Първоначално изпратено от tnm
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЧАРЪТ на НЕЩАТА от ЖИВОТА..., или: "Защо царят трябва да бъде гол...винаги!" :)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнениеКакто изтъкват някои светила в областта на офталмологията, проблемът в зрителния ни анализатор се дължи на многократното увеличение на зеницата на мъжа - няколко пъти повече от наблюдаваното увеличението при женските индивиди, провокирано именно от структурата и поведението на женските...
Въпрос на тълкуване... на природата...
Въпрос ... на физиологияПриятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеДали са критерии или окомер / и съответно проблем в зрението/ - не знам. Въпрос на тълкуване
.
Както изтъкват някои светила в областта на офталмологията, проблемът в зрителния ни анализатор се дължи на многократното увеличение на зеницата на мъжа - няколко пъти повече от наблюдаваното увеличението при женските индивиди, провокирано именно от структурата и поведението на женските...
Въпрос на тълкуване... на природата...If something inspires you, follow it! Henry Ford
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеПредметът на труда го разбирам, скарана съм с оръдието на трудаБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнениеЗатова хората сме различни, защото влагаме различни критерии и смисъл в понятието "тежка дейност", та дори и мисловна да е тя....
Например, само преди 2 десетилетия - едни килца в масата на дамите от порядъка на над 50 - възприемах като прекалено много, т.е. същите ми изглеждаха прекалено "тежки"... С времето критериите се промениха, а 50-те килца са ми вече характеристика за дами по-скоро със скумриеобразно телосложение...
/да не обидя все пак някоя тук, но всички знаем за изключенията на присъстващите от "правилата": примерът ми е само за да подчертае променливостта в критериите ни, както и на въображаеми наши житейски философии/
Т.е. - тежка мисловна дейност може да бъде и тая - човек да вземе решение - да завърти някое от бедрата си в определена позиция, защото така усеща по-голямо удовлетворение и някакъв неосъзнат специфичен порив.../ - не знам. Въпрос на тълкуване
.
Last edited by tnm; 27.03.2013, 15:24.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеПък аз си мислех, че я разбираш БОТАНИКАТА !!!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеХа-ха. Надай се!!! В Добруджа изпълнявам основно с контролни и управленски функции. Щото иначе разреждам много пиперо и домато и произведената продукция рязко намаляваБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеА аз си мързелувам по най-обикновения начин, без да се налага да извършвам чак такива тежки мисловни дейности като теб
Например, само преди 2 десетилетия - едни килца в масата на дамите от порядъка на над 50 - възприемах като прекалено много, т.е. същите ми изглеждаха прекалено "тежки"... С времето критериите се промениха, а 50-те килца са ми вече характеристика за дами по-скоро със скумриеобразно телосложение...
/да не обидя все пак някоя тук, но всички знаем за изключенията на присъстващите от "правилата": примерът ми е само за да подчертае променливостта в критериите ни, както и на въображаеми наши житейски философии/
Т.е. - тежка мисловна дейност може да бъде и тая - човек да вземе решение - да завърти някое от бедрата си в определена позиция, защото така усеща по-голямо удовлетворение и някакъв неосъзнат специфичен порив...If something inspires you, follow it! Henry Ford
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеБаа, лятоска като ти връчат една добруджанска МОТИКА, има да го копаш пиперо. Че те добруджанските декари големи ей !!!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнениеМързелува ли в творческия си хаос /неподреденост/ мислещият, отдал се според някои на мързел? Едва ли.
Мързелува ли някой, който не става от леглото по първи петли /някъде към 10…10 и нещо/ , за да се труди, ако той поставя приоритетите си или ако мисли, как да оптимизира свои ангажименти? Едва ли.
