Първоначално изпратено от mechobikov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЧАРЪТ на НЕЩАТА от ЖИВОТА..., или: "Защо царят трябва да бъде гол...винаги!" :)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнениеАбсолютната /безапелационна/ истина съществува само в главата на особен тип хора. Това са хората, които са си внушили, че могат да бъдат пример за другите, или – които са си внушили, че могат да учат другите, или – които са си внушили, че могат да бъдат единствени водачи на останалите, или, които…..
.................................................. .................................................. ............................Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение........
Човек, който мисли свободно, приема действителността такава каквато е. За него всичко, което се случва е не парадоксално, тъй като той е приел за истина, че не съществува абсолютна истина. ....
Абсолютната /безапелационна/ истина съществува само в главата на особен тип хора. Това са хората, които са си внушили, че могат да бъдат пример за другите, или – които са си внушили, че могат да учат другите, или – които са си внушили, че могат да бъдат единствени водачи на останалите, или, които…..
Тия, същите, нищо, че се изживяват като по-по-най- от всички, но често те си внушават и, че са незаменими, а още по-често трябва да ги освидетелстват в специализираните заведения /за психично неразположени/ . Такива страдат много често от една опасна болест, наречена “упорит патолого-клиничен вождизъм”. Няма нищо лошо в това – абсЕлУтащата им истина да си остава в черепната им кухина /защото тя наистина е само кухина/, или – поне между стените на лечебни заведения, наречени психодиспансери, където навреме /!/ са освидетелствани…
Лошо става, когато тоя тип хора почнат да се заобикалят с т.нар. “съмишленици”, вярващи в същата тая абсолютна истина, а това не закъснява, щом не са прибрани на необходимото място, където спокойно могат да се разхождат по едни тихи алеи, под зоркият поглед на снажни болногледачи, които им носят по едно детско балонче – като резерва, ако се спука другото, в ръцете на “абсолютиста”.
Ако липсват - балончето и ризата с достатъчно дълги ръкави за вързвне при необходмост на ръцете отзад, именно тогава се почва обработването на т.нар. “обществено” мнение. Заинтресуваните за пласиране на “новата” идея – наричат в определен нареднал етап своята идея - “обществено” мнение, за да имат основания да привличат нови съмишленици, нищо, че встрани от ядрото от “абсолютисти” – хората хал-хабер си нямат за какво точно иде реч.
Тогава “абсолютистите” намират зависимостта им от нещо или някого /например от работодател/, вкарват се разни “стимули” и “общественото” мнение почва да набъбва…/според Ем Бий, Ем Дий и т.н. – платени манипулатори/…
Да не продължавам натам. Основен е акцетът върху момента с прехвърляне на идеите на “абсолютистите” при обработване на т.нар. “обществено” мнение.
Интересно е как тия, същите – смятат, че болшинството е длъжно да възприемат именно тяхното мнение, ако ще в името на мъгляви идеи милиони хора да е наложи да живеят в крайна мизерия.
Това залитане /принуждаване, изнудване/ на хората по идеите на аболютистите - се дефинира като “мирен преход”. При него, от нас искат всички да пляскаме и да се кръстим, че ПОНЕ сме останали живи – и с това назидателно ни плашат с пръст: бъдете благодарни, наистина станахте /но не: "станахМЕ"/ доста по-бедни, ама пък сте по-живи от живите, защото всеки преход си има цена и никой от тях - “абсолютистите” – не я бил знаел по онова време /когато са опитвали да деформират т.нар. “обществено” мнение/…
Другото ни го спестяват, а именно: “Живи сте, значи ВСЕ ОЩЕ сте манипулируеми!”… /защото за тях е по-добре хората да са манипулируеми, в протвен случай пропада митът за “общественото” мение, а единствена алтернатива на “много живи” в случая е – “достатъчо гладни”, т.е. – такива, които в свободното си време не мислят за жената на старшината…, според войнишкия фолклор за постоянната заетост в казармени условия/…If something inspires you, follow it! Henry Ford
Коментар
-
Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
Коментар
-
Съществуват 2 типа мислене
1. Мислене в рамка.
2. Свободно мислене
Човек, който мисли в рамка, приема определени истини за верни и очаква всичко което се случва да е следствие на тези истини. Приетите истини ги наричам рамка, оттам и мислене в рамка. Какво се получава. Човекът очaква че всички следващи събития произлизат от приетите истини. Ако обаче се случи събитие, което не може да бъде следствие от приетите до този момент истини, това събитие е парадокс спрямо приетата рамка от истини. В такъв случай човекът има две възможности. Едната възможност е да каже, че те такова животно нема и да си остане в старата рамка. Другата възможност е да приеме за верни нови истини, такива, че новото събитие да се явява следствие от тях. В такъв случай събитието вече не е парадоксално спрямо новата рамка от приети истини.
Човек, който мисли свободно, приема действителността такава каквато е. За него всичко, което се случва е не парадоксално, тъй като той е приел за истина, че не съществува абсолютна истина. Човекът приема събитията такива каквито се случват. Съзнанието на свободно мислещия човек е не привързано към никакви истини. Това е свободно съзнание, чисто съзнание, съзнание готово да възприеме АДЕКВАТНО действителността такава каквато е, независимо каква е тя.Last edited by mechobikov; 15.03.2013, 18:25.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеПетел гони кокошка из двора. Кокошката бяга и си мисли:
- Ако бягам бързо, петелът ще вземе да се откаже ..., ако пък бягам бавно, петелът ще си помисли, че съм лесна ... дали да не взема да се спъна и да падна!?
Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнениеНе мога да сФана, дали той е по-бързият в реакциите си, или ти само го плашиш, натискайки спусъка в момента, когато той вече е напуснал досегашните си координати..., т.е. - дали той притежава светкавичните реакции - когато ти стреляш в "зиг" - тоя вече да е заел позиция "заг", или ти си го изчакваш снизходително, за да се увериш, че вече е стигнал в позицията "заг", за да стреляш в "зиг"...
Казано по друг начин, той ли е в ролята на бягащата кокошка, която от време на време забавя темпото, за да може и позатлъстелият напоследък - Петльо - да "понамаже" в горна позиция..., защото определено той би трябвало да тича отпред...
..., но ако ти си в ролята на последния /гонещият Петльо/ и си правиш кефа с някаква безразборна стрелба, ЩоТ ти е все тая, поне желанието ти е да го накараш да подскача по-високо, когато куршумите сФирят в краката му, щом е пропуснал да поднесе сутрешното кафе... точно на теб, де...
...защото все някъде няма да е пропуснал да поднесе кафето, още повече пък, ако ТАМ не го карат да подскача прекалено високо......, така де - с времето ни писва да се доказваме - колко точно високо можем да скачаме...
- Ако бягам бързо, петелът ще вземе да се откаже ..., ако пък бягам бавно, петелът ще си помисли, че съм лесна ... дали да не взема да се спъна и да падна!?Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеA-ha. Сега, смятаме, с това дело да се захванем.
Baby Sleep Music 2 - Lullaby Music for Babies to Sleep
http://www.youtube.com/watch?v=SpPttC7uXNE
http://www.youtube.com/watch?v=qsorg4I0Bng
http://www.youtube.com/watch?v=-hGQJXFHr4UСвободен във виелицата.
http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеЗдрасти, Зарко!
Тнм се е приютила тук- далеч от политическите грохоти. Обаче, и мечо е тук, а аз и мечо сме вече кръвни врагове и ако и аз остана (макар и за малко)- това ще бъде поредната политическа тема.
Зарко, ти защо така ни се разсърди?
Вероятно множественото число в "защо ни се разсърди" - дължа именно на вас, двете - със съни/тя/... Писна ми да ме "разобличавате" в различни теми и да фантазирате, че съм бил някой си, или - друг, правейки сравнения с някакъв посредствен индивид, който имал тема и не знам си още какви качества имал... Ми, моля, уважавайте идентичността на хората тук и поне не ги сравнявайте с други - произволно.
Така де - всеки от нас е индивидуалност - моля да уважавате правото ми да съществувам, без да бъда постоянно сравняван с някого, или да живея в нечия сянка. Не мисля, че съм точно тоя, за когото ме вземате... Грешите - именно в женските фантазии, които понякога ви пречат, за да сте рационални в поведението си.
В тоя смисъл - питанката, защо съм се бил разсърдил - губи смисълът си, ако аз не съм бил в някакви приятелски, нито в други специфични отношения с никоя от вас, двете, които постоянно се опитвате да ме "дискредитирате" и "разкривате"...If something inspires you, follow it! Henry Ford
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеХииих
Мъжете около мен винаги спазват обещанията, защото в противен случай бягат на зиг-заг по откритите пространства
Не мога да сФана, дали той е по-бързият в реакциите си, или ти само го плашиш, натискайки спусъка в момента, когато той вече е напуснал досегашните си координати..., т.е. - дали той притежава светкавичните реакции - когато ти стреляш в "зиг" - тоя вече да е заел позиция "заг", или ти си го изчакваш снизходително, за да се увериш, че вече е стигнал в позицията "заг", за да стреляш в "зиг"...
Казано по друг начин, той ли е в ролята на бягащата кокошка, която от време на време забавя темпото, за да може и позатлъстелият напоследък - Петльо - да "понамаже" в горна позиция..., защото определено той би трябвало да тича отпред...
..., но ако ти си в ролята на последния /гонещият Петльо/ и си правиш кефа с някаква безразборна стрелба, ЩоТ ти е все тая, поне желанието ти е да го накараш да подскача по-високо, когато куршумите сФирят в краката му, щом е пропуснал да поднесе сутрешното кафе... точно на теб, де...
...защото все някъде няма да е пропуснал да поднесе кафето, още повече пък, ако ТАМ не го карат да подскача прекалено високо......, така де - с времето ни писва да се доказваме - колко точно високо можем да скачаме...If something inspires you, follow it! Henry Ford
Коментар
-
A-ha. Сега, смятаме, с това дело да се захванем.
Baby Sleep Music 2 - Lullaby Music for Babies to Sleep
Коментар
-
Спите ли спокойно, како шо си требе?
Аз - не винаги и не постоянно.
А вие?
http://www.youtube.com/watch?v=LNjTPZW7GCU
Last edited by vmankov; 14.03.2013, 22:22.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеА, спомних си, дето каза, че си имала една приятелка дето като се разревяла, решавала задачи за военни училища за да се успокоиПриятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеНе Вал, не съм завършила военно училище.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
Коментар