IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧАРЪТ на НЕЩАТА от ЖИВОТА..., или: "Защо царят трябва да бъде гол...винаги!" :)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
    Мерси, вече оздравях.

Благодарение на това, че не се доверявам на 100% на докторите.
    На 40-стия ден като ме видя без патерици и шина доктора ми се скара естествено, но
    като видя крака все пак каза, че се радва да го види в това добро състояние.Дори му давах рецепта за мазилото си.
    И вместо 3 месеца болнични, както прогнозираха лекарите, получих 2.

Тъй като шило в торба не стои, разрових цял нет, попадах на форуми и се доверих на препатили хора. До 30-ят ден си мислех, че няма да проходя, чертаех си лоши сценарии, но като изядох форумите за счупени колена, ми дойде смелост. Там имаше упражнения за рехабилитация, като например изписване на числата от 1 до 10, но аз ги изписвах до 100.

Открих и чудотворното растение черен оман(зарастличе) и си правих масажи 3 пъти на ден с крема, който го приготвих с чиста мас.

И така вече имам към 90-95% флексия на коляното.
    И аз преживях нещо подобно. Също се доверих на "бабините деветини" и не съжалявам. Възстанових се доста бързо от една операция на рамото.
    Радвам се, че се чувстваш добре!
    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
    Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
      Не е детерминистки, релативистки е. Ограничената свободна воля е ограничена не от закон, а от друга воля, която е по свободна. Ограничената свободна воля за да се освободи от ограничението, трябва да се осъзнае. Осъзнаването бива 4 вида:

1. неосъзнат
      2. осъзнат като част
      3. осъзнат като цяло
      4. осъзнат и като част и като цяло (намерил духът на Караджата)
      Ограничената свободна воля е осъзнатата воля, Мечо. Защото като е осъзната, ние сами избираме в името на какво или кого да се ограничим, т.е дали да сме свободни като птички или да жертваме част от тази независимост, заради някого, който е по-важен за нас дори от свободата ни
      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
      Мечо

Коментар

• 4. Принцип на противоположностите.

Всичко е двойствено; всяко нещо притежава два полюса; всяко нещо има своя противоположност; еднаквото и различното са едно и също; противоположностите са еднакви по своята природа, но са различни по степен; противоположностите се привличат; всички истини са полуистини; всички парадокси могат да се помирят.

Тук коментарите са обширни. Но не е трудно за разбиране и без коментар според мен. Ако на някой не му е ясно нещо от този принцип да пита. Ще го обясня.
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
          С това съм съгласна. Като говорихме за първичността на свободата, казах, че от сблъсъка на свободи се раждат регулациите- за да няма доминиране на воли и постигнат някакъв баланс.
          Това е така. Спомням си, че го каза и аз се съгласих. Това всъщност беше една от "мащерките", които ме объркаха, че се разбираме.

Единствената разлика между моето и твоето мнение е, че аз си мисля, че няма "за да", няма цел. Така е, не за да ни е от полза или от вреда, а просто е така и толкова.
          tnm

Коментар

Не знаех.
            Леко оздравяване
            Мерси, вече оздравях.

Благодарение на това, че не се доверявам на 100% на докторите.
            На 40-стия ден като ме видя без патерици и шина доктора ми се скара естествено, но
            като видя крака все пак каза, че се радва да го види в това добро състояние.Дори му давах рецепта за мазилото си.
            И вместо 3 месеца болнични, както прогнозираха лекарите, получих 2.

Тъй като шило в торба не стои, разрових цял нет, попадах на форуми и се доверих на препатили хора. До 30-ят ден си мислех, че няма да проходя, чертаех си лоши сценарии, но като изядох форумите за счупени колена, ми дойде смелост. Там имаше упражнения за рехабилитация, като например изписване на числата от 1 до 10, но аз ги изписвах до 100.

Открих и чудотворното растение черен оман(зарастличе) и си правих масажи 3 пъти на ден с крема, който го приготвих с чиста мас.

И така вече имам към 90-95% флексия на коляното.
            Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• 3. Принцип на вибрацията.
              Нищо не е в покой, всичко се движи, всичко вибрира.

Моето тълкуване на този принцип е следното. Всичко се променя с течение на времето. Нищо не може да бъде едно и също в два различни момента.

В менталния свят всичко е променлива произлязла от свободата воля. Волята е на някое цяло. Различните цели неща имат различни воли. Волите могат да си помагат и да си пречат. Законът се явява опит на една свободна воля да ограничи други свободни воли. Оттук - няма и е невъзможно да има истина от последна инстанция. Ограниченията, каквито и да са те, не са детерминирани, а са въпрос на свободен избор на ограничаващата воля.