Обаче, ако в тоя момент /в леглото/ - някой е гладен, то няма как – по пътя на усилената мисловна дейност – да получа засищането си, освен ако не предприеме някакви действия, проверени в практиката… Това вече си е чист мързел…
Пример за самотник-мързеливец:
Събуждаш се в 10 и лежейки включваш лаптопа. Извършваш няколко печеливши спекулации на пазарите. Огладняваш. Част от печалбата си превеждаш онлайн по банковата си сметка. Част от тези пари превеждаш по дебитната карта на дадена госпожица, която има ключ от къщата ти. Обаждаш й се по мобилния. С 90% от парите (другите 10% са комисион за нея), тя купува храна. Идва в къщата ти. Сготвя. Носи ти храната в леглото. Прави каквото прави и си тръгва.
"Извеждането" на храната и телесните течности от тялото ти също може да става в леглото, но тук вече говорим за вегетиране, а не за класически мързел.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеА аз си мързелувам по най-обикновения начин, без да се налага да извършвам чак такива тежки мисловни дейности като тебБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнениеРазлични интерпретации...
Някои наричат творческия хаос – мързел.
Други наричат спането, над определено време – мързелуване.
Можем ли – обаче - да наричаме гладуването /в леглото си/, над определено време - мързел да предприемем някакви действия в тая посока?
Щом имаме някаква необходимост да свършим нещо – ще намерим начин да го направим с възможно най-малко усилия. Е ли това мързел, или това е начин, с който съхраняваме енергията си, за да я пренасочим към много по-приоитетни свои задължения?
Често дават примера за хората, които са осъзнали идеята да облекчат труда си по различни начини, с което да пестят от времето си, като казват за тях, че мързелували.
Така, постепенно стигнах до противопоставянето на физически и умствен труд, но не това беше целта ми. В процеса на “мързелуването” някои от нас влагат по-голяма доза умствен труд, която – рано или късно – правят достояние и на другата група – хората на физическия труд. Това е нов вид интелектуален продукт, плод на нечий “мързел” /най-общо – ново предложение да бъде свършена една работа – с различен подход, по различен начин, с различни средства, което ново предложение ни пести време/…
Мързелува ли в творческия си хаос /неподреденост/ мислещият, отдал се според някои на мързел? Едва ли.
Мързелува ли някой, който не става от леглото по първи петли /някъде към 10…10 и нещо/ , за да се труди, ако той поставя приоритетите си или ако мисли, как да оптимизира свои ангажименти? Едва ли.
Обаче, ако в тоя момент /в леглото/ - някой е гладен, то няма как – по пътя на усилената мисловна дейност – да получа засищането си, освен ако не предприеме някакви действия, проверени в практиката… Това вече си е чист мързел…
/из "Трактат за мързела" - който ще напиша някога, когато не ме мързи, а и гладът така ме е подпрял, така ми стърже, че трябва да стана вече, за да хапна най-после нещо!/
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнениеРазлични интерпретации...
Можем ли – обаче - да наричаме гладуването /в леглото си/, над определено време - мързел да предприемем някакви действия в тая посока?
Щом имаме някаква необходимост да свършим нещо – ще намерим начин да го направим с възможно най-малко усилия. Е ли това мързел, или това е начин, с който съхраняваме енергията си, за да я пренасочим към много по-приоитетни свои задължения?
Често дават примера за хората, които са осъзнали идеята да облекчат труда си по различни начини, с което да пестят от времето си, като казват за тях, че мързелували.
Така, постепенно стигнах до противопоставянето на физически и умствен труд, но не това беше целта ми. В процеса на “мързелуването” някои от нас влагат по-голяма доза умствен труд, която – рано или късно – правят достояние и на другата група – хората на физическия труд. Това е нов вид интелектуален продукт, плод на нечий “мързел” /най-общо – ново предложение да бъде свършена една работа – с различен подход, по различен начин, с различни средства, което ново предложение ни пести време/…
Мързелува ли в творческия си хаос /неподреденост/ мислещият, отдал се според някои на мързел? Едва ли.
/из "Трактат за мързела" - който ще напиша някога, когато не ме мързи, а и гладът така ме е подпрял, така ми стърже, че трябва да стана вече, за да хапна най-после нещо!/
Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеБаш! Аз съм толкова работна. Дори не я знам тази думичка "МЪРЗЕЛ"
Различни интерпретации...
If something inspires you, follow it! Henry Ford
Коментар
Коментар