IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧАРЪТ на НЕЩАТА от ЖИВОТА..., или: "Защо царят трябва да бъде гол...винаги!" :)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
    Вал, мила.
    Имай достойнството да не спориш по женски, а?

Караш ме да намеря източника на някаква фраза, която ти приписваш на Аристотел.
    Аз се включих в защита на Аристотел и, прочее, в твоя защита, че не е на Аристотел.

Тази фраза, Вал мила, е толкова въздухарска, че нема нужда да й търся източника - той е свински, Вал.
    Въздухарска ама друг път, и няма значение на кого е, важното е че е истина! Аз нямаше да я цитирам, ако не се бях убедил в горното! И въобще не е свински източника, даже напротив източник може да бъде всеки един човек - аз например вече 8-ма седмица правя упражнения - коремни преси, лицеви опори, ходя да бягам на стадиона, набирам се на висилка, и не на последно място - промених си хранителния режим (няма да изпадам в подробности около него без нужда), т.е. замених свинския начин на живот с един по-различен и започнах да се чувствам много по-добре, по-доволен и във форма. За визията няма да говоря, там най-реално ефектът го виждам в очите и думите на другите. Но това освен за мен за другите е може би без особено значение, а това което исках да кажа е че Аристотел или който е да е там е бил уникално прав в твърдението си, че сме това което правим постоянно, и нашето лично (било то голямо или малко) съвършенство не е плод на някакво еднократно наше действие, а е най вече ефект и следствие от нашите навици!

Коментар

• Първоначално изпратено от annbet Разгледай мнение
      ...но в химията са недопустими..., а тя обхваща и мнооого други фактори...
      ...а химията - моята млада учителка ме е учила - и в гимназията, а после - и във ВУЗ-а - е една много крехка област..., УЖ била неподвластна на емоциите......

...ама пък - от дума - на дума - се сетих за вица с Малкият Иванчо, който разказва на татко си, как учителката му, в часа по химия - се спънала в катедрата, паднала, счупила стъкленицата с лепило, която носела и залепнала за катедрата... Таткото, съпричастен с нещастието - попитал Иванчо: "А вие, моето момче - отлепихте ли я?", на което героят на вицовете отговорил: "Охооо, някои дори по два пъти..."

Извод: сложна област /определено - и много крехка/ - е тая, на химията.

Успешна седмица ан всички!

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
        Да, в симетрията/хармонията има радост за окото и някакво подсъзнателно усещане за здраве- в буквалния смисъл на думата. Но, истинският чар е в малките "несъвършенства" (не само във физиката).
        ...но в химията са недопустими..., а тя обхваща и мнооого други фактори...

Коментар

• Първоначално изпратено от annbet Разгледай мнение
          ВЕРОЯТНО, АКО Аристотел /Αριστοτέλης/ - беше казал нещо, то би трябвало да бъде близо до:

Είμαστε αυτό που κάνουμε επανειλημμένα . Αριστεία ως εκ τούτου , δεν είναι μια πράξη , αλλά μια συνήθεια.

Все пак - не се наемам да твърдя със сигурност, че Аристотел е казал нещо подобно, въпреки че е възможно, предвид енциклопедичните му възможности, вкл. в областта на философията..., не се наемам да го твърдя, дори, ако отчитам, че посещенията му на остров Лесбос, биха могли да отклонят мислите му в подобна посока......, а и не коментирам, дали точно като Лесбос е познат днес островът сред гърците, независимо от данните в уикито...

Все пак, съвременните пластични хирурзи /без връзка с горното/, правят според мен - доста нескопосна реклама /търсейки връзка между съвършенството и симетрията/, защото чарът на човешкото тяло е в неговата асиметрия /по моя вътрешна убеденост/..., но всеки има право на мнение...
          Да, в симетрията/хармонията има радост за окото и някакво подсъзнателно усещане за здраве- в буквалния смисъл на думата. Но, истинският чар е в малките "несъвършенства" (не само във физиката).

Коментар

Вал, мила.

Аз се включих в защита на Аристотел и, прочее, в твоя защита, че не е на Аристотел.

Тази фраза, Вал мила, е толкова въздухарска, че нема нужда да й търся източника - той е свински, Вал.
            А-ха. Считаш тази реплика за прекалено семпла и лишена от сериозни послания, за да се превърне в сентенция прелетяла над хилядолетията? Правилно ли те схващам?
            Лично за мен, няма никакво значение кой е авторът. И да, мисълта не е толкова дълбока, за да не бъде достигнато до нея от поне 30% от хората (най- малко).

