IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧАРЪТ на НЕЩАТА от ЖИВОТА..., или: "Защо царят трябва да бъде гол...винаги!" :)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
    Кев, не си прав!!!
    Освен мен, Мечо и Съни се оказа, че и ВМанков чете темата на Зарко

...и кой беше тоя "зарко", който живеел с претенциите, че дори и тема бил си имал /в чужд сайт/?

...пък и не е важно дали и аз чета темата "на Зарко", защото аз "зарата" - само имитирам активност и почти не я чета /едва-едва си отварям едното око, ако изобщо и това правя, докато я чета/, дори - по същият начин, по който не я чета - дори и не пиша в нея..., за разлика от тоя "зарко", който писал, писал - до припадък...

Т.е. - наистина не попадам в групата на "оказалите се четящи", които са влизали над 25 хиляди пъти тук, но и това е една демагогия и си е чиста проба фалшификация... Така де, престанете да се кланяте на измислени образи - кой четял, пък кой - не четял, кой вървял под знамена, пък кой - "не скачал"....

/все се броим в тая страна, зер, как да намерим по друг начин новото поредно разделение, за да покажем за пореден път на света, че нещата тръгват от самите нас, а и, че светът се крепи само и единствено на нашия начин на мислене/...

http://www.vbox7.com/play:4fbc7511
    If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

• Свобода и грешка са синоними. Има възможност да се действа свободно тогава и само тогава, когато има възможност да се греши. В религиите как е. Има божи заповеди. Заповеди, които произлизат от божията воля. Бог има воля. Има искания. Бог може да поиска каквото си иска. Човека е създаден по подобие на бога. Има искания. Човек може да поиска каквото си иска. Може да поиска да наруши божиите заповеди. Може и да ги наруши. Именно защото е създаден по божие подобие, за това може да ги наруши. Бог е абсолютно свободен. Бог е всемогъщ. Може да иска каквото си поиска и да прави каквото е поискал. Бог не може да е само добър. Не може да бъде и само лош. Защото ако бог може да бъде само добър, той не може да бъде лош. Ако не може да бъде лош, значи не е свободен. Дяволът не може да бъде само лош. Ако не може да бъде добър, значи някой му забранява да бъде добър. Значи не е свободен. Значи има и по дяволи от него. Щом има по дяволи от него, значи не е той дяволът. Бог и дявол е едно и също. Добро и зло е едно и също. Да си продадеш душата на дявола означава да се възвисиш до божественото. Ни повече ни по малко. Да осъзнаеш, че си свободен означава да осъзнаеш, че си грешен. Означава да осъзнаеш, че всяко твое действие е грешно и същевременно правилно. Праведниците са грешници, на които им е забранено да грешат. Те не са грешни, следователно не са свободни. Грешниците могат да правят каквото си поискат, включително и да постъпват правилно. Те са свободни. Грешниците са божието подобие. Бог греши и играе на зарове. И на барбут играе.
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Кев действа на принципа, че заплахата е по страшна от изпълнението. Той като бил напишел трактата за свободата щял съм бил да видя. Ами ади де. Откога чакам !!!
        tnm

Коментар

• Кев, не си прав!!!
          Освен мен, Мечо и Съни се оказа, че и ВМанков чете темата на Зарко
          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
          Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
            Тук добавих по една буква и едно понятие, удебелено.

Дали става и така, Мечо?
            Става, няма да се правя на ущипана мома

Сетих се и още нещо - "Най малкото зло"
            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
              Трябвало било да сме принципни. Добре де, ама кой е този богопомазания, дето има право да диктува принципите ???

1. И не е ли палачът за принципност опит за ограничаване на свободата ???

2. И не е ли палачът за добро опит за ограничаване на свободата ???

3. И не е ли палачът за компетентност опит за ограничаване на свободата ???

4. И не е ли пропагандирането на ниско самочувствие (еврейската пропаганда) опит за ограничаване на свободата ???
              Тук добавих по една буква и едно понятие, удебелено.

Дали става и така, Мечо?

