IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ЧАРЪТ на НЕЩАТА от ЖИВОТА..., или: "Защо царят трябва да бъде гол...винаги!" :)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
    ..от дума на дума...

Шоколадът си е супер-продукт..., по някое време се пристрастих и към тъмният..., но напоследък съм ги сменил с мед... Имам 4 вида и унищожавам бурканите - досущ - както кокошките хапват семките - не спират, докато не свършат......Преди дни имаше изложба на производители на мед в градинката до ЦУМ..., наистина качеството беше високо - няма и как да е, ако професионалист търси изява и пазар...

Обобщаването на качествата на хората, както и на шефовете, представени в различни структури - задължително ни вкарва в грешки. Всеки човек, пък бил той и шеф - си е индивидуалност... Виждам, че това е и твое мнение...
    Какви са?
    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
    Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от artemida_sofyanska Разгледай мнение
      Зарко то това е като със шоколада. Отказвам го от утре! После остава за другото утре, докато не дойде един заветен миг, в който не знам защо ама нещо толкова ме е впечатлило (макар думата да се ползва, обозначавайки положителни емоции влагам и двете полюсни такива), че просто щракваш с пръст и до там. Не е за пръв път. Хубава е и относителната анонимност на нета, защото си говориш нещата така както искаш. Иначе пак ама не точно. Около.

Ustata, Rumaneca, Enchev feat. John Kaleka - Ot Utre - http://www.youtube.com/watch?v=y3j0qZfn5gc

И накрая по принцип си прав за младите, за големите компании. Но пък в по-малките фирмички и фирменца нещата се различават както при сравнение между столицата и някое село.

..от дума на дума...

Шоколадът си е супер-продукт..., по някое време се пристрастих и към тъмният..., но напоследък съм ги сменил с мед... Имам 4 вида и унищожавам бурканите - досущ - както кокошките хапват семките - не спират, докато не свършат......Преди дни имаше изложба на производители на мед в градинката до ЦУМ..., наистина качеството беше високо - няма и как да е, ако професионалист търси изява и пазар...

Обобщаването на качествата на хората, както и на шефовете, представени в различни структури - задължително ни вкарва в грешки. Всеки човек, пък бил той и шеф - си е индивидуалност... Виждам, че това е и твое мнение...
      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

Лошо няма де......, отказваш се от нещо, след час-два, любопитен/любопитна - поглеждаш... Т.е. - изпълнено е решението - да се "откажеш" за известно време. Всичко около нас е относително...

Поздрави!
        Зарко то това е като със шоколада. Отказвам го от утре! После остава за другото утре, докато не дойде един заветен миг, в който не знам защо ама нещо толкова ме е впечатлило (макар думата да се ползва, обозначавайки положителни емоции влагам и двете полюсни такива), че просто щракваш с пръст и до там. Не е за пръв път. Хубава е и относителната анонимност на нета, защото си говориш нещата така както искаш. Иначе пак ама не точно. Около.

Ustata, Rumaneca, Enchev feat. John Kaleka - Ot Utre - http://www.youtube.com/watch?v=y3j0qZfn5gc

И накрая по принцип си прав за младите, за големите компании. Но пък в по-малките фирмички и фирменца нещата се различават както при сравнение между столицата и някое село.
        There is no right way. Only your own way!

Коментар

Zarco бяха решила да не пиша известно време, но поста ти, отправен към мен, ме провокира. Та визирайки частния сектор, изхождайки от личен опит, не съм обобщавала дали дадена компания може да бъде успешна или пък не. А що за хора са началниците. Извън наложените клишета, именно в този т.нар. "частен сектор", с оглед на безбройните фирми съм попадала на какви ли не субекти и в никой случай не бих казала, че спадат към "умниците" от училище. Даже напротив Поне в противостоящият му сектор, хората спазват някакви правила и имат определено поведение. Не си позволяват поведение, присъщо за аудиторията от "женския пазар".

Арти, схващам ситуацията около теб - но някак нетът е по-голям стимул, дори и от..., абееее - може и да сгреша, но /мисля/ - в "Сто години самота "- Маркес казваше: "Двете цици теглят повече от два коня..."