Коментар

• ВЕРОЯТНО, АКО Аристотел /Αριστοτέλης/ - беше казал нещо, то би трябвало да бъде близо до:

Είμαστε αυτό που κάνουμε επανειλημμένα . Αριστεία ως εκ τούτου , δεν είναι μια πράξη , αλλά μια συνήθεια.

Все пак - не се наемам да твърдя със сигурност, че Аристотел е казал нещо подобно, въпреки че е възможно, предвид енциклопедичните му възможности, вкл. в областта на философията..., не се наемам да го твърдя, дори, ако отчитам, че посещенията му на остров Лесбос, биха могли да отклонят мислите му в подобна посока......, а и не коментирам, дали точно като Лесбос е познат днес островът сред гърците, независимо от данните в уикито...

Все пак, съвременните пластични хирурзи /без връзка с горното/, правят според мен - доста нескопосна реклама /търсейки връзка между съвършенството и симетрията/, защото чарът на човешкото тяло е в неговата асиметрия /по моя вътрешна убеденост/..., но всеки има право на мнение...

Коментар

Не твърдя, че е негова мисъл. Твърдя, че налагат авторство нему.
                Ето, признавам си, че не знам чия е. Според теб, на кого е? (гледай да докажеш тезата си убедително- с исторически препратки към проверени извори)
                Вал, мила.

Свободен във виелицата.
                http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

Моля! Ти вкара в устата на Аристотел лъжа. Не аз. Да си записвала неговите думи?

Бъди достойна да се отречеш от глупостта си или да докажеш своята лъжа.
                  Не твърдя, че е негова мисъл. Твърдя, че налагат авторство нему.
                  Ето, признавам си, че не знам чия е. Според теб, на кого е? (гледай да докажеш тезата си убедително- с исторически препратки към проверени извори)

Коментар

Ти си имал възможност да си водиш записки слушайки го?
                    Моля! Ти вкара в устата на Аристотел* лъжа. Не аз. Да си записвала неговите думи?

Бъди достойна да се отречеш от глупостта си или да докажеш своето лъжовно твърдение.

----------------------
                    * - не е жив вече, та ви е лесно сега, свинчета, да грухтите.
                    Last edited by vmаnkov; 27.04.2014, 19:09.
                    Свободен във виелицата.

Коментар

Кой е казал, че това е казано от Аристотел?
                      Моля за цитат на Аристотел!

Моля да не ядете всичко, което ви хвърлят некои сополиви гърбоноси нехора (на уше - имам предвид еврейчетата (тихо, ш-ш-ш!)).
                      Ти си имал възможност да си водиш записки слушайки го?

Коментар

Хайде, на бг . :

"Ние сме това, което вършим постоянно. Следователно, съвършенството не е въпрос на действия, а на навик."

Аристотел
                        Кой е казал, че това е казано от Аристотел?
                        Моля за цитат на Аристотел!

Моля да не ядете всичко, което ви хвърлят некои сополиви гърбоноси нехора (на уше - имам предвид еврейчетата (тихо, ш-ш-ш!)).
                        Свободен във виелицата.

Коментар

• Четеш на д-р Енчев слоганите?

Коментар

• АКО приемем, че /според водещ пластичен хирург/ - съвършенството е симетрия, а – според Аристотел – конкретните си действия трябва да сме превърнали в навик...

... и отчетем, че по една друга максима – навикът е втората природа на човека...

... би трябвало да стигнем до извода, че другото „аз” на Човека /втората му природа/ би трябвало да бъде идентична с нашата първична същност..., която свързваме най-често с възпроизводствените си /и никакви други странични/ функции...

Какво излезе накрая?

То е ясно: възпроизводството е нашата същност, която постоянно води и до нашето съвършенство /смея да вярвам: всяко наше издание е много по-приспособимо към конкретните условия на живот.../...

..., НО – ТЕ /възпроизводство – съвършенството/ - не би трябвало да са въпрос на навик, а по-скоро – на точно определени действия... /което пък противоречи на Аристотел и ни вкарва в нови размисли, къде точно се губи нишката на мисълта, лавираща между сентенциите/...

Коментар

• Хайде, на бг . :

"Ние сме това, което вършим постоянно. Следователно, съвършенството не е въпрос на действия, а на навик."

Аристотел

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                                Малийй, не знаех, че Аристотел е владеел английски.

П.П. Затова го харесвам този форум - винаги може да научиш нещо ново и полезно
                                Не владея гръцки, а и не бях сигурен че ти владееш, та за това го изкопирах на един от най-ликвидните в световен мащаб езици. Е, може би трябваше на български, но вече е късно

И все пак, както със сигурност би казал и един твой любим съфорумец - по-важен в случая, а и не само сега, е смисълът...а аз бих добавил - и способността да го откриваме

Приятен следобед!

Коментар

Working...
                                X