If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на ... (архив до 27.04.2013)
Охлюви по бургундски...напиши и ще излезе рецепта,която се предлага в скъпи италиански и френски ресторанти.Сервират се върху канапе от морска сол ...ако нямаш специална чиния с гнезда.Стават много хубави с ориз.
ПП Пиша бавно,а рецептата е дълга ,но ако не намериш из нета ще ти я напиша...,каквото и да ми струва!
Добре ще се поровя тъкмо да използвам почивката И си мисля за бяло вино
Охлюви по бургундски...напиши и ще излезе рецепта,която се предлага в скъпи италиански и френски ресторанти.Сервират се върху канапе от морска сол ...ако нямаш специална чиния с гнезда.Стават много хубави с ориз.
ПП Пиша бавно,а рецептата е дълга ,но ако не намериш из нета ще ти я напиша...,каквото и да ми струва!
Животът е дар от бога за изживяване, а не план за изпълнение!
Иначе после ходих да събирам охлюви (след дъжда) хаах та от снощи съм сложила във вода цяла тенджера (голяма) с охлюви. Големи борци се оказа някои, цяла нощ се опитват да излязат и да повдигнат капака на тенджерата
Съвсем обективно поздрави за всички именици, да са живи обективно и здрави субективно Верчетата, Надките, Любки и Любчовци , Софките.
Естествено и поздрави за съ- гражданите и гостите и роднините им
В смисъл обичам да има поне три вида морска риба и да е обезкостена.. Обичам и да с микс от морски дарове... Тая селската чорбица от дребна костелива речна риба (каракуда, костур, глави от по едра риба итн) много не съм и фен.... Не че не я ям, ама сега искам нещо по ароматно и "средиземноморско"...
аами да бях прочела да ти оставя малко, Космо.... ама всичко изядох вчера УикендО да ви "оплача" бях на лекции! Представяте ли си, голяма мъка. Едвам удържах фронта до към ранния следобед и си "бих камшиците", то пък изкарах късмет и неделята се оказа, че има "бонус" за присъствалите и възможност да пишат проект, който да се зачете за изпит. Та писателствах пак до към ранния следобед и щастлива и доволна се надявам да съм отметнала още един изпит. Направо ми писна вече Не ме слушайте така си говоря Иначе после ходих да събирам охлюви (след дъжда) хаах та от снощи съм сложила във вода цяла тенджера (голяма) с охлюви. Големи борци се оказа някои, цяла нощ се опитват да излязат и да повдигнат капака на тенджерата Сега си търся рецепта и мисля да пробвам какво ще се получи. Знам, че трябва да престоят една вечер да им излязат разните работи. После се слагат в гореща вода, след това се махат опашката и главичката и остава само телцето и после май ще ги пържа или пък с картофи и масло или пък с ориз. Не съм решила още. Ако някой е правил охлюви моля нека сподели
Иначе напоследък с ия правя със скумрия, сафрид, цаца, хайвер - тарама от белия, малко скариди, червена чушка, може морков, лук, картофи задължително, зехтин, целина, копър и лимонов сок. Може и да пропускам нещо. И без никакви кости, защото въобще не ги обичам. Варя си рибата в цедка след това я вадя заедно с цедката, обезкостявам я (даже и цацата, като предварително е почистена от вътрешности, но има голяма игра) и връщам филенцата обратно. Може една част от соса с картофи и чушката и примерно доматче ако съм сложила да ги мина през пасатора, за да стане по-гъст соса и после връщам обратно в тенджерата, като разбира се остаям картоф на малки парченца да се усеща както и малки парченца чушчица. Така има хем хубав вят, хем е гъста консистенцията. И колкото повече зехтин, толкова повече "радост" хаха сори сетих се за една реклама за кучешка храна. Та исках да кажа, че действа много добре на процеса на храносмилане тъййй това за рибената чорба. Много я обичам и поне веднъж в седмицата си хапвам.
"Името „Обективизъм“ произхожда от принципа, че човешкото познание и човешките ценности са обективни: те не са продукт на човешкото съзнание, а – определени от природата на реалността, която човешкият мозък възприема."
Значи от една страна човешкото познание и човешките ценности са обективни и не са продукт на човешкото съзнание, нооооооо от друга страна са определени от природата на реалността, която човешкия мозък възприема.
Що за скудоумие е това !!! Как без съзнание човешкия мозък ще я възприеме реалността. Като спят ли я възприемат тази реалност, като са в безсъзнание ли, или им я бият с инжекции ???
То и в това последното дето си го написал може да има известна истина, макар и способите да са различни
Снощи по Нова след шоуто "ВИП Брадър" пуснаха филм. Не знаех какъв е, но реших да го изгледам, и не съжалявам! Даже по едно време мислех да драсна тук, но понеже сюжета напредна не си струваше да се гледа от средата. Та в него ставаше дума точно за това за което си писал в горния си пост - как дадено събитие може да отключи нещо в съзнанието, което коренно да го промени, и реалността да загуби досегашния си смисъл. И изводът накрая беше този, че няма Обективна реалност, а всичко зависи от това как възприемаме и пречупваме нещата през призмата на нашето Съзнание, минал опит (спомени) и очаквания за бъдещето.
П.П. Филмът се казваше "Злокобен остров" - на Мартин Скорсезе, с Леонардо Ди Каприо, и още няколко звезди.
П.П.П. Като написах звезди, не знам дали гледахте началото на Брадъра, но лично на мен ми се струва че са подбрали добре нашите родни такива, които да влязат. По принцип съм скептично настроен към такива предавания, но тоя сезон си мисля че ще е с една, ако не и две идеи (както казва един емеблематичен футболен коментатор) по-добър, а и се очертава пряк сблъсък между духовното и материалното, макар че според това което видях до сега първото ще има доста голям превес. Ще видим! Днес ще влизат още 5, между които се очаква да е и Памела!
Малей, Русото много е врътнало вече. Ся докато се загледам в картинката и за 20 сек. я разцепих на съставни части как да го направя това. Само се чудя черничкото ( за очите и нослето ) дали са парченца от маслини или се бъркам. Всичко друго е елементарно - хихи
П.П. Днес учих Ламята как да си прави сиренца увити в бекон и му разцепих половината ( бекон околи 150 гр ), утре съм дал задача, че искам да ми направи кашкавалчета в бекон - те са още по-лесни и няма къде да "обърка" нещо.
Иначе си облиза и веждите
За 10 мин. се правят и накрая се поднасят като хапки с клечки за зъби набучени за "държки" отгоре. Имам чувството, че пак ще се ослуша, ама ще показвам 2-ри път и 3-ти няма да има
Коментар