IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧАРЪТ на НЕЩАТА от ЖИВОТА..., или: "Защо царят трябва да бъде гол...винаги!" :)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Зарко, и на мен ми се е случвало бъг.
    Много си мнителен.

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
      За да приключа казуса....

... Съни – така нежно тръгва да защитава своята истина, толкова е убедена, че помага, но не и без помощта на публиката…, ама на тях колко им трябва: чули-недочули, разбрали-недоразбрали – почват да изброяват как някой така и по друг начин, пък и по трети – бил стъпил накриво… То изчезват всички подробности по първопричината за спора…

Пък ТНМ добавя, за да сложи точката: що ли си е изтрил и постовете??? Аааа, виновен е!!! Точка!

Логичен път за правилното съждение на целият форум /поне в частта му, представена тук/: Бъг – вирус – изтрити постове… Страхотна логика!
      ТНМ можеше да напише: Зарко каза, че е намерил причина, за да изтрие някои свои постове.

Не ми се рови във форума за точните ти думи.
      Хубава вечер!
      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
      Мечо

Коментар

Та, Вал, извинена си за намесването ТИ в спора НИ.

Ама - то изобщо тук има ли някакъв спор?

Опитвам да предпазя съфорумците, но който се съмнява в преживяното - длъжен е сам да се убеди. Все пак - никому не го пожелавам.

Това НЕ Е МОЯ ТЕМА, Вал. Това е тема във форума, в която участвам аз, както правя това и в други теми.

Все пак, понякога - и дъъъъългите изречения, както и дъъъъъългите постове - помагат, за да си съставим някакво мнение. Все пак - имаме си я главата на раменете и сме длъжни да подложим на съмнение казаното.

Приятна вечер! /надявам се вече си се възстановила от умората, която ти причиняват постовете ми..., ето защо винаги съветвам дамите да избягват хора с характер като моя.../
        Понякога си настъпвам езика, но този път- няма. Това с дължината на постовете ти е форумна шега, а не забележка- надявам се правиш разлика м/у двете.
        Хубава и на теб!
        http://www.youtube.com/watch?v=4lazdg-eqmQ
        http://www.youtube.com/watch?v=cpwO3...eature=related

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
          Zarco, ивинявам се, че се намесвам в спора Ви, но, не мислиш ли, че не всеки имат твоята необходимост да дълбае, чопли семантиката на думите и то по този начин? Или ако имат подобни нужди, то те не са свързани с пльосването им на ачика. Съзнавам, че може да отприщя порой от твое негодувание , но пък щом Ти можеш под мотото "развинтена ми е фантазията" да диплиш твои си виждания, които не кореспондират с тези на Другия, трябва да прояваш необходимата търпимост към определено ниво на несъгласие сТеб - в Твоята Тема.

п.п Усещаш ли как се заразих от дъъъълги изречения. Ох, уморих се от толкова писане.
          Та, Вал, извинена си за намесването ТИ в спора НИ.

Ама - то изобщо тук има ли някакъв спор?

Опитвам да предпазя съфорумците, но който се съмнява в преживяното - длъжен е сам да се убеди. Все пак - никому не го пожелавам.

Това НЕ Е МОЯ ТЕМА, Вал. Това е тема във форума, в която участвам аз, както правя това и в други теми.

Все пак, понякога - и дъъъъългите изречения, както и дъъъъъългите постове - помагат, за да си съставим някакво мнение. Все пак - имаме си я главата на раменете и сме длъжни да подложим на съмнение казаното.

Приятна вечер! /надявам се вече си се възстановила от умората, която ти причиняват постовете ми..., ето защо винаги съветвам дамите да избягват хора с характер като моя.../
          "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• За да приключа казуса....

... Съни – така нежно тръгва да защитава своята истина, толкова е убедена, че помага, но не и без помощта на публиката…, ама на тях колко им трябва: чули-недочули, разбрали-недоразбрали – почват да изброяват как някой така и по друг начин, пък и по трети – бил стъпил накриво… То изчезват всички подробности по първопричината за спора…

Пък ТНМ добавя, за да сложи точката: що ли си е изтрил и постовете??? Аааа, виновен е!!! Точка!

