IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧАРЪТ на НЕЩАТА от ЖИВОТА..., или: "Защо царят трябва да бъде гол...винаги!" :)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Как да го кажа – така, че да бъда /правилно/ разбран, въпреки че няма как да стане това от определени хора в тоя форум... Т.е. – за себе си достигам до извода, че една група хора са „наследили” от предците ни /насочвани от родителите си/ - като основно човешко качество – развиване на двигателната си култура... За да не се изразявам уклончиво, другата /втора/ група хора – вероятно са „наследили” от предците си – любов към взирането в екран /монитор и т.н./...

Лично от мен – адмирациите ми са към тия, които залагат на движенията. Нека това е от най-малката възраст – още по-добре. Няма как, точно хората, които ходят – да стоят и да се оплакват пред един монитор, който и няма как да им помогне в тая посока – движенията /освен на пръстите по клавиатурата.../

Ето ви ги дечица /част от многото срещнати/, които зная, че ще запазят качеството на нацията НИ! Те в момента са под вр. „Малък резен”, т.е. – над 2000 м.н.в., слизайки от Черни връх...
    http://snimki.be/store/1/431413123480.jpg

Какво да приказваме повече? Да споменавам ли това, че някои тук искат да ни накарат да не са движим, а като използват и понятия от медицината – може да останем за тях с впечатление, че са върховни спецове... Други пък казват, че студеният въздух бил вреден... и така нататъкА...

Като чета как се оплакват някои в съседни теми – не ми се ще да съм на мястото им...

Ако оставя встрани философските възприятия, ще се похваля за пореден път с един сериозен маратон по „маршрута”: Бояна – вр. Камен дел – Черни връх – с. Железница /с качване до Черни връх – 4 часа и слизане – още 3 часа/...

Сухи връх:
    http://snimki.be/store/1/191413123218.jpg

Около хижа „Момина скала” се хваща нагоре - към "Платото":
    http://snimki.be/store/1/631413123287.jpg

Под връх „Камен дел” – поглед към Люлин – планина:
    http://snimki.be/store/1/441413123371.jpg

Поглед от най-високата точка на Черни връх – към Метеорологичната станция и към Рила /в един от най-ясните дни - кра-со-та!/:
    http://snimki.be/store/1/701413125411.jpg

http://snimki.be/store/1/791413125661.jpg

В далечината - Рила, от нивото, под хижа „Академика”:

http://snimki.be/view.php?id=82027

Дилемата: много сте написали и няма да чета тъпотии, ако имам пред себе си много по-добри възможности, особено при тия есенни багри... За нечие успокоение: важно е да се чувстваме превъзходно, ако ще: да си счупим пръстите върху клавиатурата... или да се скапем /25-30-тина километра/ - от ходене и наблюдаване на красотата в природата ни....

От мен да мине: пуснал съм няколко снимки /които станаха над 200 - хоби... + няколко видеоклипа/, за да се насладите на ПриродаТА... /би трябвало всички да харесваме поне красотата на Природата ни/...

Предупреждение: не кликайте повече от веднъж, защото дребните душици още не са възприели Истината, че на тоя свят може нещо да се дава И безвъзмездно...

Така е: ТРЯБВА ДА СЕ РАЗЛИЧАВАМЕ!

Под „тъпотии” – не разбирам точно кулинарията... Едно малко отклонение: такъв див лопуш съм намерил /над 1500 метра/, а такава манджа се получава с него, че всеки Шеф-готвач би завидял на вкусовите качества на гозтбата.../тук не говорим за ястия, които се правят за 20 минути, защото само приготвянето на съставките изисква повече: кромид – лук, моркови, целина, пащърнак, червена чушка, домати/... Не, че не се хваля: ми то – от хобита, как да му остане на човек време, за да скучае и да се драка пред мониторите?

Пояснение: „хоби” е тая дейност, която правим с удоволствие, повече от 20 минути... /както искате го разбирайте/...

...и – изобщо не ми пука, че някои дремещи субекти /от мъжки или женски род/, които постоянно дават напътствия, как да възприемаме нещата от живота и околните - не виждат разлика в привичките на хората...

