IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧАРЪТ на НЕЩАТА от ЖИВОТА..., или: "Защо царят трябва да бъде гол...винаги!" :)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
    Taзи комбинация от подправки: копър, магданоз, целина, черен пипер, използвам при борша + лъжичка заквасена сметана при сервиране.
    val/sheкопър единсвено отива на супа от тиквички.На телешкото му отива целина и девисил.На рибената тоже .
    Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
      Телешкото варено ще е в късната есен.
      Там само ще има морков, половин малка глава лук, - и телешко!
      Като го налея в чинията, ше добавя и хрян, наложен в оцет. И сол. И толкоз.
      С ръчен хляб от местната фурничка.

А сега, с тази наша богата есен, ше правя и по-богата супа

За черния пипер - не знам как си представяш, че тая тропическа лиана ще вирее в България
      Трудно ще вирее, ама за решаването на този проблем друг ще му мисли.
      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
      Мечо

Коментар

• Taзи комбинация от подправки: копър, магданоз, целина, черен пипер, използвам при борша + лъжичка заквасена сметана при сервиране.

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
          Манков, дано погледнеш тук, за да разбереш нещо повече за вареното телешко... На прав път си. Аз слагам, освен 2-3 картофа, още и нарязана на едро глава целина, 2-3 моркова и 2-3 цели глави лук... /домати не съм слагал, но следващият път ще опитам/.

Другото е ясно. Целината му предава специфичният аромат /ако в момента няма глава целина - може и листа, дори - изсушени...

ДамскОТО състав си готви на домочадията и не ни обръща внимание за някой мъдър съвет..., на самотек са ни оставИли...
          zarcoи Манков като допълнение за телешко варено , най-добре е лукът да е изпечен .След това се обелва .Ако са дребни главичките ги пускате цели в прецеденият бульон .Ако е една по -голяма се нарязва на четери и я слагате. Малко морков+картофи нарязани на дребно.Домати и аз не слагам.Накрая слагам свареното предварително месо +ч.пипер +целина и девисил.Дано да съм ви била полезна с това мое словоизлияние касаещо телешко варено.
          Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
            Твоята рецепта е за телешка супа, ние със Зарко помислихме, че готвиш телешко варено.
            От няколко години се опитвам да засея черен пипер, но все не се получава. Изниква и като стане около 1 см, поника умира
            Телешкото варено ще е в късната есен.
            Там само ще има морков, половин малка глава лук, - и телешко!
            Като го налея в чинията, ше добавя и хрян, наложен в оцет. И сол. И толкоз.
            С ръчен хляб от местната фурничка.

А сега, с тази наша богата есен, ше правя и по-богата супа

За черния пипер - не знам как си представяш, че тая тропическа лиана ще вирее в България
            Свободен във виелицата.
            http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
              Чей да запалим ена цигара, че се разкефих...

Мфм... пухх пухх!..

......
              Зарко,
              тази тема си я наблюдавам постоянно (за вал/ши - правя й мониторинг) и се включвам да кажа нещо, ако имам какво.

Помня съвета ти за магазина на "Козлодуй" - ще го преслушам!

Напóмни ми за целината, че върви много на телешко варено; мерси! имам стръкове, нарязах едно количество и вече е вътре...

И ще се покая в две грешки:
              - не прецених добре, та требаше да преместа супата в по-голема тенджера;
              - за малко да забравя моркова, та настъргах на едро ренде един, и сега и той е вньевстре.

Са супата е на режим "некипене", отивам след малко да спра огъня под тенджерата, и ще добавя едно добро количество магданоз и копър. Ще я забеля и с малко кисело млеко, за сужуление купешко, понеже сега нямам мое.

Най-накрая ще сложа млян черен пипер (tnm, използвам магазинен, който ... хммм... е баклук, ама нема откъде да намера добър тук, у нас), и ше я оставя 30-40 минути да си почине, преди да се запознаем
              Твоята рецепта е за телешка супа, ние със Зарко помислихме, че готвиш телешко варено.
              От няколко години се опитвам да засея черен пипер, но все не се получава. Изниква и като стане около 1 см, поника умира
              Мечо

Коментар

Манков, дано погледнеш тук, за да разбереш нещо повече за вареното телешко... На прав път си. Аз слагам, освен 2-3 картофа, още и нарязана на едро глава целина, 2-3 моркова и 2-3 цели глави лук... /домати не съм слагал, но следващият път ще опитам/.