Логичен път за правилното съждение на целият форум /поне в частта му, представена тук/: Бъг – вирус – изтрити постове… Страхотна логика!
            "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Необходимото беше да ползвам "тежката артилерия" - функцията System Restore, при което нямаше как да не ми пропаднат част от данните за времето, след момента на възстановяването.

Та, това е: направих си изводите за това, че цитиране постовете на определени хора – може да ме вкара в едни безкрайни проблеми, които разбира се, свързвам с голяма загуба на време. Тая загуба, разбира се може да бъде почувствана от един, единствен човек: САМО ОТ ПОТЪРПЕВШИЯТ.

Това е: кой – както иска да тълкува нещата – бъг, или вирус?

Ако аз го нарека - невъзможност на процесора да изпълни определена операция, едва ли на някого ще му стане по-ясно, дали е точно вирус, или най-, ама най-най-обикновеното от всички видове бъгвания…, или по-леко на душата ли ще му стане, ако знае, че е НАЙ-ОБИКНОВЕНО БЪГВАНЕ, когато ще се наложи да хвърли часове труд, за да възстанови специфична информация?…… , защото - важно е, какво следва от момента, в който почнем да дивеем, като си задаваме въпроса: “Защо беше необходимо да цитирам някого?” …Значи, незабавното прекратяване на програмата, още при нейното стартиране – се дължи на грешка при изпълнението, но с какво ми помага това обяснение? Почнах да мисля дори за преинсталиране на операционната ми система… Не е нещо, което не съм правил вече, но като зная перипетиите, през които съм минавал…, пък и всички ползват лицензиран софтуер.

Ей тВа става – за хората, които БИХА ИСКАЛИ да вникнат в нещата в подробности. Лесно е да даваме акъл дистанционно, без да познаваме проблема…

…след което да кажем: “ПОВЕЧЕ ПОДРОБНОСТИ ОТ АДМИНА НА САЙТА”...

И всичко вече е изпипано…

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                Zarco, ивинявам се, че се намесвам в спора Ви, но, не мислиш ли, че не всеки имат твоята необходимост да дълбае, чопли семантиката на думите и то по този начин? Или ако имат подобни нужди, то те не са свързани с пльосването им на ачика. Съзнавам, че може да отприщя порой от твое негодувание , но пък щом Ти можеш под мотото "развинтена ми е фантазията" да диплиш твои си виждания, които не кореспондират с тези на Другия, трябва да прояваш необходимата търпимост към определено ниво на несъгласие сТеб - в Твоята Тема.

п.п Усещаш ли как се заразих от дъъъълги изречения. Ох, уморих се от толкова писане.
                Предполагам, мъжът до теб ще бъде достатъчно търпелив и ще те предразположи, за да се възстановиш...

Поздрави - за теб и за него!

Коментар

• Значи, отново да подчертая, че пускам коментарите си тук, за да пестя време на ползвателите на сайта с желанието - да не им се случва да губят време...

Значи, съветът ми е: от хората, с които имате сериозни пререкания - избягвайте ползвате готови цитати...

Това /мисля/ може да доведе до неприятности.

Ето някаква хронология на случилото се, заедно с коментарите ми:

Съни, която казва, че сривът “не влиза в графата вируси”, за да не е голословна, би трябвало да познава конкретен казус, както и да не е така категорична, ако не става въпрос за личният й компютър или лаптоп…, но и да изпраща някого към админа на сайта – не зная колко е обосновано, а и как би го приел всеки тук…/много комплициран случай, но ако Съни се е обръщала към админа, моля подробно да сподели цялата процедура, през която е минала, напр. – влязъл ли е админа в системата й с осигурен достъп от нейна страна /?!?/, какво е станало после…, та Съни – каква точно роля играе в сайта /?/ , защото лично на мен ми е много любопитно, щом насочва някого към админа…, все пак, ако ще е да се свързвам само, за да получа съветите, които ми дават пояснения – извършил съм вече необходимото…

