IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧАРЪТ на НЕЩАТА от ЖИВОТА..., или: "Защо царят трябва да бъде гол...винаги!" :)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Един ден в годината се чества Денят на бащата...ОчевАдно - в останалите триста шестдесет и косур - дни от годината - е ден на майката /поне в нашата страна/..., та реших днес да проверя, как точно честват този празник - православните в нашата северна съседка, в Букурещ...

Няма да пускам снимки - по разбираеми причини /вече сме ги коментирали: в тоя Висок форум повечето мразят да гледат снимки/ ..., за разлика от мен! /епа - не моем сите да сме еднакви.../

В Патриаршията имаше литургия, а един хор с божествени гласове - прославяше Коледа и - разбира се - Денят на бащата... /предполагам последният празник е по-актуален в Румъния, отколкото у нас..., ама те отдавна са ни избягали с няколко десетилетия, а ние си мислим, че сме с тях - между най-бедните просяци в ЕС-то... Няма такова нещо/ - разходете се тия дни в Букурещ, за да видите Коледно настроение и направете това по възможност по вечерно време... Фантазия! ... То - снимките така и не ви интересуват от там..., ама НаШТа София - И по отношение на украсата - ряпа да Иде!

Т.е. - румънците ще станат /дори/ Империя ПРЕДИ НАС /указание за непросветените/..., ама - мнооого преди нас!

И - да не забравите да ми четете горната "прогноза" поне веднъж месечно, за да си "сверявате часовника"...

... не само в Патриаршията стъпих и получих нафората си /каквото и да означава това/, ама и до един от МОУОвете им ходих, па и в ИКЕЯта до МОУА им се мотах..., далеееееч с по-големи крачки скачат от наЗЕ......

Това отдавна си го имат, ама да го спомена все пак: светофарите им, от червено - веднага превключват на зелено... За тия, които се интересуват - да спомена пътьом какъв е ефектът: по-късо време за работа на двигателите на принудителен празен ход, когато токсичността на газовете е най-висока..., да не говорим за икономиите на гориво... /тук мога да напиша десетки страници, ама зная, че не ви е интересно - точно толкова, колкото и да гледате снимки.../..., ми - кой ви кара да четете темата??? Не вярвам някой да търси тук интересни неща..., но защо му четете на zarco темата - ей това мира ми не дава...

Както и да е, де. АдИ, от мен да мине /и от модераторите/ - пускам една снимка от МОУА, ама ако е много нецензурна - да си я трият длъжностните лица...

http://snimki.be/store/1/591419627651.jpg

Честит Ден на бащата!

Коментар

• Честито Рождество!

https://www.youtube.com/watch?v=fGFNmEOntFA

Коментар

• Как да ви кажа... Сигурен съм, че всеки от НАС има собствено мнение... Така и трябва да бъде!

Последното означава, че не трябва да хлътваме в плоските манипулации, в които често се опитват да ни въвлекат разни недоносчета, независимо от сферата /сферите/, в която се подвизават.същите /манипулаторчета, недоносчета и останалите, за които ще намерите още по-сполучливите характеристики, именно защото имате СОБСТВЕНО МНЕНИЕ!.../

Моята рецепта /без да я налагам - по същата причина: ВИЕ ИМАТЕ СОБСТВЕНО МНЕНИЕ!/ - е тая: спорт и бачкане - до откат!!!... , без да се хленчи и да се търсят оправдания ЗА БЕЗДЕЙСТВИЕТО на всяка крачка..., а това, че спасението НЕ Е ПО КРЪЧМИТЕ с "приятели" - това е ясно, отново - БЕЗ да ви налагам мнението си ...

Защо ли ви пиша това, АКО вие си ги знаете НЕЩАТА ОТ ЖИВОТА?

Защото често не се обръщаме към най-ценното: към усмивките и истинските усещания в ТОЯ живот... Ама някой си искал да ме прави българин... Ама - не толкова назидателно, де, моля, ЗАЩОТО и аз имам собствено мнение за ЦЕННОСТИТЕ в тоя живот, за да ми налага някой "модели", ли..., "проекти", ли... или каквото там попреписало, за да ме впечатли!!!...

Как може да ме впечатли /неангажиращ пример, с който не визирам характери на хора от сайта/ ограничен човек, който подценява хората в едно общество, било то и в мини-обществото на един сайт! ....

