Първоначално изпратено от divedi
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Здравето
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от divedi Разгледай мнениеНа лекарите да се плаща, само ако хората са здрави. Ако пациентите са болни - глоба.
Коментар
-
Аз пък имам здрав стомах. Като бетонобъркачка. Единствено унгарския крем от люти чушки ми влияе на хемороидите, но не и на стомаха. Поглъщам всичко с огромен апетит.
Решил съм обаче да не ям след 19.00ч. вечер. Когато го правя така, на другата сутрин съм като крилата ракета. Лошото е, че издържам така 2-3 дни, след което започвам отново с разточителни вечери с алкохол и поне 4 бр. мезета на масата. И на другата сутрин се чувствам като бухта.
Решихме с жената да сме на плодово-зеленчукови диети. Днес напазарихме 2 касетки праскови, 1 чувал кромид лук, 2 дини, 1 голям пъпеш "медена роса", 1 кашон чушки, 1 касетка домати, 1 касетка тиквички и 1 кашон патладжани. Май и ще раздаваме на роднини, щото се поувлякохме за седмицата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнениеТова е така, защото много се влияем от примерът на околните: ето - ти си "изчиствал" периодично пътя /процеса/ от масата до тоалетната, а те - напук - са ак.ли "на метеното"... Ееее, как може човек да се противопоставя продължително време на хора, които не разбират идеята на лидера?... Така човек се връща към приетите за нормални привички, предавани ни от нашите бащи и деди.../характерно за него е неизчистеният път по ежедневната релацията "маса-тоалетна".../...За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеАаа, не засягай само приходната част, посочи и разходната.
Разкажи подробно и в кенефа какво се случва.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivancholak Разгледай мнениеами точно така: кисилини, рефлукс, болки в стомаха и червата, газове до полуда, и одрискване отзад. Талцид и сода бикарбонат винаги в джоба. Ама да ти кажа и примерно меню на обед:
- шкембе чорба с ракия
- пилешка пържола с пържени картофи
- две наливни бири
- два еклера за десерт
това с 3 филии хляб
вечерта това се повтаря, като се добавят примерно фъстъци или кашу и уиски след вечеря. След това през нощта немога да дишам от "парене". Сода бикарбонат две лъжици .... Ако имате желание ще ви напиша например вчера какво съм ял...
Разкажи подробно и в кенефа какво се случва.
Коментар
-
Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение...не мога да си представя как си се чувствал, преди да знаеш за "разделното хранене", а - искрено ти съчувствам, че в миналото не си можел да "изчистиш целият процес от масата до тоалетната"... /вероятно "процесът" е бил доста одрискан..., но само мога да предполагам, де..., можеш ли да споделиш?.../
- шкембе чорба с ракия
- пилешка пържола с пържени картофи
- две наливни бири
- два еклера за десерт
това с 3 филии хляб
вечерта това се повтаря, като се добавят примерно фъстъци или кашу и уиски след вечеря. След това през нощта немога да дишам от "парене". Сода бикарбонат две лъжици .... Ако имате желание ще ви напиша например вчера какво съм ял...
Коментар
-
Първоначално изпратено от emos Разгледай мнениеЕдин глас в подкрепа.Преди доста време започнах 90дневната и за около 60дни свалих 16кг.За съжаление не устисках повече.След това няколко пъти се пробвах да запчна отново но една групичка около мене проваляше нещата.Но определено ефект им и човек се чувства малко по добре"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivancholak Разгледай мнениеникого не се стрмя да убеждавам нещо. Знам какво бях на 6 май, знам как съм и сега.
Като ми се ядат плодове : ям. като ми се яде супа: пак ям. Е разликата е че ги разделят 3-4 часа. Който иска да вярва, който иска не. Най голямата ми полза че се изчисти цялия процес от масата до тоалетнатаЗа българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivancholak Разгледай мнениеникого не се стрмя да убеждавам нещо. Знам какво бях на 6 май, знам как съм и сега.
