IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧАРЪТ на НЕЩАТА от ЖИВОТА..., или: "Защо царят трябва да бъде гол...винаги!" :)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
    Не хапвам мусака без чубрица.Същото важи и за пълнените пиперки.
    Само да вметна, че за добруджанци чубрицата е със статут на свещено растение. Слагат я на всяко ястие - щото му ходела


    Уффф, няма да ги обичам тогава добруджанките... Свещените им растения /ако не са лотуси/ - не ми се нравят нещо /навсякъде и във всичко/..., но пък предполагам добруджанците споделят всеки статут, фиксиран от дамите им, така че празно при тях няма...
    "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

    Коментар


    • Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
      И-и-и, сега, дами и господа!
      Една рядка и забравена подправка, която много гила за месо/кайма на скара (и я слагат професионалистите):

      Лейдиз енд джентълмен - чимен!

      Не е забравена Чимен+ още няколко неща се приготвя една смеска и с нея се маже пастърмата и така я суша .За друго не я ползвам
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

      Коментар


      • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
        Моля моля...От изброените продукти за утре в обедното ти меню освен телешкото варено ти предлагам от пилешкото филенце да си спретнеш едно фрикасенцеА рибата за вечерта + вино според вкуса



        zarcoаз пък си я обичам чубрица и я слагам в мусаката и кюфтаците))))

        Тъкмо се чудех, дали с бира, или някакво вино да поливам..., но на телешкото варено мисля, че червено вино му ходи...

        От изброените продукти - да има да вземаш, че мога да изям толкова манЖи..., лято е, а лятно време се ядат едни огрооооомни салати: розАви домати имам - ще се пръснат от сладост, едни корнишони - още с мъха и цвета си, червена чушка и лук - те ти я шопската, разбира се - ако си взема и сирене, защото току що свърши при мен...

        /чубрица в кюфтетата - тая идея наистина заслужава внимание, нещо ми напомня за тая подправка в едни кюфтета от детството с преобладаващо телешко - примерно 60-70% спрямо свинското..., та кюфтаците бяха наджипани с чубрица "до козирката", но човек като е гладен - не подбира.../
        "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

        Коментар


        • Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
          Аз пък ненавиждам чубрицата в ястие /ароматът ми е приятен, не и в ястията/... Най-много мразя чубрица в мусака - не я хапвам изобщо...
          Не хапвам мусака без чубрица.Същото важи и за пълнените пиперки.
          Само да вметна, че за добруджанци чубрицата е със статут на свещено растение. Слагат я на всяко ястие - щото му ходела
          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
          Мечо

          Коментар


          • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
            zarcoаз пък си я обичам чубрица и я слагам в ... и кюфтаците))))
            И-и-и, сега, дами и господа!
            Една рядка и забравена подправка, която много гила за месо/кайма на скара (и я слагат професионалистите):

            Лейдиз енд джентълмен - чимен!

            Свободен във виелицата.
            http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

            Коментар


            • zarco;-...Мерси за рецептата: дадохте ми идея да разнообразя менюто в следващите дни..., въпреки, че в камерата се мъдрят - една риба /килка/, и едно пилешко филе - любимото ми: ще чакат, защото утре ще си взема продуктите за телешко вареното /точно това ми се яде, но не съм го съзнавал/...
              Моля моля...От изброените продукти за утре в обедното ти меню освен телешкото варено ти предлагам от пилешкото филенце да си спретнеш едно фрикасенцеА рибата за вечерта + вино според вкуса

              Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
              Аз пък ненавиждам чубрицата в ястие /ароматът ми е приятен, не и в ястията/... Най-много мразя чубрица в мусака - не я хапвам изобщо...
              zarcoаз пък си я обичам чубрица и я слагам в мусаката и кюфтаците))))
              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                vmаnkovчубрица и аз ползвам сушена.Босилек не слагам ,щото мъжо го ненавижда.Но копър, девисил,магданоз ги предпочитам пресни.По принцип в БИЛЛА ги има целогодишно.Но за всеки случай ,винаги ги имам в камерата нарязвам на дребно в кутии .
                Аз си карам по старому. Според сезона.

                Зимъска ям и готвя това, дето го има у нас зимъска - зрял боб, месища, картохлье, праз, кисело зеле, арамеева чорба, тиква, и тому подобни - загряваш какво казвам.

                Разни гейски изгъзици като пресни плодове от Чили и такива некакви подобни неуместни по време - хем не са ми вкусни, хем са и скъпи, но първото е важното.