Щях да пропусна НАЙ-ВАЖНОТО: на всеки 20-50-на метра ТАМ - срещаш УСМИХНАТИ хора /много от тях по на 30-/, които ПОЗДРАВЯВАТ и МНОГО ОТ ТЯХ - спират, за да си кажем няколко ДОБРИ ДУМИ, или, за да се информират за непознат маршрут... В тия УСМИХНАТИ ХОРА ми е надеждата!

Коментар

• Къде може да разпуска новият премиер? Все ми е тая, с какво е по-различен от „обикновените” българи... Разбира се – ще обитава Резиденция Бояна /зелената площ с внушителни постройки/, която се намира точно срещу Боянския водопад, от горният ръб на който е направена снимката днес...
      http://snimki.be/store/1/251412523030.jpg

Гъбарите /и гъбарките/ - които се гъбаркат в съседна тема – имат повод да покажат знанията си по темата. Не познавам гъбите, но редовно си ги снимам. Идеята ми е, след като се върна – да проверя в нета... Да де, ама тия гъбки си имат често и отровни двойници, което пък ме спира да стана гъбар. Отговорно хоби е гъбарството... Както и да е. Гъбари и гъбаркащи се гъбарки – според вас, гъбите, които снимах днес – има ли вероятност да сте ги опитвали? Нали сФащате правилно въпроса ми: не ви питам, дали са ядливи, а дали сте хапвали от тях... АдИ да ви видим..., ама без да се гъбаркате... /все едно, де – най-лесно е да си „набера” от маркета/...

Това е инфото от нета за четирите вида гъби, които човек се колебае, дали не са 6, или дори повече /с отровните двойници/:
      Брашняна гъба /ядлива, но може да се сбърка с опасни видове/ или седефена /ядлива/ – бялата,
      Есенна ливадна – жълтеникавата, ядлива...,
      Кичуреста пънчушка – кафеникавата /може да се сбърка със смъртоносно-отровната галерина/,
      Есенна миризливка /добра ядлива, но има сходен отровен вид/ или лютива млечница /условно ядлива.../

http://snimki.be/store/1/131412523987.jpg
      http://snimki.be/store/1/781412524088.jpg
      http://snimki.be/store/1/661412524239.jpg
      http://snimki.be/store/1/981412524298.jpg
      http://snimki.be/store/1/221412524364.jpg
      http://snimki.be/store/1/351412524410.jpg

Коментар

• Честит празник: да са здрави Вяра, Надежда и Любов, под строгото око на майка им - София, да почерпят по случай празника си...и да внимават кого черпят!

Какво ли е, човек да има три дъщери? Непостижимо е за много хора.

Коментар

• "И всякоя възраст, класа, пол, занятье
          зимаше участие в това предприятие..."

Днес се сетих за стихотворението на Вазов, посветено на Левски – поне 2 пъти, когато:

1. Не толкова сериозно: видях колко усърдно хората берат боровинки.../виж първата снимка/ ..., не че не хапнах от двата вида, но вече си бях „подложил” солидно с малини: няма кой да ги разсажда над 1600-1800 м.н.в. и са стебло до стебло, което ги прави не много едри, но пък са достатъчно сладки /втората снимка/. Не се берат за стопански цели – предупреждават еколози, данъчни и т.н... /третата снимка/!

2. Това е сериозно: Боянският манастир, в който е намирал убежище Левски и – където е провеждал заседания на революционните комитети за София и околността. Вероятно знаем разни неща за манастира, както и това, че е основан от цар Иван-Александър, през 1345 г. /четвъртата снимка/.

От мен да мине, пускам още една снимка от Боянското езеро - в свежото утро... и - стига толкова снимки, защото /не зная как точно се случва това, но съм предупреден, че/ джобовете ви много олекват от тях: много се охарчихте вече!...

Коментар

• Да е жив и здрав Петърко от Бърдарски геран.Казва толкова истински неща и мъдри . Такива репортажи > http://novanews.bg/news/view/2014/08...m_campaign=hot трябва да има повече ,а не да ни занимват ежедневно с оялите се политици от котилото

Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• С извинения към няколкото от посетителите, които четат темата!

