IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧАРЪТ на НЕЩАТА от ЖИВОТА..., или: "Защо царят трябва да бъде гол...винаги!" :)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
    Скорпионщина.

Не свършиха ли вече начините да се разделяме на тоя свят? Не - те никога не свършват...

Тук вече не се делим на сини и червени, а по ОЩЕ ПО-ПРОИЗВОЛЕН начин..., на различни зодии...

Кога ли ще ни дойде разумът да почнем да се делим на можещи и неможещи - УЖ ТОВА БЕШЕ основната цел на всяко демократично общество..., ама се сещам, че за това трябваше да е изпълнено условието за "равен старт"..., което условие ОТНОВО и ОТНОВО ни обещават...

В съвременния свят, с достатъчно информация, която имаме?
    If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

• Скорпионщина.

Коментар

Вечният въпрос за началото на началата.
        Ех, мече, така сте капитаните, на философия и математика ви избива.
        ---------------------------------------
        Абе, как е при безлуние в открито море? Гъста ли е тъмнината?
        Много е тъмно да. Тъмнината успокоява нервите и предразполага към философски размисли
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
          Ето още един опит за умозрително обяснение на свободата.

Всяко нещо, което е следствие от нещо, в крайна сметка е следствие от нещо, което не е следствие от нищо.
          Вечният въпрос за началото на началата.
          Ех, мече, така сте капитаните, на философия и математика ви избива.
          ---------------------------------------
          Абе, как е при безлуние в открито море? Гъста ли е тъмнината?

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
            Браво, браво от мен! Ти, и само ти, си намерил тази фраза/това обяснение като същество и начин, заедно.

Много, много добро доказателство, а за по-слабите - много добър
            намек!

----------------------
            Кажи им, че ги обичаш, макар и да ги биеш углави:
            https://www.youtube.com/watch?v=AzpXdYUa14o
            --------------------.--

==================================
            Фалим, и ще го взема всред моите оръжия с твое позволение. А! - и без твое позволение си го вземам, ного добро!
            ====================================

П.П. Да, тази песен на Челентано непременно срибва да върви з двойка с тази също: https://www.youtube.com/watch?v=mSYpXal_QcA
            Аз как ползвам, че истината е въпрос на вкус, без да те питам.
            tnm

Коментар

"Ако нямаше необясними неща, с какво щяхме да си обясняваме обяснимите
              Аззззззззззззззззззззз"
              Браво, браво от мен! Ти, и само ти, си намерил тази фраза/това обяснение като същество и начин, заедно.

Много, много добро доказателство, а за по-слабите - много добър
              намек!

----------------------
              Кажи им, че ги обичаш, макар и да ги биеш углави:
              https://www.youtube.com/watch?v=AzpXdYUa14o
              --------------------.--

==================================
              Фалим, и ще го взема всред моите оръжия с твое позволение. А! - и без твое позволение си го вземам, ного добро!
              ====================================

П.П. Да, тази песен на Челентано непременно требва да върви в двойка с тази: https://www.youtube.com/watch?v=mSYpXal_QcA
              Last edited by vmаnkov; 02.08.2013, 18:58.
              Свободен във виелицата.
              http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от зарата
                Тук-там се лашкам по темите и се опитвам да "отварям очите" на хората с разни предупреждения... Не, че съм създател на ТА, нито съм допринесъл с нещо ново за развитието му... Просто си прилагам прочетени и запаметени методи за ТА, които хората описват в книгите си...

Да де, ама хората ме възприемат като конфликтна личност. Щом така мислят някои - какво пък толкова? Май zarco още не се е оплакал от мен, така че - тук ще си пусна анализчето, пък ако ще модераторите /и красивите модераторки/ - да ме изтрият...

Ми какво пък, моята теза е тая: всичко, което правя - е част от чара на нещата...

За следващата графика на златото /4-часовата/ ми е думата тоя път...

Бях приказвал някъде за гапа, над 1300... Сега погледнах отново графиката. Виждаме, че - под тоя гап е имало друг, който също не е запълнен...

Та, сетих се, че поредица от незапълнени гапове в една посока на пазара - се явяват съпротиви на пазарната цена, както - примерно - тренд-линиите. Т.е. - тест отгоре, пробив - съпротива, после - тест отдолу /ако се случи/ - подкрепа.

