IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Здравето

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тая тема - смея да твърдя, почва да се размножава яко във форума - и ще обсеби цялата първа страница по /мои/ прогнозни резултати...

http://snimki.be//store/1/191345791753.png

...лека завист ме гнети...
    "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Пия, пуша, тъпча се със свинско и нямам никакви проблеми да се движа що годе бързо 30 километра с 15 килограма раница на гърба по пресечен терен или без да ходя особено редовно на фитнес след месец два загрявка да правя серии на лежанка с 90 кила. И не ги разбирам особено тези здравословни мании по хранене. Тва вегетарианците според мен са масово без енергия, а вманиачаването по здравословен начин на живот без да има някакво обективно обосновани здравни проблеми ми изглежда повече като невроза, отколкото като нещо здравословно.
      като изключа пушенето
      +1
      и от мен, все обрисуваш моята светла особа А и още нещо - вегетарианците редовно имат един такъв нездрав вид, тип (както се изразяваше баба ми) - манекен на Освиенцим.
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнение
        Разделното хранене не е здравословно, особено ако в млечните и местните продукти са бъкани с консерванти и антибиотици и какви ли още не сухи вещества с неясен произход и качество. Моят прадядо почина на 99, и до последно си пийваше по 1 чашка на обяд и по една вечер ракийка и си ядеше и месце и салатки и плодчета. На времето е ял много овче мляко и е отгледал 5 деца. В момента проблема на Българина със здравето е замърсената природа и некачествените храни.
        мислете като пишете, това което казваш си е напълно разделно. И ракия си пийвам и червено вино на обед, и месо със салата доста редовно. И кафе си пийвам минумум 2 а ден. Аз съм ви писал НЕ СЕ лишавам от нищо, напротив.

Номера е да се дава достатъчно време на храната да се храносмели, като не се смесват видовете.

Коментар

• Първоначално изпратено от dessi_georgieva Разгледай мнение
          Разделното хранене не е здравословно, особено ако в млечните и местните продукти са бъкани с консерванти и антибиотици и какви ли още не сухи вещества с неясен произход и качество. Моят прадядо почина на 99, и до последно си пийваше по 1 чашка на обяд и по една вечер ракийка и си ядеше и месце и салатки и плодчета. На времето е ял много овче мляко и е отгледал 5 деца. В момента проблема на Българина със здравето е замърсената природа и некачествените храни.

Именно! Всичко, което не ни убиваЛО, ни правЕЛО по-силни... Ми - поколения преди нас са живяли и "експериментирали", като са допринесли за обогатяване на знанията на следващите.

Не мога да си представя моите баба и дядо /лека им пръст/, които също се доближиха до подобна възраст - около 85-90 - да са /примерно/ хапвали, преди обедно време - 5-6 плода, след което - да изчакат около час, за да се смеле приетата "трудно смилаема" плодова храна ... и час и нещо по-късно - да почнат със супата и така нататък... Но това те са решили за себе си - черпейки опита, предаван от поколения, като са създавали навиците си да съществуват в тоя свят...

Нека всеки живее, както опитът му подсказва, по начин, който му доставя удовлетворение, вдига рейтинга му в собствените очи, създава илюзията, че е най-пълноценен...
          "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Разделното хранене не е здравословно, особено ако в млечните и местните продукти са бъкани с консерванти и антибиотици и какви ли още не сухи вещества с неясен произход и качество. Моят прадядо почина на 99, и до последно си пийваше по 1 чашка на обяд и по една вечер ракийка и си ядеше и месце и салатки и плодчета. На времето е ял много овче мляко и е отгледал 5 деца. В момента проблема на Българина със здравето е замърсената природа и некачествените храни.

