IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на ... (архив до 27.04.2013)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
    изпразват го и го връщат обратно, щото му е малко акъла
    А ла гер ком а ла гер а ??? Как така из един път от обидчив ентелегент се превърна във войнстващ простак като мене ??? Да не би да съм ти засегнал лични интереси ???
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Бат Болен Лидеров и той трепери като Катето. За един път му доде на акъла да посочи моделите от Латинска Америка, ама ние помним, кой подкрепяше Бандита Комунист, когато му трябваше подкрепа за да ни мачка.
      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        Слуша ли грозното Кате по канал 3. Усетили са, че лъвът скъса синджиря и се тресат от страх. сакън не бутайте парламенто. Парламентарните партии ше решат. Няма да решат. Щото няма кой да ги остави да решат. Лъвът скъса синджиря !!!
        изпразват го и го връщат обратно, щото му е малко акъла
        Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
          Театро Космо, театро..... Следва ние не искаме коалиция с БСП, но за доброто на България.........
          Слуша ли грозното Кате по канал 3. Усетили са, че лъвът скъса синджиря и се тресат от страх. сакън не бутайте парламенто. Парламентарните партии ше решат. Няма да решат. Щото няма кой да ги остави да решат. Лъвът скъса синджиря !!!
          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
            Мен ме плашат всякави сценарии от типа Гърция, защото те поне са хитри, а ние сме олигофрени...
            това е много вярно!
            Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

Жив съм, здрав съм, семейството също. Бизнесът е зле, но не се декапитализирам. Какво да ме притеснява????
              Мен ме плашат всякави сценарии от типа Гърция, защото те поне са хитри, а ние сме олигофрени...

Коментар

Ще видиме.. Аз обаче нещо се притесних.
                Жив съм, здрав съм, семейството също. Бизнесът е зле, но не се декапитализирам. Какво да ме притеснява????

Коментар

Театро Космо, театро..... Следва ние не искаме коалиция с БСП, но за доброто на България.........
                  Ще видиме.. Аз обаче нещо се притесних.

Коментар

Е те сега си е мамата.. Най лошото което можеше да се случи е в този момент да сме без правителство......

Коментар

• Е те сега си е мамата.. Най лошото което можеше да се случи е в този момент да сме без правителство......

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                        Гледам т.нар. "фактор на мощността" ( cos\varphi ), който е косинус функция = активна мощност , където пише:

------------------------

По определение факторът на мощността е число между 0 и 1. Когато факторът на мощността е равен на 0, енергийният поток е изцяло реактивен. Активната мощност е P = 0, а реактивната мощност е равна на пълната мощност (Q = S) (фиг. 2). Когато факторът на мощността е 1, цялата подадена енергия се изразходва от консуматора. Тогава активната мощност е равна на пълната мощност (P = S), а реактивната мощност е Q = 0 (фиг. 1).

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%...82%D1%82%D0%B0

------------------------

Демек, питам простичко, щом електромерите, които са ни монтирани мерят САМО активна мощност ( по косинус ), а не по реактивна ( синус ) - то възможно ли е, чрез понижаване нивата на напрежение ( променливо ) да се влияят показанията към реактивна мощност, а не към активна - понеже формулките показват това предвид дименсиите на поставените ни електромери във Ватове.

- Активна мощност (P), измервана във ватове (W) или P = S \cdot\cos\varphi\ ;
                        - Реактивна мощност (Q) - измервана във волт-ампер реактивен (VAr) или Q = S \cdot\sin\varphi\

Няма да ти казвам разликата между синус и косинус функциите от математическа гледна точка, както са изписани горните формулки и защо едното като е 1-ца, другото е 0 и обратно.

Благодаря предварително! ( справка линк-а, който съм дал ) Т'ва ми е семплата питанка?

Не вдявам от тоци ( пак казвам ), но вдявам от формулки и то доста бързо за съжаление

П.П. Тия лафчета за физика 7-ми клас и прочие ги забрави - Русото е печелило медали по Олимпиадите по физика и математика тоже с поглед ( демек без грам подготовка - казваха ми отиваш на Олимпиада и толкоз ), та мани го тоя закон на Ом, дет' бил връхта на сладоледа.

В 10-ти клас им теглих една майна и им казах да си търсят други за Олимпиадите, беше ми писнало.
                        електромера мери активна мощност,затова остави косинуса
                        а който не знае закона на ом-а, .....
                        http://milom.blog.bg/

Коментар

Уф вчера каква свинщина направих в една механа - думнах едно шкембе в масло с гъби и отгове поръсено с кашкавал, па полсе едни агнешки дреболийки, с две овчарски салати и една огромна пърленка.. И за капак хапнах и една домашна торта.. И всикчо това полях с между 7 и 11 бири.. И цяла нощ не съм мигнал.. То пих вода, то пиках, то дефекирах, то едни киселини... Дееба и свинята съм... Ама се видяхме с едни пияници дето емигрираха преди години и сега си дошли за малко да видят родата.. И от дума на дума и стана 2 часа през нощта...
                          Чек, че се изкорах от сричане, ама май от доматите в овчарската шъ съ текнали тия киселини да ги еВа.

Ей, за т'ва по кръчми почти не ям да се плющя - баси кавалите са - то да ги биеш после им е малко.

Че и кинти искат накрая ...

П.П. 90-те години бях минал само на бира в бутилка от кръчмите, щот' всичко беше ментос. Една камара 'орица изпотрепаха да'е тъпите кръчмари.

Коментар

Как бре? Бунт ке прайм!!!

Добрутро!!!
                            Шъ съ бройкаме кои не са пребили куките у форумО.

Да'е ... тъпите кофи са тия - как ще млятят невинни 'орица? Акълът ми не го побира. Тия са до стената и с камъни. Баси башибозука ...

Хубаво е, ще е да оритат и всички политици, дет' се сламчат към простесто.

Просто кат' маркировка

П.П. ТНМ-чева, слушай шопите ко са хортували.

- Мо'е ли да бачкаш, бря?
                            - Мога.
                            - Ко мо'е бачкаш?
                            - Мо'а да копам.
                            - Друго ко мо'е прайш?
                            - Мо'а и да не копам.

Наблегни на последното философско прозрение

Коментар

• Уф вчера каква свинщина направих в една механа - думнах едно шкембе в масло с гъби и отгове поръсено с кашкавал, па полсе едни агнешки дреболийки, с две овчарски салати и една огромна пърленка.. И за капак хапнах и една домашна торта.. И всикчо това полях с между 7 и 11 бири.. И цяла нощ не съм мигнал.. То пих вода, то пиках, то дефекирах, то едни киселини... Дееба и свинята съм... Ама се видяхме с едни пияници дето емигрираха преди години и сега си дошли за малко да видят родата.. И от дума на дума и стана 2 часа през нощта...

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                                Е всяка сряда ли!?

Късмет!
                                Един път в месеца / да не загубваме тренинг/
                                Късмет и на теб!
                                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X