IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на ... (архив до 27.04.2013)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
      Сега четох в уикипедията за обективизма. То от това по голяма тъпотия няма. Голяма каша разбираш ли. Тотална подмяна на познанието. Те май им дават много кинти в Америка на обективистите да лъжат хората. Тая философия просто няма как да бъде адекватна.

1. Твърдят, че съществува обективна реалност вън от нашето съзнание. (единствено с това съм съгласен).
      2. От друга страна твърдят, че е възможно съзнанието обективно да възприеме обективната реалност, която е вън от него.
      3. Много интересно как си го представят да я възприеме.
      4. За мен обективисти могат да бъдат само книжни плъхове, които не са се занимавали с никакви практически дейности. Иначе не мога да си обясня такова невежество.
      5. Тази философия издиша отвсякъде.
      6. Определянето пък на понятието рационален интерес като върха на сладоледа в морала е немам думи...

Може ли в неделя вечер да повдигаш завесата на тематика, изискващата дълбоки разсъждения!? Нали се сещаш, че след обилната вечеря нямам сили за интензивна мисловна дейност.
      http://www.youtube.com/watch?v=bR3N1...eature=related
      Last edited by tnm; 16.09.2012, 23:17.
      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
      Мечо

Коментар

• "Името „Обективизъм“ произхожда от принципа, че човешкото познание и човешките ценности са обективни: те не са продукт на човешкото съзнание, а – определени от природата на реалността, която човешкият мозък възприема."

Значи от една страна човешкото познание и човешките ценности са обективни и не са продукт на човешкото съзнание, нооооооо от друга страна са определени от природата на реалността, която човешкия мозък възприема.

Що за скудоумие е това !!! Как без съзнание човешкия мозък ще я възприеме реалността. Като спят ли я възприемат тази реалност, като са в безсъзнание ли, или им я бият с инжекции ???
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

Коментар

• "Всички обективистични твърдения са свързани с други предхождащи ги твърдения, и така до самите основи на реалността, които се наричат метафизика. Това важи за всяка философска система. Както знаете, една къща трябва да има основи – без тях не може да оцелее. По същия начин и всяка система на познанието трябва да почива върху аксиоми. Математиката се основава на числа и операции. Химията се основава на елементи и техните комбинации."

Е това е, объркани глави !!!
          Интересното в първото изречение е какво разбират под основи на реалността . Разбира се в четвъртото изречение става ясно, че под основи на реалността разбират аксиомите. Но аксиомите по определение се приемат на доверие от субекта.

Пълна, тотална каша. Освен ако нямат някакво друго определение за аксиоми. За което ако ги питам, вероятно ще почнат да увъртат като еврейчета.

И всичко това с една единствена цел. Да дискредитират тези качества, които отличават умния човек от останалите заблудени жертви. А именно съмнението и доверието !!! Защото умния за разлика от заблудените знае твърдо, че има свещеното право да се доверява на каквото намери за добре и да се съмнява в каквото намери за добре !!!
          Last edited by mechobikov; 16.09.2012, 21:13.
          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
            Предполагам, че в уведомително писмо се цитирани разни членове от Закона за енергетиката. Изготвяла съм документация за отчуждаване на имот в държавна частна собственост - стъпка на стълб. Отчуждаването винаги е възмездно - придобива се или право на собственост или право на строеж от този, който изгражда съоръжението. Имаше някакви срокове за решаване на проблема - сигурно и те са написани в писмото до вас. Тъй като електропреносните мрежи са от стратегическо значение за държавата, при отказ от ваша страна, имота ви ще бъде отчужден в полза на държавата и после тя ще го продаде на този, който иска да направи съоръжението. Нещо такова ми се върти в главата
            Mда.Точно това ми беше питането - "Не ми се занимава,а за да ме заинтригуват требе да се постараят повече" ....но явно "Няма "не искам"!".Единствено може да се има претенции към решеното от някаква комисия обезщетение
            Много е тъпо,че не можеш да се разпореждаш с имота си ....и докато става дума за стратегически обект е редно да се разбира държавата,но когато това е частна фирма(без значение че е с концесия де) си е чиста проба изнудване и даже пришпорено изнудване,защото ичак и срок за представяне на документите ти задават.Ми аз пък нито ще се явя,нито някъде подпис ще сложа,нито пари ще взема,а накрая ще бутна стълбовете и ще се извиня че не съм уведомен за каквото и да било и пак по солено ще им излезе.Ще я видим тая работа кой по-инат
            Да беше държавно -добре,но държавата да ме изнудва в полза на друг частник -е не,няма такава държава.

Успех
            Страхът трудно се преодолява само със знания

Коментар

Ми то и в ОНАЯ тема е същото затишие
              Сега четох в уикипедията за обективизма. То от това по голяма тъпотия няма. Голяма каша разбираш ли. Тотална подмяна на познанието. Те май им дават много кинти в Америка на обективистите да лъжат хората. Тая философия просто няма как да бъде адекватна.

