Първоначално изпратено от vmаnkov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЧАРЪТ на НЕЩАТА от ЖИВОТА..., или: "Защо царят трябва да бъде гол...винаги!" :)
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от annbet Разгледай мнение...но в химията са недопустими..., а тя обхваща и мнооого други фактори...
...ама пък - от дума - на дума - се сетих за вица с Малкият Иванчо, който разказва на татко си, как учителката му, в часа по химия - се спънала в катедрата, паднала, счупила стъкленицата с лепило, която носела и залепнала за катедрата... Таткото, съпричастен с нещастието - попитал Иванчо: "А вие, моето момче - отлепихте ли я?", на което героят на вицовете отговорил: "Охооо, някои дори по два пъти..."
Извод: сложна област /определено - и много крехка/ - е тая, на химията.
Успешна седмица ан всички!
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеДа, в симетрията/хармонията има радост за окото и някакво подсъзнателно усещане за здраве- в буквалния смисъл на думата. Но, истинският чар е в малките "несъвършенства" (не само във физиката).
Коментар
-
Първоначално изпратено от annbet Разгледай мнениеВЕРОЯТНО, АКО Аристотел /Αριστοτέλης/ - беше казал нещо, то би трябвало да бъде близо до:
Είμαστε αυτό που κάνουμε επανειλημμένα . Αριστεία ως εκ τούτου , δεν είναι μια πράξη , αλλά μια συνήθεια.
Все пак - не се наемам да твърдя със сигурност, че Аристотел е казал нещо подобно, въпреки че е възможно, предвид енциклопедичните му възможности, вкл. в областта на философията..., не се наемам да го твърдя, дори, ако отчитам, че посещенията му на остров Лесбос, биха могли да отклонят мислите му в подобна посока......, а и не коментирам, дали точно като Лесбос е познат днес островът сред гърците, независимо от данните в уикито...
Все пак, съвременните пластични хирурзи /без връзка с горното/, правят според мен - доста нескопосна реклама /търсейки връзка между съвършенството и симетрията/, защото чарът на човешкото тяло е в неговата асиметрия /по моя вътрешна убеденост/..., но всеки има право на мнение...
Коментар
-
Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнениеВал, мила.
Имай достойнството да не спориш по женски, а?
Караш ме да намеря източника на някаква фраза, която ти приписваш на Аристотел.
Аз се включих в защита на Аристотел и, прочее, в твоя защита, че не е на Аристотел.
Тази фраза, Вал мила, е толкова въздухарска, че нема нужда да й търся източника - той е свински, Вал.
Лично за мен, няма никакво значение кой е авторът. И да, мисълта не е толкова дълбока, за да не бъде достигнато до нея от поне 30% от хората (най- малко).
Коментар
-
ВЕРОЯТНО, АКО Аристотел /Αριστοτέλης/ - беше казал нещо, то би трябвало да бъде близо до:
Είμαστε αυτό που κάνουμε επανειλημμένα . Αριστεία ως εκ τούτου , δεν είναι μια πράξη , αλλά μια συνήθεια.
Все пак - не се наемам да твърдя със сигурност, че Аристотел е казал нещо подобно, въпреки че е възможно, предвид енциклопедичните му възможности, вкл. в областта на философията..., не се наемам да го твърдя, дори, ако отчитам, че посещенията му на остров Лесбос, биха могли да отклонят мислите му в подобна посока......, а и не коментирам, дали точно като Лесбос е познат днес островът сред гърците, независимо от данните в уикито...
Все пак, съвременните пластични хирурзи /без връзка с горното/, правят според мен - доста нескопосна реклама /търсейки връзка между съвършенството и симетрията/, защото чарът на човешкото тяло е в неговата асиметрия /по моя вътрешна убеденост/..., но всеки има право на мнение...
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеНе твърдя, че е негова мисъл. Твърдя, че налагат авторство нему.
Ето, признавам си, че не знам чия е. Според теб, на кого е? (гледай да докажеш тезата си убедително- с исторически препратки към проверени извори)
Имай достойнството да не спориш по женски, а?
Караш ме да намеря източника на някаква фраза, която ти приписваш на Аристотел.
Аз се включих в защита на Аристотел и, прочее, в твоя защита, че не е на Аристотел.
Тази фраза, Вал мила, е толкова въздухарска, че нема нужда да й търся източника - той е свински, Вал.Свободен във виелицата.
http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc
Коментар
-
Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнениеМоля! Ти вкара в устата на Аристотел лъжа. Не аз. Да си записвала неговите думи?
Бъди достойна да се отречеш от глупостта си или да докажеш своята лъжа.
Ето, признавам си, че не знам чия е. Според теб, на кого е? (гледай да докажеш тезата си убедително- с исторически препратки към проверени извори)
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеТи си имал възможност да си водиш записки слушайки го?
Бъди достойна да се отречеш от глупостта си или да докажеш своето лъжовно твърдение.
----------------------
* - не е жив вече, та ви е лесно сега, свинчета, да грухтите.Last edited by vmаnkov; 27.04.2014, 19:09.Свободен във виелицата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнениеКой е казал, че това е казано от Аристотел?
Моля за цитат на Аристотел!
Моля да не ядете всичко, което ви хвърлят некои сополиви гърбоноси нехора (на уше - имам предвид еврейчетата (тихо, ш-ш-ш!)).
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеХайде, на бг . :
"Ние сме това, което вършим постоянно. Следователно, съвършенството не е въпрос на действия, а на навик."
Аристотел
Моля за цитат на Аристотел!
Моля да не ядете всичко, което ви хвърлят некои сополиви гърбоноси нехора (на уше - имам предвид еврейчетата (тихо, ш-ш-ш!)).Свободен във виелицата.
Коментар
-
АКО приемем, че /според водещ пластичен хирург/ - съвършенството е симетрия, а – според Аристотел – конкретните си действия трябва да сме превърнали в навик...
... и отчетем, че по една друга максима – навикът е втората природа на човека...
... би трябвало да стигнем до извода, че другото „аз” на Човека /втората му природа/ би трябвало да бъде идентична с нашата първична същност..., която свързваме най-често с възпроизводствените си /и никакви други странични/ функции...
Какво излезе накрая?
То е ясно: възпроизводството е нашата същност, която постоянно води и до нашето съвършенство /смея да вярвам: всяко наше издание е много по-приспособимо към конкретните условия на живот.../...
..., НО – ТЕ /възпроизводство – съвършенството/ - не би трябвало да са въпрос на навик, а по-скоро – на точно определени действия... /което пък противоречи на Аристотел и ни вкарва в нови размисли, къде точно се губи нишката на мисълта, лавираща между сентенциите/...
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеМалийй, не знаех, че Аристотел е владеел английски.
П.П. Затова го харесвам този форум - винаги може да научиш нещо ново и полезно
И все пак, както със сигурност би казал и един твой любим съфорумец - по-важен в случая, а и не само сега, е смисълът...а аз бих добавил - и способността да го откриваме
Приятен следобед!
Коментар
Коментар