IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧАРЪТ на НЕЩАТА от ЖИВОТА..., или: "Защо царят трябва да бъде гол...винаги!" :)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Днес дамите са много активни - работят им усилено мозъчетата, но толкова много варианти за "подобаващо отблагодаряване" /по вечерно време/ - не очаквах, че могат да съществуват... Не съм си го помислял и в най-смелите си мечти: пишат се страници, ред след ред - химикалките свършват, но и тетрадките са вече на привършване....

Да оставим дамите да работят спокойно...

А аз се сетих за неотдавнашен научен "спор", в който един /по неговото определение/ - "прост инженер" - никога непроектирал кораб в практиката, но не минал без 5-6 проекта във ВУЗ-а си... Значи, той толкова убедено твърдеше /може да се прочете назад/, че проекцията на сила върху ос имала смисъл на ускорение!?!

То, наистина, човек може и да сгреши, но да твърди с убеждение, че пък да няма понятие какво му се казва за основните изчисления, като се почне от т.нар. еквивалентна греда на кораба: ми тя, спящата "красавица" - оказа се - за такива неща не е е чувАла...

Та тогава още ми стана ясно колко кораби може да "построи" /на теория/ - една спяща "красавица"..., пък после ми дойде наум да обоснова необходимостта от стиковане работата на много отдели и стотици изпълнители, които правят един кораб.

Но пък, от един проект можеха да се правят не само единични бройки, а серия от десетки /еднотипни/ кораби, което пък не означава, че всеки от серията се е правил от един и същ екип от стотици хора, а и се правеха с всеки следващ кораб - различни изменения в проекто-конструкторската документация, всичко се правеше в движение, като измененията, подписани от гл.технолог, гл. конструктор, нормоконтрол и още поне 5-6 човека - конструктори и технолози - до обикновеният технически изпълнител...

Та, тия съгласувани изменения - се носеха на строителя на кораба: това беше длъжност, която извършваше надзора при работата по определен кораб. Всеки кораб от серията си имаше отделен строител. А бригадите, които събираха отделни часто: цилиндрична, нос и кърма - наброяваха десетки и по-натам - с достройките и изпитанията /за които ви писах вече/ - бяха стотици...

И всички те, със зам директорите и шефа - "правеха" постоянно кораби...

И нито един от тях не е потънал... Не мога да кажа какво щеше да стане, ако на някой от ръководните постове - бяха нахъндрили някой "прост инженер", който не знае що е то "еквивалентна греда на кораб" - А-Б-то на проектирането на корабния корпус, чрез които се определя надлъжната якост на корпуса - с диаграмата на теглата и строевата на подемните сили по ребра...

Без това - корабът не би могъл да плава, нещо повече - не би могъл да бъде пуснат и на вода /за достройката/..., но това е наистина голяма тема...

Мисля, че не ви затормозявам много с дългите си постове. Все пак - някои неща могат да се понаучат..., не и от хората, които са врели и кипели във вихъра на знанията във ВУЗ-а си...

Поздрави!
    "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
      Добър ден Зарко.И тъй тъй си постнал обяви ,та пък ази реших на база на това,че не искам да съм домакиня да заменя мъжо ,срещу такъв който по първи петли да става и да ми приготвя кафето и закуската и след това да ми ги поднася в леглото.На обяд и вечеря пак да влезе в ролята си ,а ази ще му се отблагодаря подобаващоТа дали се намират такива мъже??
      Лек ден ти пожелавам с едно прекрасно изпълнение на ..> http://www.youtube.com/watch?v=XBzna...&feature=share

От една страна - не си даваш сметка, колко скучен ще ти стане животът от такава лежачка и поднасяне на закуската и кафето за събуждане - директно в леглото..., после ще те пренася до тоалета, където ще смъква капака на тоалетната чиния..., ще те подмива прилежно..., ще те изкъпва..., после ще те връща отново в леглото... Скукааааа.....

От друга страна - усещам, че с поздрава си - ще отидеш и по-натам в исканията си - да не си домакиня, за да продължиш заменките си с четиримата от клипа... Охааа - че разнасяне на закуска и кафета ще падне: един с чашката, друг - със захарничката, трети - със сметанката, а четвъртият/за него нищо ли не остана/?..., ми и той нещо ще намери при расовата пантера: може би - да изнесе чашката, след като си изпила кафенцето /и скришом от другите да я оближе/...

