'орицата.

То вече са толкоз комплексирани и шъ тръгне някой да ми се прави на БТВ-репортерите и да си мисли колко е "интересен", а па за мен си е тъпунгер и кат' са казали да не се пафка, хуба'у

П.П. Ако отидат в чужбина няма да им направи впечатление, че се пафка по кръчмите и в хотелите, ама тук са освирепяли на тая тема и лош шанс, че съм българин тоже.

Ако бях черна африканска маймуна никой нищо нямаше да ми каже - демек мерят си пишльоците на българи, пред чужденците мълчат кат' насрани.

Та, чудя се и аз да взема 1 бутилка и да ходя при някоя квартална пиянка ли, ама те па кат' видят аванта и се почва едно звънене по телефоните да викат каки и други пиянки и тряя наглася поне 100 кинта за алкохоли. Някой път се получава добре, ама някой път викат разни мухльовци дет' не могат да пият и почват да говорят глупости - че не знам кой модел шъ се получи.

Шъ го мисля и аз как да се разпусне в неделя 5-6 часа, ако не е на кръчма, че там най-лесно - сядаш само поръчваш, носят и си заминаваш

Ха, наздраве! Тоя филм, ако е излязал на готино качество, може и да пробвам да го гледам по нощите.
        Last edited by marandi; 25.11.2012, 13:27.

Коментар

Ей, така изглежда подправката да добиеш представа и лятото блъсках кат' ахмак 5 кила продукти да ги наситня по същия начин за 5 бурканчета, ама се готви много бързо така после. Хоп 1 лъжица и готово. А бобецът изглежда така

Цък за по-голямо на снимката:
          ПС. Па вярно си е играчка толкоз подправки да ги очистиш, смелиш и консервираш.

Коментар

Ей, така изглежда подправката да добиеш представа и лятото блъсках кат' ахмак 5 кила продукти да ги наситня по същия начин за 5 бурканчета, ама се готви много бързо така после. Хоп 1 лъжица и готово. А бобецът изглежда така

На вид много добре илглежда.. И майка ми на времто правеше такава подправка за супа, ама приличаше на кюпулу на външен вид. Абе майстор си. Така ми се дояде боб. Ще звънна на мама да ми направи. Няма две мнения, ставаш все по велик кулинар.

Мисля днес да мина по Горубляне да пия по бира с някое и друго кебапче и да праснем едни карти с автоджамбазите... Апа мога и да си остана в къщи да си догледам новият Джеймз бонд (над два часа е, уникално тъп филм)... Довечера съм на кръчма с една прясно разведена позната (не става за плющене), че с брат и сме много близки и ме помоли да и съдействам (той е в САЩ от години)...

Коментар

• Ей, така изглежда подправката да добиеш представа и лятото блъсках кат' ахмак 5 кила продукти да ги наситня по същия начин за 5 бурканчета, ама се готви много бързо така после. Хоп 1 лъжица и готово. А бобецът изглежда така

Attached Files
              Last edited by marandi; 25.11.2012, 12:09.

Коментар

• http://www.blitz.bg/news/article/166900
                БРАВО ЩЕ ХАПНЕМ ПАЛАМУДЕЦ

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                  Мат Маранди, не се ли бият толкова много подправки и вкусове в едно ядене? Щото чесън, оцет, копър, риган, магданоз, джоджен (юзум) и черен пипер са все различни аромати... Освен това и месата имат подправки в тях.. Това ядене трябва да го опитам. Като ти дойдем на гости, на другата сутрин след голямото пиене, може да хапнем по една боб чораб (може и гъст боб) по дадената от теб рецепта и ще направим един SWAT анализ за да направим необходимите корекции...
                  Бат, Космо,

тия неща, които изреждаш и изглеждат "странно" са само 1 лъжичка от едно бурканче и всички е осолено с много сол, да не се разваля. Демек води се уневерсална пикантна, зеленчукова подправка.

Добре, че са мацките да ми обаждат какво да правя и тази рецепта конкретно за подправката е на една мацка от форумО, с която може да се правят яхнии, супи, мусака и прочие. Имаш всички подправки на едно и се готви много бързо, просто гребваш 1 лъжица, всичко е накълцано на ситно.

П.П. Сега погледнах, няма оцет в рецептата наистина. Та само 1 лъжичка се слага за пиниз.

Сос, домати 1 буркан ( пасирано, чер пипер и щипка риган и лъжичка захар да не киселее доматито ). На 5 литра тенджера няма и да го усетиш, ако не ти го кажа, че ги има тия неща

Иначе 2 супени лъжици червен пипер, 2 лъжици брашно, разтворено в студена вода за накрая да го сгъсти и оцвети.

