IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧАРЪТ на НЕЩАТА от ЖИВОТА..., или: "Защо царят трябва да бъде гол...винаги!" :)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Хубави снимки си сложил, на мен тази седмица не ми остана време за планинарстване, но скоро съм намислил едно преходче Ярлово-Черни връх-Бистрица.

Коментар

• Да си пусна клипчетата за лека нощ в темата, която ми прави много добро впечатление /вероятно - не само на мен, де.../..., в която някои хора си позволяват да ми дават от акъла си /вероятно - при тях - преливащ/ - къде точно да чета, къде да пиша, както и - че не трябваЛО да пиша еди къде си във форума...

Ейййй, вземайте се в ръце и си кютайте по пътечките, МОЛЯ! Акъл - на децата си /ако ги имате, а ако още не са се появили - чакайте и не правете нищо по въпроса - те ще дойдат с щъркела.../ Така де..., но това е тема за следващ мой пост, да не развалям добрите впечатления от уикенда...

Погледът от Черни връх – на югоизток, към Рила. Мисля, че в източната част на Рила можем да откроим по-високият връх Мусала.
      http://www.youtube.com/watch?v=kZXqI...ature=youtu.be

Със сигурност, при обхождането от изток – на югоизток - между Рила и Витоша – е Верила, а назад са Родопите. Преминавайки на югозапад – виждаме язовир Студена, а ако той ни е някакъв ориентир, леко югозапад в позицията на наблюдателя, някъде в далечината би трябвало да виждаме в ясен ден и Пирин…, поне аз така фантазирам – че високите възвишения на юг – са на Пирин….

http://www.youtube.com/watch?v=eRTVT...ature=youtu.be

Южните части са осеяни все още с боровинки…, дори за обледявания не можем да помислим..., но боровинките вече губят сладостта и сочността си... и все пак са..... сини /не много, но - да кажем - небесносини, или - сиво-синкави…/:

http://snimki.be//store/1/531348422612.JPG

http://snimki.be//store/1/931348422737.JPG

http://snimki.be//store/1/401348422784.JPG

Много от скалите оформят причудливи образи на въображаеми животни:

http://snimki.be//store/1/641348422830.JPG

А изток-юго-източният вятър наистина здраво е вилнял, обледявайки стените на заслона, но това е около 14 часа, когато ледът остава по стените:

http://snimki.be//store/1/811348422913.JPG

Та, такива неща могат да се открият тук-там в някои интересни теми от още по-интересни форуми…

Приятна вечер и мислете за следващият уикенд: работната седмица ще се изниже като кратък сън..., успешна седмица!
      Last edited by zarco; 23.09.2012, 22:22.
      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Страхотни впечатления…

Да де, но не спазих основният замисъл на ““Дао ИЛИ тао в Таоизма…”…./то и лао имало, но и него го елиминирах за секунди/…

Побърках се от ходене, изцедих се до край…, краката ми са супер – напрегнати като за последно… Час–два и човек усеща как нещата се възстановяват… Точно това ми харесва: скапал си се от ходене и – към края почваш да чертаеш план за действия, когато се прибереш…

Та, влизам и първо смъквам всичко от себе си – хак – в пералнята… и изчаках, преди да вляза в банята, докато се завъртят… Обаче…. За първи път ползвам от капсулите на Ариел – чувал съм, че една се поставя между дрехите, та щях да питам тук дамите, но вече не е необходимо: хакнах две капсулки – и чакам /голичък/ да видя кво Ше става там вътре… Бях ги поставил диаметрално, мисля си – да се смесят по-добре…Пък те – не стига, че се събраха, ами останаха отпред в жлеба на стъклото… Ега ти проблемаТА! И почна де си се върти – ха-наляво, ха-надясно…, а аз чакам ония ми ти да се разтворят…, бе да, ама – не – врът по часовника, врът – обратно, пък те там си стоят…, а аз отпред – почнах да преритвам за банята…

Еми – писна ми да ги чакам, за да се разтворят и си викам – влизам в банята, като изляза ще видя кВо е станало… А то – Зело, че станало…Успокоих се, един вид…

И, пак се връщам на “жълтите” теории, де…, ми, казвам си – ако трябваше да си “акумулирам” енергията – по техните рецепти – сутринта трябваше да подредя дистанционните до себе си, да щраквам с дистанционното, преди да се завъртя на другата кълка, ама – съвсеееееем внимателно, де – за да не изгубя някоя калория, де…Дет’ се казва – там – да акОмулирам, акО пък някой килограм отгоре поставя – все на здраве ще бъде…

Но се отказах от Дао, Тао, Лао и производни…, та, след като блеснах от чистота – съм като новороден…

И търгнах да си редя приоритетите…Хапване, пийване…, тия три неща…

Междувпрочем се сетих, че докато си товарех частите от тялото – някакво инфо излезе – май от Дарик…, че днес се откривал бирфеста в Мюнхен /дано съм точен в инфото/…, та си казах – аз пък на такова събитие не бих отишъл в странство…, особено, както си ги зная немците – едни подредени, пък да ги видя, надигащи литровите халби… /инфото беше, че халбата е 9.50 евра, а 6 милиона посетители се очаква да изпият над 7 милиона халби, а стъклените бутилки на феста са забранени…/

Миии – хич не ми допада тая причина, за да “ръгна” по света…Мое мнение!

