IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧАРЪТ на НЕЩАТА от ЖИВОТА..., или: "Защо царят трябва да бъде гол...винаги!" :)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ок, може би си добре приспособим индивид.

Тези дни, благодарение на разни обстоятелства, достигнах до един извод за храната(лично мой).

Който приема храната като враг,
    приема химията като приятел.
    Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
      Мда, гладът е фактор и то неоспорим,
      но не по-малък фактор е преяждането

А друг е въпроса, когато горкият човечец застане невъоръжен очи в очи със страшния лъв( който скъса синджиря).
      Най-много да се помоли богу да даде на лъва християнски ценности, и същият този звяр застава пред жертвата си и смирено казва: Благодаря ти, господи, че ме дари с прекрасен обяд!
      Постът ми долу трябваше да покаже, че почти без изключение - представителите на върха на хранителната пирамида - се оказват достатъчно приспособими, но същите те пък биват елиминирани от Майката-природа по неочаквано - оригинални начини, за да бъдат заменени от едни - не съвсем дотам - интелигентни същества...Така, много по-късно вече говорим за интелект - очевидно постоянно еволюира и оная високо организирана материя, която, след влизането си в употреба все по-малко обръща внимание на гладът като неоспорим фактор... За преяждането не ми се мисли, а онова, което се противопоставя успешно - е именно по-честото хапване, в малки количества.
      If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

• Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнение
        Ми, в интерес на истината, да опитам да разшифровам казаното...

Ако по някакви причини си изостанал от себеподобните в някакви обширни тревни площи и съвсем случайно, проклинайки съдбата - попаднеш пред погледа на царя на жУотните - а той някак - усещаш интуитивно - като че ли те гледа с погледа на прекалено изгладнял, дори фантазира, че си обедното му меню...

...та, в една подобна ситуация, как ли да се приспособим по-добре, защото сме уж в графата на най-приспособимите - и дали аджеба имаме шанс да оцелеем, па дори искри от глад да прехвърчат и от нашите очи...

И другото ми идва наум, кой пък би оцелял между по-силният и по-интелигентният и дали оцелелият между тях би трябвало да попадне в графата на "най-приспособимите", а тогава "приспособимите" да бъдат разводнени като особен тип категория?...

Само се замислих, де...

Мда, гладът е фактор и то неоспорим,
        но не по-малък фактор е преяждането

А друг е въпроса, когато горкият човечец застане невъоръжен очи в очи със страшния лъв( който скъса синджиря).
        Най-много да се помоли богу да даде на лъва християнски ценности, и същият този звяр застава пред жертвата си и смирено казва: Благодаря ти, господи, че ме дари с прекрасен обяд!

Коментар

Ми то не напразно в природата не оцелявали най- силните или най-интелигентните, а най-приспособимите.
          Но не ми е ясно защо отричаш детерминизма, като най- очевидното доказателство за наличието му, е раждането и смъртта.

Ми, в интерес на истината, да опитам да разшифровам казаното...

Ако по някакви причини си изостанал от себеподобните в някакви обширни тревни площи и съвсем случайно, проклинайки съдбата - попаднеш пред погледа на царя на жУотните - а той някак - усещаш интуитивно - като че ли те гледа с погледа на прекалено изгладнял, дори фантазира, че си обедното му меню...

...та, в една подобна ситуация, как ли да се приспособим по-добре, защото сме уж в графата на най-приспособимите - и дали аджеба имаме шанс да оцелеем, па дори искри от глад да прехвърчат и от нашите очи...

И другото ми идва наум, кой пък би оцелял между по-силният и по-интелигентният и дали оцелелият между тях би трябвало да попадне в графата на "най-приспособимите", а тогава "приспособимите" да бъдат разводнени като особен тип категория?...

Само се замислих, де...
          If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
            Значи не съм единствената спартанка. (в добрия смисъл на думата)
            Естествено, че ще е в добрия смисъл.
            Не стига, че го "изхвърлих" да спи сам в стая още като бебе, ами на всичкото отгоре не съм го хранила нито веднъж през нощта
            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
            Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
              Правилното поведение се изразява в постоянно приспособяване към постоянно променящата се реалност. Нещата винаги са извън контрол. Най ярко доказателство за това е смъртта. Но и живота е не по малко доказателство за това де.
              Ми то не напразно в природата не оцелявали най- силните или най-интелигентните, а най-приспособимите.
              Но не ми е ясно защо отричаш детерминизма, като най- очевидното доказателство за наличието му, е раждането и смъртта.

