Първоначално изпратено от vmankov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЧАРЪТ на НЕЩАТА от ЖИВОТА..., или: "Защо царят трябва да бъде гол...винаги!" :)
Collapse
X
-
Нали знаеш (некои не знаем), че, ако искаме съдружници,...
Ехх.. .
Аз знам моите съдружници.
Ние споделяме еврейското наказание. То не е зависимо от нечовеците - но ние действаме, Мечо.
Ако ти е интересно - ела и виж - през мен, аз ще те вкарам в стаята на хората.
https://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc
Скърши им врата, Мечо. Те са двукраки, но не са хора.
Ние, Мечо, сме хора и имаме правото да убиваме нехората - и ги убиваме.
Та така - идва, идва Мечо - бъди спокоен, ще ги изтрием - евреи, цигани, политици, журналя - на мушкага ни са, те и техните деца и внуци ще - бъдат затрити, убити без никаква жал - Борисов, Доган, Станишев, Сидеров, и разната останала дребна гмеж - ще ви терминираме, демек - търсим да ви убием.
Идва всеобщото избиване на недохората. Идва, Мечо.
Требва да бъдат унищожени за доброто на хората. И ще ги/ви унищожим без жал.Last edited by vmankov; 04.05.2013, 17:25.
Коментар
-
Ето линк. Прочети цялата статия. Малко преди края пише каква е съвременната трактовка.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%...BE%D0%BC%D0%B0Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнениеА това, Мечо, дето го писа неотдавна
"Правата не се дават, а се вземат"
е бисер, според мен.
А дали следващото също става за бисер:
"Истината не се доказва, а се избира"
?
За тези, които ще ме обвинят във волунтаризъм: нека сравнят понятията "истинност" и "истина" - първото е логическо понятие, но второто не е.
Ако една истина може да бъде доказана, тя не е истина, тя е само следствие.
Там току що пуснах пост по този въпрос. Избира се естествено. Съгласно съвременните разбирания логиката е дял от математиката. А съгласно математическата логика истината се избира. Истината е въпрос на вкус, както беше казал некой и е винаги вярна. Математиката служи за да помага на хората да проверяват дали дадено нещо отговаря на нечий свободен избор. Съгласно математиката свободния избор е винаги верен. За това тя (математиката) е близо до живия живот. За тези, които я разбират правилно де.Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
А това, Мечо, дето го писа неотдавна
"Правата не се дават, а се вземат"
е бисер, според мен.
А дали следващото също става за бисер:
"Истината не се доказва, а се избира"
?
За тези, които ще ме обвинят във волунтаризъм: нека сравнят понятията "истинност" и "истина" - първото е логическо понятие, но второто не е.
Ако една истина може да бъде доказана, тя не е истина, тя е само следствие.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеСтъпкаха всички наши знамена в калта.
Нищо още не е свършило.
Не, тепърва започва...
Тепърва се започва.
"И в това царство кърваво, грешно,
царство на подлост, разврат и сълзи,
царство на скърби - зло безконечно!...
Кипи борбата и с стъпки бързи
върви към своят свещени конец...
Ще викнем ние: хляб или свинец!” *
Бъди на линия.
------------------
* Свинец (русизъм): олово; сиреч, тук - куршум.Last edited by vmankov; 03.05.2013, 23:37.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение"Човекът е мярката за всички неща.
За съществуващите защото съществуват
и за несъществуващите защото не съществуват."
Протагор
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lelq
Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнениеЛельо, лельоооо – за философ не ставаш /не моеш да разтягаш локуме/ ! Това, според мен е един голям комплимент, защото, ако не те бива в едно-единствено нещо в живота, то в останалите области, определено си спец!...
Благодаря ! Забелязах , че тук е локуменото кралство със свойте локумени крале и кралици и прецених , че нужда от още един няма
Така, така... Бе, знаеш си ти - дори повече, отколкото можем да предположим ние... Колко хубаво звучи това - "локумени крале", жалко, че не мога да се окича с такова прозвище...
Все пак нещо не разбирам...
Факт е, че, както има лели-философи, така също има и лели-кралици..., може би има и лели-локумени кралици...