Демек, акцента е в доматите, червения пипер, лютата чушка и юзума. Другото няма "хващане", ако не го кажа - хихи
                  Last edited by marandi; 25.11.2012, 11:24.

Коментар

• ПС. Пловдив много изостана (икономически и като дух) като град и явно още си живеят в 90те..

Коментар

• Първоначално изпратено от grajdanin Разгледай мнение
                      Здравейте(добро утро) добри хорица, к'то вика(казва, пиши) батката Маранди!!!

Много тежка(изтощителна) вечер имах снощи да ви се оплача
                      С една компания -все мои хора-младежи тръгнахме ей така на турове по баровете за малко(една вечер) извън столицата
                      Минахме първо през Базар Татар Йенидже(Пазарджик) и завършихме(крайна спирка на вечерта)Филибето(Пловдив)
                      Тея хора там въобще не спазват забраната за No Smoking все едноси в Сърбия
                      то и затова са им пълни заведенията, баровете, дискотеките...и други места на които се ходи (сяда)и се пуши
                      Особено Филибето(Пловдив) и раиона смятам че ще се обособи(познат)като малкия анстендарт или само ам стерданд
                      Отвикнах явно да пушат у заведеният около мен и като пасивен пошач в началото на купоня малко ми беше не приятно но свикнах и после не ми пречеше(дима)
                      Тия дето бяха пушачи и не пушат в Столицата, щото закона е такъв бяха сложели по една цегара между всяко четалче на пръстите и пушиха като за последно..не ги е срам наркомани
                      една гърла от кумпанията не пие(концентрати, вино и др. спиртни напитки) но за цяла вечер одари към петшест кайфета и изпуши докъм дватриисет цигари а зъбите и!!!! Няма такава гнус....и се смее като Пешо-кварталния алкохолик-дет съм му помагал два-три пъти да не омре като го тупам по гарба при големи смешки-дави се
                      А кви сирвитьорки имаше....уфффф...срам ме беше да отида до туалетната..че поповата лажичка(в някои части на страната му викат змия или при църните-питона)иска да излезе
                      Вчера кат се прибрах нямах време...ама сига ще ходя малко да си помисля за тях...всички ще ги мина на рака

Щастливец... Ете това е купон.

Коментар

• Първоначално изпратено от Djoro Разгледай мнение
                        Маранди, а боб - боб сложи ли и колко вида? Така, като гледам:

1. Лук,
                        2. 3 вида ( цвят,вкус ) замръзен пипер - зелен, червен и шарен.
                        3. Моркови.
                        4 Мазнина.
                        5. Сланина.
                        6. Люти консервирани чушки.
                        7. Стерилизирано домати.
                        8 Захар 1 лъжица.
                        9. Сол.
                        10. Червен пипер ( сладък ).
                        11. Чер пипер.
                        12. Брашно.
                        13. Юзум.
                        14. Магданоз.
                        15. Шпек салам на кубчета.
                        16. Целина ( листа и корен ).
                        17. Риган.
                        18. Чесън.
                        19. Оцет.
                        20. Копър.

май не е останало място за него. Хубава манджа си сготвил, де...
                        Боб без боб...

Бат Маранди, не се ли бият толкова много подправки и вкусове в едно ядене? Щото чесън, оцет, копър, риган, магданоз, джоджен (юзум) и черен пипер са все различни аромати... Освен това и месата имат подправки в тях.. Това ядене трябва да го опитам. Като ти дойдем на гости, на другата сутрин след голямото пиене, може да хапнем по една боб чораб (може и гъст боб) по дадената от теб рецепта и ще направим един SWAT анализ за да направим необходимите корекции...

Коментар

• Здравейте(добро утро) добри хорица, к'то вика(казва, пиши) батката Маранди!!!

Много тежка(изтощителна) вечер имах снощи да ви се оплача
                          С една компания -все мои хора-младежи тръгнахме ей така на турове по баровете за малко(една вечер) извън столицата
                          Минахме първо през Базар Татар Йенидже(Пазарджик) и завършихме(крайна спирка на вечерта)Филибето(Пловдив)
                          Тея хора там въобще не спазват забраната за No Smoking все едноси в Сърбия
                          то и затова са им пълни заведенията, баровете, дискотеките...и други места на които се ходи (сяда)и се пуши
                          Особено Филибето(Пловдив) и раиона смятам че ще се обособи(познат)като малкия анстендарт или само ам стерданд
                          Отвикнах явно да пушат у заведеният около мен и като пасивен пошач в началото на купоня малко ми беше не приятно но свикнах и после не ми пречеше(дима)
                          Тия дето бяха пушачи и не пушат в Столицата, щото закона е такъв бяха сложели по една цегара между всяко четалче на пръстите и пушиха като за последно..не ги е срам наркомани
                          една гърла от кумпанията не пие(концентрати, вино и др. спиртни напитки) но за цяла вечер одари към петшест кайфета и изпуши докъм дватриисет цигари а зъбите и!!!! Няма такава гнус....и се смее като Пешо-кварталния алкохолик-дет съм му помагал два-три пъти да не омре като го тупам по гарба при големи смешки-дави се
                          А кви сирвитьорки имаше....уфффф...срам ме беше да отида до туалетната..че поповата лажичка(в някои части на страната му викат змия или при църните-питона)иска да излезе
                          Вчера кат се прибрах нямах време...ама сига ще ходя малко да си помисля за тях...всички ще ги мина на рака

