IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на ... (архив до 27.04.2013)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Благодаря, Мечо, поуспокои ме.

Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
    Вероятно реже салатата и налива ракия
    Е, това си е свято задължение за жената.

П.П. А сега от Метрологичния център ви даваме точно време: пиип-пиип-пиип - времето е точно ракиено!
    Last edited by vmаnkov; 15.09.2012, 13:23.
    Свободен във виелицата.
    http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
      Ти да не се обиди нещо?
      Това е 100% бъзик.
      Едва ли се е обидила. Още повече, че ти сам, веднага си призна.
      Вероятно реже салатата и налива ракия

ПП Виж кое време е.
      Last edited by mechobikov; 15.09.2012, 13:20.
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

А аз съм ги срещал, понеже съм много по-умен от теб и, съответно, имам възможността да се въртя в такива компании
        Ти да не се обиди нещо?
        Това е 100% бъзик.
        Свободен във виелицата.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
          Teзи- вторите, за които говориш, в голямата си част са като първите, но са ЗАПОМНИЛИ различни ситуации.
          Цъ.
          Други имам предвид, но те са много по-редки.
          Ти не си ги виждала.

А аз съм ги срещал, понеже съм много по-умен от теб и, съответно, имам възможността да се въртя в такива компании

Това е шега, но тези, за които говоря, виждаш как за първи път чуват факт, идея или коментар, очите им светват и на место веднага ти изработват нещо оригинално, интересно, впечатляващо като нови идея или гледна точка, използвайки вече познатото за тях и включвайки новото.
          Last edited by vmаnkov; 15.09.2012, 12:58.
          Свободен във виелицата.

Коментар

Обичаш историята, нали? Не си ли се одивлявал колко дълбочина и съвършени прозрения има в текстове писани преди хилядолетия?

п.п.Асен е прав като твърди, че проблемът на нашето образование е невъзможността да се борави с информацията.
            И за историята е вярно, и Асен е прав.

1. За историята
            Първоначално наистина се удивлявах. Докато не осъзнах по трудния начин верността на поговорката, че всичко ново е добре забравено старо.

2. За Асен. Той е прав и за друго според мен. Прав е и че познанието се крие. Образователната система е лоша, не поради тотално незнание на отговорните фактори, а поради липса на интерес у власт имащите, за обучение, което е полезно за обучаемите.
            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
              Така е и според мен.
              И все пак.
              Ако първоначално не напълним контейнера с боклук, откъде ще ровим после за да ги намерим тринките дето са добринки.
              Обичаш историята, нали? Не си ли се удивлявал колко дълбочина и съвършени прозрения има в текстове писани преди хилядолетия?

п.п.Асен е прав като твърди, че проблемът на нашето образование е невъзможността да се борави с информацията.
              Last edited by val/she; 15.09.2012, 12:42.

Коментар

Интересно наблюдение.
                Виждал съм такива хора с много факти в главата си, ама... и толкоз. И с това гледат да блеснат в компанията или обществото. Но нямат собствени мисли, па макар и свързващи три и половина факта. А защо е така? Щото ин ги е трудно с интелектуалния инструмент и всичките им усилия отиват за поддържане на библиотеката
                Те винаги ми се струват комплексирани, даже самоизмъчващи се с този наистина голям фактологически товар в главата.

Но съм срещал, много по-рядко, и хора с особен тип бърза интелектуална дейност ...ммм ...с по-широки хоризонти, що ли? - за които какъвто и да е факт и колкото и факти да са - всичко влиза в работата на мисълта им, като най-често резултатът се представя като шега, щото такъв фонтан от идеи и коментари не може целият да влезе в работа на останалите (муа в това число) поради по-ограничения начин на мислене. Като, забележи, по-ограничен не означава за мен непременно по-некачествен или слаб - може пък да е по-дълбок.
                Teзи- вторите, за които говориш, в голямата си част са като първите, но са ЗАПОМНИЛИ различни ситуации. Имат отработени реакции, които могат да минат като бърз интелект. Ако познаваш наистина такива хора- понаблюдавай ги и ще видиш, че нищо интелектуално няма- просто заучени/запаметени реакции. В определени класови прослойки даже се изучават тези маниери.

Коментар

Не, именно поради факта, че голяма част от това инфо е боклук, който задръства коридорите на системата.

п.п.Учителят ни по математика твърдеше, че тези които могат да мислят- не помнят, а тези, които могат да помнят- не могат да мислят кой знае колко логически.
                  Така е и според мен.
                  И все пак.
                  Ако първоначално не напълним контейнера с боклук, откъде ще ровим после за да ги намерим тринките дето са добринки.
                  tnm

Коментар

Нужно ли е безразборното трупане на количество информация? Прави ли ни това по-умни?
                    Интересно наблюдение.
                    Виждал съм такива хора с много факти в главата си, ама... и толкоз. И с това гледат да блеснат в компанията или обществото. Но нямат собствени мисли, па макар и свързващи три и половина факта. А защо е така? Щото ин ги е трудно с интелектуалния инструмент и всичките им усилия отиват за поддържане на библиотеката
                    Те винаги ми се струват комплексирани, даже самоизмъчващи се с този наистина голям фактологически товар в главата.