Коментар

• Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнение
                .................................................. .......................
                Другото: Интересно е, защо съществува т.нар. "депутатски имунитет" за народните избраници? Има нещо неадекватно в системата: "народът" си избираме администрация, даваме им правомощия, включително безропотно им плащаме супер-възнагражденията, които избраниците ни сами си определят/???/, накрая и на депутатски имунитет "се съгласяват", защото служели на същият тоя народ, разпродавайки /харизвайки/ национални ценности /в услуга на чий народ, ако купувачите са чужди компании, които пък и стопанисвали по-добре от държавата БЕЗ национални приоритети.../, разбира се - лобирайки срещу определени "допълнителни" стимули...

Силна и непоклатима логика на поданиците на една страна и - разбира се - на ония, които били призвани, за да "ги представляваЛИ"!
                Отговорът на самите депутати, уреден подобаващо и в Конституцията е -
                че трябвало да имат свобода на мнението и действията, които изразяват в парламента!!!
                Което, няма нормален човек, който да не се запита - аджеба, тия депутати, какви приказки и действия могат да имат в това Народно събрание, че някой да им търси наказателна отговорност...
                Вероятно и фашистка пропаганда може да се лее на воля...

По тази причина депутатския имунитет и неотзоваването(уволяването) са уредени в Основния ни закон и никоя партия не иска той да се променя.
                Нито този за Референдумите, който е направен от куртоазия пред ЕС, но е поставил ограничения като за марсианци

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                  При представителна демокрация, всичко се било правело в името на хората и за благото на хората. Аз имам алгоритъм как може да се разбере, кои са хората.

1. Питаш кои са хората
                  2. Ако ти кажат, че си мръсен антисемит, яссснооо
                  3. Ако ти кажат, че си фашист или гаден антикомунист, яссснооо
                  4. Ако ти кажат, че си комунист или гаден антифашист, яссснооо
                  5. Ако ти кажат, че си антидемократ, яссснооо
                  Ето още малко размисли и допълнения към тезата…

Защо и в бъдеще няма да се получават нещата в тая страна, дори и при хипотезата – наистина да се проведат ЧЕСТНИТЕ избори, които всички бленуват?
                  Именно затова няма да се получават нещата в дългосрочен план, поради превърналите се в национална черта: злоба и завист! Те са водещи в тая страна, именно по причината, издигната в ранг на Национална кауза от типа: “….на Вуте да му е зле!”

За мен формулата на успеха в страната - е свързана с момента, когато хората на ръководни постове /администратори, без които не може да съществува никоя съвременна система, пък било то и най-демократичната … демокрация/, та – когато именно тия хора, по върховете – бъдат избирани от мнозинства, независимо на какъв принцип са ситуирани тия мнозинства, но издигнатите представляват елита от компетентни.

Все пак – те винаги ще са под обстрела на злобата и завистта, именно, защото – почнем ли леко да се оттласкваме от дъното, веднага ще почнат да се вадят досиета, за да се предизвика публична ненавист, пак ще се хвърлят в публичното пространство “моралните” данни за някого, чийто пра-пра-пра-дядо е бил в нам кои си структури на службите на…. Патриархата…., или пък в каменната ера – нам как с бил стъпил накриво някой негов роднина… Какво като живеем тук и сега? Я да хвърлим на масите кирливите ризи на някого, който вече може и д не е между живите, но е имал неблагоразумието да създаде поколение…, а тълпата /жадна за кръв и зреища/ ще го разкъса на мига - нищо, че нещата леко са потеглили в правилната посока…, или – именно точно поради това…Наистин – нямаме ги, но ще ги хвърлим в нищото тия десетки милиони, за да си изберем нови достойни, за да си ги съборим след време с още по-голямо желание за мъст, именно, защото ние именно сме родените политици в тая страна…

В тая страна повечето така сме закърмени по рождение – със злоба и завист, без национални приоритети, почти всички сме родени политици и навсякъде пръскаме знания, нищо, че не са ни поискали мнение, но на работните си места шикалкавим, за да не се преуморим, като много са назначени най-често от познати и приятели и едва ли имат необходимите компетенции…

Реалности за настоящите географски ширини… Отново стигнахме до лошият ни шанс да попаднем на правилните поробители, май…, щом не можем да си формулираме приоритетите от най-ранна възраст, още от семейството, пък и по-натам.

