IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧАРЪТ на НЕЩАТА от ЖИВОТА..., или: "Защо царят трябва да бъде гол...винаги!" :)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
    Добър ден Зарко.И тъй тъй си постнал обяви ,та пък ази реших на база на това,че не искам да съм домакиня да заменя мъжо ,срещу такъв който по първи петли да става и да ми приготвя кафето и закуската и след това да ми ги поднася в леглото.На обяд и вечеря пак да влезе в ролята си ,а ази ще му се отблагодаря подобаващоТа дали се намират такива мъже??
    Лек ден ти пожелавам с едно прекрасно изпълнение на ..> http://www.youtube.com/watch?v=XBzna...&feature=share

Само, че жените обичате да използвате секса като оръжие.
    Стига да се понасяш в лице.Да.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
      Ти критика ли съзря?
      Просто изразих мнение.
      На мен също ми харесва стила му.
      Никак не си конкретна, а въпросът ми беше конкретен, за Djoro ли говориш?
      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Ти критика ли съзря?
        Просто изразих мнение.
        На мен също ми харесва стила му.

Коментар

Не мога да разбера, дразниш ли се, че пиша кратко?
          Държа на чатърския си стил и ако се отклоня от него- веднага се редактирам.
          Никому не налагам стил на писане.

Ако ме питаш от какво се дразня: дразня се от това, че критикуваш /и то - на момента/ - желанието ми да изкажа суперлативи към стила на някого от форума /в случая - Серго/. Та, с какво те раздразних, че съм дал положителна оценка на нечий стил? И така рядко го правя!

Това е моя оценка, която не налагам никому, нито пък някой може да си позволи да ме поучава - що е то - възможността - да похвалиш някого, ако смяташ, че имаш основания за това си действие...

В тоя смисъл, похвалата ми е и за Djoro, който е един много добър психолог, нали си съгласна с мен /можеш да отговориш кратко и ясно: "Съгласна съм!", или - "Не съм съгласна!"/

Приятна вечер на всички от мен!
          "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Не мога да разбера, дразниш ли се, че пиша кратко?
            Държа на чатърския си стил и ако се отклоня от него- веднага се редактирам.

Коментар

Ако е относно проектирането на кораби- да съгласна съм. 2 години съм ходила в ИХА на нещо като учебна практика и съм наясно какъв човешки и технически ресурс е необходим в тази дейност.
              п.п.Да се застраховам:нищо не разбирам от корабостроене.

Не ми харесва зависимостта от чужди оценки. Да, хваля децата си, но умерено. Доброто справяне трябва да е норма, а не спорадичен успех.

Вал, ти маркираш доста теми с по едно изречение, но на мен не ми е възможно да отговарям с толкова малко /всеизвестна истина си е – хората да очакват дълги постове от мен!!!..., като въздуха и слънцето…/…

Корабостроенето изобщо не засягам като тематика за разбор от дамите /още повече, че си признаваш “без бой”, че “не разбираш от корабостроене”, но аз не съм доказвал пък, че аз разбирам, т.е. – имам познания, там, ако съм оставил няколко години, но има спецове, които трудно могат да бъдат настигнати, още повече в условията на голям спад в отрасъла…/… По разбираеми причини: човек трябва да е работил в системата, за да има що-годе понятия /не отричам необходимостта от теоретични познания/. Не схванах причината, за да поставиш въпроса с корабостроенето, ако – информативно - съм го насочил по-скоро към мъжката компания, която обикновено повече се интересува от техника…/а кажи сега, че съм И сексист, нали в такава ситуация веднага скачате…/…, но някой път ще говоря и в тая посока, нищо, че нямам шанс да обърнете внимание на прочетеното – ред по ред….

Идва ми наум един факт от миналото: имах определени интереси към електрониката и бях попаднал /преди демократичните промени/ - на защити на разработки в Института по корабостроене във Варна /вероятно вече не съществува такъв…, докато ги намеря навремето…, че то – във Варна – какво да знае човек, освен пътят към морето…, а тия бяха някъде към “Чайките”, преди стадиона…/. Тогава ме порази една прогноза на сериозни хора, работещи в областта, които представяха задгранични изследвания - за развитието на корабостроенето, след 2000 година, когато кривата – излиташе почти вертикално нагоре /!!!/… и добре, че таванът беше висок…Като зная, какво се случи до 2000, а и след нея – оптимизЪмът, породен от такива прогнози - окончателно изчезна – досущ като лека вълна – в пясъчен бряг…