Пък и си имам литрова халба, нищо, че не е HB – и Каменица да пише – пак си е литрова… Наздраве!

http://snimki.be//store/1/141348335414.JPG

Така – пийването е ясно, хапването – също /едни пържени картофи ухаяяят…, разбира се със сирене /ама – ако мислите, че преди банята, докато чаках ония капсули – не съм хакнал една супичка – мноО се лъжете…/…
        Така че – след хапването, пийването…, само “третото” нещо не ми се появява на хоризонта…, та си мислА, ама, Се пак – дали да не прибягна до един ТАО-масаж, ама – разбира се с оргазъм!

Само не съм решил още окончателно – аз от коя страна на масажа ще бъда: масажиран, или масажист… Ще решаваме отново в движение… И все пак - мира ми не дава тоя факт, уж съм се изцедил до край, пък пак за "ония" неща хортувам..., очевидно е можело още да се понатоваря...., абе - едни - адИ да не говорим за километри - красотата е важна, а за нея наистина си струва да е пристрастен човек... ..., природната красота, де, защото имам тук едни мисли, които точно сега няма да развивамЕ...

Клипчето за лека нощ е от Черни връх – мисля, че има разлика от преди седмица /мъглата/, сега имаше страхотна видимост, но голям скреж и обледявания, които не се махнаха и в късният следобяд, независимо, че слънцето “печеше” здраво…Стара планина – зад София, и Рила – зад метеорологичната станция – и де-що има планини наоколо…, само че – друг път ще пускам клипчета и снимки от южната страна /и коментари, разбира се/…, може и утре, но пък имам разни други планове…/адИ, че пералнята ми се извъртя…, има и такива прозаични неща – ясно е – всички ги имаме…/

http://www.youtube.com/watch?v=WB8M3...ature=youtu.be

Приятна вечер! /ТНМ, не се притеснявай, Той ще се върне от рейса и ще прегърне вярната Дулсинея! /
        "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Хееей.
          http://www.youtube.com/watch?v=FEG6ebJLrAI
          Свободен във виелицата.
          http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
            Я сега малко клишета и от мен....

За лека нощ тая вечер пускам 2 клипчета - точно отпреди 2 месеца. Маршрутът си е както винаги - пълна импровизация: от с. Железница – хижа Академика – под Трите грамади /зад тях са Голям и Малък Резени/ и Голямата грамада - хижа Алеко – поречието на река Янчовска – с. Бистрица.

На следящите повествованието съм длъжен да се извиня за хаоса в инфото. Знаете, че по това време пуснах снимки, а сега /със закъснение/ пускам и клипчетата, които според мен са по-интересни, защото създават по-реални впечатления за природата на Витоша, отколкото само с насочване на обектива за единична снимка. То, нали съвсем скоро ще сменяме зелените цветове, та да затвърдим хубавите впечатления от лятото…

Някои помнят, че точно тогава, преди 2 месеца - пуснах храстче с боровинки, но определено – по другият маршрут /към Черни връх/ - е осеяно с поляни с боровинки…

Едно от бистрите приточета на река Янчовска – над 1800 м.н.в., в непосредствена близост до Алеко:
            http://www.youtube.com/watch?v=YTvRQ...ature=youtu.be

И водопад от река Янчовска – в горната част - около 1650 м.н.в., под пистата Лалето 1:
            http://www.youtube.com/watch?v=Lc3zY...ature=youtu.be

Приятен уикенд /въздухът е прозрачен: звездите горе се броят леко, а полумесецът като че “свети” по-ярко от друг път/!
            Не помним. Защо не ни припомниш набързо какви точно бяха боровинките - червени, черни или сини

П.П. Честит празник!
            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
            Мечо

Коментар

На морския пожелавам УСПЕШНО плаване и ВИНАГИ - три фута вода под кила!
              Благодаря, Зарко !!!
              Баба ме научи на много неща.
              tnm

Коментар

• На морския пожелавам УСПЕШНО плаване и ВИНАГИ - три фута вода под кила!
                Last edited by zarco; 21.09.2012, 23:18.

