Първоначално изпратено от съни(тя)
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЧАРЪТ на НЕЩАТА от ЖИВОТА..., или: "Защо царят трябва да бъде гол...винаги!" :)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Scrooge McDuck Разгледай мнениеА това вашето, какво е, свобода от какво?
Защото духовната свобода не е тази за която говорите.Явно не познавате нито християнски ценности, нито имате такива.Така ли е?
http://www.youtube.com/watch?v=aR7S_WeEmlg
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеЛесно
Но, първо, ти самият трябва да го поискаш, да го допуснеш до съзнанието ти и после ще дойде усещането.
Защото духовната свобода не е тази за която говорите.Явно не познавате нито християнски ценности, нито имате такива.Така ли е?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scrooge McDuck Разгледай мнениехАХАХ... Свободата на духа, същата ли е като твоята свобода? И как се постига?
.....
Но, първо, ти самият трябва да го поискаш, да го допуснеш до съзнанието ти и после ще дойде усещането.
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеСлучвало ми се е да мина през такова. Е, естествено- посред бял ден.
Не мисля, че с тези хора можем да сме част от една общност. Трябва да се разделим цивилизовано. Няма достатъчно хора с кураж/топки и т.н., които да разчовъркат тази рана. Да започнат да се назовават нещата с истинските им имена и да се поеме отговорността за трудното решение.
-----------------------------------
Не си струва тази цел, Вихър Манков. Никак не си струва.
Дано ме разбереш какво имам превид.
Не виждам разлика в твоето мнение и това на Манков. Целта е една.
Разликата е само в пътя. За Манков е радикалния.
А кой е твоя - цивилизования?
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеРазбира се нямам проблем нито с тези дето мразят циганите, нито с тези дето ги обичат. Моето мнение е обаче, че филите и фобите не са свободни. Нищо не може да се поставя пред свободата. Нито филията, нито фобията.
Всъщност всичко може да се постави пред свободата. Свободата за това е свобода, защото разрешава всичко. Ами да си ограничават свободата като им е кеф (на филите и на фобите), не им забранявам да мислят. И не мога. То пък едно мислене. Затормозена работа.
Ти какъв си не си фоб или фил, а си анархист или???
Къде са българофобите,филите във вас и този възглед, прави ли те по свободен със свобода, която ти се налага от доста години вече.
Такава свобода е имагинерно понятие.А бе както и да е виртуалните ви глупости нямат край.
Коментар
-
Разбира се нямам проблем нито с тези дето мразят циганите, нито с тези дето ги обичат. Моето мнение е обаче, че филите и фобите не са свободни. Нищо не може да се поставя пред свободата. Нито филията, нито фобията.
Всъщност всичко може да се постави пред свободата. Свободата за това е свобода, защото разрешава всичко. Ами да си ограничават свободата като им е кеф (на филите и на фобите), не им забранявам да мислят. И не мога. То пък едно мислене. Затормозена работа.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Манков ми е приятел.
Ако се бият Манков и Асан ще помогна на Манков (освен ако Асан също ми е приятел). Ако и Асан ми е приятел, ще се опитам да им помогна да се разберат.
И Айше е ора, и Асан също. Нямам особено отношение към циганите. Циганите не са проблем и никога не са били. И те са хора със свободна воля, също както и ние. Циганите могат да бъдат и добри и лоши, както е с всички хора. Не съм предубеден. Предубеждението е ограничение.
Не съм прост. Научил съм се да виждам първо човека, абсолютно непредубедено, а след това забелязвам, че е бял, жълт, зелен, мургав и т. н.
Дехуманизацията няма нищо общо със свободата. Дори и преди бой е вредно да се дехуманизира врага.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от kev Разгледай мнениеСамо на него ли!?? Другите нямат ли нужда от подобно пожелание!?
Сега, няма да ми се получи.
Rondo Veneziano - Venise
Хубава вечер!Last edited by val/she; 10.04.2013, 23:09.
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеМанков, мисля, че се шегуваш.
Кажи ми, моля те, че се шегуваш!
Забеляза ли че Мечо както го поздрави така и не отвърна на постингите му
Понякога не всичко е такова каквото изглежда в началото, но никога не е късно да го осъзнаеш и разбереш
Поздрави Вал, най-искрени! И не се в вкарвай излишно в нечии чужди филми, Истината е такава каквато я чувстваш отвътре, а хуманността... нея никога не сме я имали по рождение, но и не е гаранция че бихме я придобили впоследствие... Но все пак тя е най-великото нещо на света, е поне на този в който съдбата ни е отредила да живеемLast edited by kev; 11.04.2013, 11:19.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнениеЕми.. ннам... ще се изложа пред теб - именно мисълта ми е да опожаря тази голяма постройка.
И ще се пробвам.
Там е сигурно, че не живеят цигански семейства, бъди спокойна, Вал.
Макар че бих опожарил всичките цигански гета в София, съсе малките, съсе майките, съсе и останалите хлебарки.
Пробвахме един път, не успяхме. Това в Захарна Фабрика, след като пребиха нашия професор.
Я, Вал, пробвай да опознаеш или, най малкото, да се разходиш в цигансто гето. А? Пробвай, миче?
Не мисля, че с тези хора можем да сме част от една общност. Трябва да се разделим цивилизовано. Няма достатъчно хора с кураж/топки и т.н., които да разчовъркат тази рана. Да започнат да се назовават нещата с истинските им имена и да се поеме отговорността за трудното решение.
-----------------------------------
Не си струва тази цел, Вихър Манков. Никак не си струва.
Дано ме разбереш какво имам превид.
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеЗа подпалването. Предполагам е метафора, нали?!?
Съгласен си, че е метафора.
И ще се пробвам.
Там е сигурно, че не живеят цигански семейства, бъди спокойна, Вал.
Макар че бих опожарил всичките цигански гета в София, съсе малките, съсе майките, съсе и останалите хлебарки.
Пробвахме един път, не успяхме. Това в Захарна Фабрика, след като пребиха нашия професор.
Я, Вал, пробвай да опознаеш или, най малкото, да се разходиш в цигансто гето. А? Пробвай, миче?
Коментар
Коментар