Животът е хубав, когато можем да се противопоставим на профаните... /ама то такива в сайта никога не е имало, де/...

С уважение!

Коментар

• Четвъртата подлога на властта не си поплюва !!!
                Баба ме научи на много неща.
                tnm

Коментар

• Хубаво нещо е историята, особено пък – оная част от историята, която вече е доказвана многократно от изследователи, поколения наред. Защо ли пиша за история, АКО мога да бъда опровергаван на всяка крачка? Така, де – ама не по причината, че не зная, бих бил опровергаван... А по коя? Ще разберете, де, споко и всичко по реда си...

Значи, доста от нас сме били съвременници на събитията в последните години. Защо тогава се премълчават доста от моментите от най-новата ни история? Защо ли? Затова, де – защото едни бяха дисиденти, други подхванаха идеята за дисидентството, защото усетиха, че предстои далавераТА, а трети ВСЕ ОЩЕ живееха в условията на „Държава в Държавата”...

Много от нас не знаят, за какво точно иде реч. Някои се досещат. „Държава в Държавата” е едно много „Овъртяно” понятие. За част от ония, с привилегиите – си беше съвсем закономерно съществуването на такива изкривявания...

Какви изкривявания бълнувам, лЕ? Па и коя е тая „Държава в Държавата”?..., защото тия, на 30 - „минус”, трудно биха схванали намека...

Бяха времената, когато във ВУЗ имаше сериозно състезателно начало... Да спомена само, че % на двойките от приемния изпит – на места беше над 60-70%, а – ако не беше издържан приемният изпит – никакъв бал не можеше да те вкара във ВУЗ... /днес не е така/...

... ОБАЧЕ...

..., обаче – и тогава имаше ЕДНИ ХОРА, за които не важаха общите правила...Защо? Защото бяха привилегировани: децата на партийните членове. Какво толкова: социализъм – значи ще облагодетелства партийните /СИ/ членове – логично е... /май/...

Определено, обаче – днес огромната маса ОТ ПРИВИЛЕГИРОВАНИТЕ се представят като репресирани... Да припомним /неща от най-новата история на соца/:
                  1. завършваме средното си образование,
                  2. кандидатстваме във ВУЗ,
                  3. приемат ни, мястото ни се пази, до излизането ни от казармата,
                  4. влизаме в казармата /за 2 години при сухопътни войски или 3 години – морски или отряд моторни катери/,
                  5. уволняваме се от казармата, малко преди да почнат лекциите във ВУЗ-а и заставаме пред вратите, а там...
                  6.
                  Какво „там”?
                  Какво ли? Ами това, че до нас, 20-21-годишните, отслужили гологлавци, на банките в залите на ВУЗ-а – сядат едни доста по-различни мъже??? 29 – 32 – 34 годишни... Студенти в първи курс!

Тогава чух за първи път и новото за мен понятие „раб-фак” /абе, „фак” ли е – не ми говори.../... Значииии – това са студенти, които са най-вече партийни членове или деца на такива, изпратени от предприятия, поради това, че бащите партийни секретари – са „назначили” фиктивно синчетата, за да могат същите да се възползват от какво? Разбира се – от местата на ония, които са кандидатствали по общия ред и са били отрязани поради нисък бал по линията: „член/парт.секретар” или „син на партиен член/секретар”...

Обяснявам: в много от търсените специалности - минималните балове за класиране бяха в рамките, НАД 25-26-27 /при 30 максимум/..., а и шестиците трудно се пишеха в средните училища...

Значи, освен, че трябваше да имаме оценка, над слаб на приемните изпити, то и оценка, под 4,50 – трудно можеше да гарантира влизане в желаната специалност...