Така де - скучен ще ти е животът в такива условия - и сама ще поискаш да се върнеш при мъжО си, за да си разнообразяваш живота, като сутрин - подскочиш като пружинка, за да му приготвиш /за разнообразие/ - я - кафенце, я - закусчица.... И в очичките ще го гледаш какви жестове прави, за да му угодиш..., а не да скучаеш, излежавайки се цял ден - ту на едната кълка, ту на другата.....

Всичко, казано по-горе - по никакъв начин не отменя твоите фантазии - да му се отблагодаряваш "подобаващо" - каквото и да се крие зад това твое определение...

Ето ти и нова тема, сЯ - от дума на дума - стигнахме до въпроса, какво да очакваме, когато една жена оферира с "подходящо отблагодаряване" мъжа до себе си? Моля, не се натискайте, коя по-напред ще обясни в подробности....
      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
        ШЪ ползвам форума с комерсиална цел! ... за една замянка!

Ако модераторът прецени - може да ми изтрие поста... /признавам, че многообразието на сайта ме провокира/...

Обявата ми гласи: "Заменям татко, който едни яЙца не може да си изпържи, срещу татко, който става в ранни зори, за да ми е наготвено! Ще доплатя за екстрата!"

МоУ съм гладен, ШЪ знаИти! СтомахА ми сФири като вятър в счупена стомнЪ!

СЯ пък, като съм на вЪлна - реклама, ми идва наум, че мога и друга обява да си пусна: "Предлагам за спящите "красавици", на които татковците са решили днес да не готвят /защото до гуша им е дошло от "спящи "красавици"/ - да сервирам лично вкусен обяд: първо, второ и трето. Предложението ми е валидно, ако спящите "красавици" спрат да се бият в гърдите със 150% профити през малките часове на нощта - за 5 минути."
        Добър ден Зарко.И тъй тъй си постнал обяви ,та пък ази реших на база на това,че не искам да съм домакиня да заменя мъжо ,срещу такъв който по първи петли да става и да ми приготвя кафето и закуската и след това да ми ги поднася в леглото.На обяд и вечеря пак да влезе в ролята си ,а ази ще му се отблагодаря подобаващоТа дали се намират такива мъже??
        Лек ден ти пожелавам с едно прекрасно изпълнение на ..> http://www.youtube.com/watch?v=XBzna...&feature=share
        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
          Тук можеш да пишеш срещу мен, щот чета.

Туй дет си го написал няма да стигне адресата, моа фана басссссссссссссссссссссссссссссссссссс

....това, че някои търсят постоянно съчувствие за липсата на време /видите ли - ние сме най-ангажираните на земята/, а доводите им са толкова прозрачни - си е тяхна работа...

За мен е достатъчно, че намирам разминавания в думите им, което не виждам само аз. Вероятно всички имаме недостатъци, но не ни прави чест фактът - че тръбим навсякъде безгрешност. Не ни прави чест и да не можем да признаем нечие ниво в спор, бил той и виртуален.

Не се учудвам вече на нищо, все пак - щом се опитват да ме "настъпват" неоснователно - ще отговарям с конкретни факти. Малоумник ли е някой, или олигофрен в тоя форум? Не можем да отъждествяваме околните със себе си, мятайки произволни квалификации!

/щом си имаме блог - квалификациите можем да запазим и да раздаваме там - нека ни видят околните, колко струваме..., но да отидем на чуждо място и домакинът да ни търпи, когато наричаме гостите там олигофрени и малоумници? Ееее - това си е чисто българската черта..., вместо да станем и да си тръгнем, за да не падаме до нивото на "олигофрените и малоумниците"/...

Такива неща... Приятен ден на всички!

Коментар

ШЪ ползвам форума с комерсиална цел! ... за една замянка!

Ако модераторът прецени - може да ми изтрие поста... /признавам, че многообразието на сайта ме провокира/...

Обявата ми гласи: "Заменям татко, който едни яЙца не може да си изпържи, срещу татко, който става в ранни зори, за да ми е наготвено! Ще доплатя за екстрата!"