Другото е ясно. Целината му предава специфичният аромат /ако в момента няма глава целина - може и листа, дори - изсушени...
                Чей да запалим ена цигара, че се разкефих...

Мфм... пухх пухх!..

......
                Зарко,
                тази тема си я наблюдавам постоянно (за вал/ши - правя й мониторинг) и се включвам да кажа нещо, ако имам какво.

Помня съвета ти за магазина на "Козлодуй" - ще го преслушам!

Напóмни ми за целината, че върви много на телешко варено; мерси! имам стръкове, нарязах едно количество и вече е вътре...

И ще се покая в две грешки:
                - не прецених добре, та требаше да преместа супата в по-голема тенджера;
                - за малко да забравя моркова, та настъргах на едро ренде един, и сега и той е вньевстре.

Са супата е на режим "некипене", отивам след малко да спра огъня под тенджерата, и ще добавя едно добро количество магданоз и копър. Ще я забеля и с малко кисело млеко, за сужуление купешко, понеже сега нямам мое.

Най-накрая ще сложа млян черен пипер (tnm, използвам магазинен, който ... хммм... е баклук, ама нема откъде да намера добър тук, у нас), и ше я оставя 30-40 минути да си почине, преди да се запознаем
                Last edited by vmаnkov; 12.09.2012, 22:25.
                Свободен във виелицата.
                http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

Хайде, и тук се раздават упреци.

Не знам ВМанков какъв черен пипер използва. Аз слагам на зърна. Другите продукти са като твоите, а целината е задължителна

С няколко думи: чарът на нещата от живота не е само в това - да събираме инфо и да не пропускаме такова към околните..., т.е. - чарът е в това - да даваме повече, отколкото получаваме...

Това, разбира се - е неангажиращо мнение.../може да съм си такъв по рождение..., въпреки това - от позициите си не мърдам - който се чувства виновен, вероятно има основания за това/...

Все пак зная, че виновни тук /по условие/ няма... Последното е, за да спестя част от диалога и времето на околните...
                  "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

ДамскОТО състав си готви на домочадията и не ни обръща внимание за някой мъдър съвет..., на самотек са ни оставИли...
                    Хайде, и тук се раздават упреци.

Не знам ВМанков какъв черен пипер използва. Аз слагам на зърна. Другите продукти са като твоите, а целината е задължителна
                    Мечо

Коментар

• Манков, дано погледнеш тук, за да разбереш нещо повече за вареното телешко... На прав път си. Аз слагам, освен 2-3 картофа, още и нарязана на едро глава целина, 2-3 моркова и 2-3 цели глави лук... /домати не съм слагал, но следващият път ще опитам/.

"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

Ама разбира се, че няма да напишеш името на дамата на "сред форума".
                        Едно съобщение на Лични ще свърши добра работа - хем ще задоволи женското ми любопитство, хем ще тушира пословичното ми нахалство

... името нищо не говори..., но в някой друг живот може да ви запозная..., не че и това би помогнало, де...

Коментар

... оооо, ама аз отдавна не вярвам на приказки от 1001 нощ......за "учтивото разкарване" ми е думата... /това, разбира се - е една от причините, за да нямаме допирни точки с някои дами..., ние, мъжете, де.../...

Психологията /женската в частност/ се превръща наистина в "препъни камък" за много уважавани от мен дами......, които се уповават изключително на приказките от 1001 нощ..., за разлика от други, които.... /да не предизвиквам сЯ съдбата с подробности.../

... иначе, не ми е понятно, що е то - разбирането - на един човек /бил той и господин/ нощта му да не е лека... По-скоро ми се е случвало НЕЧИЯ морна главица да заспи в сладка изнемога в близката околност... /нЪл съм си скромен - не мога да говоря все хубави неща за себе си.../...

... любопитството от вида - коя е била другата дама - няма да бъде задоволено НА НИКОЙ ЕТАП от виртуалното познанство...

Приятен обяд на всички /и на нечетящите темата/!
                          Ама разбира се, че няма да напишеш името на дамата на "сред форума".
                          Едно съобщение на Лични ще свърши добра работа - хем ще задоволи женското ми любопитство, хем ще тушира пословичното ми нахалство
                          Мечо

Коментар

Силно се надявам и другата дама да била твоя виртуална събеседница, щото иначе нещата отиват на зле.
                            Какво имам предвид - в реално време една истинска дама пожелава "Лека нощ" или "Приятни сънища" на един изискан джентълмен, само когато иска учтиво да го разкара.
                            Защото истинските дами никога не лъжат и много добре знаят, че ако господина остане при тях, нито нощта му ще е лека, нито ще има възможност да сънува, пък било то и приятни сънища

... оооо, ама аз отдавна не вярвам на приказки от 1001 нощ......за "учтивото разкарване" ми е думата... /това, разбира се - е една от причините, за да нямаме допирни точки с някои дами..., ние, мъжете, де.../...

