IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧАРЪТ на НЕЩАТА от ЖИВОТА..., или: "Защо царят трябва да бъде гол...винаги!" :)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
    За кое?
    За подпалването. Предполагам е метафора, нали?!?
    Съгласен си, че е метафора.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
      Манков, мисля, че се шегуваш.
      Кажи ми, моля те, че се шегуваш!
      ВМанков никога не се шегува на тема "цигани".
      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
      Мечо

Коментар

Манков, мисля, че се шегуваш.
        За кое?

Коментар

• Манков, мисля, че се шегуваш.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
            "сколько идиотов,
            что стрелять охота,
            а система типа чтоб тебя парабатить,
            и порядка нету,
            и свободы нету,
            остается только
            эту песню голосить:

анархия-мать порядка,свобода или хана!"

От песента Анархия - мать порядка, Тени Свободы

Поздрав за Вихър Манков, ако чете ТАЙНО
            E-e, Бичо, чета този форум и не мисля да е тайно.

Като казах, че свърших със своето участие тук, имах пред вид, че няма да се изказвам - щото нема за кого.
            Макар и да ми се иска да кажа и/ли покажа нещо на Вал.
            Щото тя бърка плюса с минуса.

Но! - щом ги бърка - на правилен път е, според мен, и даже да й кажа нещо, нема да фане дикиш, дакато самата не стигне до него.

--------------------------------------
            Но ето друго: днес забелязах един циганин, мазен, мръсен, нищо не знаещ - но с прекалено нахалство. Това забелязах.

Та го проследих един километър къде отива.
            Тея цигани толкова се чувстват сигурни, та той не се обърна назад нито един път.

И видях в каква голема къща влезе.
            И я обиколих и видях, че много лесно ще ги опожаря.

Та до два-три месеца това ще ми е играта за отпочивка, Мечо - ще им вляза в къщата и ще ин ги запаля или взривя, докато действам и по другите задачи

Ще ви дам знак, когато стане.

Коментар

• "сколько идиотов,
              что стрелять охота,
              а система типа чтоб тебя парабатить,
              и порядка нету,
              и свободы нету,
              остается только
              эту песню голосить:

анархия-мать порядка,свобода или хана!"

От песента Анархия - мать порядка, Тени Свободы

Поздрав за Вихър Манков, ако чете ТАЙНО
              Баба ме научи на много неща.
              tnm

Коментар

• Лека му пръст !!! Велик беше. И е.
                tnm

Коментар

• Снощи, по някое време – бях на вълните на “Z – ROCK”. Водещият ми припомни, че на 09 април ЖОРО МИНЧЕВ - БИ навършил 70…

Уважавам тоя певец и намирам време за един малък ритуал – да си спомня с добри чувства за него и да полея до паметната му плоча пред Централния плаж на Созопол с някой друг литър бира…

Той заслужава това. Песните му са мелодични и лесно се запяват: смислени…, носещи в себе си послания… Всяка строфа от текста носи послание, дори, когато става въпрос за бира…

Различни послания… От “подирената топлина на устнте”, та до “”прекараният” сам на бара…, ех – мама му стара” – пее той, проклинайки тъпата си съдба – да бъде “прекаран” – в чакане на гаджето на бара….

Ами морето? Не е ли то, което винаги ни очаква, за да ни зареди с енергия за още една година напред? И Жоро Минчев си остава край него с “трите си акорда на китара и леко дрезгав глас…”

Все неща от живота…Важно е да си спомним с добро за него!

“Блажени години”:
                  http://www.youtube.com/watch?v=p_sNnbvlZ_4

Равносметка”
                  http://vbox7.com/play:4af57686

"Бяла тишина”
                  http://www.youtube.com/watch?v=qUVzDh1-puc
                  If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

• Християнството първоначално е приемало абсолютната свобода, за основа на света. Бог сътворил еди си какво, щото така искал. Щото е бог и е свободен да прави каквото си иска. Приискало му се да сътвори света, сътворил го. Бог, тъй като е абсолютно свободен, греши и не вижда в бъдещето. Той създава примерно човека. После не му харесва, че човека е самотен и решава да му създаде жена. Господ избира свободно да направи нещо. Той не знае предварително точно какво ще излезе от това нещо. След като сътвори нещо и го види на практика какво е, тогава бог си променя мнението и сътвореното може и да не му хареса и да му се стори грешка. Бог е свободен да поправя или да не поправя грешките си. Бог създава човека по свой образ и подобие. Човекът е като бог - свободен и грешен. Човекът е абсолютно свободен. Той може да престъпва дори и божиите заповеди (важно е да се отбележи, че са заповеди, а не закони). Може да съгрешава, което означава, че е абсолютно свободен и отговорен за постъпките си.

То не само християнството, а и всички древни учения, независимо дали са политеистични, монотеистични или атеистични, са идеалистични и приемат за абсолютна идея абсолютната свобода (липсата на абсолютна и ненарушима истина).

На времето го е нямало правителството на САЩ, което да дава луди кинти за изкуствено популяризиране на "обективистката епистемология" на Айн Ранд и "общата теория на относителността" на Алберт Айнщайн. Два изключително вредни труда, те затова се и най популяризират, защото са най вредни.