Остава да разберем, дали има и леля-крал /"един крал", "една кралица"/......, миии - нали лелите са все още същества от женски род, или нещо съм пропуснал в бързината? ...If something inspires you, follow it! Henry Ford
Коментар
-
Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнениеТака Лобачевски умишлено променил една от аксиомите на Евклид наобратно, надявайки се да докаже тази аксиома чрез развитието на тази "нова" геометрия и стигайки до ъпсурт. Така нареченото в логиката "доказателство от (чрез допускане на) обратното".
Мхъм. Развивал-развивал тази "грешна" геометрия Лобачевски, не стигнал до ъпсурт, не доказал аксиомата - но открил по-широка геометрия, стъпвайки на "грешна" аксиома.
Процент, Мечо
-----------------------
Ххе, приключенията в света на разума са не по-малко интересни от приключенията в света.
Но са по-предсказуеми - впоследствие :-))
За съществуващите защото съществуват
и за несъществуващите защото не съществуват."
Протагор
Хилядолетия вече свинските полумаймуночовешки последователи на Сократ се опитват да смажат, да подиграят, да охулят и да стъпчат в калта мъдростта (софистиката). Е не са успели съвсем. Има и осъзнати хора. Всъщност какво се оказа. Трябва да съм благодарен на предателя, че насочи мислите ми в тази посока. Не съм благодарен, щото съм неблагодарник. Сигурно се сещаш за кого говоря. Повече няма да му споменавам името. Научих много от него, но той предаде идеята.
А процентите са ясни 20 % срещу 80 %. Стъпкаха всички наши знамена в калта.
Последний воин мёртвой земли
Удары сердца твердят мне, что я не убит
Сквозь обожженные веки я вижу рассвет
Я открываю глаза - надо мною стоит
Великий Ужас, которому имени нет
Они пришли как лавина, как черный поток
Они нас просто смели и втоптали нас в грязь
Все наши стяги и вымпелы вбиты в песок
Они разрушили все, они убили всех нас...
Они пришли как лавина, как черный поток
Они нас просто смели и втоптали нас в грязь
Все наши стяги и вымпелы вбиты в песок
Они разрушили все, они убили всех нас...
И можно тихо сползти по горелой стерне
И у реки, срезав лодку, пытаться бежать
И быть единственным выжившим в этой войне
Но я плюю им в лицо, я говорю себе: "Встать!"
Удары сердца твердят мне, что я не убит
Сквозь обожженные веки я вижу рассвет
Я открываю глаза - надо мною стоит
Великий Ужас, которому имени нет
Я вижу тень, вижу пепел и мертвый гранит
Я вижу то, что здесь нечего больше беречь
Но я опять поднимаю изрубленный щит
И вырываю из ножен бессмысленный меч.
Последний воин мертвой земли...
Я знаю то, что со мной в этот день не умрет
Нет ни единой возможности их победить
Но им нет права на то, чтобы видеть восход
У них вообще нет права на то, чтобы жить
И я трублю в свой расколотый рог боевой
Я поднимаю в атаку погибшую рать
И я кричу им - "Вперед!", я кричу им - "За мной!"
Раз не осталось живых, значит мертвые - Встать!
Последний воин мертвой земли...
http://www.youtube.com/watch?v=xMu2p6_6YtEБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнениеЛельо, лельоооо .........................
От едно "МОЖЕ" на Лелята, изписа три фермана "роби "....
Хвала.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеУмишленото допускане на логически грешки не е простотия. Поставен благодарение на грешката в нова причинно следствена логическа верига разумът има възможност да докаже заблужденията (истините, аксиомите) на старата причинноследствена верига като неверни, да ги осъзнае и да прецени дали му харесват или следва да ги изхвърли от себе си.
Без да допусне грешка, разумът е неспособен да докаже заблужденията (истините, догмите) на логическата верига, в която се намира, като неверни и по този начин да ги осъзнае. Ако никога не допусне логическа грешка, разумът винаги ще доказва заблужденията си като абсолютна истина.