СЯ пък, като съм на вЪлна - реклама, ми идва наум, че мога и друга обява да си пусна: "Предлагам за спящите "красавици", на които татковците са решили днес да не готвят /защото до гуша им е дошло от "спящи "красавици"/ - да сервирам лично вкусен обяд: първо, второ и трето. Предложението ми е валидно, ако спящите "красавици" спрат да се бият в гърдите със 150% профити през малките часове на нощта - за 5 минути."
            Тук можеш да пишеш срещу мен, щот чета.

Туй дет си го написал няма да стигне адресата, моа фана басссссссссссссссссссссссссссссссссссс
            Баба ме научи на много неща.
            tnm

Коментар

• ШЪ ползвам форума с комерсиална цел! ... за една замянка!

Коментар

• http://www.youtube.com/watch?v=jkojGf_u2uI

Повторих клипчето, загледан в китарата на Висоцки - същата /семиструнная/, в която неотдавна "инвестирах" цели 2 лева!

Хайде още един Висоцки за разбудените..., очи.../какие?/...

http://www.vbox7.com/play:a5628735&al=2&vid=1390519

Коментар

• То, погледнато обективно - добре, че са татковците, които стават рано, та да ни наготвят - иначе, като се събудим - дооооста след икиндия - от глад можем да умрем...

Та, за събудилите се /по това време/ - оригиналът на Висоцки и още една интерпретация /за спящите, на които и тая нощ, разцъквайки форекса с часове - отново имаха "недостатъчно време", вперени в монитора...

http://www.youtube.com/watch?v=jkojGf_u2uI

http://www.youtube.com/watch?v=eeygUTlMG1E

... между другото, пишещите сега са страхотно облагодетелствани в сравнение с ония, които пишеха преди години с пишещите машини..., голямо облекчение с корекциите и различни други функции, само човек ДА МОЖЕ да си създаде необходимата организация, а не /като мен/ да дреме цяла нощ на форекса и да се прави на велик с демо-версиите /от има-няма - 2 -3 дни/...

Не че хората не са създали специална тема с прогнози /най-посещаваната във времето/, но как може по друг начин да впечатлим госпоЙците, ако не се изтъпаним с фразите: "АЗ купих злато, нефт, израелски шекел..., АМА - закрих долара, закрих и паунда..." Красиво звучи за хората с малко интереси в областта, нЪл?...

Както сме тръгнали да закриваме - валута, след валута, после и на други неща ще посегнем...

Да са живи и здрави татковците - ДА НЕ ЗАКРИЯТ ТЕНДЖЕРАТА, докато ни готвят, че маНЖата Ше изкипи, докато нанкаме и сънуваме как страничките ни сами се написват, а блогчето ни събира десетки хиляди ентусиазирани мацки...

Приятен ден на всички - денят на майстора, както си му викаме! Весел уикенд!
                  Last edited by zarco; 31.08.2012, 08:59.

Коментар

• Много ми е интересно, как някои хора само се оплакват и жалват..., ВСЕ ВРЕМЕТО НЕ ИМ СТИГАЛО..., цяла нощ си губят времето: форексче, къркане, форумче..., пък - ама - това време, бе - как не ми стига - да си напиша страничките, пак ми е малко временцето...,

Ми - как няма да е малко - като се стои до ранни зори - а после - цял ден се търкалят из леглата..., па готвели..., па не знам кВо си...

Опааааааааааааааа- нямам време....

Че какво му е трудното - човек така да си организира задълженията, че времето да стига за всичко?

Как ще ти стига времето за жена ти? /тО си знае кое е/

Коментар

• Не зная кои са кретени във форума, пък и нали избягвам да правя подобни квалификации...

То някои тук и като успешни трейдъри взеха да се изживяват, но няма И ТУК да се учим, де....

С хора, които затварят валути, а не позиции - изобщо няма и да говоря: то не беше стил, не беше жаргон... От два дни пише за валути - и стана големият трейдър и скалпиращ...

Аз викам, Анон поне да му обясни, кога една печалба се превръща в такава... Нека помогна с началото, все пак: КОГАТО СИ Я ДРЪПНЕШ ОТ ПОСРЕДНИКА И Я ВИДИШ В ДЖОБА СИ!

