IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧАРЪТ на НЕЩАТА от ЖИВОТА..., или: "Защо царят трябва да бъде гол...винаги!" :)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
    Жена..., ама не каква да е, а от класа и със стил

Какво да говорим изобщо? Човек, който не се разсейва с нищо друго встрани - дори, когато мързелува - това е наистина за завиждане! Владееш я философията, въпреки, че понякога те критикуват...

Така де - като се хванеш с нещо, най-малко трябва да си съсредоточен напълно , да не кажа, че трябва дори да си напълно обсебен от него, па било то и когато /просто си/ мързелуваш...
    If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
      Гледате ли "Къртицата" по ТВ7!?

Някакво подобие на шоу, копие от чуждо такова, в което за повече екзотика и комерсиализъм нашите продуценти освен "БГ-звездите" вкараха и една свретовна звезда, известна с разкрепостеното си и непринудено поведение - баскет-легендата Денис Родман!
      И, какво стана още на първата среща между него и нашите хора - той бе отегчен, отегчен и неразбиращ целта на шоуто и поведението на родните звезди. Още преди да влезе водещите (Иван и Андрей) се опитаха да го предразположат с какви ли не провокативни въпроси (касаещи основно жените и секса), знаейки неговата същност, битие и убеждения. Обаче човекът не беше впечатлен, той дори не се впечатли от почти никой от 19-тте участници. Поговори си единствено с една от мацките владееща почти до съвършенство английски (Рут Колева), и не направи никакви позивни с които да се изтъкне, да се направи на голям и велик, на него просто му беше скучно. И сега всички го обвиняват... а и явно в момента става доста интересно, само няколко часа след влизането му.... Най-вероятно, подобно на Памела във Вип Брадър, Денис само ден след влизането си ще напусне, и почти всички ще го обвинят че е взел една баснословна сума и се е махнал, а според мен истината би била съвсем друга, а именно, че един осъзнал се и разбрал себе си човек, е приел да съжителства и то цели 3 месеца с други почти 20 човека, които той не разбира, не приема и с които няма общи идеи и убеждения.

П.П. Сори за офф-топика!
      Не го гледам, но разбирам за какво говориш. Точно такова трябва да бъде поведението на повечето, и няма да има необходимост от тийм билдинги. Има една работа за вършене и си я вършиш без да предизвикваш драми.

Коментар

Ухаааа! Най-невероятния учебник по математика, който съм имала щастието да отворя. Но за съжаление, не съм учила по него.
        Писах преди време за една случка с този преподавател - за това, че говедата не обичат аритметика
        Лошото на инженерите е, че не четат първи раздел, първа глава, първа точка, първа подточка от учебника по висша математика. И преподавателите не изискват от тях да прочетат това и да го знаят. А именно, че аксиомите са въпрос на избор и основа на анализа. Винаги съм го знаел това. Много преди да уча висша математика го знаех. Много години преди това.
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнение
          Ти пък откъде цъфна посред диспута? Ейййй- кажи му "жена" - и повече не го обиждай!

Върти я, печи я - жена и толкоЗ!
          Жена..., ама не каква да е, а от класа и със стил
          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
          Мечо

Коментар

Ухаааа! Най-невероятния учебник по математика, който съм имала щастието да отворя. Но за съжаление, не съм учила по него.
            Писах преди време за една случка с този преподавател - за това, че говедата не обичат аритметика
            Ти пък откъде цъфна посред диспута? Ейййй- кажи му "жена" - и повече не го обиждай!

Върти я, печи я - жена и толкоЗ!

Коментар

• Гледате ли "Къртицата" по ТВ7!?