Корабостроителниците отпускаха месечни стипендии на студентите и приемаха десетки млади специалисти /преди време/ - дори им беше достатъчно семестриално да са завършили, с предстоящо дипломиране…., та - при едно друго стечение на обстоятелствата, сега ВЕРОЯТНО – вие – ти, Вал, а и Маранди – щяхте да бъдете по върхови директорски постове, а доходите ви щяха да са непостижими за много хора на ръководни длъжности в тая страна… “Ако”, разбира се… /защото доста неща се изтълкуваха погрешно в процесите на приватизация през годините, а сега вече съм сигурен, че в многото сменили се правителства – в много производства - приватизацията разчисти единствено нашата конкуренция пред чужди компании, а за това се е плащало много здраво…, свръхпроизводството на запад, за което учехме тогава – трябваше да намери отдушник…, отделно и качеството им превъзхождаше нашето, а това също е съществено!…/

Хиляди спецове в корабостроенето /и други отрасли/ - тръгнаха по белия свят…, други хванаха частен бизнес…, напр. супер-шеф /!/ от миналото, завършил корабостроене в чужбина, е собственик на шивашка кооперация от 30-тина шивачки… /купи голяма сграда, обзаведе я “от-до”, нае работнички и друг персонал и изпълнява разни поръчки…, но те не са свързани с корабостроене, където всяка поръчка създава няколко-годишна заетост на минимум 2-3 хиляди човека, без да смятам и контрагентите…, разбира се, когато притежаваш обзаведените стапели, разносни платформи и спускови съоръжения - хелинги…, но и да не са морално остарели, де/…

Та, така… /съкращавам максимално нещата, защото зная, че не сте читатели…/
              Last edited by zarco; 02.09.2012, 20:52.

Коментар

• Много впечатления имам тия дни, но сгреших – да погледна как са се вихрили фантазиите в разни теми и сега съм раздвоен откъде да почна. Очевидно, моите впечатления ще оставя натам във времето: то снимки, то клипове…

Разбира се, трябва да почна от моите тълкувания на сериозни казуси, които са са вихрили тук: крайно време беше за това. Онова, което е смес от факти от най-новата ни история, заедно с нормативната база, която влезе в действие от 6-7 години /и повече/ - дори и да знаем като отделни факти, съвсем очевидно е, че не тълкуваме правилно: очевидно е, че нашенският “бабаитлък” ние отъждествяваме с методи, които по никакъв начин НЕ ТОЛЕРИРАТ ИНСТИТУЦИИ, които очевидно са приели някакви служители на работа, за да не гладуват…, но пък – наемните работници – почват да правят свои тълкувания. И тия тълкувания са за това, че една институция ЩЯЛА ДА ПАЗИ служител, който е уронил авторитета й, нещо повече: ЩЯЛА ДА ПАЗИ служител, който директно върви срещу имиджа й, срещу Съвета на директорите, срещу акционерите, които притежават основни дялове в компанията???

Аве, приятели, може ли да сме толкова наивни в тая страна?... /риторична питанка/…, щото – някВО си дребно служителче – да се противопостави на Съвет на директорите? СъщОТО /служителче/ - да шантажира хора в икономически форум, като отправя директни заплахи за физически побой, както – да използва крайни цинизми, след което /???/ същият – да парадира, че е представител на юридическо лице, което го пазЕЛО!???!!??? И никой не можел “две” да му каже, защото се обръщал директно срещу институцията!!! /ега ти?!?/

Дамммм…. Каква безпардонност!

Той е застраховател, както разбирам от постоянните му подмятания /Уникредит споменава между другото/. Въпреки, че работи като такъв – не съм го видял да изкаже мнение по конкретни казуси. Очевидно е, че няма понятие от нещата, за да коментира теза, веднага след като е излязла във форума. Предполагам, обаче – поради конфликтите ми с него, всяко твърдение е проверил по-късно с цел да ме опровергае, защото не би се отказал от това си право…, но не е намерил за какво да се хване…

По същество: много документи съм цитирал – някои смятат, че това е “суха” материя. Те, обаче, най-вече – под диктовката на закона, наречен Кодекс за застраховането – дадоха възможност за регулация на целият процес на застраховането, там са регламентирани изискванията към всички, работещи в сектора: от низшият служител, до членовете на Съвета на директорите. Регламент! Тоя регламент, както и всичко останало - създаваТТТ машината за правене на пари!!!

Онова, което много пъти съм повтарял, е фактът, че регламентът изисква прилагане на основният принцип: за доброволно волеизлияние при сключването на всички видове застраховки, като задължителното застраховане също е регламентирано.

Обърнете внимание, колко застрахователи не успяха да покрият изискванията на закона и обявиха фалити. Отварям скобка: въпреки, че клиентите им бяха разпределени в останалите ЗК, но познайте как бяха обезщетени тия, които имаха заявени текущи щети и колко време беше изгубено…

Та, така: битката за получаване на лиценз беше жестока, защото това са пазарни дялове и пари…
                Регулаторните органи, от своя страна – са задължени от закона да прилагат санкции, да предупреждават, а когато се стигне до последната фаза – и да отнемат лицензи.