... ама - няма: ако, пък, ама и т.н...., за ливъридж и за гаранционната си сума, с която участваш на демо - не ми говори, ве пич... /ти се знаеш кой си/...

Можеш да ми говориш, когато занулиш поне един акаунт, но тогава ще спреш да тракаш...

Коментар

• Клипчето за лека нощ, деца тая вечер е от Златните мостове на Витоша, /22.09.2011 г./.

Каменната река – е нещо, което се среща в природата, но е вид феномен: реката /Владайска, извираща на север от Черни връх - между него и Мълък Резен/ - тече в местността Златните мостове под огромни камъни, а това на Витоша съм срещал над 10 пъти: повече от реките, които извират от “горните етажи” на върховете – около 2000 м.н.в. – първо тръгват под грамади заоблени камъни, които често са “наслагани” в пласт – над ромолящата рекичка, надхвърлящ понякога 3-4-5 метра…

Според преобладаващото мнение – от Златните мостове – до Черни връх, маршрутът не е така труден /поради стръмността си, пък и е по-близо/, отколкото от с. Железница до Черни връх …

http://vbox7.com/play:e784cac6f8

Коментар

• Днес имен ден празнуват: Алеко, Алексей, Александър, Александра, Павел …. Честит имен ден на имениците!

http://vbox7.com/play:6dbb3f97

И няколко подаръчета от нашите /си ни - български/ красоти...

Все още съм на река Бистрица от 15.07.2012. Един красив водопад от реката - с трите си разклонения:
                          http://vbox7.com/play:ff1e4b7456

И отново късо клипче на Бистришката река от 23.06.2012

http://vbox7.com/play:67b9263d7e

Ето и нещо доста по-внушително… Някои от нас познават Боянския водопад. За мен – едно от чудесата на Витоша /точно по обяд на 02.06.2012 – сирените горе почти не се долавяха, а и славеите и останалите птици правят горе страхотен концерт…/. В една друга тема бях писал, че по-надолу по Боянската река има доста красиви места с водопади, но те не са с такава голяма височина, колкото Боянският. Клиповете ми по-надолу са много дълги и не мога да ги кача във vbox…

http://vbox7.com/play:8c816863d0

Приятен ден на именичките и имениците, да са здрави и щастливи! Наздраве!

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                            Аха, пак си "хвърлял по едно око" оттатък

Като се сетя колко са зависими някои мъже: приготвено ядене, салатка, изпрани дрешки, почистено..., та ми призлява...

АМ, чИ ти си каТ Цербер някЪф /дано не те обиди художественото ми сравнение/......, то нищо не моЙ ти убегне от зоркото погледче, май......, ама тО те търпи, де... и ДЕ ШЪ идИ????

Не го облазявам, ама никак оня, твоя......, сигуР и доде спиш - пак следиш с крайчето на поне едното очЕ...

Коментар

... ама то /момичето/ наистина ли е било хубаво? Не съм забелязъл, глеЙ ти сЯ и аномалия! ...

Ти внимаваш ли изобщо в обясненията ми? Нещо си разсеяна: или ти се е случило нещо хубаво - и четеш през ред - с едното оЧо...

Казах вечче, е картата в апарата ми беше почти пълна... Иначе - това момиче - на клип го нямам...

Ейййй, ама тВа жените - как помните: всичко до последната буквичка...

Общият ми знаменател не важи за хората, които преливат от красота, здраве, сили..., килограмЧета... и т.н.
                              Аха, пак си "хвърлял по едно око" оттатък
                              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                              Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                                Молим, хайде да не използвате общ знаменател!

П.П Що го няма хубавото момиче на скалите?

... ама то /момичето/ наистина ли е било хубаво? Не съм забелязъл, глеЙ ти сЯ и аномалия! ...

Ти внимаваш ли изобщо в обясненията ми? Нещо си разсеяна: или ти се е случило нещо хубаво - и четеш през ред - с едното оЧо...

Казах вечче, е картата в апарата ми беше почти пълна... Иначе - това момиче - на клип го нямам...

Ейййй, ама тВа жените - как помните: всичко до последната буквичка...

Общият ми знаменател не важи за хората, които преливат от красота, здраве, сили..., килограмЧета... и т.н.

Коментар

Working...
                                X