Спортът и движенията само ви помагат /не зная защо го повтарям, щом всички сме убедени в това, че АКТИВНИЯТ спорт помага, а не пречи на човека в следващите години от живота му/! ...., защото контузии може да има винаги /дори, когато - след безсмислен запой - някой се събуди под масата - пак може да се е контузил, независимо от факта, че "контузията" в начина на мислене често бива /великодушно/ пропускана от нас..., а не би трябвало да е така..., но ВИЕ си имате собствено мнение, все пак..../... Няма как, със собственото ми мислене - някой да ме мотивира да стоя в кръчмите, за да не се контузя от ходене!?!..., абе - манипулациите са голямо нещо... /вие си знаете/...

Здраве и успехи! .... и нека не бъдем шарани /ВИЕ си знаете кое би направило един човек "шаран"!/

Ето малко по-различният поглед към усмивките на един от вечните хитове...

https://www.youtube.com/watch?v=z-wT3HXS_sA
        Last edited by mikomikov; 23.12.2014, 10:17.

Коментар

• Даммм, не съм се записвал скоро при вас... Не че няма какво да се каже, но – определено – много боклук се носи по повърхността, за да има смисъл да губя време, за да ограмотявам хората, които разполагат с неограничено много време и го губят по форумите в безсмислените си фантазии /с прекалено високо самочувствие за възможностите си/...

Преди време прочетох как някакъв, определящ се като спец в областта на корабостроенето – без грам понятие по отношение понятия като: корабен валопровод, без понятие, що е то дейдвудно устройство, каква е връзката му с ахтерщевена, как се смазват дейдвудните втулки, имат ли място в конструкцията салниковите уплътнения, как се натягат същите, що е то бакаут..., очевидно, незнаещ и ролята на баластните танкове, водонепроницаемите прегради и т.н....

Та, прочетох абсолютно дилетантското мнение на един /по неговите думи/ - голям „корабостроител”..., който не прави разлика между горните понятия, а коментира тема точно като дете от детската градина, дете, което си рисува корабче с коминче...

Казах си, че е редно да го пускаМЕ да пасе, щом като хора, които се занимават с корабоплаване тук – не правят никакви опити да го ограмотяват... Очевидно, някой трябва да му припомни, що за спецове /като него, без познания, които разчитат на хорската апатия и незаинтересуваност/ - та така – някой трябва да му припомни, що за спецове се „фабрикуваха” /с дипломи/ преди години, когато татковците – партийци – назначаваха некомпетентните си синчета тук-там – в огромните апарати на т.нар. администрация...., докато накрая нещата не се сринаха и провалиха – именно от тия: немотивирани, незнаещи и нехаещи за икономиката ни - некомпетентници...

Реших, като виден представител на променящите никовете си – с горното да отговоря на предизвикателството.

Интересно, докато някои се хвалят по форумите /по няколко пъти дневно и пишат хиляди постове, как времето не им стигало???.../, че от години пишели някакво ръкописче, то други пускат за същото време по няколко публикации... Та, възниква и другият въпрос: има ли смисъл от едно ореваване на орталъка – същото, което описва Нушич в автобиографията си, когато говори за досадното малко дете, с новите си обувчици, което застава пред всеки един от гостите, вдига краче НЯКОЛКО ПЪТИ в лицето на поредния от тях с думите: „Аз имам нови буки!” – и всеки /без изключение/ – трябва да му обърне внимание, защото всички знаят, че ако не го възнаградят с особено внимание и с разбираща усмивка – малкият досадник веднага ще ореве орталъка... /оставам с впечатление, че Нушич е описал поведението на някои лясковчани – нашенци/...

Е, как да не кажем, че някои писатели наистина са майстори на перото... и то – ПРЕДСТАВЕТЕ СИ – без да са се хвалили ежедневно по форумите, че пишат книга... „АМА, аз имам нови буки, беееее – защо не валят суперлативи отвсякъде?! АМА – ще ревна!” Никак не си представям добър писател /със заложби/ - да постъпва толкова неадекватно...

Поздрави и весели празници на всички, които вече празнуват!

Коментар

• Ненапразно в една тема вчера казах: "Вероятно начинът, по който се храним - може /донякъде/ да ни постави в ориентировъчна класация по отношение на културни ценности и придържане към етикета /на времето/..."

За мен изключително важно е възпитанието и самовъзпитанието, а в последното се включват много фактори /и САМОограничения!/, които оформят поведението ни в Обществото...

Така, за себе си съм сигурен, че в домашна обстановка мога да ям пилето си по начин, който ми е удобен, но в обществото, АКО всички ядат пилето си с нож и вилица - не бих направил опит да "противореча" на общественото мнение. Това не приемам като плащане данък "обществено мнение", а като един малък опит да се впиша в ТОВА общество, което яде пилето с вилица и нож...

