IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧАРЪТ на НЕЩАТА от ЖИВОТА..., или: "Защо царят трябва да бъде гол...винаги!" :)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Утре на обед към зелената салата ще има и варени яйца и репички.


    Само репички трябва да намеря.
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

    Коментар


    • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
      Връзка пресен лук, връзка пресен чесън, връзка пресен спанак, 300 грама гъби /150 манатарки, 150 печурки/, чаша ориз, половин чаша прясно мляко и половин чаша кисело мляко, половин лъжичка червен пипер /по желание/, зехтин, черен пипер, сол и магданоз на вкус.
      На умерен огън,в зехтинът леко запържваш почистеният и нарязан пресен лук и почистения и нарязан спанак. Добавяш почистеният и измит ориз и продължаваш за запържваш. След минута добавяш измитите и нарязани на едро гъби. След две- три минути посипваш с червения пипер. След като и той се запържи добавяш чашата с прясно мляко, като я допълваш с вода и добавяш още две чаши и половина вода. Слагаш сол на вкус, черен пипер и магданоз, изсипваш в тавичка и печеш около 20 минути на 200 градуса във фурната /горе-долу, не съм засичала/
      Изчистеният чесън и киселото мляко са гарнитура
      Това наистина ми изглежда много специално на вкус...

      Има малък проблем: не правя списъци за покупките, но дори и да променя мисленето си - едва ли ще мога да намеря всички продукти на едно място, нещо повече - гъбите са 2 вида... Не намеря ли нещата на едно място, няма шанс рецептата да бъде изпълнена перфектно и ако човек си има набор от продукти, към които се стреми - печели време...

      Т.е. - онова, което казвам е, че дамите, които се стараят, за да изпипат нещата до някакви висоти - като че намаляват /това да не се възприема като критика - каквото повикало, такова се и обадило и това е валидно за двата пола.../, пък и какви са им стимулите за старанието, освен ако не са решили да зарадват детИтУ......, което на следващия ден, за да разнообрази нещата от живота - прави поредния гаф и за кратко разколебава майчините чувства, но това е за момент...
      If something inspires you, follow it! Henry Ford

      Коментар



      • Покапах се
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

        Коментар


        • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
          Филенцата са толкова тънки, че гледайки през тях може да прочетеш вестник

          П.П. Мразя риба!!!
          Ха, още в зората на турските сериали имаше един за Мимик Баклаваджиолу. Там журито така определяше чия баклава е най качествена. Ако може да се чете вестник през корите
          Баба ме научи на много неща.
          tnm

          Коментар


          • Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение


            Филенцата обаче са по тънки. Топи се в устата.
            Филенцата са толкова тънки, че гледайки през тях може да прочетеш вестник

            П.П. Мразя риба!!!
            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
            Мечо

            Коментар




            • Филенцата обаче са по тънки. Топи се в устата.
              Баба ме научи на много неща.
              tnm

              Коментар


              • В Лидъла продават пушена сьомга. Много ми харесва. Без майтап. Забранявам всякакви асоциации.
                Баба ме научи на много неща.
                tnm

                Коментар


                • Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                  Има разлика. Знам. Но почти няма разлика. Tnm сега ще дойде да обясни.

                  Пък аз пилешка супа не обичам. Боб чорба с люти чушки е много вкусно. Леща чорба също. На обяд ядохме зеленчукова супа, а за салата - зелена салата с краставици и зелен лук.
                  Има разлика. Едното растение в повечето случаи е култивирано /спанака/ и другото расте на воля из градините и поляните /лапад/. Спанакът е по-смарагдово зелен, лъскав с широки листа, а лапада е сивкавозелен, матов и листата се продълговати.
                  За ориз предпочитам спанак, за баница - лапад.
                  Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                  Мечо

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнение
                    Не правя разлика между спанак и лапад, но очевидно не съм толкова навътре с подробностите.

                    Бях избирал спанака /китка по китка/, като бях планирал да го правя с ориз /също нещо, което не съм правил, а и не зная някъде да сервират такъв вид ястие/, но с яйцата и изварата стана божествено и забравих за ориза...

                    Като каза чорба, та се замислих дали изобщо има супа, която да не обичам, но май има: шкембе-чорбата и пачата са нещо, което не хапвам
                    Има разлика. Знам. Но почти няма разлика. Tnm сега ще дойде да обясни.

                    Пък аз пилешка супа не обичам. Боб чорба с люти чушки е много вкусно. Леща чорба също. На обяд ядохме зеленчукова супа, а за салата - зелена салата с краставици и зелен лук.
                    Баба ме научи на много неща.
                    tnm

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнение
                      Не правя разлика между спанак и лапад, но очевидно не съм толкова навътре с подробностите.

                      Бях избирал спанака /китка по китка/, като бях планирал да го правя с ориз /също нещо, което не съм правил, а и не зная някъде да сервират такъв вид ястие/, но с яйцата и изварата стана божествено и забравих за ориза...