Пиша това, с ясното съзнание, че правя прогнози, защото нещата още не са се случили, нещо повече - тъкмо цените тестват горния гап, когато /вероятно/ надделяват мечките. Т.е. - мразя да си служа с изрази В МИНАЛО СВЪРШЕНО ВРЕМЕ, като: "казвах ли ви", "на тая дата отворих такава позиция"...

В тоя дух на мисли, аз ЩЕ ОТВОРЯ позиция за надолу, когато цената на златото тества 1300 и, когато тая линия се превърне в линия на подкрепа /вероятно тестовете ще са нееднократни..., но ще изчакам и следващият тест от долния гап - на 1265 - да се превърне в ниво на подкрепа...

Значи - по моите думи нивото от 1150 не е на дневен ред. Аз предполагам, но пазарът разполага... И сега ще ми е кеф - да предизвикам пазара, защото много хора ще се изкефят на факта, че не съм "познал"... Ето на - да видим, де!

Все пак, именно в това е чарът на нещата...

Да обясня, все пак: гаповете са силен фактор, определящ цените. Ако са повече от един - ясно /горе писах/, но това не е, защото аз съм казал тия неща, а това е, ЗАЩОТО СА СЕ НАТРУПАЛИ ДОСТАТЪЧЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ /с достатъчни обеми/, които са обърнали пазара нагоре...Е, кое определя посоката на пазарите, ако не - брой участници с някакви настроения и обеми на отворените позиции?

Всичко това се знае /например от хората, които са прочели за дадени методи за ТА/. Действията им са адекватни, в съответната посока. ВЕРОЯТНО - за тях няма НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ кой първи е забелязал определена фигура, или разпределение..., важно е, че те могат да го ползват и също - да разчитат, че настроенията могат да се фиксират в необходимата посока, което да помогне още по-добре за подкрепа на идеята...

На това аз му казвам активна почивка - човек да се занимава с всичко, което му доставя удоволствие...

/и сега, като гледам - цената още не е паднала толкова, че да запълни гапа..., тегаво ще е, но пазарът ще ни каже..., а настроенията на участниците ще го допълнят/...
                Продължавай в същия дух. Нека си говорят.

Коментар

• Ето още един опит за умозрително обяснение на свободата.

Всяко нещо, което е следствие от нещо, в крайна сметка е следствие от нещо, което не е следствие от нищо.
                  tnm

Коментар

• "Ако нямаше необясними неща, с какво щяхме да си обясняваме обяснимите"
                    Аззззззззззззззззззззз
                    tnm

Коментар

• Хубава вечер на всички!

Stevie wonder - I'm free

Коментар

Една и съща ситуация може да бъде почувствана по толкова различни начини, колкото са и хората попаднали в нея. Зависи от емоционалната им интелигентност, тмперамент, придобита опитност, възпитание и т.н.
                        Най- елементарен пример е- като как реагираме на една и съща музика.
                        Всеки си има своя истина. Аз твърдя, че това е субективно доказателство, че обективна истина не съществува
                        tnm

Коментар

В подкрепа на Брус Ли мога да кажа, че всяко измислено е следствие от нещо почувствано.
                          Може. Почувствал си необходимост да го сториш.

Коментар

• В подкрепа на Брус Ли мога да кажа, че всяко измислено е следствие от нещо почувствано.
                            tnm

Коментар

• Една и съща ситуация може да бъде почувствана по толкова различни начини, колкото са и хората попаднали в нея. Зависи от емоционалната им интелигентност, темперамент, придобита опитност, възпитание и т.н.
                              Най- елементарен пример е- като как реагираме на една и съща музика.
                              Last edited by val/she; 02.08.2013, 00:30.

Коментар

В такъв случай, си е доста субективна като усет/възприятие/ разбиране, че е абсолютно недопустимо да бъдат задавани каквито и да е било критерии, включително такъв- като дали е чувство или нещо друго.
                                Да, ама аз не казвам, че според мене, чисто субективно е чувство. И като говоря за несъвместимост. Няма критерии за нищо. По скоро има, но всички те са субективни.
                                tnm

Коментар

Working...
                                X