И въобще не бих се съобразил с етикета, че пилето се яде с ръце!

Между другото, в обществата, с които съм имал възможност да контактувам с хора /смея да кажа - приятели/ и продължавам да го правя - нещата не са поставени на основата на строг етикет, вратовръзки и "правила" за това, "как да се държим в обществото"...

Та, как да се държим в обществото?

Първо трябва да дефинираме понятието "общество".

Хората си правят общества... Лордовете също живеят в общества...

Хората живеят с мечтите си да станат лордове, но не им се получава, независимо, че знаят как се яде пилето в "обществото". Очевидно, за да си лорд се искат доста други "качества"...

Между другото /неангажиращо/ - тия "качества" са еталон и за голяма част от съвременните дами... ... лошо няма.

Общо-взето, мятането в различни посоки /вече има песен за мятането - на Криско и М. Илиева/ - - продължава цял живот.

Коментар

• Шах ми дай на мене.

Ама най добър съм на табла. Сички изпращам да проверят има ли живот на Марс !!!
              Баба ме научи на много неща.
              tnm

Коментар

• Представям ви един уникален мат /чарът и магнетизмът на нещата са мотивиращи/...

http://snimki.be/store/1/401416246109.jpg

Последните 3 хода са следните:

H4 - H5,
                кон: G6 - H8,
                кон: F5 - E7 - шах и мат!

Как да не бъде щастлив човек? Уникална игра! А хората се чудят как да си запълват времето с тъпотии...

/неангажиращо, лично мнение/

п.п. Ако вече сте се досетили - измислил съм нов начин, за да ви прибирам сТинките: очевидно, качването на много снимки от природата ни - прави доста хора тук нещастни /в едно с някои модератори/. Не е ясно по какви причини, но е така. Ако фотосът е само един - нещастните ще са в пъти по-малко...

Наздраве!

Коментар

• Много хубави преходчета правиш на Витоша!

Коментар

• То нашето Царче вече си е голо! Пак му взеха земите и горите! Ебати държавата!

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
                      Нищо ново не ми казваш и е разбираемо: няма дама, която да не е била разочарована от мен във виртуалната нереалност...... /когато човек не среща нечии очи - няма как да бъде прям/...

Другото пък изобщо не е истина: не познавам дами, които да са били изненадани от моето виртуално представяне/непредставяне...

Извод: типично женски еквилибристики и неразбираеми лавирания......, т.е. - бъдете си такива, каквито сте в действителност: никому не е необходим такъв директен изказ...

Наздраве за всички именици /с името Лазар/ и рожденици!
                      Да си жив и здрав! Скорпион

П.П. Що ми се струва, че Лазаров ден е през пролетта, а не през есента!?
                      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                      Мечо

Коментар

• Нищо ново не ми казваш и е разбираемо: няма дама, която да не е била разочарована от мен във виртуалната нереалност...... /когато човек не среща нечии очи - няма как да бъде прям/...

Другото пък изобщо не е истина: не познавам дами, които да са били изненадани от моето виртуално представяне/непредставяне...

Извод: типично женски еквилибристики и неразбираеми лавирания......, т.е. - бъдете си такива, каквито сте в действителност: никому не е необходим такъв директен изказ...

Наздраве за всички именици /с името Лазар/ и рожденици!

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
                          Животът е многообразен... Отношенията между хората - също. Кратко и ясно: така е.

https://www.youtube.com/watch?v=IEVow6kr5nI
                          Изненадаме, бре!
                          Точо мислех, че си поместил някой кратък разказ или поне есе - пък ти си написал само три изречения.
                          Разочарована се почувствах някак си
                          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                          Мечо

Коментар

• Животът е многообразен... Отношенията между хората - също. Кратко и ясно: така е.

https://www.youtube.com/watch?v=IEVow6kr5nI

Коментар

• Ненапразно се гордеем с многовековна история. Когато видим доказателствата, се убеждаваме в това, че в миналото българите са живели и защитавали силна страна, с която са се съобразявали съседите. Главното средище на стопанския живот в Северозападните Родопи е бил град Цепина, с добре развити занаяти и търговски връзки с Византийската империя, Латинската империя, Солунското кралство, Венеция, Никея и Сърбия...В началото на 13 век Цепина е владение и резиденция на деспот Алексий Слав /1207 – 1216 г./ родственик на управлявалата българска династия - Асеневци. Крепостта Цепина е изградена на висок, скалист връх, на 1100 м.н.в. И - човек се убеждава в геният на българите във всяка една област...ДЕВЕТ МЕСЕЦА цепинци защитават своята крепост от обсадата на Гаази Давуд паша... Как? Идете, за да видите умопомрачаващи доказателства за българския проектантски и строителен гений! Как се правят водохранилища /с достатъчен обем/ под една представителна сграда? А сега, де! „Чудо – невиждано!” - да де – ама сега! Но тогава? Който може да си даде сметка, разбира се. Крепост – на тия височини си остава крепост!

