Първоначално изпратено от val/she
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ЧАРЪТ на НЕЩАТА от ЖИВОТА..., или: "Защо царят трябва да бъде гол...винаги!" :)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнениеТелешкото варено ще е в късната есен.
Там само ще има морков, половин малка глава лук, - и телешко!
Като го налея в чинията, ше добавя и хрян, наложен в оцет. И сол. И толкоз.
С ръчен хляб от местната фурничка.
А сега, с тази наша богата есен, ше правя и по-богата супа
За черния пипер - не знам как си представяш, че тая тропическа лиана ще вирее в БългарияПриятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнениеМанков, дано погледнеш тук, за да разбереш нещо повече за вареното телешко... На прав път си. Аз слагам, освен 2-3 картофа, още и нарязана на едро глава целина, 2-3 моркова и 2-3 цели глави лук... /домати не съм слагал, но следващият път ще опитам/.
Другото е ясно. Целината му предава специфичният аромат /ако в момента няма глава целина - може и листа, дори - изсушени...
ДамскОТО състав си готви на домочадията и не ни обръща внимание за някой мъдър съвет..., на самотек са ни оставИли...Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеТвоята рецепта е за телешка супа, ние със Зарко помислихме, че готвиш телешко варено.
От няколко години се опитвам да засея черен пипер, но все не се получава. Изниква и като стане около 1 см, поника умира
Там само ще има морков, половин малка глава лук, - и телешко!
Като го налея в чинията, ше добавя и хрян, наложен в оцет. И сол. И толкоз.
С ръчен хляб от местната фурничка.
А сега, с тази наша богата есен, ше правя и по-богата супа
За черния пипер - не знам как си представяш, че тая тропическа лиана ще вирее в БългарияСвободен във виелицата.
http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc
Коментар
-
Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнениеЧей да запалим ена цигара, че се разкефих...
Мфм... пухх пухх!..
......
Зарко,
тази тема си я наблюдавам постоянно (за вал/ши - правя й мониторинг) и се включвам да кажа нещо, ако имам какво.
Помня съвета ти за магазина на "Козлодуй" - ще го преслушам!
Напóмни ми за целината, че върви много на телешко варено; мерси! имам стръкове, нарязах едно количество и вече е вътре...
И ще се покая в две грешки:
- не прецених добре, та требаше да преместа супата в по-голема тенджера;
- за малко да забравя моркова, та настъргах на едро ренде един, и сега и той е вньевстре.
Са супата е на режим "некипене", отивам след малко да спра огъня под тенджерата, и ще добавя едно добро количество магданоз и копър. Ще я забеля и с малко кисело млеко, за сужуление купешко, понеже сега нямам мое.
Най-накрая ще сложа млян черен пипер (tnm, използвам магазинен, който ... хммм... е баклук, ама нема откъде да намера добър тук, у нас), и ше я оставя 30-40 минути да си почине, преди да се запознаем
От няколко години се опитвам да засея черен пипер, но все не се получава. Изниква и като стане около 1 см, поника умираПриятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнениеМанков, дано погледнеш тук, за да разбереш нещо повече за вареното телешко... На прав път си. Аз слагам, освен 2-3 картофа, още и нарязана на едро глава целина, 2-3 моркова и 2-3 цели глави лук... /домати не съм слагал, но следващият път ще опитам/.
Другото е ясно. Целината му предава специфичният аромат /ако в момента няма глава целина - може и листа, дори - изсушени...
Мфм... пухх пухх!..
......
Зарко,
тази тема си я наблюдавам постоянно (за вал/ши - правя й мониторинг) и се включвам да кажа нещо, ако имам какво.
Помня съвета ти за магазина на "Козлодуй" - ще го преслушам!
Напóмни ми за целината, че върви много на телешко варено; мерси! имам стръкове, нарязах едно количество и вече е вътре...
И ще се покая в две грешки:
- не прецених добре, та требаше да преместа супата в по-голема тенджера;
- за малко да забравя моркова, та настъргах на едро ренде един, и сега и той е вньевстре.