Психологията /женската в частност/ се превръща наистина в "препъни камък" за много уважавани от мен дами......, които се уповават изключително на приказките от 1001 нощ..., за разлика от други, които.... /да не предизвиквам сЯ съдбата с подробности.../

... иначе, не ми е понятно, що е то - разбирането - на един човек /бил той и господин/ нощта му да не е лека... По-скоро ми се е случвало НЕЧИЯ морна главица да заспи в сладка изнемога в близката околност... /нЪл съм си скромен - не мога да говоря все хубави неща за себе си.../...

... любопитството от вида - коя е била другата дама - няма да бъде задоволено НА НИКОЙ ЕТАП от виртуалното познанство...

Приятен обяд на всички /и на нечетящите темата/!

Коментар

Важно е човек да не прави трагедии от нещата, които не зависят от него...

Приятни сънища, ТНМ - прекалено персонално пожелание, но не си първата за тая нощ, която ми пожелава леката......, добре че нещата все пак се изчерпват с виртуалните пожелания..., защото аз - освен вродената ми скромност, съм и много свенлив човек, въпреки развинтеното ми понякога въображение...
                              Силно се надявам и другата дама да била твоя виртуална събеседница, щото иначе нещата отиват на зле.
                              Какво имам предвид - в реално време една истинска дама пожелава "Лека нощ" или "Приятни сънища" на един изискан джентълмен, само когато иска учтиво да го разкара.
                              Защото истинските дами никога не лъжат и много добре знаят, че ако господина остане при тях, нито нощта му ще е лека, нито ще има възможност да сънува, пък било то и приятни сънища
                              Мечо

Коментар

• Времето за равносметка наближава – напомням, че утре е Рожденият ден на темата “ЧАРЪТ на НЕЩАТА…” – месец от създаването й, което ме ангажира с едно разборче /но това ще е утре, когато броят на уникалните посещения ще надхвърли 8500, за всеобща наша радост и ще гони 9000/…Погледнах - в момента посещенията са 7932…, така че – прогнозата ми – без съмнение ще бъде изпълнена.

В тая връзка, днес почвам с едно кратко обръщение: добре дошли в темата, която няма претенциите да ви учи на нещо /каквото и да е то/. Тя може би НИ показва ОСНОВНО част от красотите в страната, в която живеем. Нищо повече.

Разликата с други теми е очевидна. В тях се вихрят спорове, прескачат искри, коя от страните е по-права и чия гледна точка е правилната…

Посещаващите тая тема, би трябвало да са обединени под мотото: "Тая страна ми харесва, именно затова, защото…. " /всеки има право на мнение/...

“Непосещаващите” темата могат да се концентрират единствено в анкетата, поднесена в шеговит тон /вероятно на много от нас им липсва чувството за хумор, както аз го разбирам, а други от тях са амбицирани да натрият нечий нос…, подкрепям амбициите, защото те говорят добре за човека, който ги има – да преследваш целите си до край е нещото, на което всички хора БИ ТРЯБВАЛО да държим…, поне докато не кажем прословутата фраза: “АЙде, пойде коня У рЯката!”!.../…

Та, никой - никого не ограничава /най-малко аз пък бих бил тиранинът в тая посока в ЧУЖДИЯТ САЙТ, в който има фиксирани правила…/ ..., като и аз не бих ограничавал никого в проявата на възхищение към красивото, нито в критериите, отправна точка в класациите на всеки от нас - от типа “по-по-най…”…

Т.е. – аз, неограничаващ никого – подсказвам, че всеки ограничаван може да “извоюва” сам свободата си, в конкретният случай - създавайки и поддържайки тема, която му доставя все по-голямо удоволствие, в която влага част от свободното си време…, както направих и аз…

Ако някой има впечатления от красоти в други страни – моля! Те също са част от чара на нещата от живота /фиксиран в заглавието на темата/…

Приятен, успешен и УСМИХНАТ ден на всички!

https://www.youtube.com/watch?v=huBF...eature=related

/неангажиращото ми мнение е, че един голям концерт се прави от ангажирана публика, но за това наистина трябва един човек да доказва постоянно, че е върхът…/

Коментар

Working...
                                X