Какъв беше статутът „раб-фак”? Без приемен изпит, няколко месеца, преди нас – те имаха занятия, водени от преподаватели от ВУЗ-а, завършили с някакви текущи оценки. Същите преподаватели /получили хонорарите си за „подготовката”на „раб-фака”/, по-късно – си говореха с тях като с приятели, а изпитите-трапове: математики, физики..., пък и по т.нар. „политическите науки” – не бяха трап за тях... Какъв „трап”, ако знаехме, че много от тях бяха членове на вузовския партиен комитет /?/... /или както там се е наричал/, в който бяха: ректорът, деканите и голяма част от преподавателите... Какво стана накрая? „Раб-фак”-итата завършиха 100%, а от 3 групи бяха останали в края на следването 2, с доста намален брой на студентите в тях.

И тогава станаха достояние действията на истински дисидент, когото изхвърлиха като мокро коте, само защото е реагирал срещу шефът на парт. Комитет – или – както там се е наричал един от деканите /партиен секретар трябва да е бил/... Как е „реагирал”, ли – тоя истински дисидент? Просто е хванал най-близкият стол и го е хвърлил срещу „опонента” си – партиен секретар...

Ясно е как на „раб-фак”- поколението от студенти – са им ДАВАНИ изпити, ясно какви дипломи са получили същите, ясно е и какви специалисти са излизали по тая линия „тати носи – мама меси...”...Сега, същите тия – наричат майките и бащите си комуноиди.... Добре де, защо навремето не се отказваха от привилегиите си, същите ония връзкари, а едва сега почнаха да се бият в гърдите?... Аз – демократ! Кой би им повярвал?

Ееее, ама не на нас тия, де!

Сега да направим изводите си. Не е трудно. Конкурентни ли са били същите, тия – 30% от студентите? Не? Ако не са били конкурентни тия 30% „специалисти” на ония, които са излизали в Европа, то какво е трябвало да се случи? Има ли още нещо да не ни е ясно? И следствието: защо все още има „преход” и докога ще е той? Не е ли станало ясно?

Невъзможно е да се превърти и обърне мисленето на тия, същите, които ни докараха до тук, но ще продължат да ни бутат надолу: може да сме достигнали дъното, но ние ще продължим да дълбаем... Къде са им на тия компетенциите? Лошо е, че се демотивираха от липсата на състезателно начало много читави специалисти и тръгнаха навън. Дадоха началото и се набра инерцията в тая посока...

Рибата се вмирисвала откъм главата... Само че, главата е един друг символ в тялото на животинския свят и сравнение с казионни структури от миналото тук са неуместни.

Апропо – какво ще променяме в тая страна и с кого? Толкова се изредиха да „променят” и никакъв шанс за промяна, освен все по-големи сривове. Минорен тон, но истината е над всичко – наследството е непреодолимо за поколения. По опашките! Който има дупе – знае как да покаже навън конкурентоспособността си. Колко са те? Единици.

Другото /пребоядисало се/ - все се надява да влезНе в гоУЕмата поУИтика /нищо ново: винаги ще се хвърлят столове по мижитурки с необосновано голямо мнение за себе си/..., именно защото трудно се доказват компетенции. Така и трябва да бъде, за да сме сигурни, че вървим в правилната посока.

Нека повторя: това е част от най-новата ни история, която не се познава от всички...Успешна седмица на тия, които все още не са излезли в отпуск, на останалите - хубаво изкарване!

Коментар

• Виждаш ли, че съм те оставил да си говориш сам.

И това не е, защото нямаш качества, а защото плюеш тия, които са го правили доста преди теб.

Така не се работи - трябва да имаш поне мъничко респект, понеже оплювайки предишните - плюеш по себе си.

П.П. Накратко скучен стил и да си въртиш задника на вси посоки няма да капне нещо.

Господ не ти е дал Словото и не се напъвай - през снимки и сие при профи барнат проект, може да напрвиш нещо.

Сега остава основния въпрос СРАМ? Как да питам някого как да го направя като не съм спирал да го плюя "безплатно"

Споко, подобни въпроси са за комплексарите.

Коментар

• Хммм, убавци!
                      Ще си позволя да внеса малко разяснение.
                      Не става въпрос за моя застраховка и нанесената щета не е от пожар.
                      Видях писмото с мотивите за отказа, но не съм виждала полицата. Само прочетох Общите условия на застрахователя.
                      Това е.
                      Приятен ден ви пожелавам!
                      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                      Мечо

Коментар

• Вече казах: НА ТЕБ КОНСУЛТАЦИИ - САМО СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ!

