IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧАРЪТ на НЕЩАТА от ЖИВОТА..., или: "Защо царят трябва да бъде гол...винаги!" :)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
    И ще ги/ви унищожим без жал.
    Велика събота е. Не говори така.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
      Око за две, зъб за ЧЕНЕ
      Това ли е?

Коментар

• Око за две, зъб за ЧЕНЕ
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

Коментар

• Vmankov, какво е това еврейско наказание?

Коментар

• Нали знаеш (некои не знаем), че, ако искаме съдружници,...

Ехх.. .
            Аз знам моите съдружници.
            Ние споделяме еврейското наказание. То не е зависимо от нечовеците - но ние действаме, Мечо.

Ако ти е интересно - ела и виж - през мен, аз ще те вкарам в стаята на хората.
            https://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Скърши им врата, Мечо. Те са двукраки, но не са хора.
            Ние, Мечо, сме хора и имаме правото да убиваме нехората - и ги убиваме.

Та така - идва, идва Мечо - бъди спокоен, ще ги изтрием - евреи, цигани, политици, журналя - на мушкага ни са, те и техните деца и внуци ще - бъдат затрити, убити без никаква жал - Борисов, Доган, Станишев, Сидеров, и разната останала дребна гмеж - ще ви терминираме, демек - търсим да ви убием.

Идва всеобщото избиване на недохората. Идва, Мечо.

Требва да бъдат унищожени за доброто на хората. И ще ги/ви унищожим без жал.
            Last edited by vmankov; 04.05.2013, 17:25.

Коментар

• Ето линк. Прочети цялата статия. Малко преди края пише каква е съвременната трактовка.
              http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%...BE%D0%BC%D0%B0
              tnm

Коментар

А това, Мечо, дето го писа неотдавна
                "Правата не се дават, а се вземат"
                е бисер, според мен.

А дали следващото също става за бисер:
                "Истината не се доказва, а се избира"
                ?

За тези, които ще ме обвинят във волунтаризъм: нека сравнят понятията "истинност" и "истина" - първото е логическо понятие, но второто не е.

Ако една истина може да бъде доказана, тя не е истина, тя е само следствие.
                Виж в 30+

Там току що пуснах пост по този въпрос. Избира се естествено. Съгласно съвременните разбирания логиката е дял от математиката. А съгласно математическата логика истината се избира. Истината е въпрос на вкус, както беше казал некой и е винаги вярна. Математиката служи за да помага на хората да проверяват дали дадено нещо отговаря на нечий свободен избор. Съгласно математиката свободния избор е винаги верен. За това тя (математиката) е близо до живия живот. За тези, които я разбират правилно де.
                tnm

Коментар

• А това, Мечо, дето го писа неотдавна
                  "Правата не се дават, а се вземат"
                  е бисер, според мен.

А дали следващото също става за бисер:
                  "Истината не се доказва, а се избира"
                  ?

За тези, които ще ме обвинят във волунтаризъм: нека сравнят понятията "истинност" и "истина" - първото е логическо понятие, но второто не е.

Ако една истина може да бъде доказана, тя не е истина, тя е само следствие.

Коментар

Стъпкаха всички наши знамена в калта.
                    Споко, Мечо.
                    Нищо още не е свършило.

Не, тепърва започва...

Тепърва се започва.
                    "И в това царство кърваво, грешно,
                    царство на подлост, разврат и сълзи,
                    царство на скърби - зло безконечно!...
                    Кипи борбата и с стъпки бързи
                    върви към своят свещени конец...
                    Ще викнем ние: хляб или свинец!” *

Бъди на линия.

------------------
                    * Свинец (русизъм): олово; сиреч, тук - куршум.
                    Last edited by vmankov; 03.05.2013, 23:37.

Коментар

"Човекът е мярката за всички неща.
                      За съществуващите защото съществуват
                      и за несъществуващите защото не съществуват."
                      Протагор
                      https://www.youtube.com/watch?v=Q1a-6V452is

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq

Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнение
                        Лельо, лельоооо – за философ не ставаш /не моеш да разтягаш локуме/ ! Това, според мен е един голям комплимент, защото, ако не те бива в едно-единствено нещо в живота, то в останалите области, определено си спец!...

Благодаря ! Забелязах , че тук е локуменото кралство със свойте локумени крале и кралици и прецених , че нужда от още един няма

Така, така... Бе, знаеш си ти - дори повече, отколкото можем да предположим ние... Колко хубаво звучи това - "локумени крале", жалко, че не мога да се окича с такова прозвище...