Коментар

Това е задаване на фон, атмосфера, за разговор.
                Хм, интересна гледна точка, провокираща размисли!
                Примерно, повторението било майка на знанието...но повторението на едни и същи грешки(Мечо ще каже, че това е свобода) на Ента степен, е бащата на глупостта.

Коментар

• Правилното поведение се изразява в постоянно приспособяване към постоянно променящата се реалност. Нещата винаги са извън контрол. Най ярко доказателство за това е смъртта. Но и живота е не по малко доказателство за това де.
                  Баба ме научи на много неща.
                  tnm

Коментар

Ха, колко познато ми е това, когато започнем да приемаме хората около нас за даденост и......става белята. С храната също става страшно, когато от " храня се за да живея", започнем да приемаме, че "живея за да се храня".

Вчера се прибирам от работа и какво да заваря- човека прави пица.
                    А скрития замисъл всъщност е да замаже един голям, да не кажа гигантски гаф,
                    и да ме умилостиви.
                    Та питам аз, това корупция ли е или да, и отговор не искам.
                    Това е задаване на фон, атмосфера, за разговор.

Коментар

Аз не съм така беззащитна и слаба (каквото и да значи), а и съзнанието ми е отворено, но по някое време ми светва алармената лампичка, че нещо, може да изпусна контрола. Ако използвам тази дума- слаба/слабост то е, за да подчертая невъзможността един човек да промени нещо. Дори тези, които ти се струват първооткриватели, са стъпили на нечии рамене.

Истинската компетентност е важна. Аз не съм вездесъща и признавам превъходството на другите в една или друга област, което не значи липса на самочувствие, а точно обратното.
                      Това, дето го болднах. Помисли още веднъж върху него. Ама наистина помисли. Ако наистина помислиш сериозно върху това, гаранция ще ти светне съвсем друга лампичка. Не се заяждам и не съм разстроен. Сериозен съм.
                      Баба ме научи на много неща.
                      tnm

Коментар

Драги ми съфорумци, предполагам, че има разлика във възпитанието на момичета и момчета, но такива индивиди, като мен, които нямат мъжки рожби, не знаят каква е разликата. То пак си е строго индивидуално де, за всеки тип родител( осъзнат или не).
                        Различно е- имам от двете.

Коментар

Всъщност аз хвърлям камъни в твоята градина. Зациклила си на тема компетентност и твърдиш, че си слаба. Какво означава слаба ??? Все има някой когото можеш да набиеш и все има някой, който може да набие Космо. От компетентност колко пъти се опитвам да те предпазя, ама чашата ти е ПЪЛНА. Спомни си историята за мащерката. Прочети я пак и размисли. Не се заяждам. Бесен съм щото не си права, пък главата ти е от БЕТОН и не поема.
                          Аз не съм така беззащитна и слаба (каквото и да значи), а и съзнанието ми е отворено, но по някое време ми светва алармената лампичка, че нещо, може да изпусна контрола. Ако използвам тази дума- слаба/слабост то е, за да подчертая невъзможността един човек да промени нещо. Дори тези, които ти се струват първооткриватели, са стъпили на нечии рамене.

Истинската компетентност е важна. Аз не съм вездесъща и признавам превъходството на другите в една или друга област, което не значи липса на самочувствие, а точно обратното.

Коментар

Няма голяма разлика, от опит го казвам де. И двата вида изедници, независимо какво им казваш, копират основно личния пример. И оттук най голямото изпитание за всеки родител е, хем колкото може по рано да покаже на децата, че не е винаги прав, хем да не му падне авторитета.
                            Ми аз концептуално показвах или даже казвах на децата, откакто станаха съзнателни (на 5-6 години), че не може да съм винаги и абсолютно прав (не съм фанал дедо боже за ташаците) и съответно всяко мое действие или мнение може да се постави под въпрос.
                            И че те свободно, без страх, могат да поставят този въпрос.

Афторитетът ми не падна, а даже се укрепи, понеже почти всяко мое действие или мнение, подложено на техен въпрос, излизаше добро и/или правилно. И на тех им беше интересно да се обсъди, а и на мен ми е давало ценни сведения за тях.
                            А ф некои случаи сме избегвали мои грешки така.

Този начин, прочее, ги направи да осъзнаят и своята отговорност за действия и мисли.
                            Last edited by vmаnkov; 21.03.2013, 13:14.
                            Свободен във виелицата.
                            http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Където и да е била, властта ке падне.
                              Веднъж корумпира ли се- пиши я бегала!

Коментар

Зависи:

1. Ако си ти на власт е корупция !!!
                                2. Ако е той на власт е хляб и зрелища !!!

+1
                                Свободен във виелицата.
                                http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

Working...
                                X