                Затова си и суша и са много добри.
                Прочее, сушените и пресните подправки са различни на вкус.
                Свободен във виелицата.
                http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

                Коментар


                • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                  vmаnkovчубрица и аз ползвам сушена.Босилек не слагам ,щото мъжо го ненавижда.Но копър, девисил,магданоз ги предпочитам пресни.По принцип в БИЛЛА ги има целогодишно.Но за всеки случай ,винаги ги имам в камерата нарязвам на дребно в кутии .

                  Аз пък ненавиждам чубрицата в ястие /ароматът ми е приятен, не и в ястията/... Най-много мразя чубрица в мусака - не я хапвам изобщо...
                  "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                    Kokи, думата единствено никак не е на място.

                    Белоруски борш, супи с гъби и т.н. и т.н.
                    На вкус и на цвет товарищей нет .Така ,че нямам намерение да споря с когото и да е било.Харесва ти дадена подправка слагаш си я.
                    Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение

                      Първоначално изпратено от коки
                      val/sheкопър единсвено отива на супа от тиквички.На телешкото му отива целина и девисил.На рибената тоже .



                      Kokи, думата единствено никак не е на място.


                      Девесил /в достатъчно голямо количество/ слагам единствено на рибата..., но копър и майорана - ми вървят вече на всяка супа..., също и чер пипер и маааалко чили.

                      На телешкото е абсурд да сложа девесил /може да е предубеждение/, защото тая подправка свързвам единствено и само с рибата и ще наруша вкуса, който имам създаден във въображението си за телешкото...
                      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
                        А-а-а, да!
                        За печения лук си права.

                        Права си и за картохля, забравих до го спомена.
                        И черния пипер също, слагам го на зърна.

                        И целина.

                        Аз редовно си суша чубрица, целина, джоджън, девесил и босилек (знам, защо tnm мрази босилек; и тя като баща ми) и си имам цяла зима, та остават и до следващата.
                        Основното е, че са много по-ароматни и истински от купешките прашоляци.
                        vmаnkovчубрица и аз ползвам сушена.Босилек не слагам ,щото мъжо го ненавижда.Но копър, девисил,магданоз ги предпочитам пресни.По принцип в БИЛЛА ги има целогодишно.Но за всеки случай ,винаги ги имам в камерата нарязвам на дребно в кутии .
                        Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                          val/sheкопър единсвено отива на супа от тиквички.На телешкото му отива целина и девисил.На рибената тоже .
                          Kokи, думата единствено никак не е на място.

                          Белоруски борш, супи с гъби и т.н. и т.н.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                            zarcoи Манков като допълнение за телешко варено , най-добре е лукът да е изпечен .След това се обелва .Ако са дребни главичките ги пускате цели в прецеденият бульон .Ако е една по -голяма се нарязва на четери и я слагате. Малко морков+картофи нарязани на дребно.Домати и аз не слагам.Накрая слагам свареното предварително месо +ч.пипер +целина и девисил.Дано да съм ви била полезна с това мое словоизлияние касаещо телешко варено.

                            Чак пък словоизлияние...

                            АВе, уж всички първоначално имате стегнато изразяване, не сте многословни..., но после - като наберете инерцията - никой не може да ви спре......, все едно - валяк да се опитаме да спрем, когато е тръгнал вече по наклона...

                            Нищо лично, де: всеки знае себе си...

                            Мерси за рецептата: дадохте ми идея да разнообразя менюто в следващите дни..., въпреки, че в камерата се мъдрят - една риба /килка/, и едно пилешко филе - любимото ми: ще чакат, защото утре ще си взема продуктите за телешко вареното /точно това ми се яде, но не съм го съзнавал/...
                            "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                              val/sheкопър единсвено отива на супа от тиквички.На телешкото му отива целина и девисил
                              Тетевенската саламура не може да се приготви без копър.

                              П.П. Аз не използвам девисил за телешко варено.
                              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                              Мечо

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                                zarcoи Манков като допълнение за телешко варено , най-добре е лукът да е изпечен .След това се обелва .Ако са дребни главичките ги пускате цели в прецеденият бульон .Ако е една по -голяма се нарязва на четери и я слагате. Малко морков+картофи нарязани на дребно.Домати и аз не слагам.Накрая слагам свареното предварително месо +ч.пипер +целина и девисил.Дано да съм ви била полезна с това мое словоизлияние касаещо телешко варено.
                                А-а-а, да!
                                За печения лук си права.

                                Права си и за картохля, забравих до го спомена.
                                И черния пипер също, слагам го на зърна.

                                И целина.

                                Аз редовно си суша чубрица, целина, джоджън, девесил и босилек (знам, защо tnm мрази босилек; и тя като баща ми) и си имам цяла зима, та остават и до следващата.
                                Основното е, че са много по-ароматни и истински от купешките прашоляци.
                                Свободен във виелицата.
                                http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

                                Коментар

                                Working...
                                X