Първоначално изпратено от iivanoff
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на ... (архив до 27.04.2013)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеСлуша ли грозното Кате по канал 3. Усетили са, че лъвът скъса синджиря и се тресат от страх. сакън не бутайте парламенто. Парламентарните партии ше решат. Няма да решат. Щото няма кой да ги остави да решат. Лъвът скъса синджиря !!!Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеТеатро Космо, театро..... Следва ние не искаме коалиция с БСП, но за доброто на България.........Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнениеМен ме плашат всякави сценарии от типа Гърция, защото те поне са хитри, а ние сме олигофрени...Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеЖив съм, здрав съм, семейството също. Бизнесът е зле, но не се декапитализирам. Какво да ме притеснява????
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнениеЩе видиме.. Аз обаче нещо се притесних.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеТеатро Космо, театро..... Следва ние не искаме коалиция с БСП, но за доброто на България.........
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнениеЕ те сега си е мамата.. Най лошото което можеше да се случи е в този момент да сме без правителство......
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеГледам т.нар. "фактор на мощността" ( cos\varphi ), който е косинус функция = активна мощност , където пише:
------------------------
По определение факторът на мощността е число между 0 и 1. Когато факторът на мощността е равен на 0, енергийният поток е изцяло реактивен. Активната мощност е P = 0, а реактивната мощност е равна на пълната мощност (Q = S) (фиг. 2). Когато факторът на мощността е 1, цялата подадена енергия се изразходва от консуматора. Тогава активната мощност е равна на пълната мощност (P = S), а реактивната мощност е Q = 0 (фиг. 1).
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%...82%D1%82%D0%B0
------------------------
Демек, питам простичко, щом електромерите, които са ни монтирани мерят САМО активна мощност ( по косинус ), а не по реактивна ( синус ) - то възможно ли е, чрез понижаване нивата на напрежение ( променливо ) да се влияят показанията към реактивна мощност, а не към активна - понеже формулките показват това предвид дименсиите на поставените ни електромери във Ватове.
- Активна мощност (P), измервана във ватове (W) или P = S \cdot\cos\varphi\ ;
- Реактивна мощност (Q) - измервана във волт-ампер реактивен (VAr) или Q = S \cdot\sin\varphi\
Няма да ти казвам разликата между синус и косинус функциите от математическа гледна точка, както са изписани горните формулки и защо едното като е 1-ца, другото е 0 и обратно.
Благодаря предварително! ( справка линк-а, който съм дал ) Т'ва ми е семплата питанка?
Не вдявам от тоци ( пак казвам ), но вдявам от формулки и то доста бързо за съжаление
П.П. Тия лафчета за физика 7-ми клас и прочие ги забрави - Русото е печелило медали по Олимпиадите по физика и математика тоже с поглед ( демек без грам подготовка - казваха ми отиваш на Олимпиада и толкоз ), та мани го тоя закон на Ом, дет' бил връхта на сладоледа.
В 10-ти клас им теглих една майна и им казах да си търсят други за Олимпиадите, беше ми писнало.
а който не знае закона на ом-а, .....http://milom.blog.bg/
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнениеУф вчера каква свинщина направих в една механа - думнах едно шкембе в масло с гъби и отгове поръсено с кашкавал, па полсе едни агнешки дреболийки, с две овчарски салати и една огромна пърленка.. И за капак хапнах и една домашна торта.. И всикчо това полях с между 7 и 11 бири.. И цяла нощ не съм мигнал.. То пих вода, то пиках, то дефекирах, то едни киселини... Дееба и свинята съм... Ама се видяхме с едни пияници дето емигрираха преди години и сега си дошли за малко да видят родата.. И от дума на дума и стана 2 часа през нощта...
Ей, за т'ва по кръчми почти не ям да се плющя - баси кавалите са - то да ги биеш после им е малко.
Че и кинти искат накрая ...
П.П. 90-те години бях минал само на бира в бутилка от кръчмите, щот' всичко беше ментос. Една камара 'орица изпотрепаха да'е тъпите кръчмари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеКак бре? Бунт ке прайм!!!
Добрутро!!!
Да'е ... тъпите кофи са тия - как ще млятят невинни 'орица? Акълът ми не го побира. Тия са до стената и с камъни. Баси башибозука ...
Хубаво е, ще е да оритат и всички политици, дет' се сламчат към простесто.
Просто кат' маркировка
П.П. ТНМ-чева, слушай шопите ко са хортували.
- Мо'е ли да бачкаш, бря?
- Мога.
- Ко мо'е бачкаш?
- Мо'а да копам.
- Друго ко мо'е прайш?
- Мо'а и да не копам.
Наблегни на последното философско прозрение
Коментар
-
Уф вчера каква свинщина направих в една механа - думнах едно шкембе в масло с гъби и отгове поръсено с кашкавал, па полсе едни агнешки дреболийки, с две овчарски салати и една огромна пърленка.. И за капак хапнах и една домашна торта.. И всикчо това полях с между 7 и 11 бири.. И цяла нощ не съм мигнал.. То пих вода, то пиках, то дефекирах, то едни киселини... Дееба и свинята съм... Ама се видяхме с едни пияници дето емигрираха преди години и сега си дошли за малко да видят родата.. И от дума на дума и стана 2 часа през нощта...
Коментар
-
Първоначално изпратено от kev Разгледай мнениеЕ всяка сряда ли!?
Късмет!
Късмет и на теб!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
Коментар