И аз така си мисля. Пластмасата не се била разграждала. И какво като не се разгражда ???
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЧАРЪТ на НЕЩАТА от ЖИВОТА..., или: "Защо царят трябва да бъде гол...винаги!" :)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнениеАз ще отговоря така, че едното не пречи на другото. Нищо не им пречи да бъдат в хармония.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Миа и Вал, абсолютно съм съгласен с последния(те) (на всяка от двете) ви пост(ове). Само не мога да разбера, защо са в полемична форма. И аз казвам същото.
Особено Вал. Това за затвора за втори път го повтаряш. СЪГЛАСЕН СЪМ. И аз така мисля. Даже съм го и казвал един два пъти във форума.
Не съм съгласен с теб, когато величаеш компатибилизма !!! Когато твърдиш, че хем може да има свободна воля, хем светът да е детерминиран.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнениеРеспект, бре Мечо, за ентусиазма и упоритостта ти!
Трудно, да не кажа невъзможно е, когато сме на различни честоти, да достигаме до еднакви изводи. Всеки сам за себе си разбира свободата.
За мен, например, най-важно е свободата да ти е в съзнанието. Там ако я имаш, никой не може да ти я отнеме, но и нямаш свободата да я отнемеш от нечие друго съзнание.
Коментар
-
Респект, бре Мечо, за ентусиазма и упоритостта ти!
Трудно, да не кажа невъзможно е, когато сме на различни честоти, да достигаме до еднакви изводи. Всеки сам за себе си разбира свободата.
За мен, например, най-важно е свободата да ти е в съзнанието. Там ако я имаш, никой не може да ти я отнеме, но и нямаш свободата да я отнемеш от нечие друго съзнание.Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Коментар
-
Ако в един наклонен улей, с ширина малко по голяма от една топка, поставим 2 топки бяла и черна, като черната е по на ниско от бялата. И ако пуснем топките да се търкалят свободно, черната топка ще достигне задължително първа до края на улея. Това е в случай, че топките нямат свободна воля. Ако обаче топките имат свободна воля и могат да си сменят местата, когато им е кеф на тях самите, тогава не се знае, коя топка ще стигне първа до края на улея.
Имаме два взаимно отричащи се модела:
1. Детерминиран, при който липсва свободна воля.
2. Не детерминиран, при който съществува свободна воля.
И няма нищо друго възможно !!!
Светът е инкомпатибилен и индетерминиран !!!Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнениеМи то не напразно в природата не оцелявали най- силните или най-интелигентните, а най-приспособимите.
Но не ми е ясно защо отричаш детерминизма, като най- очевидното доказателство за наличието му, е раждането и смъртта.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнениеНе може да не знаеш, обаче, че учените лансират и най-новата си хипотеза, а именно - белият мечок е в пъти по-малък хищник от бялата мечка....
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеХммм, твоят пример е частен случай. В животинските и растителните съобществата има вътрешни механизми, които в определени ситуации се оказват решаващи за оцеляването на вида.
Например, както ти самият спомена "себеподобните си" , т.е някои популации оцеляват благодарение на това, че живеят на стадо.
В екологията съществуват понятието "пластичност на вида". В зависимост от пригодността си да оцеляват при промяната на факторите на околната среда организмите биват еврибионти (с голяма пластичност) и стенобионти (с малка пластичност). Лисицата е най-характерния представител на еврибионите - среща се от екватора до полярния кръг. От стенобионтите ще спомена балканската пъстърва - тя може да изчезне дори само при покачването на температурата на водата, в която живее с няколко градуса.
Бялата мечка също е стенобионт, а тя както знаеш е най-големият хищник. Обаче, я е изкарай от ледовете ...
Така че, гладът си е глад, но ... околната среда и физиологията на отделните видове също си казват тежката дума
Не може да не знаеш, обаче, че учените лансират и най-новата си хипотеза, а именно - белият мечок е в пъти по-малък хищник от бялата мечка...If something inspires you, follow it! Henry Ford
Коментар
-
Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнениеМи, в интерес на истината, да опитам да разшифровам казаното...
Ако по някакви причини си изостанал от себеподобните в някакви обширни тревни площи и съвсем случайно, проклинайки съдбата - попаднеш пред погледа на царя на жУотните - а той някак - усещаш интуитивно - като че ли те гледа с погледа на прекалено изгладнял, дори фантазира, че си обедното му меню...
...та, в една подобна ситуация, как ли да се приспособим по-добре, защото сме уж в графата на най-приспособимите - и дали аджеба имаме шанс да оцелеем, па дори искри от глад да прехвърчат и от нашите очи...
И другото ми идва наум, кой пък би оцелял между по-силният и по-интелигентният и дали оцелелият между тях би трябвало да попадне в графата на "най-приспособимите", а тогава "приспособимите" да бъдат разводнени като особен тип категория?...
Само се замислих, де.... В животинските и растителните съобществата има вътрешни механизми, които в определени ситуации се оказват решаващи за оцеляването на вида.
Например, както ти самият спомена "себеподобните си" , т.е някои популации оцеляват благодарение на това, че живеят на стадо.
В екологията съществуват понятието "пластичност на вида". В зависимост от пригодността си да оцеляват при промяната на факторите на околната среда организмите биват еврибионти (с голяма пластичност) и стенобионти (с малка пластичност). Лисицата е най-характерния представител на еврибионите - среща се от екватора до полярния кръг. От стенобионтите ще спомена балканската пъстърва - тя може да изчезне дори само при покачването на температурата на водата, в която живее с няколко градуса.
Бялата мечка също е стенобионт, а тя както знаеш е най-големият хищник /сухоземен/. Обаче, я е изкарай от ледовете ...
Така че, гладът си е глад, но ... околната среда и физиологията на отделните видове също си казват тежката думаLast edited by tnm; 22.03.2013, 18:00.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнениеОк, може би си добре приспособим индивид.
Тези дни, благодарение на разни обстоятелства, достигнах до един извод за храната(лично мой).
Който приема храната като враг,
приема химията като приятел.
И аз имам девиз /извод/: който НЕ приема храната като враг - вътрешните му коленни медиални връзки се възстановяват много по-скоростно...If something inspires you, follow it! Henry Ford
Коментар
Коментар