Са супата е на режим "некипене", отивам след малко да спра огъня под тенджерата, и ще добавя едно добро количество магданоз и копър. Ще я забеля и с малко кисело млеко, за сужуление купешко, понеже сега нямам мое.
Най-накрая ще сложа млян черен пипер (tnm, използвам магазинен, който ... хммм... е баклук, ама нема откъде да намера добър тук, у нас), и ше я оставя 30-40 минути да си почине, преди да се запознаемLast edited by vmаnkov; 12.09.2012, 22:25.Свободен във виелицата.
http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеХайде, и тук се раздават упреци.
Не знам ВМанков какъв черен пипер използва. Аз слагам на зърна. Другите продукти са като твоите, а целината е задължителна
С няколко думи: чарът на нещата от живота не е само в това - да събираме инфо и да не пропускаме такова към околните..., т.е. - чарът е в това - да даваме повече, отколкото получаваме...
Това, разбира се - е неангажиращо мнение.../може да съм си такъв по рождение..., въпреки това - от позициите си не мърдам - който се чувства виновен, вероятно има основания за това/...
Все пак зная, че виновни тук /по условие/ няма... Последното е, за да спестя част от диалога и времето на околните..."Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
ДамскОТО състав си готви на домочадията и не ни обръща внимание за някой мъдър съвет..., на самотек са ни оставИли...
Не знам ВМанков какъв черен пипер използва. Аз слагам на зърна. Другите продукти са като твоите, а целината е задължителнаПриятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Манков, дано погледнеш тук, за да разбереш нещо повече за вареното телешко... На прав път си. Аз слагам, освен 2-3 картофа, още и нарязана на едро глава целина, 2-3 моркова и 2-3 цели глави лук... /домати не съм слагал, но следващият път ще опитам/.
ДамскОТО състав си готви на домочадията и не ни обръща внимание за някой мъдър съвет..., на самотек са ни оставИли..."Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеАма разбира се, че няма да напишеш името на дамата на "сред форума".
Едно съобщение на Лични ще свърши добра работа - хем ще задоволи женското ми любопитство, хем ще тушира пословичното ми нахалство
... името нищо не говори..., но в някой друг живот може да ви запозная..., не че и това би помогнало, де..."Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение... оооо, ама аз отдавна не вярвам на приказки от 1001 нощ......за "учтивото разкарване" ми е думата... /това, разбира се - е една от причините, за да нямаме допирни точки с някои дами..., ние, мъжете, де.../...
Психологията /женската в частност/ се превръща наистина в "препъни камък" за много уважавани от мен дами......, които се уповават изключително на приказките от 1001 нощ..., за разлика от други, които.... /да не предизвиквам сЯ съдбата с подробности.../
... иначе, не ми е понятно, що е то - разбирането - на един човек /бил той и господин/ нощта му да не е лека... По-скоро ми се е случвало НЕЧИЯ морна главица да заспи в сладка изнемога в близката околност... /нЪл съм си скромен - не мога да говоря все хубави неща за себе си.../...
... любопитството от вида - коя е била другата дама - няма да бъде задоволено НА НИКОЙ ЕТАП от виртуалното познанство...
Приятен обяд на всички /и на нечетящите темата/!
Едно съобщение на Лични ще свърши добра работа - хем ще задоволи женското ми любопитство, хем ще тушира пословичното ми нахалствоПриятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеСилно се надявам и другата дама да била твоя виртуална събеседница, щото иначе нещата отиват на зле.
Какво имам предвид - в реално време една истинска дама пожелава "Лека нощ" или "Приятни сънища" на един изискан джентълмен, само когато иска учтиво да го разкара.
Защото истинските дами никога не лъжат и много добре знаят, че ако господина остане при тях, нито нощта му ще е лека, нито ще има възможност да сънува, пък било то и приятни сънища
... оооо, ама аз отдавна не вярвам на приказки от 1001 нощ......за "учтивото разкарване" ми е думата... /това, разбира се - е една от причините, за да нямаме допирни точки с някои дами..., ние, мъжете, де.../...
