IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето на ... (архив до 27.04.2013)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Да'е махмурлука - чак ся ще си правя кафе.

    Бат' Серго не пуска миските да ни дефилират, поне да благодарим на 'орцата в Лондон и Мюнхен за протестите днес ( сорка за забележката към бат' Силистра, те 'орицата протестирали днес в Мюнхен, па аз му правя изречения ).

    Т'ва са хубави неща!

    Ха, наздраве!

    П.П. Ламята изяла почти всичко вчера беше на доматена супа с ориз 3 литра ( зероу вече ), 10 кюфтета, кило пържени картофи и 1 тава с тиквеник ) и по 2 хляба на ден хапва.

    Да'е ... нека хапва, щом има апетит - значи е здрав, ама ся ще го мисля ко да му правя пак, па кат' не съм у форма и даже не ми се виси и по печки да'е ... Аз толкоз не мога да изям за 1 седмица, как да е ...

    Трябва да видя как да му намаля химията, че е с 1 панер лекарства постоянно, а химията спира приема на вещества ( минерали,витами, аминокиселини и т.н. ) при прием на храна, ама ще бъде тежка тема да го подготвя психологически, че тия хапчета му спират усвоямостта от храната и кат' си мисли, че му помагат да си ги пие, ама да ги намали малко поне кат' прием, щот' яде кат' разпран - добре поне, че се движи и съм го направил кат' манекен на 80 лазарника с идеални показатели тегло, кръвно, пулс и т.н.

    Пфуу ... само глупости ми на главата - хихи
    Last edited by marandi; 24.02.2013, 18:25.

    Коментар


    • 4 дена обилно къркане и днес нищо не ме боли вече.

      Да'е .. медицината дет' си правя

      П.П. Ха, наздраве за 'орицата по улиците!
      Last edited by marandi; 24.02.2013, 16:30.

      Коментар


      • Massive Attack - Splitting the Atom

        Коментар


        • Добро утро, Мечо!
          Добро утро, тайфата!

          Космо, за да бъде поколението "20 +" такова, вина имаме и ние - "поколението 30, 40, 50+".
          Те са умни, с достъп до всякакъв вид информация, но с объркана ценностна система. Много добре знаят цената на различните неща от заобикалящия ги свят , но не знаят стойността им.
          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
          Мечо

          Коментар


          • Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнение
            Добро утро на всички.
            Да бъде значим деня за българската демокрация и църква. Разумът да надделее.
            Бъдете всички здрави и щастливи в хубавата ни Родина.
            Ми той разумът надделя. Имаме консенсус, кой окраде България. Ясно ни е, че требе да ги изгоним с ШУТОВЕ.

            Не знам интернет ли помогна или празните хладилници. Аз като убеден идеалист мисля, че и двете. Пък ако наистина е имало някой дето със зла умисъл да буни раята, можеш да бъдеш сигурна, че вече е станал 1000 пъти пишмян !!!
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

            Коментар


            • БРАВО БАРИ КОСМО- ИЗРОДИ СЕ НАРОДА
              Ама всичко си е до домашно възпитание и ценности, а сега те са дефицит..
              Чета сега ФБ и ти казвам много ниска топка..само около нашето поколение са мислещи- другото с малки изключения са много тъпи..Много претенции без покритие..След един час отиваме с приятели на протестите, а после ще направим една хубава софра да се видим и да обсъдим политиката- ха наздраве..