Някакво подобие на шоу, копие от чуждо такова, в което за повече екзотика и комерсиализъм нашите продуценти освен "БГ-звездите" вкараха и една свретовна звезда, известна с разкрепостеното си и непринудено поведение - баскет-легендата Денис Родман!
              И, какво стана още на първата среща между него и нашите хора - той бе отегчен, отегчен и неразбиращ целта на шоуто и поведението на родните звезди. Още преди да влезе водещите (Иван и Андрей) се опитаха да го предразположат с какви ли не провокативни въпроси (касаещи основно жените и секса), знаейки неговата същност, битие и убеждения. Обаче човекът не беше впечатлен, той дори не се впечатли от почти никой от 19-тте участници. Поговори си единствено с една от мацките владееща почти до съвършенство английски (Рут Колева), и не направи никакви позивни с които да се изтъкне, да се направи на голям и велик, на него просто му беше скучно. И сега всички го обвиняват... а и явно в момента става доста интересно, само няколко часа след влизането му.... Най-вероятно, подобно на Памела във Вип Брадър, Денис само ден след влизането си ще напусне, и почти всички ще го обвинят че е взел една баснословна сума и се е махнал, а според мен истината би била съвсем друга, а именно, че един осъзнал се и разбрал себе си човек, е приел да съжителства и то цели 3 месеца с други почти 20 човека, които той не разбира, не приема и с които няма общи идеи и убеждения.

П.П. Сори за офф-топика!

Коментар

• Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнение
                Губи ми се смисълът на въпросИТЕ ти, защото не виждам тезата, която защитаваш. Логиката ми подсказва да не отговарям на висящи във въздуха въпроси, но - тъй като индиректно усещам, че дамата има слабост към такива като нас /инженери/ - ще ти отговоря изчерпателно на питанките...

1. Дипломиран инженер съм виждал "на живо", нещо повече - няколко на брой съм виждал "на живо", дори някои от тях съм виждал в процес на работа... За съжаление - болшинството около тях са за оплакване...

2. Не само съм разговарял с подобно "животно", но имам честта в началото на кариерата си - да съм бил учен от супер-специалисти - инженери...За което - им благодаря и доземи им се кланям!

3. Баща ми е един "неосъществен инженер", който пази още студентската си книжка, в която пише, че преподавател по математика му е проф. Брадистилов /вероятно много висшисти са учили от негови учебници/ и още ред други светила на науката от миналия век
                ... Баща ми е именно неосъществен като инженер, защото не се е дипломирал поради остро заболяване на белите дробове, санаториум... и една снимка със самодиви в бели премени около него, но са го вдигнали все пак на крака...

Мога да говоря много по темата "Що е то инженер", но ще спра до тук, защото не виждам твоето мнение по въпроса, който задаваш - а именно такива като теб са ми най-гадни тук..., с извинения за откровението, разбира се...

Такива неща по вечерно време...
                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                  Ти виждал ли си дипломиран инженер на живо? Разговарял ли си с подобно "животно"?

Или само по разказите на баща си имаш представа за това - що е то инженер?

Губи ми се смисълът на въпросИТЕ ти, защото не виждам тезата, която защитаваш. Логиката ми подсказва да не отговарям на висящи във въздуха въпроси, но - тъй като индиректно усещам, че дамата има слабост към такива като нас /инженери/ - ще ти отговоря изчерпателно на питанките...

1. Дипломиран инженер съм виждал "на живо", нещо повече - няколко на брой съм виждал "на живо", дори някои от тях съм виждал в процес на работа... За съжаление - болшинството около тях са за оплакване...

2. Не само съм разговарял с подобно "животно", но имам честта в началото на кариерата си - да съм бил учен от супер-специалисти - инженери...За което - им благодаря и доземи им се кланям!

3. Баща ми е един "неосъществен инженер", който пази още студентската си книжка, в която пише, че преподавател по математика му е проф. Брадистилов /вероятно много висшисти са учили от негови учебници/ и още ред други светила на науката от миналия век... Баща ми е именно неосъществен като инженер, защото не се е дипломирал поради остро заболяване на белите дробове, санаториум... и една снимка със самодиви в бели премени около него, но са го вдигнали все пак на крака...

Мога да говоря много по темата "Що е то инженер", но ще спра до тук, защото не виждам твоето мнение по въпроса, който задаваш - а именно такива като теб са ми най-гадни тук..., с извинения за откровението, разбира се...

Такива неща по вечерно време...