Психологията /женската в частност/ се превръща наистина в "препъни камък" за много уважавани от мен дами......, които се уповават изключително на приказките от 1001 нощ..., за разлика от други, които.... /да не предизвиквам сЯ съдбата с подробности.../
... иначе, не ми е понятно, що е то - разбирането - на един човек /бил той и господин/ нощта му да не е лека... По-скоро ми се е случвало НЕЧИЯ морна главица да заспи в сладка изнемога в близката околност... /нЪл съм си скромен - не мога да говоря все хубави неща за себе си.../...
... любопитството от вида - коя е била другата дама - няма да бъде задоволено НА НИКОЙ ЕТАП от виртуалното познанство...
Приятен обяд на всички /и на нечетящите темата/!"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнениеВажно е човек да не прави трагедии от нещата, които не зависят от него...
Приятни сънища, ТНМ - прекалено персонално пожелание, но не си първата за тая нощ, която ми пожелава леката......, добре че нещата все пак се изчерпват с виртуалните пожелания..., защото аз - освен вродената ми скромност, съм и много свенлив човек, въпреки развинтеното ми понякога въображение...
Какво имам предвид - в реално време една истинска дама пожелава "Лека нощ" или "Приятни сънища" на един изискан джентълмен, само когато иска учтиво да го разкара.
Защото истинските дами никога не лъжат и много добре знаят, че ако господина остане при тях, нито нощта му ще е лека, нито ще има възможност да сънува, пък било то и приятни сънищаПриятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Времето за равносметка наближава – напомням, че утре е Рожденият ден на темата “ЧАРЪТ на НЕЩАТА…” – месец от създаването й, което ме ангажира с едно разборче /но това ще е утре, когато броят на уникалните посещения ще надхвърли 8500, за всеобща наша радост и ще гони 9000/…Погледнах - в момента посещенията са 7932…, така че – прогнозата ми – без съмнение ще бъде изпълнена.
В тая връзка, днес почвам с едно кратко обръщение: добре дошли в темата, която няма претенциите да ви учи на нещо /каквото и да е то/. Тя може би НИ показва ОСНОВНО част от красотите в страната, в която живеем. Нищо повече.
Разликата с други теми е очевидна. В тях се вихрят спорове, прескачат искри, коя от страните е по-права и чия гледна точка е правилната…
Посещаващите тая тема, би трябвало да са обединени под мотото: "Тая страна ми харесва, именно затова, защото…. " /всеки има право на мнение/...
“Непосещаващите” темата могат да се концентрират единствено в анкетата, поднесена в шеговит тон /вероятно на много от нас им липсва чувството за хумор, както аз го разбирам, а други от тях са амбицирани да натрият нечий нос…, подкрепям амбициите, защото те говорят добре за човека, който ги има – да преследваш целите си до край е нещото, на което всички хора БИ ТРЯБВАЛО да държим…, поне докато не кажем прословутата фраза: “АЙде, пойде коня У рЯката!”!.../…
Та, никой - никого не ограничава /най-малко аз пък бих бил тиранинът в тая посока в ЧУЖДИЯТ САЙТ, в който има фиксирани правила…/ ..., като и аз не бих ограничавал никого в проявата на възхищение към красивото, нито в критериите, отправна точка в класациите на всеки от нас - от типа “по-по-най…”…
Т.е. – аз, неограничаващ никого – подсказвам, че всеки ограничаван може да “извоюва” сам свободата си, в конкретният случай - създавайки и поддържайки тема, която му доставя все по-голямо удоволствие, в която влага част от свободното си време…, както направих и аз…
Ако някой има впечатления от красоти в други страни – моля! Те също са част от чара на нещата от живота /фиксиран в заглавието на темата/…
Приятен, успешен и УСМИХНАТ ден на всички!
https://www.youtube.com/watch?v=huBF...eature=related
/неангажиращото ми мнение е, че един голям концерт се прави от ангажирана публика, но за това наистина трябва един човек да доказва постоянно, че е върхът…/"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
Коментар