Някои от вас гледам имат схващането, че науката видите ли едва ли не доказала, че няма бог. Като че ли е възможно изобщо да се докаже недоказуемото. Може да се докаже единствено, че има бог, ако наистина има, и той позволи това, или ако някой простосмъртен го издебне и каже "дзак"

"Айнщайн, ако обичаш, не заповядвай на бог, какво да прави !!!"
                    Нилс Бор
                    tnm

Коментар

• "– А, монархистите ли? – каза Полковника, когато разбра, че съм анархист. – Аз мон…нанархистите ги уважавам. Чакай сега да ти разкажа каквото знам от баба ми!

Не се учудвайте от оплетения език – бяхме на седнали на рожден ден, на масата имаше няколко вида ракия, уиски и мастика, не помня какво още. Нито пък от ниската политическа култура – образовали са го същите хора, които са се постарали да изчистят де-що има спомен за анархизма, за да не им пречи на „социалистическия“ строй.

alive2– Навремето, когато са ги разстрелвали, ей там нагоре, където сега е Кауфланд… Баба ми е живяла там. И е гледала. Имало едно младо момче. Като дошло време да ги стрелят, всички са се скупчили пред него. Да го запазят с телата си. Затова баба ми цял живот ги е запомнила като добри хора.

Ако щете вярвайте, просълзих се. Не заради ракията. За 90 години смъртта на тези хора не бе забравена. Дори названието им се бе изтрило от паметта на Полковника. Той не знаеше нито за какво са живели, нито за какво са разстреляни. Но пред лицето на смъртта те са спечелили сърцата на хората с вярата си в живота. И аз се пиша наследник на такива хора… това носи в сърцето едновременно гордост и срам.

Но това беше в сърцето. А в главата ми минаваха други мисли. Сетих се за друга история, която Весо ми разказва навремето, и разбрах, че всъщност знам какво се е случило после:

– Това момче оживяло. – казах аз. – измъкнало се след разстрела и се скрило у дома. Баща му бил приятел с шефа на полицията. Решил да го заведе в участъка и да го предаде сам, за да не го очистят без следствие – ясно било, че няма за какво да го осъдят. В участъка обаче се били настанили военните от Сливен. Взели го от баща му, отвели го и го разстреляли, този път окончателно.*

Настана мрачна тишина. Историята не беше като за рожден ден. Надявах се, обаче, хората да се замислят. След такъв разказ въпросите изскачат сами… Тогава Учителката се обади:

– Еми, на, така му било писано на момчето.

И навдигна чашата си.

* Всъщност сега, като писах текста, се сетих, че историята е по-различна. Момчето, което бащата сам предава на властта и после е разстреляно, може би е друго. Това момче, което остава живо след разстрела, войниците доубиват с щиковете."

Цитат от нета, за клането в Ямбол
                      tnm

Коментар

• Прецакано, Прецаканооооооооооооо

Не е Мечо хем хем. Мечо нарочно ги написа понятията компатибилизъм и инкомпатибилизъм, детерминизъм и индетерминизъм по рано в темата, заедно с техните определения за да не стават обърквания, относно смисъла. Пък за тези дето не им се рови може да прочетат определенията в Уикипедия. Не може Мечо дето ясно е заявил, че е инкомпатибилист да е хем хем. Пък компатибилистите, които са всъщност хем хем да го обвиняват него (Мечо), че видите ли бил хем хем. Или има свободна воля, или светът е детерминиран. Не може хем да има свободна воля, хем светът да е детерминиран.

Не може Мечо, който ясно е заявил, че е релативист и естествено достига до идеята за абсолютна свобода (липса на абсолютна истина) да е хем хем. Хем хем са тези, дето си мислят, че хем са уж релативисти, хем вярват в съществуването на абсолютна истина(макар и уж непостижима за разбиране от простосмъртните).

А това, че противоположностите са всъщност едно и също нещо, следва пряко от абсолютността на свободата. Или с други думи, този който си мисли, че противоположностите са едно и също нещо не е хем хем. Хем хем е този, който си мисли, че противоположностите са противоположни, пък твърди, че е релативист.

Това, че Мечо вярва, че добро и зло е едно и също, не го прави хем хем. Хем хем са тези, които хем твърдят, че са релативисти, хем, че добро и зло, и компетентност и некомпетентност, и други противоположности са различни неща.

Толкова за хем хем.
                        tnm

Коментар

• http://lib.a-bg.net/wp-content/uploa...9/12/Botev.pdf
                          tnm

Коментар

• Не мразя САЩ
                            tnm

Коментар

• Много обичаше да обяснява, що е анархия, що е пряка демокрация. Сега къде е. Що не помага. Или е за пряка демокрация, само докато си мисли, че пряката демокрация няма шансове да се осъществи.
                              tnm

Коментар

Асен пък защо е предател? Защото живее в САЩ?
                                Защото твърдеше, че е анархист. Пък никакъв го няма, когато трябва да го има.
                                tnm

Коментар

Working...
                                X