IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на ... (архив до 27.04.2013)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
    Правно основание за неиздаване да ги еВа

На племеницата ми и искат за намаляване на таксата данъчна оценка на апартамента на родителите. Сестра ми не е плащала 3 години данъци
    Наивник, предполагам, че имота е в провинцията, на някои места има такава практика, че след като си платиш задълженията, тогава ти издават данъчна оценка, но в София не се практикува.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
      Дефицитът на йод е много сериозен проблем, но последното нещо, от което човек може да задоволи ежедневните си нужди от Йод е солта!
      И абсолютен рекламен трик е т.н. йодирана сол - продавана в прозрачни найлонови торбички. Ако изобщо е останало йод в солта, докато стигне до масата, то при топлинна обработка окончателно се изпарява.

С най-високо съдържание на йод са риби, скариди, фасулът, овесените ядки,мляко...дори в меда има повече йод, отколкото в солта.
      Помисли колко често ядеш изброените от теб храни, а за йод в млякото ме развесели много. То мляко няма в "млякото", ти ми говориш за йод.

Цитат:

Йодна профилактика

Какво може да се направи за да се повиши приема на йод от населението в ендемичните райони? Съществуват различни стратегии за повишаване приема на йод. Най-популярната е, обогатяване на даден хранителен продукт, чрез който може да се повиши приемът на дефицитния микроелемент. Производството на йодирана сол е най-мощното средство за профилактика на йодния дефицит. Защо именно солта е избраният продукт към който се добавя йод? Солта е популярен, ежедневно употребяван хранителен продукт, без разлика в сезона, социалното и икономическо състояние на потребителя. Солта се йодира с йодни соли в определено количество, така че средната дневна консумация да може да задоволи потребностите от йод на възрастен индивид. В нашата страна йодирана сол за хранителни цели се предлага от средата на петдесетте години, а от 1994 на територията на цялата страна се продава само йодирана с калиев йодат сол за хранителни цели. Калиевият йодат е стабилно съединение на йод и не се разгражда от светлина и топлина. Необходимо е йодираната сол да се съхранява в затворени съдове и солта да се добавя в края на топлинната преработка на ястията. Разнообразяване на храненето с продукти, богати на йод - риба и морски храни може да повлияе на йодния прием, но това не е подход, който може да повлияе на йодния статус на цялото население.

При прилагане на масово йодиране на солта за хранителни цели, йодният дефицит отпада като социално-значим проблем. Гушавостта сред децата трябва да бъде намалена до минимум. При гуша у възрастен индивид задължително трябва консултация със специалист поради това, че тя не винаги се дължи на недостиг на йод и използването на йодирана сол не винаги е достатъчно.
      Last edited by anon6706; 15.02.2013, 16:35.

Коментар

• Само да попитам и ако някой друг е кандидатствал за намаляване на такса в учебно заведение.
        Може ли в реда за обяснение да се пише "Липса на удостоверение за данъчна оценка поради отказ на издаване от Общината поради бедност на семейството и неплатен данък?"

Това няма ли още повече да помогне за отпускане на пълна стипендия?

Коментар

• Дефицитът на йод е много сериозен проблем, но последното нещо, от което човек може да задоволи ежедневните си нужди от Йод е солта!
          И абсолютен рекламен трик е т.н. йодирана сол - продавана в прозрачни найлонови торбички. Ако изобщо е останало йод в солта, докато стигне до масата, то при топлинна обработка окончателно се изпарява.

С най-високо съдържание на йод са риби, скариди, фасулът, овесените ядки,мляко...дори в меда има повече йод, отколкото в солта.