Все пак нещо не разбирам...

Факт е, че, както има лели-философи, така също има и лели-кралици..., може би има и лели-локумени кралици...

Остава да разберем, дали има и леля-крал /"един крал", "една кралица"/......, миии - нали лелите са все още същества от женски род, или нещо съм пропуснал в бързината? ...
                        If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

Така Лобачевски умишлено променил една от аксиомите на Евклид наобратно, надявайки се да докаже тази аксиома чрез развитието на тази "нова" геометрия и стигайки до ъпсурт. Така нареченото в логиката "доказателство от (чрез допускане на) обратното".

Мхъм. Развивал-развивал тази "грешна" геометрия Лобачевски, не стигнал до ъпсурт, не доказал аксиомата - но открил по-широка геометрия, стъпвайки на "грешна" аксиома.

Процент, Мечо

-----------------------
                          Ххе, приключенията в света на разума са не по-малко интересни от приключенията в света.
                          Но са по-предсказуеми - впоследствие :-))
                          "Човекът е мярката за всички неща.
                          За съществуващите защото съществуват
                          и за несъществуващите защото не съществуват."
                          Протагор

Хилядолетия вече свинските полумаймуночовешки последователи на Сократ се опитват да смажат, да подиграят, да охулят и да стъпчат в калта мъдростта (софистиката). Е не са успели съвсем. Има и осъзнати хора. Всъщност какво се оказа. Трябва да съм благодарен на предателя, че насочи мислите ми в тази посока. Не съм благодарен, щото съм неблагодарник. Сигурно се сещаш за кого говоря. Повече няма да му споменавам името. Научих много от него, но той предаде идеята.

А процентите са ясни 20 % срещу 80 %. Стъпкаха всички наши знамена в калта.

Последний воин мёртвой земли

Удары сердца твердят мне, что я не убит
                          Сквозь обожженные веки я вижу рассвет
                          Я открываю глаза - надо мною стоит
                          Великий Ужас, которому имени нет
                          Они пришли как лавина, как черный поток
                          Они нас просто смели и втоптали нас в грязь
                          Все наши стяги и вымпелы вбиты в песок
                          Они разрушили все, они убили всех нас...

Они пришли как лавина, как черный поток
                          Они нас просто смели и втоптали нас в грязь
                          Все наши стяги и вымпелы вбиты в песок
                          Они разрушили все, они убили всех нас...
                          И можно тихо сползти по горелой стерне
                          И у реки, срезав лодку, пытаться бежать
                          И быть единственным выжившим в этой войне
                          Но я плюю им в лицо, я говорю себе: "Встать!"

Удары сердца твердят мне, что я не убит
                          Сквозь обожженные веки я вижу рассвет
                          Я открываю глаза - надо мною стоит
                          Великий Ужас, которому имени нет
                          Я вижу тень, вижу пепел и мертвый гранит
                          Я вижу то, что здесь нечего больше беречь
                          Но я опять поднимаю изрубленный щит
                          И вырываю из ножен бессмысленный меч.
                          Последний воин мертвой земли...

Я знаю то, что со мной в этот день не умрет
                          Нет ни единой возможности их победить
                          Но им нет права на то, чтобы видеть восход
                          У них вообще нет права на то, чтобы жить
                          И я трублю в свой расколотый рог боевой
                          Я поднимаю в атаку погибшую рать
                          И я кричу им - "Вперед!", я кричу им - "За мной!"
                          Раз не осталось живых, значит мертвые - Встать!
                          Последний воин мертвой земли...

http://www.youtube.com/watch?v=xMu2p6_6YtE
                          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнение
                            Лельо, лельоооо .........................
                            Хвала тебе , Зарко !!!

От едно "МОЖЕ" на Лелята, изписа три фермана "роби "....

Хвала.....

Коментар

Умишленото допускане на логически грешки не е простотия. Поставен благодарение на грешката в нова причинно следствена логическа верига разумът има възможност да докаже заблужденията (истините, аксиомите) на старата причинноследствена верига като неверни, да ги осъзнае и да прецени дали му харесват или следва да ги изхвърли от себе си.

Без да допусне грешка, разумът е неспособен да докаже заблужденията (истините, догмите) на логическата верига, в която се намира, като неверни и по този начин да ги осъзнае. Ако никога не допусне логическа грешка, разумът винаги ще доказва заблужденията си като абсолютна истина.

