Асен пък защо е предател? Защото живее в САЩ?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЧАРЪТ на НЕЩАТА от ЖИВОТА..., или: "Защо царят трябва да бъде гол...винаги!" :)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеМечо, ще ме извиниш, но не ми се чиниш да си автентичен анархист. На манков анархизмът му идва отвътре естествен му е и очевидно - в хармония с темперамента му.
Имам проблем с това да разбера кога говориш сериозно и кога проявяваш самоирония.
А това, че съм новопокръстен релативист. Всъщност не е съвсем така. Когато ме покръстихте, аз всъщност бях вече релативист, но не се бях замислял задълбочено за детерминираността и индетерминираността и не придавах същото значение на термините, които употребявахте с предателя Асен. За това отговорих друго.
А, че съм идеалист осъзнах скоро, просто го осъзнах, не че преди не съм бил идеалист, не съм се замислял толкова задълбочено по въпроса. Всъщност ти и предателя ми помогнахте, накарахте ме да се замисля, и открих много неща за себе си. Но не съм се променил много. Просто по се осъзнах. Разбрах, че свободата е абсолютната истина, което означава, че не съществува абсолютна истина. Не, че не можем да я открием (абсолютната истина) защото сме несъвършени, а не можем да я открием защото просто не съществува.
Не може да се открие нещо, което не съществува.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от kev Разгледай мнениеМечо, интересна но доста радикална идея. В смисъл че практически е почти неприложима в сегашните условия. Не сме дорасли за това братле, мислено и в съзнанието си няма да сме готови. Това трябва да започне да се възпитава от най-ранна възраст, да се изкоренят сегашните порядки и закони, основаващи се почти винаги на противопоставянето и повечето наложени ни от обществото, и без нашето съгласие и формирани у нас още от детска възраст. Това което искам да кажа, е че може би трябва да минат няколко поколения за да се изпълни горното. Не че осъзналите се хора не биха могли да се настроят и привикнат и на момента, всъщност те най-вероятно подсъзнателно вече го правят, но това трябва да стане масово, всеки който се чувства осъзнат и разбрал себе си човек, постепенно с думите и делата си да увлича и други и т.н и т.н. Идеята за "беззаконие" в основата си съвсем не е лоша, тъй като по този начин термини като "престъпление", "корупция", "власт" а оттам и всякакъв вид противопоставяне просто биха изчезнали като понятия от живота ни, и съответно той би станал много по-добър, но това трябва да се разбере и осъзнае от критична маса от хора за да започне да се случва. Какво по-хубаво от това всеки да прави това което му идва отвътре и за което се чувства призван, без да робува на чужди интереси, чужда воля или наложени от някого правила и закони. По-този начин освен на себе си човек би бил полезен и на обществото като цяло
П.П. Само като допълнение: Общество, в което дори едно от най-популярните детски предавания, въпреки хубавата си идея носи името "Кой е по-по-най!" вместо примерно "Покажи ми таланта си" едва ли би имало големи шансове за промянаБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение"Важно подчеркнуть, что анархия означает не просто отсутствие законов, она означает отсутствие необходимости в законах."
Крейг О'Хара.
То много ясно. Несъществуването на закони прави невъзможна лъжата, че без закони е по лошо отколкото със закони. И така няма как да се прокара идеята, че е по добре да се създадат закони, и естествено такива не се създават. Не съществува необходимост от закони.
Не е възможно да съществува и престъпност, тъй като липсата на закони прави невъзможно нарушението на законите.
Законите създават престъпността !!!
П.П. Само като допълнение: Общество, в което дори едно от най-популярните детски предавания, въпреки хубавата си идея носи името "Кой е по-по-най!" вместо примерно "Покажи ми таланта си" едва ли би имало големи шансове за промянаLast edited by kev; 03.04.2013, 15:34.
Коментар
-
"Важно подчеркнуть, что анархия означает не просто отсутствие законов, она означает отсутствие необходимости в законах."
Крейг О'Хара.
То много ясно. Несъществуването на закони прави невъзможна лъжата, че без закони е по лошо отколкото със закони. И така няма как да се прокара идеята, че е по добре да се създадат закони, и естествено такива не се създават. Не съществува необходимост от закони.
Не е възможно да съществува и престъпност, тъй като липсата на закони прави невъзможно нарушението на законите.
Законите създават престъпността !!!Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеМоже и илирите ..., а защо не и пелагсите!?Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеАлбанците ...Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеСъни, в един свой коментар Зарата ми написа, че съм форумна отличничка и в скобки сложи "за определени хора".
И аз затова го питам - кои са тези определени хора!?Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеСъни, в един свой коментар Зарата ми написа, че съм форумна отличничка и в скобки сложи "за определени хора".
И аз затова го питам - кои са тези определени хора!?
И, сега - съни - по логиката, че нападението е най-добрата отбрана - разшири тая малка групиЧКА от "определени хора" - до КРЪГ!
Та - ми предстоеше един голям дебат на тема "Защо, аджеба - зарата няма сестра?", от който вероятно в никакъв случай нямаше да изляза сух, пък и не се знае, кога точно тоя дебат щеше да приключи, но ето, че ТНМ го прекъсна още в началото...