Първата вечер изгубих доста време, за да изчистя нещата. После Маранди почна нескончаемите си упреци, без да знае за какво точно става въпрос. На другия ден – горе-долу нещата в посока “вируси” почти заглъхнаха, защото и Маранди – мля, мля, но изглежда не му беше ясно какво точно казва, а може би е усетил, че не се знае как точно ще се развие диалогът…
                  Дойде втората вечер, когато Вал беше прочела казусчето и беше логично да научи повече, затова зададе директно въпроса си. Като зная колко часа съм изгърмял, а сутринта вече бях решил да вкарам т.нар. “тежка артилерия”, когато щях да имам и непоправими загуби в софтуера, но все пак предпочетох да си възстановя статуквото… Отговорих на Вал, че не ми се говори по въпроса, а тя вложи необходимото разбиране и каза нещо умно, с което диалогът приключи…
                  …за да дойде все пак и третият ден, когато пък Съни реши да даде съвет, без да знае изобщо проблема, след което пък се оказа, че имала и право на отговор – достатъчно, за да се намеси Марандичката и да ме обяви за неблагодарен… Та – Съни – нямаше и понятие какво ми се е случвало цялата нощ…, но пък даде съвет – задочно и в рамките на нейните компетенции…
                  Сега следва отново да благодаря за съвета, който беше даден, без да е съобразен с действителната ситуация, която е следната /не исках да се стига до тук, но поне ще изпреваря нови въпроси по конкретният казус/…

И така: ако трябва да определя какво точно се случи, след въпросният ми пост, то същият беше отрязан, върнах се на редакция, но там не съществуваше информация, както Съни твърди, но нещата станаха много различни…, променени бяха параметри на някои видове документи, които поддържа моята ОС и веднага се появиха съобщения, с които използваният от мен браузър престана да изпълнява командите ми за зареждане на сайтове. Това наложи да смъквам друг браузър, а сами знаете какво следва от това с редица от най-използваните сайтове и програми от ползвателя /в конкретният случай това съм аз/. Няколко часа хвръкнаха в неприятности и все пак си публикувах мнението с новият браузър.
                  Няколко пъти се връщах към старото положение, но не ми се получаваше – с постоянните съобщения за грешка и невъзможност нещата да потеглят в нормалния ред. Времето напредна и в малките часове реших да лягам, а сутринта – да правя което е необходимо…

Та, нещата продължават...

Коментар

• Zarco, ивинявам се, че се намесвам в спора Ви, но, не мислиш ли, че не всеки имат твоята необходимост да дълбае, чопли семантиката на думите и то по този начин? Или ако имат подобни нужди, то те не са свързани с пльосването им на ачика. Съзнавам, че може да отприщя порой от твое негодувание , но пък щом Ти можеш под мотото "развинтена ми е фантазията" да диплиш твои си виждания, които не кореспондират с тези на Другия, трябва да прояваш необходимата търпимост към определено ниво на несъгласие сТеб - в Твоята Тема.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                      Множествено е, защото двама изказахме несъгласие с поста ти към Съни.

Хубави снимки си направил. И темата, която си избра е съвсем на място в този форум.
                      Хубава вечер и на теб!
                      ТНМ, благодаря да аплаузите - което си е красиво се дължи на природните дадености, защото природата е супер, нищо че не си правим труд да "преоткрием" красивото......, с това би трябвало единодушно да се съгласим - другото са преходни неща... Защото в тоя форум има хора, които се имат за безпристрастни, философи в добрият смисъл на думата, които гледат мъдро на нещата, цитират мъдри мисли на доказани светила в различни области от живота... Като че само ти оценяваш природни красоти, които имаЛО някъде...

Несъгласието, което казваш, че сте изказали - определено е предмет на доста обяснения. Надявам се тая вечер да пусна тук цялата сага през моя поглед и проблемите, които съм отстранил. Именно непознаването на проблема - не дава никому право да дава съвети дистанционно: нито на вас, които сте изказали някакво несъгласие, нито пък на Съни, която не зная защо точно ми посочи някакви свои фантазии, след което пък ме отпрати към админа на сайта...

Та, ще се наложи да припомня някои неща, защото казано така "несъгласие с поста /ми/ към Съни" - нещата никак не са ясни: ТНМ, ти уж търсиш цитата назад, а сега толкова повърхностно споменаваш нещата... Нищо де, аз ти благодаря, че повдигаш въпроса, защото още при отваряне на темата обещах да дам яснота...