Коментар

• Я сега малко клишета и от мен....

За лека нощ тая вечер пускам 2 клипчета - точно отпреди 2 месеца. Маршрутът си е както винаги - пълна импровизация: от с. Железница – хижа Академика – под Трите грамади /зад тях са Голям и Малък Резени/ и Голямата грамада - хижа Алеко – поречието на река Янчовска – с. Бистрица.

На следящите повествованието съм длъжен да се извиня за хаоса в инфото. Знаете, че по това време пуснах снимки, а сега /със закъснение/ пускам и клипчетата, които според мен са по-интересни, защото създават по-реални впечатления за природата на Витоша, отколкото само с насочване на обектива за единична снимка. То, нали съвсем скоро ще сменяме зелените цветове, та да затвърдим хубавите впечатления от лятото…

Някои помнят, че точно тогава, преди 2 месеца - пуснах храстче с боровинки, но определено – по другият маршрут /към Черни връх/ - е осеяно с поляни с боровинки…

Едно от бистрите приточета на река Янчовска – над 1800 м.н.в., в непосредствена близост до Алеко:
                  http://www.youtube.com/watch?v=YTvRQ...ature=youtu.be

И водопад от река Янчовска – в горната част - около 1650 м.н.в., под пистата Лалето 1:
                  http://www.youtube.com/watch?v=Lc3zY...ature=youtu.be

Приятен уикенд /въздухът е прозрачен: звездите горе се броят леко, а полумесецът като че “свети” по-ярко от друг път/!

Коментар

• Като виден борец за ЛИДЕРСКОТО място, попрегледах тук-там темите по диагонал ...... Лидер съм си - отвсякъде /да се тупна по гърдите/! Конкуренцията я няма никаква!

Слизайки по диагоналите, видях и това: http://snimki.be//store/1/331348221134.png

Та, се зачудиФ, как да тълкувам нещата. Майтап, или истина - ама - Ноооого се чудиФ...

Да приемем, че 30-те рози са вече в ръката на дамата..., букет с четно число цветове се носи на смърт...

30 сантиметрови атрибути могат по-скоро да предизвикат някаква перфорация... /вероятно затова цветята са четен брой.../...

30 М в пачка - задължително са чесНо спечелени, защото други варианти не са възможни..., или - унаследени, като последното означава, че те не се намират в ръката именно на тоя кандидат...

Накрая - се разтревожих, кВо сеА, ако кандидатът още не е навършил 30-те? Чакат го да стане на толкова, ли? Или, когато ги навърши, пък - чаУ ли му казват?

Малко спам, но все в чарът на нещата - се вписва...

Нам що, но ми се слуша ето това: http://www.vbox7.com/play:4ad290de..., пък на каква шопска салата съммммм.... Наздраве!

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                      Моля!? Аз да ти замажа очите - никогаж. Пуснах музиката, защото ми харесва.
                      И както ти рекох, отрязването на бакенбардите не е достатъчно

Претенциите на дамите са безкрайни - това си го знаемЕ по условие!

Това филмче гледахме преди години - семейството на Гейза Мейзга и Паола /съпругата: "Паола - това съм аз, тук се слуша моят глас, в този дом - на власт съм аз!/...

http://www.vbox7.com/play:9aeaeca5

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                        Не е нужно да взимаш отношение по абсолютно всички теми които ти се изпречат пред погледа, още повече пред такива засегнати в други, а не в твоята тема! Няма никакво значение какво мислиш за "ДАО-ТАО" както си го нарекъл в поста си, защото каквото и да е то, то ти си прав за себе си, без изричното условие да караш някой друг да върши нещо против волята си само и само за да му го докажеш

Постовете ти от близо една страница могат спокойно да се сведат до няколко реда, и пак да останат толкова дълги и неразбрани от доста участници в дискусиите

Това което пишеш тук и това което пишем в другата/ите теми е абсолютно едно и също, просто изаразяването и интерпретациите ни са различни - ти "се разливаш" очаквайки отзиви и то положителни, оттатък "се изпразваме" не очаквайки нищо конкретно! Твоят начин на мислене никога няма да се справи с тази вечна дилема - това или онова, аргумента или вярата, правилното или грешното - и винаги ще си останеш търсещ и борещ се за своето! А истината е, че всички тия разделения са неща които забулват нашето вътрешно усещане за природата на нещата и за тяхната същност. А те са такива каквито са, и ничии думи, желания или воля не биха могли да ги променят.

Просветеният човек е в такава хармония със света, че той е напълно доволен от това да бъде незабелязван, да бъде инструмент, а не лидер. Той просто прави това, което за него е естествено! За него не е важно дали е прав или греши, защото те и двете са едно и също, той просто знае че най-важното е да бъде, да присъства и да осъзнава всеки един момент от своя живот!