Коментар

• Първоначално изпратено от Djoro Разгледай мнение
                            Маранди, а боб - боб сложи ли и колко вида? Така, като гледам:

1. Лук,
                            2. 3 вида ( цвят,вкус ) замръзен пипер - зелен, червен и шарен.
                            3. Моркови.
                            4 Мазнина.
                            5. Сланина.
                            6. Люти консервирани чушки.
                            7. Стерилизирано домати.
                            8 Захар 1 лъжица.
                            9. Сол.
                            10. Червен пипер ( сладък ).
                            11. Чер пипер.
                            12. Брашно.
                            13. Юзум.
                            14. Магданоз.
                            15. Шпек салам на кубчета.
                            16. Целина ( листа и корен ).
                            17. Риган.
                            18. Чесън.
                            19. Оцет.
                            20. Копър.

май не е останало място за него. Хубава манджа си сготвил, де...
                            Боб без боб...

Мат Маранди, не се ли бият толкова много подправки и вкусове в едно ядене? Щото чесън, оцет, копър, риган, магданоз, джоджен (юзум) и черен пипер са все различни аромати... Освен това и месата имат подправки в тях.. Това ядене трябва да го опитам. Като ти дойдем на гости, на другата сутрин след голямото пиене, може да хапнем по една боб чораб (може и гъст боб) по дадената от теб рецепта и ще направим един SWAT анализ за да направим необходимите корекции...

Коментар

• Първоначално изпратено от KMETA Разгледай мнение
                              OPS за цифрите визирам мойта заплата
                              преди някои да ме е оборил , че съм подценил нещо !!!
                              Добър мой приятел от дете, инженер, строи язовири по африка и също казва че се чувства ммного добре...

ПС. Аз отказах цигарите преди повече от две седмици и да ти кажа вечре го нямам този проблем.. Ама има и добри страни забраната - завденията не миришат на циргарен дим и фасове. Няма нужда всеки път след кръчма да си проветряваш на балкона дрехите. В София по скъпите ресторанти забраната е много строга и не е възможно да я нарушиш, защото викат полиция. Ония ден една пияна мутра запали цигара в най скъпият рибен ресторант, докато обядвах с едни познати. Дойде упраителя, тоя го изгони и точно след две минутио дойдоха двама полицаи и една инспекторка и го изведоха и повече не се върна.. Обаче не плати сметката.. Това ме навежда на следната мисъл - Отиваме на кръчма, ядем и пием цяла нощ, полсе палим п-о цигара, звъним на двама приятели полицаи, те идват, извеждат ни, след това след две преки ни пускат и сме напред по два бона на вечер.... Ето ти бизнес план...

Коментар

Бат' Космо,

кефя ти се, защото си усвоил есенцията на живота - когато ти спи - спиш, когато си яде - ядеш, когато ти се кърка - къркаш, когато ти се шиба - шибаш.

Малко 'орица могат да си го позволят - повярвай ми

П.П. Моя юнак от детската градина сменил доставчиците ( в часност водката ) и опрасках 4 големи с 4 коли набързо с 2 бири наливни и 1 кафе.

По принцип ме беше срам, че само аз пуша в заведението първите 2 часа и сега обмислям дали да му откажа учтиво повече да ходя там, защото ми е кофти от 70 души само аз да съм различен. Притеснявам се за него - иначе аз имам 2 платени акта вече за цигари, както и да е ...

Ха, наздраве - върви ли порното?
                                Бат Маранди е това не мога да обясня на хората... Викат ми : Ти си луд. Банков директор да напуснеш и да идеш да строиш блокове и да преподаваш на децата икониомика... Ама един жиовт живеем - никой не може да ми плати удоволствието да правя само това което искам и когато го искам...Верно борбата е 5 пъти по голяма от да си наемен работник в кабинет и да не губиш твоите пари, но не бих се върнал и не съжалявам, че минах от другата страна на бариерата...

Коментар

Working...
                                X