Значи, казах, че не съм търсил съвети, като благодарих на Съни за следното мнение:

Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

това със ...сеченето се дължи на бъг във форума, както и често да не излизат мнения а само цитата...
                      Ако отидеш на редакция в мнението си ще видиш, че то си стои там,цялото, но при постване се къса и макар и неприятно...не влиза в графа вируси
                      Повече подробности от админа на сайта

Хубав ден
                      Хайде сега, който има нещо съществено - да го каже. Предполагам ще изчакате подробностите, защото те не се изразяват с 2 изречения...

Коментар

• Първоначално изпратено от Балониада Разгледай мнение
                        Не разбрах все пак - гол като пушка ли трябва да е царя, да ева и царскат му участ да ева

Ми, как да ти отговоря еднозначно /да еВа/, като тук би трябвало да спомена едното метафорично изразяване и това да е достатъчно… Ама, “гол като пушка, ли…”? НЪл точно тВа исках да уточним, де! /щях да давам примери с метафорично изразяване, но ви се размина…, много дълго ще се получи…, не че ще ми е за първи път, но пък – да не вземат да ми секнат изведнъж думичките – и да стоя тук като “изтукан”…, безсловесен…/

Именно тВа “гол като пушка” - не може да се случи никога, което пък е причината да губим нечие доверие…

…Не отричам необходимостта от лек воал, който да създава някаква работа за въображението ни…и тогава истината почва да се размива…

СЯ пък някой ще попита, ама – аджеба щом за воал споменаваме – за царя ли говорим, или за царицата?...

АВе, точно подбраната метафора е наистина голям майсторлък. Когато такъв майсторлък липсва /на човек като мен/ - той нагазва в тресавището на импровизацията… И почва да потъва… По някое време му идва спасителната мислЪ – по подобие на Барона /Мюнхаузен/ …

В тВа е спасението: всеки да търси собствен вариант на спасението си. А това е процес, който търпи развитие и не е еднократен, т.е. – не се примиряваш с действията си – току-що “спасен”, а вече нагазваш в следващият момент от “спасяването”…, дългосрочен процес, така да се каже, който определя смисъл на съществуване.

Определено, очакванията обаче - както виждаме – са различни… Публиката, която е можела да си го позволи, от вечни времена – се е събирала на арените под мотото “Хляб и зрелища!” ... Сега в арена се превръща нетът…

Т.е. – де ти е зрелището, Ве, да го еВа? – би трябвало да ти е основният въпрос, както аз го сФащам, де…

Ми, то Сичкото си ни е такова: и в зрелищата няма зрелище /някои може и да го намират/…

Зрелище може и да няма, но смисъл има и то - голям!

Кой-колкото, толкова!

Ама – не! Всеки знае как, задавайки си под път и над път въпроса за смисъла…Все пак - не може да се осмислят нещата в стремежа ни да се изкараме “вечната жертва” на Живота /или примерно – на ейййй оная – там групичка от хора…/, в самосъжалението си, което няма равно по основания, защото във Всемира няма по-достойни за окайване хора от нас, с нашата /СИ/ участ…

Даммм, адИ, че кафеето свършва. Приятен и успешен ден, дами и господа!

http://www.youtube.com/watch?v=AccIh...eature=related

Коментар

• Не разбрах все пак - гол като пушка ли трябва да е царя, да ева и царскат му участ да ева

Коментар

ТНМ, с всичкото ми уважение към теб, бих ти казал, че психологията леееееекиНко ти се изплъзва от как беше там..., от женската същност..., или интуиция - ли беше... Както и да е - решението ми е взето при специфични условия, в които попадаме понякога. В тия случаи нещата са наистина необратими...

На мен не ми е зле в темата, която поддържам, а смисълът откривам наистина от броени дни насам. Единственото, което е съществено в тоя живот свързвам с обичта /ни/ към природата, оттам нататък тя /и силите, които са я създали/ поставя благосклонно ръката си над нас...

Стана малко неясно, но всеки не би могъл да открие смисълът, ако не е от правилната страна на приятните усещания от изваяното...