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                Добро утро лъвове и лъвици- Приятна почивка
                Евала Бате Космо пак ме разби- щом си в добра форма за пиене и каки, нямаш равен.. Много лошо за жените викаш- падна качеството с тази чалга култура
                Да бе бате Киро.. Едни слаби, млади момичета, ама ни едни криви физиономии, нямат дупета, нямат цици, едни недогримирани, недоправени.. Облечени без никакъв вкус. Грам сексапил и излъчване няма в тях.Ни свирка знаят как се прави, ни как да се държат в компания... Едни всезнаещи такива, дразнещи... Нали знаеш синдрома на всезнаещата жена, как отблъсква мъжете... Е сега ми звънна един от компанията от вчера, със същите наблюдения.. Той па чукал едната.. Вика - тая не млъква и докато я плющиш.. Ама компетентна от медицина до ядрени реактори... Некак жените в нашето поколение бяха по стойностни и ще ти кажа защо - веднъж нямаше толкова емиграция (класните жени си бяха в БГ), втори път родителите ги възпитаваха по добре и като цяло семействата бяха по качествени, сега проститутка женена за таксиметров шофьор - какви да са децата??? Имаше си го и фактора училище и обаразование - Сега всичките момичета са "так - так " (това е някаъв нов лаф дето не знам какво значи) или Ханку Брат... Ама то и да лапаш пишки акъл се иска, не стига един силикон... Не случайно японките ги обучават за гейши толкова години. Ама то кави да са жените, какваито са ни мъжете, каквато ни е икономиката, каквото ни е здравеопазването.... Дет вика един - Като знам какъв инженер съм и ме е страх да ида на зъболекър... Лошото е че така ще ни изчезне нацията.. Няма, ама никакъв вариант няма, децата на хомосексуалното мамино синче и провинциалната Мис дупе да създадат държава или да развият кавото и да е позитивно в тая държава... Факт... Брака между импотентен син на партийно величие и фолк - мис - златотърсачка е смърт за нацията.. Не в частни училищща да си прашщат децата ами в Оксфорд да ги запишат да учат, нито ще се развият, нито ще се научат и накрая пак в БГ ще се приберат, да си шмъркат кокаинчето и да са в собствени води, защото пшо света има ред и закони... И ето ти факт - България изчезва до 50 години.. Даже на практика, много по скоро.

                Нали ги гледам около мен... Държава от малоумници. 10 човека да ми трябват дето стават за нещо не мога да ги открия. А се старя да съм позитивен и да гледам положително и оптимистично на хората и живота.. Ама то няма един нормален човек - то са разни баби реститутки, то курвите на разни педали дето им харчат парите, то самите педали дето и родителите им вече се чудят дали има смисъл да ги бутат на по 40 години, то луди и болно амбициозни стари моми, то разнио псевдо работохолици, детовсиките са толко ниско ефективни, че това дето свършват за 10 часа работа, нормален човек може да го свърши за два часа и то без много да се напъва, то едни комплексари и зли човечета.. Абе цялото ни общество е.... Немам думи. И полсе защо ги бия, защо ги е..., защо има бунтове, защо хората бягат???? Ами нормално ли е някави дебили, наслагани за шефове по разни банки, застрахователни компании, монополи (нали се сещате че мецду тях нема ни един дето да става за нещо - това са само любовници, връзкари, лизогъзци, партийни кадри и педераси) в държава дето пенсията е 300 лев, да взимат по 100 бона заплати, в сектори на икономиката коиот всичките са с държавна протекция "защото са много важни" и пази господ "банка" да фалира... Ама кога ли ще се намери някой истински лидер и като ги събере всичките топ мениджъри, политици, олигарси на страдион Васил левски и като свали цевите на 20 ЗУта и като изстреля за 20 секунди 100тина хиляди снаряда, та и зъбите да не им намерят.. Дееба и утайките. Ха наздраве - сипах си една биричка, че нещо се ядосах и пка ме обхванаха революционни и националистически чувства.

                Коментар


                • Добро утро на всички.
                  Да бъде значим деня за българската демокрация и църква. Разумът да надделее.
                  Бъдете всички здрави и щастливи в хубавата ни Родина.

                  Коментар


                  • Добро утро tnm
                    Добро утро дружина

                    Венсеремос !!!
                    Баба ме научи на много неща.
                    tnm

                    Коментар


                    • Добро утро лъвове и лъвици- Приятна почивка
                      Евала Бате Космо пак ме разби- щом си в добра форма за пиене и каки, нямаш равен.. Много лошо за жените викаш- падна качеството с тази чалга култура