Коментар

• Общо взето хватката е там, кой е суверена и дали осъзнава суверенитета си. Компетентността и некомпетентността са въпрос на критерии и не влияят на благосъстоянието. За подобряване на благосъстоянието на матриала са важни осъзнаването на критичен брой от матриала като суверен и активния осъзнат контрол.
                    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                      Ти казваш, че парите, кинтите, залените, но- в големи количества, са истинската свобода, която може да си позволи всякаква компетентност. Ами, така е. Тук нямаме противоречия.
                      Имам предвид също, че ако чорбаджията не знае английски, критериите му няма да са кой знае колко на висота. Но все пак тъй като той е самия собственик, а не някой който иска да го обере, все пак на почти случаен принцип избира някоя от преводачките. И все пак е преводачка и най вероятно ще успее да направи що годе сносен превод.

Компетентността не е проблем. Дори и да не наемеш най компетентните специалисти, все ще намериш някакви. Ако не ти хареса работата им ще намериш други, и така докато някой свърши работа що годе задоволително. Колкото и да си некомпетентна, много по малко пари ще загубиш, ако сама си наемаш майсторите, отколкото ако упълномощиш някой да ти търси майстори, и не го контролираш, щото видиш ли той е по компетентен от тебе. Е тогава да видиш как се губят пари.

Проблема не е в това, че упълномощеното от теб лице не може да се справи по добре от тебе. Напротив, щом е по компетентен значи може да се справи по добре от тебе. Но ако не го контролираш, ще се справи в ПЪТИ по зле от теб. И ще те окраде !!!
                      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                        Свобода без нужното познание, което да я поосмисли, си е малко профанизъм. Може би, затова челядта на богатите разпилява имуществото, но пък и така е по-социално - да може кинтите да прелеят и в други по-бедни прослойки, но поне поназнайвайки, как да ги придобият.
                        Е, нали не мислиш, че твърдя, че всеки, който изненадващо се сдобие с много пари, ще успее да ги задържи и бъде свободен.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                          Ти казваш, че парите, кинтите, залените, но- в големи количества, са истинската свобода, която може да си позволи всякаква компетентност. Ами, така е. Тук нямаме противоречия.
                          Свобода без нужното познание, което да я поосмисли, си е малко профанизъм. Може би, затова челядта на богатите разпилява имуществото, но пък и така е по-социално - да може кинтите да прелеят и в други по-бедни прослойки, но поне поназнайвайки, как да ги придобият.
                          Не е препоръка... !!!
                          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                            Секса си е секс. Там обикновено хората не обичаме да се чувстваме цялостни, а половинки. Не търсим цялото познание, а само половината от познанието. То за това му се вика ПОЛ. Мъжки ПОЛ. Женски ПОЛ. Така ни е сътворил господ с цел да се умешват гените. Или с някаква друга цел, която само господ си знае каква е. Или дори и господ не знае каква е целта. А може и да няма цел.

Виж охлювите са друга бира.

В останалите области на познанието обаче ни гризе цялостно ЛЮБОПИТСТВО. Абсолютно всички хора ги гризе цялостно любопитство, обаче не всички хора знаят как да получат цялостно познание. Та затова съм го цитирал ЦИТАТА.

Струвами се, че тинейджърите, а и не само те, ги гризе цялостно любопитство по въпросите на пола.

п.п. Питаш ли ме как живея с толкова омраза?

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                              Неотричайки истинската кометентност, отричаш истинската свобода.

Чорбаджията е този, който ги има кинтите и е свободен. Майсторите са си майстори. Чорбаджията хал хабер си няма от майсторлъка, но той е единствения, който е компетентен да прецени, кой от майсторите е най компетентен в майсторлъка. Как чорбаджията преценява кой от майсторите е най компетентен. Ето как.

– А бе момиче, ти като толкова много го знаеш английския, а ми кажи как е мащерка на английски ???

Сега следват 2 варианта

1. Алфалфа - момичето не го знае английския - не е КОМПЕТЕНТНО
                              2. Дайм - момичето го знае английския - КОМПЕТЕНТНО е
                              3. На момичето се дава да направи само превода от английски и нищо друго, а на чистачката се дава задание да слухти, да не би момичето да ОТКРАДНЕ нещо от офиса.

Коментар

• — Ще откриваме Северния Полюс.
                                — О! — каза Пух. — Какво е Северният Полюс?
                                — Нещо, което се открива! — каза Кристофър Робин безгрижно, но не много уверен.
                                — О! Разбрах! — каза Пух. — Нужни ли са мечки за откриването?
                                tnm

Коментар

Working...
                                X