Прилагам следните мъдрости в подкрепа на доводите си:

"Грешката е вярна" Народна мъдрост
                              "Човек се учи от грешките си" Народна мъдрост
                              "Единственото ценно нещо е интуицията" Алберт Айнщайн
                              "Специалист е човек, който е направил всички възможни грешки в своята област на познанието" Нилс Бор
                              Така Лобачевски умишлено променил една от аксиомите на Евклид наобратно, надявайки се да докаже тази аксиома чрез развитието на тази "нова" геометрия и стигайки до ъпсурт. Така нареченото в логиката "доказателство от (чрез допускане на) обратното".

Мхъм. Развивал-развивал тази "грешна" геометрия Лобачевски, не стигнал до ъпсурт, не доказал аксиомата - но открил по-широка геометрия, стъпвайки на "грешна" аксиома.

Процент, Мечо

-----------------------
                              Ххе, приключенията в света на разума са не по-малко интересни от приключенията в света.
                              Но са по-предсказуеми - впоследствие :-))
                              Last edited by vmankov; 02.05.2013, 23:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq

Цитат:
                                Първоначално изпратено от mechobikov
                                А бре, може ли човек да е предсказуем, ако е непоследователен ???

Може

Лельо, лельоооо – за философ не ставаш /не моеш да разтягаш локуме/ ! Това, според мен е един голям комплимент, защото, ако не те бива в едно-единствено нещо в живота, то в останалите области, определено си спец!... Това го казвам от опит, защото познавам една леля – от време еди-кво си - беше непълнолетна, когато стана леля и така нататък... /но това е вън от темата, която толкова лаконично изчерпваш...

Аз бих отговорил на въпроса: “А бре, може ли човек да е предсказуем, ако е непоследователен ???” , че – по-скоро – не може човек да е такъв…, най-малко – защото не са дефинирани началните условия за дебата и трябва да се “стреля” в тъмното и напосоки…

Сега, изброим ли и всички “ако” /което пък е невъзможно/, то вероятно някои /не и аз/ - могат да напишат дори дисертационен труд… Ето някои “ако” - по едното твърдение – “непоследователен” - без да смятам, че изчерпват темата:

… ако за едни – човек е крайно непоследователен, то за други може да е безкрайно последователен…
                                … ако за някого - някой е непоследователен, то обсъжданият пък може според разбиранията си - при всяко свое действие да е достатъчно последователен…
                                … ако, според някого, един човек е последователен, то самият той би могъл да прецени, че някое негово действие го е представило като не дотам последователен, т.е. – че би могъл да постъпи /или да постъпва/ по друг начин, така че – останалите да мислят, че е бил достатъчно последователен, ако са смятали, че има някаква, макар и най-малка непоследователност у него…
                                … ако изобщо съществуваше единно мнение по въпроса за това, как да се дефинира относителното понятие - “достатъчно” последователен /при определена - конкретна ситуация/, то доста неясноти биха били преодоляни, само че – такова единно мнение не би могло да се получи при многообразието от различни други ситуации…

Такива “ако” могат да се получат в различни комбинации по отношение качеството “непоследователност”, както и, когато отчетем степените: частично, недостатъчно, по-малко или повече непоследователен/непоследователна - в различните им нюанси…, а когато ДОразвием по подобен начин и качеството “предсказуемост” – в неговото многообразие…, нещата излизат от контрол и заорават в небитието, когато не можем да изчерпим и всички възможности от комбинации на непоследователност и предсказуемост …

Ами, ако опитаме да обвържем вариантите на качествата - с понятията реален/нереален и най-вече – с виртуален, на колко светлинни години напред отиваме?

Лично на мен не ми е възможно да се концентрирам върху такава тематика, поради многообразието от варианти, които тя предлага…, пък и да не изземваме ареалите и оставим това необятно поле за изява на философите…/щот лелите, а и аз - не попадаме в техните общности/

Очаквам мнението ми да не хареса на модераторите и същото да бъде изтрито като спам… Общо-взето, затриването на мнения е безкрайно по-лесно, отколкото същите /с прекалено много мислене/ - да бъдат - основателно/НЕоснователно коригирани в определена тяхна част, когато – някаква група от хора /подобно т.нар. “нравствена полиция”/ са избрани от друга група хора, за да създават рамка на мислене на трета група от хора…, на определен “терен”, наричан от четвърта група от хора /вид сеирджии/ – нечии: сайт, блог, тема и т.н…..
                                If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

Working...
                                X