                      Коментар


                      • Добро да е... Мале вчера как се напих... Свиня. Е до сега легна, стана, повърна, дефекирам и в обратен ред.. Ама като захванахме едни тежки разговори за политика и направо се разбихме от пиене... Много пиене... Как съм се прибрал идея нямам... И пшо лошото е че не помня важната информация която трябваше да набавя от тия с коиот пих... Ама нищо. Днес съм решил ниот да пия нито да ям.. Щото освен много пиене вчера съм изял храната на 100 виетнамеца за месец... Прасе. Па имаше едни жени.. Ама толко грозни..Ама толко прости... Ама толко безвкус облечени... Отврат. Едната много настояваше да ми прави френска любов ама като и видях остатъците от салатата по зъбите и ми дожаля за члена ми и я пратих при шофьорите... По тъпото е че тия троли се водят елитни модели????!!!! Къде отидоха яките курви??? Какви жени имаше на времето... Сега тия смотани фолк пачаври, по скоро те предизвикват да гио пребивеш, от колкото да имаш каквито и да отношвния с нея... Днес мисля да поканя в нас една много яка мръсница, да ми върне доверието в българската жена... Тая беше женена за някакъв баровец, ама ония я заряза заради някакво 19 годишно лапе и сега каката си наваксва.... Преди месец я чуках в джипа на паркинга на МОЛа... Отивам пак да дефекирам...

                        Коментар


                        • Ха добрутро!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
                            ....

                            Ще бъдем по-спокойни и продуктивни и ще имаме много повече време да се събираме на хапване, пийване и забавни истории. А който се е цанил за политик, да внимава в картинката...
                            Братле, готин си - моля се за повече БГ-станци кат' тИбя!!

                            П.П. По принцип съм изследвал разни параметри от тип-а колко се разпределя от Дърв.бюджет по различните страни и т.н.

                            Не забравяй, че съм Русото все пак

                            За Германия беше около 56% от БВП се преразпределя от администрацията, а учудващото беше, че въпреки това правят постоянно годишен икономически ръст, визирам десетилетки и нон-стоп висока добавена стойност по продуктите им - демек БВП им нараства, при високи нива на администрация чрез увеличаване нивата на добавена стойност на стоки и услуги. Или техните политици последните, които мразят е собственото си население за разлика от нашите и гледат да печелят от останалите 7 млрд. народи по Света.

                            Т.е. техните политици, колкото и да крадат народа си - все пак му мятат по някоя троха и на него. Но трудно се вижда държава, при която Държавата да преразпределя/регулира всичко и да е на + от цялото упражнение, както е Германия да речем.

                            За БГ - 38-40% преразпределение от бюджетЯ нямат значение, защото от 25 години са постоянно губещи по статистика, но те са още повече предвид навързаните схеми по всички институции.

                            П.П.П. Благодаря, че ме разсмя и за чистата душа, която имаш. Работя ви доста енергично по модела, понеже тия протести в момента ще ги разцепят, подкупят и отсвирят в грешна посока. Ще видиш.

                            Не казвай повече, че БГ-стан като държава някога ще създаде печеливш модел кат' администрация/партии - напротив последните 20 години все повече отнема свободи и само някой луд може да започне тепърва бизнес в БГ. По-добре прави бизнес в чужбина по избор.

                            От 1878 г. Освобождението и досега нямате 5 читави политика на кръст. Бачкам ви на убийствени обороти и т'ва ще се промени - скоро, но кажи ми от историческа гледна точка разчиташ на сегашните поредни пауни ли? Дай ми пример за БГ-политик от Освобождението досега, на когото се е чувала думата навсякъде по Света ( от китайци, руснаци, араби, европейци, хамериканци да кажем )?

                            По-лесно е българин да еВе българин, налЕ? ( по сегашния ви модел )

                            7 млрд. Планета и друго си е да ебеш българи, налЕ - дет' нямат 0.1% от всички по сегашната ви История, дет' я сричате )

                            Ма, уникални управляващи имате - иде ми да си резна вените от възторг

                            Поздрави!
                            Last edited by marandi; 24.02.2013, 02:26.

                            Коментар


                            • Уинър, и в тази тема и в "политика" бих ти отговорила еднакво

                              Идеята ти е интересна, но мисля, че малко в повече идва емоцията от последните желания за тотален граждански контрол

                              Но професионално представителство в парлемента, според мен измества идеята за народно представителство.
                              Самият акт на определяне на "избраните" професии, вече ще е вид подпомагане, даване на предимство на определени отрасли.
                              А там, в тази сграда, идеята е за общонационални интереси, не мислиш ли

                              Коментар


                              • Другарки и Другари, май много съм се политизирал в последните дни. Мислех да си постна мъдрите мисли за държавното устройство в темата за политиката и другите подобни теми, дето се появиха, но там е джавканица, а тук е място, където човек може да сподели размисли за ядене, пиене, любов и живота въобще, без да му обяснят колко е изначално прост.