Волята на цялото се променя. Колкото е по голямо цялото, толкова по бавно се променя волята му. Колкото е по малко цялото, толкова по бързо се променя волята му. Никое цяло не може да опознае цялата вселена, както в посока към голямото, така и в посока към малкото. Волята на достатъчно малки части се променя толкова бързо, че цялото коетон ги наблюдава възприема едно и също нещо като различни неща. Волята на достатъчно голямо цяло се променя толкова бавно, че за частта наблюдател, тя изглежда като абсолютен и неизменен природен закон.
              tnm

Коментар

. Ограничената свободна воля е ограничена не от закон, а от друга воля, която е по свободна. )
                С това съм съгласна. Като говорихме за първичността на свободата, казах, че от сблъсъка на свободи се раждат регулациите- за да няма доминиране на воли и постигнат някакъв баланс.

Коментар

Не е детерминистки, релативистки е. Ограничената свободна воля е ограничена не от закон, а от друга воля, която е по свободна. Ограничената свободна воля за да се освободи от ограничението, трябва да се осъзнае. Осъзнаването бива 4 вида:

1. неосъзнат
                  2. осъзнат като част
                  3. осъзнат като цяло
                  Голям си!!! Ще те цитирам добавяйки само няколко думи, които обаче ще придадат истинския смисъл на това което се опитваш да кажеш

"Ограничената свободна воля е ограничена не от закон, а от друга воля, която най-често се оказва волята на нашето собствено Его!"
                  Last edited by kev; 16.03.2013, 21:14.

Коментар

Благодаря, излизах си раните в буквален смисъл и съм на 2 крака, ако питаш за това.
                    При счупен пищял, раздробен хрущял и скъсана медиална колатерална връзка, си намерих своята истина за лекуването, освен истината и на докторите.
                    Ако има интерес мога и са споделя.
                    Не знаех.
                    Леко оздравяване
                    tnm

Коментар

Този принцип е детерминистки (според мен) и предполага ограничена свободна воля. Това е моето тълкува, и оттам идват разминаванията ни с теб. Предопределеност. По тази причина те попитах и каква революция ще вдигаш като пътят е ясен и без твоето "движение".

1. неосъзнат
                      2. осъзнат като част
                      3. осъзнат като цяло
                      tnm

Коментар

Този принцип е детерминистки (според мен) и предполага ограничена свободна воля. Това е моето тълкува, и оттам идват разминаванията ни с теб. Предопределеност. По тази причина те попитах и каква революция ще вдигаш като пътят е ясен и без твоето "движение".
                        И Мечо е прав, и аз съм прав, и ти си права, Вал! Няма грешно мнение, има грешни желания. Не може да накараш половин форум да мисли като теб, камо ли половин България. Всеки мисли така както животът и природата му е предопределил да мисли. Друг е въпросът че мисленето въобще не е това което би трябвало да е, т.е. да обуславя живота ни Ние трябва по-скоро да сме наблюдатели и регистратори на нашите мисли, чувства и емоции и да се опитваме да подреждаме и организираме на първо място собствения си живот а после и живота и битието на сънародниците си. Няма такова нещо като предопределеност, всичко се твори сега и на момента и зависи единствено от гледната точка на всеки един от нас!

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                          Мечо, един въпрос към теб: Тия истини и принципи (безпринципи) дето ги споделяш, мислиш ли че ти конкретно си ги открил, осъзнал и установил, или би предположил че са били известни от време оно, но по една или друга причина някой винаги се е старал те да не станат всеизвестни за масата от хора, и по тоя начин същите тези хора са се оказали лесно манипулируеми!? С други думи това за което прокламираш (абсолютната свобода) твоя идея ли е или си я взаимствал от някого, и ако е второто защо до сега тя не е сработила и направила свободни всички хора по света!?
                          Проблема е, че говорим думи, на които предаваме различен смисъл. Защото точно на тези въпроси аз вече отговорих днес в ОНАЯ тема, ти си прочел поста, но не си го разбрал и сега ме питаш за същото. Аз предлагам да продължа да ги тълкувам принципите на херметизма до седмия включително и след това на тази база да беседваме или да спорим. Ще ти отговоря подробно на този въпрос, след като свърша с тълкуването на принципите, за да има шанс да се разберем.
                          tnm

Коментар

Благодаря, излизах си раните в буквален смисъл и съм на 2 крака, ако питаш за това.
                            При счупен пищял, раздробен хрущял и скъсана медиална колатерална връзка, си намерих своята истина за лекуването, освен истината и на докторите.
                            Казвай!
                            Радвам се, че си на крака, но по- добре не бързай с натоварването.

Коментар

Мия, ти как си?
                              Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

2. Принцип на съответствието.
                                Каквото горе, това и долу, каквото долу, това и горе.

.

Коментар

Working...
                                X