И – да се върна отново към нашата малка общност, в която НЯКОЙ СИ – решил, че – необезпокояван – може да размахва юмруци и да мята обиди и псувни…и – ВИДИТЕ ЛИ – ТОЙ СЕ ОТЪЖДЕСТВЯВА С ЮРИДИЧЕСКО ЛИЦЕ, ИМЕННО В КОНКРЕТНИ СЛУЧАИ, КОИТО САМ ОТЪЖДЕСТВЯВА С НАСИЛИЕ…/той ВЕЧЕ имал дори 6-7 телефона, ВИДИТЕ ЛИ…/

Т.е. – той търси някакъв реванш /предполагам/ за отпадналите именно по тия причини – силови застрахователи… Тоя човек, наистина ли не знае какво следва за собственика на тая застрахователна компания, ако лично се отъждествява с нея, когато кани цинично някого да го е… и да го бие, и – не знам си още какви тъпотии?

Ми, ако не знае, А – ОЧЕВИДНО – ТОЙ НЕ ЗНАЕ /не си и прави труда да го прочете тоя прословут Кодекс, защото – само като види обема – махва с ръка: “…ама, аз си ги зная тия неща…, нали хората идват да си дадат паричките…” …, да, ама – не – щом не знае, аз ще му кажа какво следва от това му незнание: СЛЕДВА ЗАГУБА НА ПАЗАРЕН ДЯЛ – и – не стотици хиляди, а милиони – приходи…

Ама, що? Ами – ЩОТ!

ЩОТ в неговото регионче, може и да нямат приходи от милиони, но компанията е базирана в София. Кореспонденцията с Регулаторните органи не е с представителството в неговото регионче, разбира се, а – всеки слух за това, че някой ЗАСТРАХОВАТЕЛ е тръгнал с бухалката, се оказва верен и се раздухва здраво…

Ама, той не е опитвал за застрахова някого насила… Да де, а какво е опитвал??? Опитвал е да се представя от името на юридическо лице /кое ли е то?..., а толкова лесно може да бъде открито…/…, освен това – с неуравновесеният си характер – върви срещу доброто име на компанията…, освен това, подлежи на вътрешен контрол – какво точно говори, как го казва, защо използва обидни квалификации…

АДИ – до тук – защото се впечатлих от диалога. Намирането на тоя служител /лично за мен/ - е лесно. Имам доста познанства с колеги от ЦУправление на няколко водещи ЗК /лично съм обсъждал с тях условия за застраховане, които предлагат/, много от които – на горни позиции /директори/, та ми е лесно – чрез тях да направя една бърза справка в малките градчета, където служителите лично се познават, ако и да са представители на различни ЗК… И дори - изобщо няма да се звъни на 6-7 телефона... /ако разбирате какво казвам/...

За сега ще си наложа да изчакам, въпреки, че ми се ще да задвижа нещата /хората знаят, че едно малко кривване е равносилно на огромни загуби, при които пазарът се ориентира в посока – читавите!/…, ще си наложа да изчакам, но няма да е за дълго...

Приятна вечер на всички!

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
                  Обяснението е елементарно: защото аз мисля, че точно така трябва да изразя суперлативите си към някого!

Вал, сигурен съм, че не си зачеркнала похвалите към дечицата си, когато са дали повод да си доволна от тях. Те са сериозен стимул за всички хора, независимо от възрастта им...

/учуден съм, че това е най-значимото от написаното, което ти е направило впечатление..., вероятно с другите неща си безрезервно съгласна.../
                  Ако е относно проектирането на кораби- да съгласна съм. 2 години съм ходила в ИХА на нещо като учебна практика и съм наясно какъв човешки и технически ресурс е необходим в тази дейност.
                  п.п.Да се застраховам:нищо не разбирам от корабостроене.

Не ми харесва зависимостта от чужди оценки. Да, хваля децата си, но умерено. Доброто справяне трябва да е норма, а не спорадичен успех.

Коментар

• Сетих се една поучителна случка, та реших да я споделя с вас.

Много ентусиасти се навъдиха да се дивят и маят с "успехите" си във форекса..., само дето още не са си взели профита от посредника в джобчето, де...

Та, помня какъв ентусиаст бях и аз, преди 7-8 годинки...

Репчех се на някакви "стари" кучета във форума и дори им казах, че винаги мога да изляза на плюс от дадена позиция... Пък ония - хора с опит - не ми вярвахаааа....