В отговор мога да напиша много, но не е в това смисълът на постовете ми.

Онова, което ДОКАЗВАМ - се възприема от много от околните само като КАЗАНО.

Доказателството на дадена теза изисква точно толкова доводи, колкото са необходими /и нито един по-малко!/.

Има хора, които разбраха тезата и доказателствата ми. Същите не ми направиха бележка за това, колко дълъг трябва да бъде един мой пост. Те се съгласиха с точният начин на доказване на тезата.

От друга страна, много грешиш в преценката си, че търся "положителни отзиви", имайки предвид 1 изречение към снизходителността на Вал към мен.

Не се притеснявай, не съм ти конкуренция.

Добре дошъл с критични бележки. В доста голяма част от тях прозира пристрастие.

Именно за такива като теб темата ще продължи да съществува. Може би накрая ще почнете да осъзнавате, че не се боря за лидерство. Такива "обвинения" са характерни за хора, които усещат, че почвата се изплъзва под краката им... Имам доста такива примери в живота си: много хора са ме "разшифровали" като човек, борещ се за лидерско място, страхувайки се за собственото си такова...

Трудно е да се признаят такива истини.

Нямам претенции към никого тук.

Какво правя тогава тук, ли?

Приеми, че спамя.

Лека вечер!

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                          Даже и ОНАЯ тема сте оспамили същевременно. Аз не мога толкова бързо да чета, колкото вие пишете.

Ииии, ако знаеш разговорния морски английски колко е цветист !!!

А защо е такава терминологията не знам. Но не е само на български така. Имаме едно странно професионално изкривяване. Искаме като говорим и всички да ни разбират какво казваме. Оттам идва и максимално опростеното говорене и повторенията. А смисъла на думите не е важен. Една дума може да означава едно или друго, важното е да се разбира какво се казва като цяло.
                          Имам познат, който е рулеви / работи в бреговата охрана/. И той използва същите изрази като теб.
                          Мечо

Коментар

Добре де - и така съм съгласен: остригваш се нула номер и аз ще редактирам написаното в поста ми за ДАО-ТАО - както желаеш - само в 2-3 изречения.
                            Не е нужно да взимаш отношение по абсолютно всички теми които ти се изпречат пред погледа, още повече пред такива засегнати в други, а не в твоята тема! Няма никакво значение какво мислиш за "ДАО-ТАО" както си го нарекъл в поста си, защото каквото и да е то, то ти си прав за себе си, без изричното условие да караш някой друг да върши нещо против волята си само и само за да му го докажеш

Постовете ти от близо една страница могат спокойно да се сведат до няколко реда, и пак да останат толкова дълги и неразбрани от доста участници в дискусиите

Това което пишеш тук и това което пишем в другата/ите теми е абсолютно едно и също, просто изаразяването и интерпретациите ни са различни - ти "се разливаш" очаквайки отзиви и то положителни, оттатък "се изпразваме" не очаквайки нищо конкретно! Твоят начин на мислене никога няма да се справи с тази вечна дилема - това или онова, аргумента или вярата, правилното или грешното - и винаги ще си останеш търсещ и борещ се за своето! А истината е, че всички тия разделения са неща които забулват нашето вътрешно усещане за природата на нещата и за тяхната същност. А те са такива каквито са, и ничии думи, желания или воля не биха могли да ги променят.

Просветеният човек е в такава хармония със света, че той е напълно доволен от това да бъде незабелязван, да бъде инструмент, а не лидер. Той просто прави това, което за него е естествено! За него не е важно дали е прав или греши, защото те и двете са едно и също, той просто знае че най-важното е да бъде, да присъства и да осъзнава всеки един момент от своя живот!

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                              Днес съм в харно настроение и ми се пише.
                              Мечо, вие моряците си имате много странна терминология - кораба да застане, морето го взе ...
                              Даже и ОНАЯ тема сте оспамили същевременно. Аз не мога толкова бързо да чета, колкото вие пишете.

Ииии, ако знаеш разговорния морски английски колко е цветист !!!

А защо е такава терминологията не знам. Но не е само на български така. Имаме едно странно професионално изкривяване. Искаме като говорим и всички да ни разбират какво казваме. Оттам идва и максимално опростеното говорене и повторенията. А смисъла на думите не е важен. Една дума може да означава едно или друго, важното е да се разбира какво се казва като цяло.
                              Баба ме научи на много неща.
                              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                                Да, ще пиша.
                                Кога оспамихте толкова много. Един пост докато успея да напиша и сте издумкали цяла страница.
                                Днес съм в харно настроение и ми се пише.
                                Мечо, вие моряците си имате много странна терминология - кораба да застане, морето го взе ...
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X