1. Твърдят, че съществува обективна реалност вън от нашето съзнание. (единствено с това съм съгласен).
              2. От друга страна твърдят, че е възможно съзнанието обективно да възприеме обективната реалност, която е вън от него.
              3. Много интересно как си го представят да я възприеме.
              4. За мен обективисти могат да бъдат само книжни плъхове, които не са се занимавали с никакви практически дейности. Иначе не мога да си обясня такова невежество.
              5. Тази философия издиша отвсякъде.
              6. Определянето пък на понятието рационален интерес като върха на сладоледа в морала е немам думи...
              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                Сега е разделена на две. Тая тема и ОНАЯ тема.
                Ми то и в ОНАЯ тема е същото затишие
                Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от katilarium Разгледай мнение
                  Добро утро.
                  Да взема да ви питам,че може някой да е имал такъв случай - Става въпрос за сервитут на местното енерго.В земеделска земя искат да поставят стълбове и определят по 400 м2 на стълб и са пратили писмо за уведомление и покана за потвърждение в общината.Питането е какво става,ако не предприема никакви действия ...те ли имат зор и трябва да ме издърват за да ме вербуват или ще си действат на собствена глава като приемат незаинтересоваността ми като мълчаливо съгласие.Все си мисля,че ще се появят конфликти,защото все пак за тази земеделска земя има договори с арендатори и после арендатора може да има претенции,защото уж само 400 м2 ама като изпраскат и един път от стълб до стълб и отиде половината парцел.Та ...мога ли да ги ръмбя на по-късен етап,вече при свършен факт,за по-голяма цифра от определената в уведомителното писмо .....а и за потъпкване на правото ми да не се интересувам от тяхните зорове и прищявки.

Знам,че си има закон,но с няколко думи от препатил,които да са ми начална база ще ми полезно на първо време.Знам,че тук имаше хора занимаващи се със земеделие,та вероятността някой да е изпадал в такова положение е голяма.

Благодаря предварително и успех
                  Предполагам, че в уведомително писмо се цитирани разни членове от Закона за енергетиката. Изготвяла съм документация за отчуждаване на имот в държавна частна собственост - стъпка на стълб. Отчуждаването винаги е възмездно - придобива се или право на собственост или право на строеж от този, който изгражда съоръжението. Имаше някакви срокове за решаване на проблема - сигурно и те са написани в писмото до вас. Тъй като електропреносните мрежи са от стратегическо значение за държавата, при отказ от ваша страна, имота ви ще бъде отчужден в полза на държавата и после тя ще го продаде на този, който иска да направи съоръжението. Нещо такова ми се върти в главата
                  Last edited by tnm; 16.09.2012, 20:04.
                  Мечо

Коментар

Добро утро, Мечо!
                    добро утро, тайфата!

Голямо затишие настана в тази тема. Подуха малко вятър, заваля лек дъждец и всичкото форум се покри из дупките.
                    Сега е разделена на две. Тая тема и ОНАЯ тема.
                    tnm

Коментар

• Добро утро, Мечо!
                      добро утро, тайфата!

Голямо затишие настана в тази тема. Подуха малко вятър, заваля лек дъждец и всичкото форум се покри из дупките.
                      Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от katilarium Разгледай мнение
                        Добро утро.
                        Да взема да ви питам,че може някой да е имал такъв случай - Става въпрос за сервитут на местното енерго.В земеделска земя искат да поставят стълбове и определят по 400 м2 на стълб и са пратили писмо за уведомление и покана за потвърждение в общината.Питането е какво става,ако не предприема никакви действия ...те ли имат зор и трябва да ме издърват за да ме вербуват или ще си действат на собствена глава като приемат незаинтересоваността ми като мълчаливо съгласие.Все си мисля,че ще се появят конфликти,защото все пак за тази земеделска земя има договори с арендатори и после арендатора може да има претенции,защото уж само 400 м2 ама като изпраскат и един път от стълб до стълб и отиде половината парцел.Та ...мога ли да ги ръмбя на по-късен етап,вече при свършен факт,за по-голяма цифра от определената в уведомителното писмо .....а и за потъпкване на правото ми да не се интересувам от тяхните зорове и прищявки.

Знам,че си има закон,но с няколко думи от препатил,които да са ми начална база ще ми полезно на първо време.Знам,че тук имаше хора занимаващи се със земеделие,та вероятността някой да е изпадал в такова положение е голяма.

Виж в ОНАЯ тема !!!
                        tnm

Коментар

• Добро утро.

Страхът трудно се преодолява само със знания

Коментар

• Първоначално изпратено от faberge Разгледай мнение
                            Ха добро утро и от мен ранобудковци

Има ли хора второ качество ???
                            tnm

Коментар

• Ха добро утро и от мен ранобудковци

Коментар

• Добро утро tnm