Като ми се ядат плодове : ям. като ми се яде супа: пак ям. Е разликата е че ги разделят 3-4 часа. Който иска да вярва, който иска не. Най голямата ми полза че се изчисти цялия процес от масата до тоалетната
...не мога да си представя как си се чувствал, преди да знаеш за "разделното хранене", а - искрено ти съчувствам, че в миналото не си можел да "изчистиш целият процес от масата до тоалетната"... /вероятно "процесът" е бил доста одрискан..., но само мога да предполагам, де..., можеш ли да споделиш?.../"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivancholak Разгледай мнениемислете като пишете, това което казваш си е напълно разделно. И ракия си пийвам и червено вино на обед, и месо със салата доста редовно. И кафе си пийвам минумум 2 а ден. Аз съм ви писал НЕ СЕ лишавам от нищо, напротив.
Номера е да се дава достатъчно време на храната да се храносмели, като не се смесват видовете.
Но отново да повторя: на теб ти харесва да не "смесваш видовете", но за мен това е практически невъзможно!
Разбира се, ОСВЕН, АКО не изчакаме няколко дни, след като сме хапнали определен вид храна, за да се освободим до край от нея, за да преминем към следващ вид храна...
Нещо не е в ред в системата, т.е. - тя си е напълно в ред, разчитайки да заинтригува хора, които наблягат на теориите за "здравословен" живот, който въпрос е от първостепенно значение за всички...
Мисля, че примерът с плодовете, които се консумират часове, преди основното ястие - е показателен. Но ти го заобикаляш. Защо? Защото би тръгнал срещу основното в теорията, която рекламираш.
И как, би ли ни обяснил, ще "разделиш" плодовете, които не са напуснали тялото ти за час - от останалите ястия? Къде е тук "разделянето"? До къде има разделяне и откъде почва "смесването"?
Не опитвам да вляза в конфликт, но за мен нещата, които ти споделяш - почват да се натрапват прекалено много в публичното пространство. Яко се преекспонират.
Отново ти казвам, че ти си намерил за себе си печелившата формула. Щастлив си.
Аз пък съм щастлив от факта, че не поглъщам насила плодове, преди вкусната супичка на обяд.
Всеки е щастлив с нещо, но забележи, че аз не опитвам да променям твоите разбирания за "здравословно" хранене. Хайде, моля - да не се опитваш и ти, нали!
Бъди здрав!"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
ЛандЛорде,
на 40 какво му е на човек? - Да, не е на 30, но в никакъв случай не е на 60 или на 80.
Според мен всичко е до начина на мислене. И до това, което искаш да правиш. Ако искаш да си рентиер - ами представи си се като такъв и такъв ще станеш, ако искаш да се гмурнеш в дълбокото и неизвестното - спокойно можеш да го направиш. Въпросът е да си в синхрон със себе си и да се чувстваш доволен. Тогава няма да ти пука дали си качил или свалил 5 кила. Ще си се чувстваш "жуст".
И един трик: ако си се аресвал повече преди - ми колко му е - намери си една снимка отпреди 15г - шибни я някъде и си я гледай всяка сутрин и си казвай "ето, това съм аз". Такъв автотренинг много помага. Поинтересувай се от психология ако ти дойде отвътре, само не ходи по разни самозвани психолози, които най-много да ти кажат да си хванеш гадже или от сорта, като на една позната. Това си е твоя работа дали си хващаш или не. Те жените обикновено ги разбират повече тия работи с психологията и в нета е пълно с мнения на жени - е, едно от 100 е смислено. Ама поне - можеш да си намериш "твоята си литература", защото всеки си е различен. Най-вече - страхът, че еди какво си може да се случи трябва да "изчезне". То е същото като с инвестициите - страхът, че еди какво ще се случи води до "неправилни решения" - т.е. - ясна е работата, какво трябва да прави човек , за да си е здрав.
Това изумувах, дано е от полза на някой втази неинвеститорска тема. Айде, че време за кафенце.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеПия, пуша, тъпча се със свинско и нямам никакви проблеми да се движа що годе бързо 30 километра с 15 килограма раница на гърба по пресечен терен или без да ходя особено редовно на фитнес след месец два загрявка да правя серии на лежанка с 90 кила. И не ги разбирам особено тези здравословни мании по хранене. Тва вегетарианците според мен са масово без енергия, а вманиачаването по здравословен начин на живот без да има някакво обективно обосновани здравни проблеми ми изглежда повече като невроза, отколкото като нещо здравословно.За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него
Коментар
Коментар