За мен са много по-съществени грациозните скокове на две сърни, които видях пред мен, преди ден-два, отколкото някакви празни диспути пред някакви хора, които си били позволили да ми направят забележка .../множественото ти число е неуместно, но не ме притеснява толкова самоопределянето ти, колкото задкулисното мълчание на куп "играчи".../

Бъди здрава и приятна вечер!
                            Множествено е, защото двама изказахме несъгласие с поста ти към Съни.

Хубави снимки си направил. И темата, която си избра е съвсем на място в този форум.
                            Хубава вечер и на теб!
                            Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                              ........., нито някой от форума те мрази.
                              Позволихме си да ти направим забележка ......

П.П. Моля те, спести ми думите си, че не съм прочела между редовете в поста ти. Повярвай ми, от години само това правя! Вярно, че е на друг фронт, но го правя!

ТНМ, с всичкото ми уважение към теб, бих ти казал, че психологията леееееекиНко ти се изплъзва от как беше там..., от женската същност..., или интуиция - ли беше... Както и да е - решението ми е взето при специфични условия, в които попадаме понякога. В тия случаи нещата са наистина необратими...

На мен не ми е зле в темата, която поддържам, а смисълът откривам наистина от броени дни насам. Единственото, което е съществено в тоя живот свързвам с обичта /ни/ към природата, оттам нататък тя /и силите, които са я създали/ поставя благосклонно ръката си над нас...

Стана малко неясно, но всеки не би могъл да открие смисълът, ако не е от правилната страна на приятните усещания от изваяното...

За мен са много по-съществени грациозните скокове на две сърни, които видях пред мен, преди ден-два, отколкото някакви празни диспути пред някакви хора, които си били позволили да ми направят забележка .../множественото ти число е неуместно, но не ме притеснява толкова самоопределянето ти, колкото задкулисното мълчание на куп "играчи".../

Бъди здрава и приятна вечер!

Коментар

• [/QUOTE]Поздрави от морето!

Хубави дебати /нямам време да чета всичко..., отгоре-отгоре/..., радвам се, че /поне тия които пишат в темата/ - сте единни - групичката, де. Ми какво пък - въпреки и да ви сплотява омраза към "черната УВТСЪ" - то - няма как да не е така, в таА страна...

Няма да коментирам отделни постове, защото - "на море, като на море"...

...Ше се въргалям по пясъка като дУбИчИ, Ше сумтя, Ше гледам как другите го правят, ако имам шанса - и някой дъжд да ме навали, докато плувам - това рядко ми се е случвало... Секи случай, няма да прекалявам с морето, тия дни - ще ви пусна и снимките...

Под секрет: планирам нова форумна изява: да намаля участието си тук, като се огранича единствено до това - да бъда вид хроникьор - снимки и кратък коментар към тях...

При това, чета мнението на Серго и никой не може да ме накара да вярвам, че хората не страдат от раздвоение на личността /виртуално, деее /...

Та, така - щастлив съм да познавам толкова разнородни по характер, нрави и качества хора... Ще мисля за вас, докато се плацикам по плажовете...

Хубаво е човек да сменя обстановката, а в това се крие чарът на живота! /изключително субективно мнение - не се учете от мен!/... Ама - кой съм аз, за да ви давам акъл? Царят е гооооооооолллллл! Те тВа си го зная, още откак съм проплакал с вика на новороденото!

АдИ, че ще ходя - все пак не съм тук, за да се взирам в монитора! Приятен и успешен ден! На дамите - целувки и много усмивки![/QUOTE]

........

Голямо търсене падна на това твое творение назад в хронологията на форума.

Подчертаното в черно не е вярно. Нито ти си уфсъ, нито някой от форума те мрази.
                                Позволихме си да ти направим забележка за рязкото ти държание, но това не означава, че ти си излишен в темата.
                                Напротив - ти си част от пъстрота на форума, както всеки един от нас. Различните мнения внасят колорит в темата. Само че е хубаво, те да се поднасят с подходящия такт и уважение към другите "драскачи".

П.П. Моля те, спести ми думите си, че не съм прочела между редовете в поста ти. Повярвай ми, от години само това правя! Вярно, че е на друг фронт, но го правя!
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X