IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧАРЪТ на НЕЩАТА от ЖИВОТА..., или: "Защо царят трябва да бъде гол...винаги!" :)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнение
    Първо на първо - майка ми ме е кръстила "зарата", а не "Зарко", т.е. - каквито и асоциации да ти създава последното никче - няма как различен човек да замени фантазиите на някого, породени от нещо си...

Второ на второ - обтекаемостта като качество на изразни средства - ми е символ-верую, т.е. - никога не навлизам подробно в дебрите на женската психика и най-вече - кефя се отстрани на собствената преценка на дамите за тяхната незаменимост и вечно правилната им преценка на нещата от живота. Точно, когато са на върха на самопреценката си за собствената си незаменимост - много от тях /дамите/ - правят грешната си стъпка ...

Трето на трето - много дълго се открехнах да пиша по вечерно време, а това не ми е присъщо, за разлика от похватите, които използват други /приказливо-въображаеми/ никове.
    Мдъ ... Пробвай да донесеш вода и от десетия кладенец
    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
    Мечо

Коментар

• Ся да напиша какво е човек да е осъзнат като част от цяло. Човекът може да бъде част от най различни цяли (нарочно го пиша с я). Цялото може да е тълпа, държава, земя, слънчева система и много други по големи и безкрайно по големи цяли, за които си нямам и хал хабер. Когато тълпата е жива и здрава, повечето от хората от които е съставена тя, са неосъзнати като части от тълпата и приемат волята на тълпата като част от своята собствена воля. Когато държавата е жива и здрава, повечето от хората от които е съставена тя, са неосъзнати като части от държавата и приемат волята на държавата като част от своята собствена воля. Волите се променят. Панта рей, панта кинеитай. Колкото е по голямо едно цяло, толкова по бавно се променя неговата воля. Волите на много големи и безкрайно големи цяли се променят толкова бавно, че ни изглеждат на нас човеците, като абсолютни и неизменни природни закони. Само абсолютно осъзнатите като части от света хора разбират, че абсолютни, неизменни и ненарушими природни закони не съществуват. Това са воли на много големи цяли, които се променят от наша гледна точка безкрайно бавно.
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
        Много обтекаемо, Зарко. Бъди по-конкретен.

Първо на първо - майка ми ме е кръстила "зарата", а не "Зарко", т.е. - каквито и асоциации да ти създава последното никче - няма как различен човек да замени фантазиите на някого, породени от нещо си...

Второ на второ - обтекаемостта като качество на изразни средства - ми е символ-верую, т.е. - никога не навлизам подробно в дебрите на женската психика и най-вече - кефя се отстрани на собствената преценка на дамите за тяхната незаменимост и вечно правилната им преценка на нещата от живота. Точно, когато са на върха на самопреценката си за собствената си незаменимост - много от тях /дамите/ - правят грешната си стъпка ...

Трето на трето - много дълго се открехнах да пиша по вечерно време, а това не ми е присъщо, за разлика от похватите, които използват други /приказливо-въображаеми/ никове.
        If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

• Много обтекаемо, Зарко. Бъди по-конкретен.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
            Вече 24 часа седиш самотен в темата и недоумяваш защо не всички са поумнели като теб.

Тази песен съм я пускал и друг път, но все пак - за теб, специално, и отново с текста.
            http://www.youtube.com/watch?v=KOqk_q4NLLI

Едни хора за революции мислят, други - мислят, че ги правят, трети - са още по-напред - парламенти и мнозинства подреждат, четвърти - търсят как да си изсмучат от пръстите някаква куца "платформа" , за да мотивират интерес към "светлата" си, но незнайно защо - незабелязана до тоя момент личност, която изплува точно като птицата Феникс от пепелищата на "градивното" управление на скочилите във влакчето на властта - т.е. - за пореден път яхнали нечие доверие и за пореден, но не и последен път - сринали това доверие....

Пък тия тук - градят различни... конфликти /и опитват да намерят поводи за провокативно мислене към някого и някои.../, защото да промениш с нещо пикантно сивото ежедневие - си е една почти завършена революция: скуката е нещото, което ни демотивира... Какви са водещите интереси при тия градени конфликти - това е друга много обширна тема..., още по-различна е темата с това - какви конфигурации образуват "интересчиите", които се коалират по определени критерии..., аВе - почти като в политиката...

Една реклама ми напомни, че скоро почват сериите на "Напълно непознати" с Лари и Балки, затова реших да потърся смисълът на живота с двамата братовчеди...http://vbox7.com/play:19f6da31

Кой - както може...

Всеки - с интересите си...
            If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

• Ти хем казваш, че не ти е интересна тая тема (например вчера в ОНАЯ тема), хем май я изчиташ с КОРИЦИТЕ. Че и пишеш биля.
              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                Бях задал веднъж в ОНАЯ тема един въпрос. Как човек мисли. Единствено Вал отговори. Правилно отговори. Проба грешка. Значи останалите, не знаят самите те как мислят, пък раздават АКЪЛ. Философски и политически АКЪЛ де, иначе професионален и специализиран АКЪЛ нека си раздават.

Какво му е трудното сам да се запиташ. Как мисля. Отговора постепенно сам се избистря. След мислене обаче. Самостоятелно мислене !!!
                Вече 24 часа седиш самотен в темата и недоумяваш защо не всички са поумнели като теб.

Тази песен съм я пускал и друг път, но все пак - за теб, специално, и отново с текста.
                http://www.youtube.com/watch?v=KOqk_q4NLLI

Коментар

• Бях задал веднъж в ОНАЯ тема един въпрос. Как човек мисли. Единствено Вал отговори. Правилно отговори. Проба грешка. Значи останалите, не знаят самите те как мислят, пък раздават АКЪЛ. Философски и политически АКЪЛ де, иначе професионален и специализиран АКЪЛ нека си раздават.