Не зная, дали групичката, която преценява ТНМ като форумна отличничка - има мащабите на кръг /вероятно от почитатели/..., както се казва - "Дай Боже!" - но за това си струва вероятно да се отвори нова тема...
Сега вече нещата се успокоиха, Съни получи от ТНМ отговора си.
Предстои да видим отговора на съни/тя/ - към зарата...
Бас ловя, че съни/тя/ ще извърти отговора си така, че от него нищо конкретно няма да се разбере, т.е. - тя и нейните приятели , които й доставят свежото инфо - са "ни лук ялЕ, ни лук мирисалЕ"...
Все пак, нека да почакаме...If something inspires you, follow it! Henry Ford
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениевкарваш ме в "кръгова отбрана", а аз...просто, попитах - коя е "групата", която има предвид пишещия
И аз затова го питам - кои са тези определени хора!?Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеНа ужасите са филмите ти
Интуицията ти подсказва, че нещата отиват към ужаси?
Е, те тВа не съм допускал......, но подозирах, че нещата могат да кривнат и в тая посока...
Ми - пази си тогава тайната, да те видим, де - колко време ще устискаш?
Но пък тогава ще си направим извод и за женския инат...If something inspires you, follow it! Henry Ford
Коментар
-
Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнениеДа си вляза отново в "моите филми"..., нищо, че "не са реални и са лишени от всякаква логика"..../имам предвид критиката и вечното несъгласие при тълкуването на мъжката логика от женска гледна точка... /...
Та, за да обобщя нещата от снощи:
1. Съни/тя/ е задала въпрос към ТНМ.
2. Съни чака отговор от ТНМ.
3. Съни получава отговор от зарата, тъй като е цитиран пост от ТНМ, който касае именно зарата.
4. Зарата е отговорил на Съни/тя/, като отговорът му е комбиниран с контра-въпрос, касаещ конкретната тематика.
5. Съни/тя/ е толкова добре организирана, че не би предприела отговор на контра-въпроса на зарата, преди да получи отговора си от ТНМ, независимо от липсата на връзка между двата диалога.„
6. ТНМ упорито мълчи, т.е. - проявява прочутата в такива случаи женска солидарност, защото интуитивно усеща, че може да стане причина за пораждане на конфузна ситуация, която някои наричат кратичко "гаф"...
При тая кратка ретроспекция - анализ, чакаме ТНМ да отговори на въпроса на съни/тя/, за да последва логичен отговор на съни/тя/ към зарата.
Това би трябвало да е нормалната логика в такъв казус. Все пак съм отворен - да обсъдим и друг вид логика...
Кое е същественото? Лутането на дамската част около различни понятия, съдържанието на които те самите не са изчистили за себе си, като: подреденост и организираност /на съни/, женска солидарност /на ТНМ/, женска логика /за която вече сме казвали нееднократно, че е синоним на антилогиката, или поне на детската логика, при която детето е уверено, че никой няма да отчете допускането, то-точно - съзнателното предизвикване на гаф.../ и т.н.....
... какви филми са тия, моите!
На ужасите са филмите тиПриятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениевкарваш ме в "кръгова отбрана", а аз...просто, попитах - коя е "групата", която има предвид пишещия /пишещата - ТНМ/
Да си вляза отново в "моите филми"..., нищо, че "не са реални и са лишени от всякаква логика"..../имам предвид критиката и вечното несъгласие при тълкуването на мъжката логика от женска гледна точка... /...
Та, за да обобщя нещата от снощи:
1. Съни/тя/ е задала въпрос към ТНМ.
2. Съни чака отговор от ТНМ.
3. Съни получава отговор от зарата, тъй като е цитиран пост от ТНМ, който касае именно зарата.
4. Зарата е отговорил на Съни/тя/, като отговорът му е комбиниран с контра-въпрос, касаещ конкретната тематика.
5. Съни/тя/ е толкова добре организирана, че не би предприела отговор на контра-въпроса на зарата, преди да получи отговора си от ТНМ, независимо от липсата на връзка между двата диалога.„
6. ТНМ упорито мълчи, т.е. - проявява прочутата в такива случаи женска солидарност, защото интуитивно усеща, че може да стане причина за пораждане на конфузна ситуация, която някои наричат кратичко "гаф"...
При тая кратка ретроспекция - анализ, чакаме ТНМ да отговори на въпроса на съни/тя/, за да последва логичен отговор на съни/тя/ към зарата.
Това би трябвало да е нормалната логика в такъв казус. Все пак съм отворен - да обсъдим и друг вид логика...
Кое е същественото? Лутането на дамската част около различни понятия, съдържанието на които те самите не са изчистили за себе си, като: подреденост и организираност /на съни/, женска солидарност /на ТНМ/, женска логика /за която вече сме казвали нееднократно, че е синоним на антилогиката, или поне на детската логика, при която детето е уверено, че никой няма да отчете допускането, то-точно - съзнателното предизвикване на гаф.../ и т.н.....
... какви филми са тия, моите!If something inspires you, follow it! Henry Ford
Коментар
Коментар