                                Ето че пак се налага да си осмисляме миналото и бъдещето в модерния свят през политиката, колкото и това да е досадно. Вместо да си гледаме бизнесите, семействата и приятелите, трябва пак да си оправяме държавата. Иначе все ще се намери някой мераклия да я оправи вместо нас...

                                Ето какво ми дойде на ум в съботната вечер:

                                Мисля че народните представители трябва да се избират от професионалните гилдии, а не само от политически партии. Ако парламентът остане с 240 депутати, както е сега, половината трябва да са от партиите, а останалата половина – от отделните професии. Примерно решаваме, че има 40 професии и пропорционално на числеността на заетите в тези сфери, всяка гилдия си избира определен брой представители в парламента. В гилдията на „имотите” влизат строители, архитекти, брокери, мебелисти и домоуправители, общо да речем 200,000 души. В гилдията на юристите влизат адвокати, магистрати, нотариуси, ЧСИ, примерно 100,000 човека, при фермерите са арендаторите, дребните стопани, търговците на торове и земеделска техника – да са 500,000 души. Пенсионерите са отделна гилдия около 2 милиона, финансовата гилдия е примерно банкери, застрахователи, трейдъри, сарафи .... и така всяка гилдия съобразно броя на хората си избира свои представители, общо 120 човека народни представители. Всяка гилдия има право да замени всеки от своите представители, когато намери за добре. А политиците от партиите ги избираме веднъж на 5 години. Те трябва да имат достатъчно време да разгърнат идеите си.

                                Добре е да има партии, все пак те изразяват някаква обща идеология – някои са десни, други леви, центристи, либерали, либертарианци ... Тяхна работа е да предлагат посоката на движение на обществото като цяло. От друга страна имат срещу себе си не аморфната маса, дето сега и викат „електорат”, ами добре организирани професионални гилдии. Това не са безполезните синдикати. Изборите са вътрешни във всяка гилдия, там хората са под един юрган и си знаят и парфумите и пръдните от младия работник до генералния директор и на всичкото отгоре освен че са колеги, са и конкуренти помежду си. Шансът партиите да се наговорят и да повлияят на решенията на 40 професионални групи, всяка с по над 100,000 избиратели е никакъв. Дори да успеят да купят или да сплашат представител на някоя гилдия, тези които са го пратили в Народното събрание, ще го усетят незабавно и ще го сменят. А в такъв случай авторитетът му в професията ще се срине и този човек ще понесе големи загуби, не само морални, но може и да си загуби бизнеса. Още повече в една професионална гилдия хората са независими един от друг и ще гласуват за този, който би могъл най-добре да отстоява интересите им. Политиците от водещата партия могат да предложат даден законопроект, който примерно е в полза на образователната гилдия, но да е във вреда на лекарите. В такъв случай, останалите професионални групи, всяка според собственият си интерес ще гласува, а партийните делегати ще гласуват според партийната си линия. Но ще им се наложи да са много умни и внимателни, защото електоратът помни и в 5-годишния си мандат ще трябва да трупат точки пред избирателите от всички професионални групи за следващите избори.

                                Логиката ми е следната: в идеалното съотношение човек работи 8 часа професията си и си вади хляба, 8 часа отделя на семейството и останалия свят и 8 часа спи,не се интересува от нищо и си отпочива, за да може да е пълноценен в активните си 16 часа. Същият естествен ритъм трябва да бъде приложен и в държавното устройство. Да разделим активната част 50/50 между собствените (професионалните) и обществените (партийните) интереси. Мисля, че при такъв баланс, тяснопартийните интереси ще загубят смисъл и политиците през цялото време ще бъдат ангажирани да угодят на електората, ако искат да се задържат в играта. Хората в същото време ще имат много сериозни лостове за влияние, ще можем да реагираме незабавно дори по малки поводи, без да се налага посред зима да се събираме на площада по 20,000 души, да викаме „мафия” и на всеки 10-15 години да гоним с павета всичките политици.

                                Ще бъдем по-спокойни и продуктивни и ще имаме много повече време да се събираме на хапване, пийване и забавни истории. А който се е цанил за политик, да внимава в картинката...

                                Коментар

                                Working...
                                X