http://snimki.be/store/1/571414869344.jpg

http://snimki.be/store/1/371414869532.jpg

http://snimki.be/store/1/231414869674.jpg

Пускам ви снимка от едната крепостна църква – с двата израстнали бора между някогашните стени. Не е ли това някакво предзнаменование?

http://snimki.be/store/1/211414869785.jpg

То и други „качества” на българите можем да отбележим /не без голямото ни съжаление – част от по-близкото минало/, а именно – колкото и да сме били велики, то сме били и големи дупедавци... Ето – на: мраморната олтарна преграда на църквата, с релефните икони на апастолите Петър и Павел, открити през 1879 г. на това свято място /!/– отдааавна вече са експонати в чужди музеи, напр. в Ермитажа...

Извън горното, на около 6 км. се намира село Дорково. И е вярно, че това е второто по големина палеонтологично находище в Европа..., с гигантски бивник на борсоновия мастодонт – около края на Русцина – около 3.6 млн.години... Няма да обяснявам повече, за да ви е интересно, когато отидете сами там..., да ви пусна все пак 2-3 снимки, но се колебая кои точно да избера от 300-400-те..., а и видеоклипове не харесвате /по разбираеми причини/, така де – няма да се циганим сега да налагаме стил на поведение у хората-„историци”, представители на „промените”...

http://snimki.be/store/1/271414869873.jpg

http://snimki.be/store/1/221414870004.jpg

За спа-хотелите на Велинград няма да пиша – тях си ги знаете. Мога да ви пусна само една снимка, но не като реклама на супер-естетика. Усмивката все пак е задължителна!

http://snimki.be/store/1/701414870135.jpg

Накрая – какви други претенции може да има човек, ако тия неща се споделят на живо с правилните /извънфорумни/ приятели... Част от чара /така да се каже..., т.е. – по темата съм бил... заркова.../.

Сигурен съм, че не съм интересен /на всички/. За мен е достатъчно да правя това, което ми харесва, без да преча на хората да живеят живота си такъв, какъвто им харесва...

Коментар

• В съседна тема се говореше за билки, та реших да изкажа НЕАНГАЖИРАЩИТЕ си впечатления тук - зарко може да ме почерпи за усърдието...

Над 1800-2000 м.н.в. /обширните ливади между вр. Лъвчето и Средец/ – в средата на август /на снимката/ - Жълтият кантарион току-що ПОЧВА да цъфти. Това идва да покаже, че билките в планината цъфтят доста по-късно, сравнено с тия – по полетата. Предполагам – качеството на билето е още по-ценно в планината, ако и да е откъснато месец и половина – два, след Еньовден /когато, според обичая - при изгрев слънце - се берат билките/...

http://snimki.be/store/1/301414229687.jpg

От връх Средец гледката е не по-малко красива:

http://snimki.be/store/1/911414231199.jpg

http://snimki.be/store/1/981414233539.jpg

...доста труден маршрут /липса на пътеки и големи разливи, които поддържат свежестта на растенията/, при което – от тая точка /втората снимка/, до ски-влека на Конярника /не повече от 2 километра/ - разстоянието се изминава ПОНЕ за час... Доста се обикаля в търсене на пътеки, сред девствената природа, по немаркирани територии около река Владайска /тук-там се откриват пътеки, по които животните вероятно стигат до водата/.

http://snimki.be/store/1/231414233671.jpg

Когато доближим до масивната сграда – виждаме, че това е една развалина: ски-влекът /чайна/ Конярника ме кара да съжалявам, но - за кое по точно са съжаленията ми? За това, че преди няколко десетки години са вложени милиони /във всички наши планински и морски курорти/ за развиване на туризма, лЕ?..., или за „красивите” времена, в които живеем и „стопанисваме” чрез ликвидация и директно разграбване на онова, което всички сме плащали? Без коментар!

http://snimki.be/store/1/871414231785.jpg

http://snimki.be/store/1/961414234455.jpg

Коментар

Working...
                                X