IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧАРЪТ на НЕЩАТА от ЖИВОТА..., или: "Защо царят трябва да бъде гол...винаги!" :)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• 2. Принцип на съответствието.
    Каквото горе, това и долу, каквото долу, това и горе.

Моето тълкуване на този принцип е следното. Всяко нещо е цяло и всяко нещо е част от цяло. Както от голямото към малкото, така и от малкото към голямото. Като вземем предвид и първия принцип, всяко нещо освен че е цяло и част от цяло, то е и живо (ум, организъм).

Например ние хората. Човекът, може да бъде разглеждан както като цяло, така и като част от цяло. Разглеждан като цяло, човекът се състои от части. От органи, клетки, молекули, атоми, кванти......и още към малкото до безкрайност.
    Разгеждчан като част, човекът е част от различни цели неща. От семейство, род, тълпа, племе, етнос, нация, държава, земя, слънчева система, галактика....... и още към голямото до безкрайност.

Този принцип означава също и че във всяка част от цялото се съдържа информация за цялото цяло.
    "Във всяка капка роса се отразява цялото небе с всичките звезди."

Във всяко цяло, независимо колко голямо е то съществува мигновена връзка между неговите части. Това е волевата връзка. Волята на цялото, която може да кара частите да действат в синхрон независимо на колко голямо разстояние са една от друга.
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Мечо, един въпрос към теб: Тия истини и принципи (безпринципи) дето ги споделяш, мислиш ли че ти конкретно си ги открил, осъзнал и установил, или би предположил че са били известни от време оно, но по една или друга причина някой винаги се е старал те да не станат всеизвестни за масата от хора, и по тоя начин същите тези хора са се оказали лесно манипулируеми!? С други думи това за което прокламираш (абсолютната свобода) твоя идея ли е или си я взаимствал от някого, и ако е второто защо до сега тя не е сработила и направила свободни всички хора по света!?

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
        Това, с Менталността на света, си го тълкувам, че няма абсолютна истина. Има моя, твоя, нейна. Чист субективизъм.
        Да, точно така. И оттам следва МОЕТО тълкуване на 6тия принцип, което съм описал в ОНАЯ тема.

ПП

Отивам до вилата за малко, като се върна продължавам с втория принцип. Той допълва много добре първия и картината става почти изцяло ясна. Останалите принципи са само за доизглаждане на нещата.
        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
          Мечо, по всички фибри на твоите постове долавям, че колкото и да се правиш на безпринципен, всъщност спазваш много принципи и правила...
          А принцип и свобода, казваш, взаимно се изключват?
          Не се изключват. Не казвам това. Свобода без принципи може. Може свобода със принципи. Принципи без свобода не може. Без свобода нищо не може. За да се появят принципи е необходима свобода, която да ги създаде. Свободата е в началото на всичко и е единствената съзидателна и творческа сила. Принципа не може да създаде нищо. Принципа се създава от свободата за да ограничава творческата сила на други свободи или на самата себе си.

Изчакай да си кажа тълкуването и на другите 6 принципа за да можем да продължим с що годе уеднаквена терминология, за да можем да се разбираме. Когато има взаимно разбиране беседите и споровете стават много интересни. Иначе не ни остава нищо друго освен да се заклеймяваме и да палим КЛАДИ
          tnm

Коментар

• Мия, ти как си?

Коментар

• Това, с Менталността на света, си го тълкувам, че няма абсолютна истина. Има моя, твоя, нейна. Чист субективизъм.

Коментар

• Мечо, по всички фибри на твоите постове долавям, че колкото и да се правиш на безпринципен, всъщност спазваш много принципи и правила...
                А принцип и свобода, казваш, взаимно се изключват?
                Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Разказвах я аз историята за компетентността и мащерката, ама кой да ме чуе. Оказа се, че и аз самия не се слушам и се скарах с Вал. Оказа се, че тя не го разбира Херметизма, и е напълно вероятно. Каза ми как е мащерка на херметически и аз заключих, че щом знае толкова сложна дума, значи знае и всички останали. А се оказа, че не знае нищо друго и напразно съм я подозирал в лошотия и гадност.

В основата на Херметизма са субективния идеализъм и релативизма. Мисля да разтълкувам седемте принципа на Херметизма в отделни постове. Тук ще разтълкувам първия принцип.

1. Принцип на менталността.
                  ЦЯЛОТО е УМ, Светът е Ментален.

Принципите на Херметизма се тълкуват брутално буквално. Не може да се разтълкува изцяло този принцип без да се засегне втория принцип. Единственото, което може да се каже изолирано само за този принцип е, че Херметизма отъждествява умът на цялото със същото това цяло. Целият свят е ум. Всичко е ум и умове и не съществува нищо друго.
                  tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                    Сакън! Да се не чува! Ще трябва да си пренасочвам симпатиите към някой друг див пират
                    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                      По ПРИНЦИП съм скръндза. Изръсих се щот съм безПРИНЦИПЕН
                      Хих, скрънза бил!? Забравяш, че целият форум знае за черните перли, златото и зелените камъчета, които ми даде
                      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                      Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                        Е след това ти признание остава да 'земеш да станеш и политик
                        Сакън! Да се не чува! Ще трябва да си пренасочвам симпатиите към някой друг див пират
                        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                        Мечо

Коментар

Като обещаеш, че ще напишеш есе за свободата, и после не го напишеш, това ПРИНЦИПНО ли е или безПРИНЦИПНО ???
                          Написал съм го бре, но всеки ден по нещо редактирам. Постоянно откривам някои нови неща, които на момента приемам за истини, и препрочитайки написаното попроменям някой абзац, изтривайки изречение и добявайки ново Баси, ше кажеш че го глася за някой голям форум, то не че този в който пишем не е най-големия де Есенцията обаче вече е ясна и може би в най-скоро време ще постна това единствено изречение, което може да даде отоговор на тоя толкова важен въпрос: "К'во аджеба е това нещу Свободата!?"

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                            Като обещаеш, че ще напишеш есе за свободата, и после не го напишеш, това ПРИНЦИПНО ли е или безПРИНЦИПНО ???
                            tnm

Коментар

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                                Скандалът беше голяма, ама после здраво се изръси
                                tnm

Коментар

Working...
                                X