Коментар

• Аз пък гледам да не плюскам ного, да се движа ного - и съм в перфектна форма. Пафкам по 5-7 цигарки на ден, пия по една бира - и - така.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Пия, пуша, тъпча се със свинско и нямам никакви проблеми да се движа що годе бързо 30 километра с 15 килограма раница на гърба по пресечен терен или без да ходя особено редовно на фитнес след месец два загрявка да правя серии на лежанка с 90 кила. И не ги разбирам особено тези здравословни мании по хранене. Тва вегетарианците според мен са масово без енергия, а вманиачаването по здравословен начин на живот без да има някакво обективно обосновани здравни проблеми ми изглежда повече като невроза, отколкото като нещо здравословно.
                +1!

Коментар

• Първоначално изпратено от ivancholak Разгледай мнение
                  Ами понеже имам наблюдение над такива хора, смея да твърдя че 90% от храната която поемат е разделно.
                  За стреса съм твърдо ЗА!

Даммм, готина темичка /от нашите, неинвеститорските.../..., пък то и кой ли инвеститор се интересува от темата "Здраве и онова, което СЪМ РЕШИЛ, че ме прави по-здрав!"... .../лека ирония, дано инвеститорите наоколо не се засегнат..., все пак - твърдо съм убеден, че правилната ни нагласа за започването на един нов ден, бил той и инвеститорски - минава през добрата кондиция - по-общо казано, а именно това според мен БИ ТРЯБВАЛО ДА Е АКЦЕНТЪТ в тая тема..., но отново казвам - че това е субективното ми мнение.../

Все пак, бравоС за темата! На добър час!

Сега - по същество, отчитайки конкретното мнение...

Пич, моето мнение е, че не бива да се фаворизира определението "разделно".

Хранене - да. Консумиране на плодове и зеленчуци - да. Консумиране на всичко онова, от което има необходимост организмът ни - да. Ограничаване на вредните навици - да.

Но "разделно" - това мисля, че подхранва сериозно една теория, една реклама на нещо, от което печелят много хора: най-много тия, които създават и разпространяват подобна литература.

Направи ми впечатление един сериозан факт, който съм запомнил в т.нар. "разделно хранене", който ми беше абсолютно достатъчен, за да обявя подобна идея за шарлатания, а именно: твърдението, че трябва да ям плодовете преди основното ястие, защото те по-трудно се смилали и нам си как - се усвоявали от организма...

Да не бъда разбран грешно, но СЪЩНОСТТА на това хапване на плодовете, преди всичко друго - може да има смисъл за много хора. За мен - няма никакъв смисъл. ИМЕННО ТОВА би ме товарило с ИЗЛИШНА НЕГАТИВНА ЕНЕРГИЯ и би предизвиквало ВИД НЕРВНО НАПРЕЖЕНИЕ...

Това е същественото: да постигнем някакви свои разбирания за мир със себе си, да се усмихнем широко, защото сме започнали денят, както намираме за добре.

На теб ти харесва да ползваш определението "разделно" - това създава емоционалната ти адекватност. На мен това не ми харесва и именно това ми помага.

Чат ли си, или - не схващаш смисълът?

Последно - тъй като е /донякъде все още/ сутрин, примерно - за мен е важно, за да тръгне правилната ми настройка /внушавам си/, до чашата кафе да има и чаша прясно мляко, да хвана 10-на /или повече/ солети и да потопявам всеки в буркан с мед, след което да ги хапвам... Но това съм решил, че е най-добро за мен, други решават, че една изпушена цигара с финес, със сладострастно издишване на дима към тавана в замислено-съсредоточена позиция в комбинация с кафето - е онова, което им дава най-добри условия за събуждане и съсредоточаване в проблемите...

Такива неща: всеки си внушава нещо, което го "отваря" за живот: ти - с "разделното" се чувстваш най-добре, аз - без него... Внушения!

Приятен ден на майстора - на всички!

Коментар

• Пия, пуша, тъпча се със свинско и нямам никакви проблеми да се движа що годе бързо 30 километра с 15 килограма раница на гърба по пресечен терен или без да ходя особено редовно на фитнес след месец два загрявка да правя серии на лежанка с 90 кила. И не ги разбирам особено тези здравословни мании по хранене. Тва вегетарианците според мен са масово без енергия, а вманиачаването по здравословен начин на живот без да има някакво обективно обосновани здравни проблеми ми изглежда повече като невроза, отколкото като нещо здравословно.