Тогава им казах, че отварям /мисля/ 12 различни валутни двойки, като заявих при какви стойности отварям позициите /за да стартирам отчитането/, както и - дали купувам или продавам съответната двойка...

Всичко стана тук, във форума - в съответната тема, т.е. - може да се види назад. Затворих 2-3 от позициите на плюс още в първите часове... За останалите - движенията бяха противно на отворените позиции... След денонощие - затворих още 2 позиции на плюс... В същата последователност - до 10-на дни всички позиции /не валути/ - бяха затворени от мен с положителен баланс...

Каква е поуката?

Ако това не беше демо-версия, едва ли щях да рискувам и да се пъна, че - виждате ли - от мен по-голям няма... Същото е и, ако залогът беше минимален, а акаунтът - достатъчно голям - на реална търговия, но пак не бих отворил толкова позиции, защото човек може да стане "разноглед" от взиране в монитора... и не само за това...

Рискът в търговията е огромен, а скалпирането не винаги може да приключи успешно, особено при рискова игра: със сигурност бързо се получава обратният на очакваното - ефект, акаунтът се стопява за кратко и идва маржин колът...

Дано не ви се случва!

/позициите са назад във форума и могат да бъдат проследени..., те не са гаранция за нечие самодоволство от елементарните действия във форекса и подценяването на тоя здрав хазарт, защото - не се знае, знае ли се.../

Успехи!

Коментар

• Синята луна тая вечер, наистина имаше някакви романтично-бледосини оттенъци /някои обясняват явлението доста по-прозаично – с атмосферните условия, но аз не им вярвам!.../:

http://snimki.be//store/1/491346444207.JPG

Час по-късно нещата в клипчето изглеждат малко по-различно:

http://vbox7.com/play:6ca44cbce5

Движенията на обектива наляво-надясно се дължат на някакво специфично опияняване, предвид рядкото романтично явление… Ще го видим отново чаааааак след две години и половина…

/само като инфо за тия, които решат да качват клипове във Vbox: поради ограничението за качване на клипове от 150 МБ, клип с продължителност на заснимането 50 секунди е 135 МБ/

Коментар

Защо пък непременно трябва да бъде артикулирано някакво насърчение така да се каже?
                        Според мен той си е наясно със себе си и няма бужда от чужди оценки, пък били те и овации.

Обяснението е елементарно: защото аз мисля, че точно така трябва да изразя суперлативите си към някого!

Вал, сигурен съм, че не си зачеркнала похвалите към дечицата си, когато са дали повод да си доволна от тях. Те са сериозен стимул за всички хора, независимо от възрастта им...

/учуден съм, че това е най-значимото от написаното, което ти е направило впечатление..., вероятно с другите неща си безрезервно съгласна.../

Коментар

По мое мнение - неговите постове са най-точно списвани, с много точно подбрани примери, най-поучителни... Карат ни да впрягаме мислЪта си, а това е наистина хубаво! Точен човек, а метафорите му са върхът!

И няма кой една добра дума да каже за него?

Поздрави на всичкото и весел уикенТ!

http://www.youtube.com/watch?v=h7xF51AFkys
                          Защо пък непременно трябва да бъде артикулирано някакво насърчение така да се каже?
                          Според мен той си е наясно със себе си и няма бужда от чужди оценки, пък били те и овации.

Коментар

• Да, почитания към Серго!

-------------------
                            А умният шивач е оня от приказката, където с един удар седем убивал. Мухи.

Или, на старобългарски: "Единъм махом семерех убивахом"
                            Last edited by vmаnkov; 31.08.2012, 20:14.
                            Свободен във виелицата.
                            http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
                              О, не!
                              Недей да скромничиш и кокетничиш, моля те.

Прочитам по три пъти всеки твой пост, понеже не ми стига дължината им.

И аз съм така: три пъти чета - един път режа...

Ма - то май беше нещо по-различно..., мереше се нещо...

Ейййй - верно бееее, де е мъдрият шивач?

По мое мнение - неговите постове са най-точно списвани, с много точно подбрани примери, най-поучителни... Карат ни да впрягаме мислЪта си, а това е наистина хубаво! Точен човек, а метафорите му са върхът!

И няма кой една добра дума да каже за него?

Серго, Ве - за него шпрехам... /ако някой не се сеща..., че много станаха несещащите се/ ...

Поздрави на всичкото и весел уикенТ!

http://www.youtube.com/watch?v=h7xF51AFkys

Коментар

Мисля, че не ви затормозявам много с дългите си постове.
                                О, не!
                                Недей да скромничиш и кокетничиш, моля те.

Прочитам по три пъти всеки твой пост, понеже не ми стига дължината им.

Свободен във виелицата.
                                http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

Working...
                                X