Прилагам следните мъдрости в подкрепа на доводите си:
"Грешката е вярна" Народна мъдрост
"Човек се учи от грешките си" Народна мъдрост
"Единственото ценно нещо е интуицията" Алберт Айнщайн
"Специалист е човек, който е направил всички възможни грешки в своята област на познанието" Нилс Бор
Мхъм. Развивал-развивал тази "грешна" геометрия Лобачевски, не стигнал до ъпсурт, не доказал аксиомата - но открил по-широка геометрия, стъпвайки на "грешна" аксиома.
Процент, Мечо
-----------------------
Ххе, приключенията в света на разума са не по-малко интересни от приключенията в света.
Но са по-предсказуеми - впоследствие :-))Last edited by vmankov; 02.05.2013, 23:16.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lelq
Цитат:
Първоначално изпратено от mechobikov
А бре, може ли човек да е предсказуем, ако е непоследователен ???
Може
Лельо, лельоооо – за философ не ставаш /не моеш да разтягаш локуме/ ! Това, според мен е един голям комплимент, защото, ако не те бива в едно-единствено нещо в живота, то в останалите области, определено си спец!... Това го казвам от опит, защото познавам една леля – от време еди-кво си - беше непълнолетна, когато стана леля и така нататък... /но това е вън от темата, която толкова лаконично изчерпваш...
Аз бих отговорил на въпроса: “А бре, може ли човек да е предсказуем, ако е непоследователен ???” , че – по-скоро – не може човек да е такъв…, най-малко – защото не са дефинирани началните условия за дебата и трябва да се “стреля” в тъмното и напосоки…
Сега, изброим ли и всички “ако” /което пък е невъзможно/, то вероятно някои /не и аз/ - могат да напишат дори дисертационен труд… Ето някои “ако” - по едното твърдение – “непоследователен” - без да смятам, че изчерпват темата:
… ако за едни – човек е крайно непоследователен, то за други може да е безкрайно последователен…
… ако за някого - някой е непоследователен, то обсъжданият пък може според разбиранията си - при всяко свое действие да е достатъчно последователен…
… ако, според някого, един човек е последователен, то самият той би могъл да прецени, че някое негово действие го е представило като не дотам последователен, т.е. – че би могъл да постъпи /или да постъпва/ по друг начин, така че – останалите да мислят, че е бил достатъчно последователен, ако са смятали, че има някаква, макар и най-малка непоследователност у него…
… ако изобщо съществуваше единно мнение по въпроса за това, как да се дефинира относителното понятие - “достатъчно” последователен /при определена - конкретна ситуация/, то доста неясноти биха били преодоляни, само че – такова единно мнение не би могло да се получи при многообразието от различни други ситуации…
Такива “ако” могат да се получат в различни комбинации по отношение качеството “непоследователност”, както и, когато отчетем степените: частично, недостатъчно, по-малко или повече непоследователен/непоследователна - в различните им нюанси…, а когато ДОразвием по подобен начин и качеството “предсказуемост” – в неговото многообразие…, нещата излизат от контрол и заорават в небитието, когато не можем да изчерпим и всички възможности от комбинации на непоследователност и предсказуемост …
Ами, ако опитаме да обвържем вариантите на качествата - с понятията реален/нереален и най-вече – с виртуален, на колко светлинни години напред отиваме?
Лично на мен не ми е възможно да се концентрирам върху такава тематика, поради многообразието от варианти, които тя предлага…, пък и да не изземваме ареалите и оставим това необятно поле за изява на философите…/щот лелите, а и аз - не попадаме в техните общности/
Очаквам мнението ми да не хареса на модераторите и същото да бъде изтрито като спам… Общо-взето, затриването на мнения е безкрайно по-лесно, отколкото същите /с прекалено много мислене/ - да бъдат - основателно/НЕоснователно коригирани в определена тяхна част, когато – някаква група от хора /подобно т.нар. “нравствена полиция”/ са избрани от друга група хора, за да създават рамка на мислене на трета група от хора…, на определен “терен”, наричан от четвърта група от хора /вид сеирджии/ – нечии: сайт, блог, тема и т.н…..If something inspires you, follow it! Henry Ford
Коментар
Коментар