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
                      които столетници едва ли са чували що е то "разделно хранене" /нямам нищо против него/..., а вероятно същите не са се ограничавали в употребата на по-силно концентрирани алкохолни напитки...

Истината е някъде там...

Ами понеже имам наблюдение над такива хора, смея да твърдя че 90% от храната която поемат е разделно.
                      За стреса съм твърдо ЗА!

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                        Почвам тази тема с ясното съзнание, че може да е имало подобни. Само, че не ги намирам, а темата е безкрайно актуална. Мой познат се гътна от инфаркт на 49 години, без да може навременно пристигналата линейка да му помогне. Аз също страдам от високо кръвно и наднормено тегло. Предполагам, че и голяма част от вас също. Как да се пазим? Аз лично не пуша, гледам да ям риба поне 2 пъти седмично и много плодове и зеленчуци. Спасение няма - половинка концентрат го намям за нищо., въпреки всички полезни храни които поглъщам. Всички ще умрем, но повечето от нас гледат да го отложат. Как е най правилния въпрос............

По логиката на това, че са регистрирани много столетници /дори на възраст над 110-120 години/, които са пушили всекидневно, но са живяли съзнателния си живот като пастири в планините, като са се хранили - разбираемо с какво, но живеещи сред природата..., в условията на минимални стресови ситуации, без наличието на нервното напрежение в големите градове..., които столетници едва ли са чували що е то "разделно хранене" /нямам нищо против него/..., а вероятно същите не са се ограничавали в употребата на по-силно концентрирани алкохолни напитки...

..., ТО съм приел "истината", че - независимо какво консумираме /и колко активни пушачи сме/, ако поддържаме сериозен двигателен режим и живеем в условията, които предлага природата, далеч от нервното напрежение на големият град, създавано от шума и смога /което не винаги е възможно/ - се създават благоприятни условия да запазим що-годе работоспособността си...

...не на последно място, роля играе и наследствената /генната/ обремененост ...

Като определим т.нар. "златно сечение", разбираме, че все по-малко хора живеят в условията, които им гарантират един /относително/ по-продължителен живот ... /горе казвам, че дори един човек да пуши, то така той товари организма си с по-малко отрицателна енергия и нервно напрежение, сравнено с пушач, който отказва цигарите всеки месец..., но с такъв пример не доказвам необходимостта от пушенето/...

Истината е някъде там...

Коментар

Е, няма да са безстопансвени. Жената и детето ще се поглижат за тях. Но ти ако се гътнеш, майка плаче, грамофон свири
                          Забравяш най-важното: И щурец пее !!!
                          Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.

Коментар

Не съм на 31 , на 42 съм. 31 е друг индекс свързан с имотите ми, не с възрастта. Поздрави!
                            я дай са прочета как се смята този индекс, да си сметна наполеоните....

Коментар

• Първоначално изпратено от ivancholak Разгледай мнение
                              Ако си на 31 год. те разбирам, преживял съм го. Когато наближават 50-те друг е ъгъла, както казва батко Мик Джагър дойде време дото ако не правим секс всеки ден се преживява...
                              Не съм на 31 , на 42 съм. 31 е друг индекс свързан с имотите ми, не с възрастта. Поздрави!

Коментар

Браво пич, ти си се оказал супер-разумен, но аз не съм като теб. Аз като пийна две и морето ми е до колене. Не моа се запра. Яденето по не ми е належащо. Даже мога да си поставя за цел да не ям. Но пиенето е друго. Там нямам спирка. Единственото което ни различава от животните. Явно съм доста неживотно!

Ако си на 31 год. те разбирам, преживял съм го. Когато наближават 50-те друг е ъгъла, както казва батко Мик Джагър дойде време дото ако не правим секс всеки ден се преживява...

Коментар

Working...
                                X