                      Като каза чорба, та се замислих дали изобщо има супа, която да не обичам, но май има: шкембе-чорбата и пачата са нещо, което не хапвам
                      Връзка пресен лук, връзка пресен чесън, връзка пресен спанак, 300 грама гъби /150 манатарки, 150 печурки/, чаша ориз, половин чаша прясно мляко и половин чаша кисело мляко, половин лъжичка червен пипер /по желание/, зехтин, черен пипер, сол и магданоз на вкус.
                      На умерен огън,в зехтинът леко запържваш почистеният и нарязан пресен лук и почистения и нарязан спанак. Добавяш почистеният и измит ориз и продължаваш за запържваш. След минута добавяш измитите и нарязани на едро гъби. След две- три минути посипваш с червения пипер. След като и той се запържи добавяш чашата с прясно мляко, като я допълваш с вода и добавяш още две чаши и половина вода. Слагаш сол на вкус, черен пипер и магданоз, изсипваш в тавичка и печеш около 20 минути на 200 градуса във фурната /горе-долу, не съм засичала/
                      Изчистеният чесън и киселото мляко са гарнитура
                      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                      Мечо

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                        Зара, като каза спанак. Много обичам чорба от спанак или от коприва. Може и от лапад.

                        Не правя разлика между спанак и лапад, но очевидно не съм толкова навътре с подробностите.

                        Бях избирал спанака /китка по китка/, като бях планирал да го правя с ориз /също нещо, което не съм правил, а и не зная някъде да сервират такъв вид ястие/, но с яйцата и изварата стана божествено и забравих за ориза...

                        Като каза чорба, та се замислих дали изобщо има супа, която да не обичам, но май има: шкембе-чорбата и пачата са нещо, което не хапвам
                        If something inspires you, follow it! Henry Ford

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                          Верно много си писал Преди малко докато хапвах четох Но честно казано вече много рядко поглеждам там, а причината е че просто не се сещам да го правя. В момента съм на вълна изкуство, и то истинско и неподправено. По-точно преоткривам някои уникални, но непознати ми до преди месеци писатели и поети, всъщност познати ми само като имена не и като творчество... и сякаш се раждам отново!!! Т.нар. Beat Generation от средата на миналия век в САЩ - Джак Керуак, Алън Гинсбърг, Уилям Бъроус и последното ми най-прясно откритие Хенри Чарлз Буковски! Това са моите хора братле - уникални творци, фенове на дзен, неразбирани от всички, но истински и духовно чисти. И макар че самотата, алкохолът и хазартът са били неизменни техни спътници, те според мен са в известен смисъл истинско олицетворение на свободата.

                          Айде тръгвам по задачи, лек ден и до после!
                          Това пък го написах в темата за гледните точки, след като прочетох поста на tnm за камбанариите.

                          "Господ не е попа. Не е и църквата. Не са и иконите. Не е и самия господ. Господ това са камбанариите. Колкото повече и по различни камбанарии, толкова по близо до господ."
                          Мечо

                          Чак сега си обясних философски защо писанията на tnm и Манков ми допадат. И те са инкомпатибилисти и индетерминисти. Много рядко срещана порода.
                          Last edited by mechobikov; 19.03.2013, 14:44.
                          Баба ме научи на много неща.
                          tnm

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                            Кев, прочети ОНЯ ФОРУМ / философски размисли / противоречивата истина

                            Там съм писал много за свободата. Ама МНОГО !!!

                            Преди малко пак писах.
                            Верно много си писал Преди малко докато хапвах четох Но честно казано вече много рядко поглеждам там, а причината е че просто не се сещам да го правя. От известно време съм на вълна изкуство, и то истинско, спонтанно и неподправено. По-точно преоткривам някои уникални, но непознати ми до преди месеци писатели и поети, всъщност познати ми само като имена не и като творчество... и сякаш се раждам отново!!! Т.нар. Beat Generation от средата на миналия век в САЩ - Джак Керуак, Алън Гинсбърг, Уилям Бъроус и последното ми най-прясно откритие Хенри Чарлз Буковски! Това са моите хора братле - уникални творци, фенове на дзен, неразбирани от всички, но истински, осъзнати и духовно чисти. И макар че самотата, алкохолът и хазартът са били неизменни техни спътници, те според мен са в известен смисъл истинско олицетворение на свободата.

                            Айде тръгвам по задачи, лек ден и до после!
                            Last edited by kev; 19.03.2013, 17:23.

                            Коментар


                            • Кев, прочети ОНЯ ФОРУМ / философски размисли / противоречивата истина

                              Там съм писал много за свободата. Ама МНОГО !!!

                              Преди малко пак писах.
                              Баба ме научи на много неща.
                              tnm

                              Коментар


                              • Зара, като каза спанак. Много обичам чорба от спанак или от коприва. Може и от лапад.
                                Баба ме научи на много неща.
                                tnm

                                Коментар

                                Working...
                                X