Какво му е трудното сам да се запиташ. Как мисля. Отговора постепенно сам се избистря. След мислене обаче. Самостоятелно мислене !!!
                  tnm

Коментар

• Чао !!!
                    Успех !!!
                    tnm

Коментар

• Мечо,

понеже не требва да използвам ЛС (повече за ваша безопасност), то ти пиша тук публично.

...............................
                      Дозавърших донекъде и втората си задача тук, в този форум. Това стана лесно заради теб и други подобни, които сме горе-доле заедно.

================================
                      Та, да знаеш - скоро нема да се появя тук, а ако се появя - нема да съм аз

Прочее, с голямо удоволствие бех тук, с вас - срутихме ги, показахме им какви педерастчета са! И го видеха това много други хора

------------------------------------------------------------------------
                      Лъвът се събуди, прав си, но засега само се оглежда и ослушва.
                      Първото му действие беше да замахне с ноктеста лапа, в полусъница, към мръсните хиени, обградили го в надежда да е умрел.

Но не е умрел - далеч не - и тепърва ще се разчуе, само да се отърси от сънливостта след малко вече време.

Както казах - ние идваме!!!

Чаудоскиф, Мечо!!

Last edited by vmankov; 24.03.2013, 20:55.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                        Неустойчиво състояние е анархията, мечо, защото не е съзидателна. Обезсмисля дори и дейности - пряко свързани с ежедневието. Защо да градиш нещо, след като няма да видиш плодове/резултат от усилята си?
                        Ти говориш май за теория на игрите, а там има един момент и с другите.
                        Не мои разсъждения са. Не ги свързвам с определена теория. От гледна точка на теория на игрите, при анархия имаме много участници с много голям избор и абсолютна свобода за всякакви коалиции. В същност, теория на игрите е добра рамка за разсъждения, но предпочитам свободно безрамково мислене.

Не мисля, че анархията е несъзидателна. По скоро приемам, че анархията е в основата на съзиданието. Струва ми се, че по скоро редът ограничава творчеството. И творческото мислене също.
                        tnm

Коментар

• Неустойчиво състояние е анархията, мечо, защото не е съзидателна. Обезсмисля дори и дейности - пряко свързани с ежедневието. Защо да градиш нещо, след като няма да видиш плодове/резултат от усилята си?
                          Ти говориш май за теория на игрите, а там има един момент и с другите.

Коментар

• Престъпниците за да могат да упражняват занаята си без риск от трайно инвалидизиране или смърт, дори и за дребна кражба, е необходимо да получават закрила от органите на реда срещу разярени законопослушни граждани.
                            tnm

Коментар

• За анархията

Негативното отношение на болшинството от хората към анархията е плод на целенасочена пропаганда и заблуди. Всъщност по голямата част от взаимоотношенията между хората са анархични. Обаче най е анархия по плажовете. По отдалечените плажове, където бог високо, цар далеко. Хората ходят голи. Оставят си парите в чантите до хавлиите и отиват да плуват и никой не им краде парите. По силните не малтретират по слабите. Възрастните не изяждат децата. Въобще по отдалечените плажове, всички митове и заблуди, сътворени от пропагандата за дискредитиране на анархията, падат в киреча. Крадците ги е страх да крадат, защото се страхуват, хората да не се обединят и да не се саморазправят с тях. Насилниците поради същата причина не нападат никого. Оказва се, че най добрата превенция срещу негативните деяния на лошите, винаги е била, е и ще бъде САМОРАЗПРАВАТА !!!
                              tnm

Коментар

• За осъзнаването

Всяко нещо е цяло и всяко нещо е част от цяло. Когато разсъждаваме за човека, трябва да разсъждаваме за човека като цяло и като част от цяло. Човекът може да е осъзнат и неосъзнат. Осъзнаването от своя страна бива три вида:

1. Осъзнат като цяло.
                                2. Осъзнат като част от цяло.
                                3. Осъзнат и като цяло и като част от цяло. (намерил духът на Караджата)

Какво означава да се осъзнае човек като цяло. Това означава да осъзнае, че има части. Такива като органи, клетки, шкембе и разни други части. Да осъзнае, че неговата собствена воля е над волята на частите му. Да осъзнае, че частите от които се състои той самия, също имат воли. Волята на човека координира волите и синхрона в действията на частите от които е изграден самия човек. Клетките са части от човешкото тяло. Някои клетки са неосъзнати като части. Те възприемат волята на човека като част от своята собствена воля. Други клетки са осъзнати като части. Те знаят, че волята на човека е воля на човека и, че могат и да не се съобразят с нея, а да си гледат своя си частен интерес. Но, когато не се съобразяват с волята на човека, трябва да го правят внимателно, тъй като ако волята на човека ги усети, ще изпрати срещу тях белите кръвни клетки за да ги унищожат. С течение на времето все повече части от човека се осъзнават като части и саботират волята му. Така човек постепенно остарява. Няма хапчета против старост и не може да има. Когато критичен брой части от човека се осъзнаят като части, човешката воля губи контрол над частите и човек умира. Частите му се освобождават от неговата воля и остават на произвола на съдбата, да си живеят и да си мрат самосиндикално всяка. Осъзнатия като цяло човек постоянно се движи и мисли, за да си държи частите заети, за да нямат време да се осъзнават като части. За това са тренировките.

За осъзнаването на човека като част ще напиша ТРАКТАТ някой друг път.
                                tnm

Коментар

Working...
                                X