Другото: Интересно е, защо съществува т.нар. "депутатски имунитет" за народните избраници? Има нещо неадекватно в системата: "народът" си избираме администрация, даваме им правомощия, включително безропотно им плащаме супер-възнагражденията, които избраниците ни сами си определят/???/, накрая и на депутатски имунитет "се съгласяват", защото служели на същият тоя народ, разпродавайки /харизвайки/ национални ценности /в услуга на чий народ, ако купувачите са чужди компании, които пък и стопанисвали по-добре от държавата БЕЗ национални приоритети.../, разбира се - лобирайки срещу определени "допълнителни" стимули...

Силна и непоклатима логика на поданиците на една страна и - разбира се - на ония, които били призвани, за да "ги представляваЛИ"!
                  If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

• При представителна демокрация, всичко се било правело в името на хората и за благото на хората. Аз имам алгоритъм как може да се разбере, кои са хората.

1. Питаш кои са хората
                    2. Ако ти кажат, че си мръсен антисемит, яссснооо
                    3. Ако ти кажат, че си фашист или гаден антикомунист, яссснооо
                    4. Ако ти кажат, че си комунист или гаден антифашист, яссснооо
                    5. Ако ти кажат, че си антидемократ, яссснооо
                    tnm

Коментар

• Трябвало било да сме принципни. Добре де, ама кой е този богопомазания, дето има право да диктува принципите ???

1. И не е ли плачът за принципност опит за ограничаване на свободата ???

2. И не е ли плачът за добро опит за ограничаване на свободата ???

3. И не е ли плачът за компетентност опит за ограничаване на свободата ???

4. И не е ли пропагандирането на ниско самочувствие опит за ограничаване на свободата ???
                      tnm

Коментар

• Упрекват ме, че налагам мнение. И с право. Аз точно това и правя. Такива са ми убежденията. Когато те ограбват и ти се изсмиват в лицето, когато твърдят, че имат право да те ограбват защото единствено и само те са компетентни да грабят, каква да ми е позицията освен да разяснявам с всички възможни средства, че ШУТОВЕ са му майката. И бащата.
                        tnm

Коментар

• Трябва и малко ФИЛОСОФИЯ за душата. Права си.
                          tnm

Коментар

• Май има нужда от писане в тази тема
                            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                            Мечо

Коментар

• Какво стана с това момче Зарко, къде се изгуби, беше такъв специалист по Мураците?

Коментар

• За свободния избор още малко да пофилософствам.

Някой новобранец картаджия като вземе да ги мисли много и старите му викат:
                                – А бре Смислов, фащай една за ушите и фърляй. Няма да те чакаме цял ден.
                                Фащай една за ушите. Аз бих фанал дама каро срещу 3 без коз, щото е доказано статистически и исторически, че срещу този договор, точно тази е най вкарващата атака.
                                В същност бих я фанал винаги, щото е убава.

1. За 3 без коз е ясно. Вкуса съвпада с интереса.
                                2. Всичко останало доказва, че съм свободен човек, тъй като свободния избор е въпрос на вкус.
                                3. Още по бих фанал дама пика, щото ми е по на вкус.

Защо интереса пречи на свободния избор. Защото не знам какво държи врагът, и няма как да разбера, докато не фана една за ушите. Така че най добре е да фана тази дето ми е най на вкус. Интереса е в бъдещето, а бъдещето е неясно. Настоящето е реално и има цвят, мирис и вкус.
                                Всъщност има как да разбера – като фана пищова за ушите и ги накарам да си покажат картите. Но това не променя смисъла на гореизложеното, тъй като в такъв случай пищова става една от тях (картите ми, възможностите ми за избор).
                                tnm

Коментар

Working...
                                X