3 месеца мислиш по един-единствен ЕЛЕМЕНТАРЕН КАЗУС /на ТНМ/ и най-после реши да почнеш коментари? Все още не можеш да го решиш! Кой работодател те търпи да му сриваш имиджа?

Опссс, извинявай, забравих, че ти си АБСОЛЮТЕН АМАТьОР - в областта на Общото застраховане и можеш всичко да си мелеш!

Коментар

• Боже, колко си смешен.

Сега ти давам хипотеза за ТНМ.
                          -----------------------------------

Има ипотека или са й пробутали застраховка имущество със самоучастие.

Обикновено е до 5% самоучастието.
                          -------------------------------------------

Запалила хапартамента ( на терасата ), ама 200 кинта щети са под 5% самоучастие.

Демек, ще я отсвисвирят - такъв й е бил консултанта. Нещо като тИбя - хем неграмотен - хем с претенции за разбирач.

Чаткаш ли или да ти го обясня по-бавно?

П.П. Най-малкото аз не бих я подценил каква застраховка е сключила, а просто е била подведена.

Пожар и природни бедствия влизат винаги към основен пакет. И това не знаеш, налЕ?
                          Last edited by marandi; 10.07.2014, 00:07.

Коментар

• Казах ти, че нямаш никакво основание да говориш за Общо застраховане и за процедура по ликвидация на щети, свързани с общото застраховане в конкретната ситуация от вчера.

Не си компетентен, не разводнявай казуса "буря, градушка...." с неоснователните си, нищо недоказващи примери.

Повече консултации ще ти давам САМО СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ.

Коментар

• Няма такова нещо, което си изредил - което доказва, че наистина си нямаш хал-хабер от застраховане.

Гледа се полица и Общи условия какво покриват. Мога да ти направя "каско" и само за брони до 1000 лв. и нищо повече.

Това не означава, че не е Каско.
                              -------------------------------------------------------------

Мисля, че си уникално тъп - казах, че не мога да коментирам ТНМ, защото не съм видял полица.

При имуществено застраховане има една камара уловки пак + опцията дозастраховане и надзастраховане.

НЕ МОГА ДА КОМЕНТИРАМ НАИЗУСТ!!!

Спюпид!

Коментар

• Аз не съм никакъв, че да коментирам.

----------------------------------------------

Цитат:

За облекченото Ви обслужване по имуществени застраховки, предвид извънредната ситуация:

НЕ Е НЕОБХОДИМО да се спазва 7-дневния срок за регистриране на претенция, съгласно Общите условия по имуществените застраховки. Срокът за регистрация на претенции се удължава до 31.07.2014г.

За щети с малък материален интерес – счупени стъкла, е въведена облекчена процедура за регистрация и оценка на щетите БЕЗ ИЗВЪРШВАНЕ НА ОГЛЕД, като за целта ще се ползва предоставен от клиента снимков материал и размери на повредените остъклени части.

Заявления могат да се подават по електронен път на claims_gi@bulstrad.bg, както и на място в клиентския център на територията на град София с адрес и телефони:

http://www.investor.bg/forum/showthr...86#p1404929920
                                ----------------------------------------------------------------------------------

Мога да ти пратя как е и при други ЗК, без минаване през отдел Ликвидация.
                                ----------------------------------------------------------------------------------

Мисля, че ти казах ясно - ако ТНМ беше решила да се бори за тия 100-200 кинта по щета - нямаше да те пита теб.

П.П. Аз също не я оправдавам, че нарочно пропуска ползи, но това е нейно решение - не мое. Просто, ако беше споменал компанията щях да набия 1-2 телефона и толкоз и да й пратя хартиите за попълване.

Сега разбра ли как се снима щета? Или да ти го хакна и през друга компания като инструкция? ( понеже си отдел Ликвидация )
                                Last edited by marandi; 09.07.2014, 22:51.

Коментар

Working...
                                X