Но съм срещал, много по-рядко, и хора с особен тип бърза интелектуална дейност ...ммм ...с по-широки хоризонти, що ли? - за които какъвто и да е факт и колкото и факти да са - всичко влиза в работата на мисълта им, като най-често резултатът се представя като шега, щото такъв фонтан от идеи и коментари не може целият да влезе в работа на останалите (муа в това число) поради по-ограничения начин на мислене. Като, забележи, по-ограничен не означава за мен непременно по-некачествен или слаб - може пък да е по-дълбок.
                    Свободен във виелицата.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov
                      Нужно ли е безразборното трупане на количество информация? Прави ли ни това по-умни?
                      Не, именно поради факта, че голяма част от това инфо е боклук, който задръства коридорите на системата.

п.п.Учителят ни по математика твърдеше, че тези които могат да мислят- не помнят, а тези, които могат да помнят- не могат да мислят кой знае колко логически.
                      Last edited by val/she; 15.09.2012, 12:26.

Коментар

• Аз отдавна разделям хората на таралежи и лисици. Малко като в баснята за хитрините.

1. Лисиците знаят 300 хитрини
                        2. Таралежите само тринки ама са добринки

Обикновено таралежите печелят, както е и в баснята. Но и без лисици не може.
                        Таралежите владеят познанието, но ползват от хитрините на лисиците, за да си изберат три.

Една статия ми хареса. Не познавам авторката

"Много хора усърдно събират знание. Смятат, че натрупаната информация ще ги направи по-умни. Но натрупаната излишна информация, често разсейва, поражда ненужни страхове, интерпретира се по неправилен начин.
                        Всички знаем голямо количество пословици, поговорки, мъдри мисли и сме напълно съгласни с правотата им. Използваме и цитираме мъдро на точното място, пословици, поговорки, мъдри чужди мисли и цитати. Но това дали подобрява живота ни?
                        Освен, че се чувстваме по-умни, като цитираме мъдрости, дали наистина живеем мъдро… Просто си играем игра на думи.
                        Кефим се на теми от рода на 60 съвета … 32 тайни на … 10 начина ...
                        Но понякога осъзнаваме само един съвет, само една пословица или поговорка, само един цитат или чужда мъдрост. Разбираме я по трудния начин и си казваме: А ето какво било, ето защо било…
                        Но защо трябва да е така? Защо целенасочено не се опитваме да осъзнаваме нещата, да ги опознаваме, не просто да ги знаем?
                        Защото е по-трудно. Но пък трудното, прави нещата по-лесни след това.
                        Не от знание се нуждаем, а от познание.
                        До тази пък мисъл достигнах аз… Някой ден може и мен да ме цитират. Но повече ще се радвам, ако нещата, които ви споделям стигат до съзнанието ви. Защото за мен не е важно, колко човека ще прочетат моите мисли, а колко ще ги осъзнаят и на колко ще помогнат да подобрят живота си."

Й. Богомилова
                        tnm

Коментар

• Серго,
                          понеже обичаш народен говор - в друга тема пуснах две приказки:
                          http://www.investor.bg/forum/showthr...post1059315277

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                            А не можеш ли да запалиш колата, да отидеш до Тетевен и там да похапнеш вкусна, леко или силно подлютена тетевенска саламура?
                            Много ми харесва тоя вид чорба. Много солена и много люта, леко така дзверски.

В края, от където е баща ми, са я правели от сушена солена риба.

Но може и с пиле:

Слагаш водата да кипне, през това време попрепичаш направо върху жар (е, не от въглища) парчета от сварено пиле - докато не ти замирише на поизгоряло, малко така.
                            Вдигаш парчетата от жарта, поотръскваш по-големите полепнали въглени, но хич не е лошо, а даже е и задължително, да останат по-малки въгленчета, и сосе тех ги меташ у тенджерата с вода.
                            Имаш готов печен сладък и лют пипер, начукваш го в хаванче и го меташ също.
                            Солиш и нека кипне и поври 10-ина минути. Даже нека са 5, а за останалите пет го дърпаш от огъня, за да се освести малко и дойде на себе си.
                            Готово.

Сол и люто слагаш според своите мерки, но малко повече, отколкото ти е максимално допустимото.
                            То ест по принципа на описанието на нарастване на темп на свирене, направен от Лист (или Паганюни?): бързо; по-бързо; максимално бързо; бързо колкото можеш; по-бързо

Ядеш чорбата гореща, като под ръка имаш месал да си триеш потта и сълзите.

Ха да ти е сладко!
                            (много добро антимухмурлийско средство, прочее)

Пу-у-у, за малко да си изпусна млекото заради тебе!
                            Ще си квася. Шест литра.

П.П. Добро ютро, тайфата!
                            А за Серго лека нощ?
                            Last edited by vmаnkov; 15.09.2012, 11:57.
                            Свободен във виелицата.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                              Е, този път вече ще се открива набирателна сметка за откуп. От сомалийските пирати се "откачи", ама сега отиваш направо в устата на малайския тигър.
                              Сандокан мале с двата ножа
                              http://www.vbox7.com/play:c018356f&start=7
                              tnm

Коментар

И ти си прав. Време е. Има шанс тези дни да отлетя до малайзийско, ако не ми мине котка път.
                                Е, този път вече ще се открива набирателна сметка за откуп. От сомалийските пирати се "откачи", ама сега отиваш направо в устата на малайския тигър.
                                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X