Коментар

• Първоначално изпратено от фръцла ежкова Разгледай мнение
            Чичо правилно ти е казал не може да ти изкарат данъчна оценка. Оставете друго ами тези дни четох за някакви предложения при неплатен някакъв данък да се спират комунални услуги
            Ебаааахти простотията. А ВАС неколкократно отсъжда в полза на ищци срещу своеволията на общинска администрация

Коментар

Някой вещ по бюрокращината да помогне Мое ли да се извади данъчна оценка на апартамент с неплатени за 2-3 години данъци?
              Чичо правилно ти е казал не може да ти изкарат данъчна оценка. Оставете друго ами тези дни четох за някакви предложения при неплатен някакъв данък да се спират комунални услуги
              Poli Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки

Коментар

само намазване на ноздрите, нали
                да не ги мислим пак % за разтвори )
                ще ги редувам сол мед до припадък, че изкупих де що има салфетки из квартала
                пък главата как ми тежиии, все едно в олово съм я опаковала
                Хайде слагай тампона, че горя от нетърпение да прочета за ефекта...и не бачкам....

Коментар

Чичо, доверих ти се безпардонно на процентната концентрация ) сега само чакам да ми се разтвори солта )

Хубава тема отвори за розовата сол )

от година-две вкъщи ползваме само такава за осоляване

Ето малко повече за структурата, а по-надолу има и рецепти за различни неудобства:

Хималайска кристална сол - за Енергия и Живот
                  Цитат:

“Хималайската” сол не е нито специална, нито нова. Кевра е втората по-големина солна мина в света и се ползва в района от две хиляди години (без местните да са изключително здрави..). Рекламирането на изключително полезни ефекти от употребата е определено категорично от Баварското ДВСК като “неприемливо” (разбирай – пълна лъжа)!

Тоест, абстрахирайки се от рекламираните фалшиви ползи – давате от 11 лева нагоре за килограм (непречистена) качествена каменна сол, (вероятен) внос от Пакистан. На мен ми се вижда множко, но може да е оправдано за някои (и дрехите от 50 и 500 лева вършат едно и също, но си има клиенти и за двете). Разлика с обикновената сол общо взето май няма, но ако ви греят светлинните кванти по принцип – действайте! Самовнушението е велико нещо. Само не спирайте междувременно да си плащате ипотеката. Бъдете cool, но не се разорявайте излишно…

И да завършим с нещо важно. Ако употребявате изключително “хималайска” сол (освен че явно сте заможни) може да си докарате (и на близките, за които готвите) йоден дефицит! България е в йоддефицитен регион, тъй като голяма част от територията и е с намалено количество йод в почвата и водата и затова обикновената сол се йодира. “Хималайската” – не, затова и заболяванията на щитовидната жлеза не са изключени. Именно заради това бременните и децата трябва много да внимават с този хмм… здравословен продукт…

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                    Съни, ако хремата не ти примине след като използваш соления разтвор, може да пробваш с малко чист пчелен мед. По-неприятно е от физиологичния разтвор, но със сигурност действа.
                    само намазване на ноздрите, нали
                    да не ги мислим пак % за разтвори )
                    ще ги редувам сол мед до припадък, че изкупих де що има салфетки из квартала
                    пък главата как ми тежиии, все едно в олово съм я опаковала

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                      не
                      Правно основание за неиздаване да ги еВа

На племеницата ми и искат за намаляване на таксата данъчна оценка на апартамента на родителите. Сестра ми не е плащала 3 години данъци

Коментар

Някой вещ по бюрокращината да помогне Мое ли да се извади данъчна оценка на апартамент с неплатени за 2-3 години данъци?
                        не

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                          Съни, ако хремата не ти примине след като използваш соления разтвор, може да пробваш с малко чист пчелен мед. По-неприятно е от физиологичния разтвор, но със сигурност действа.
                          Не за друго, но защото някоя пчела може да го обърка с кошера.....

Коментар

• Някой вещ по бюрокращината да помогне Мое ли да се извади данъчна оценка на апартамент с неплатени за 2-3 години данъци?

Коментар

с лявото може ли
                              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                              Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                                1% разтвор е 1 част вещество и 99 части вода......ми се струва...
                                Ще питам Тнм - така ли е.???
                                Ако да - дай мигач и дясното очо....
                                Що не питаш ВМанков? Той е химикът у форума
                                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X