Та, думата ми е, че нетът МАЙ се явява по-голям дразнител, дори и от някои обожавани от мъжете дамски атрибути...

Така и със самите дами...фантазиите и чувствата - много от тях заменят с нета...

Лошо няма де......, отказваш се от нещо, след час-два, любопитен/любопитна - поглеждаш... Т.е. - изпълнено е решението - да се "откажеш" за известно време. Всичко около нас е относително...

По същество, разбрах тънкият ти намек, но като тръгна да философствам - някои неща от предварителния ми план се променят, защото на тяхно място изникват нови доводи...

При наемането на дамите, наистина е различно, особено, когато шефът е мъж..., но търся някаква далечна аналогия и в обратната посока, защото съм имал дами - шефове. И там нещата не се различават много...Стигало се е и до сексуални намеци, не че на мъжете това не им се нрави толкова..., но това доказва тезата, че хората - мъже и жени - не сме "от желязо"...

Все пак, впечатленията ми са, че все повече можещи мениджъри оглавяват печеливши компании, а това са хора на възрастта на младите - от твоята "кръвна група" - което ме обнадеждава донякъде.

Поздрави!
          Last edited by zarco; 26.09.2012, 12:57.
          "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

Здрасти, Арти. Поне за мен, отваряш много сериозна тема с едно изречение и един цитат, но дискусията някак ми се губи...

Моето дете, никак не съм обнадежден, що се отнася до това – че и вашето поколение е “изтървано” – що се отнася до едно нормално възприемане на новото… Кое е това “ново” – и дали то ще бъде “добре забравеното старо” – очевидно ще зависи от децата на вашите деца /надявам се, поне през поколение да се промени съществено мисленето…/

Да се върна още веднъж на твоята теза, която – перефразирана – изглежда така: “Бъдете вежливи към хората, защото има вероятност те да се превърнат във ваши началници… в частния сектор”.

Вероятността някой да стане някому началник, разбира се е нищожна, но ти сама използваш това /предполагам/ - с афористичен оттенък...

Другото е по-важно за мен: че вие, младите - поставяте акцента си върху частния сектор, т.е. - разделяте структурите в тая страна на: държавен- и частен сектори.

Не мисля, че това е типичното разделение, което се прави /но пък не ви се меся – живеете, именно в тая страна, т.е. - няма как да не сте продукт на всеобщото мислене - визирам младите.../.

Ако трябва да разделя структурите, бих ги поставил в друга плоскост, като акцентът БИ ТРЯБВАЛО да поставяме /според мен/ - на печеливши- и губещи сектори…, независимо, че в тая страна нещата трудно се дефинират именно по тоя начин…

Дали ще са държавни, или частни – ако имат образовани, умни, адекватни в преценките и решенията си….. и т.н. мениджъри – то те ще направят и необходимата организация на цялостната дейност, която в крайна сметка ще носи удовлетворение на работещите – някъде си…

Донякъде разминаването е налице при политическите назначения в държавните институции, което установяваме ежедневно. Все пак, личното ми мнение е, че “некомпетентните” - са по-скоро изключение, отколкото правило /много от служителите по веригата са назначени от предходни правителства/…, което пък не означава, че държавата е избягала от основната си роля на силова институция в ръцете на управляващите.

В частните структури пък е много разпространено другото изкривяване. Там се вкарват - не толкова политически единомишленици /въпреки че в тая страна и това не е изключено, предвид т.нар. “обществени поръчки”/, но повече влизат лични познати и роднини, като все пак – собствениците на някакъв бизнес – са мотивирани същият да работи и да носи приходи, което ги насочва към един що-годе “читав” мениджър, ако собственикът/собствениците – сам/сами – не ръководят бизнеса си…

Т.е., Арти – ако имаме работещ бизнес, то той се е налагал години наред, а мениджърите и останалите под тях – са се доказвали през това време. Или – те са отстоявали /и продължават да го правят/ - завоювана пазарна ниша, производство, задоволявали са търсена услуга на пазара… Значи – такива структури – попадат в сектора на печелившите /може да са и държавни, но това е рядко, предвид схващането, че държавата е лош стопанин/…

И сега идва сглобяването на фактите: никой новопостъпващ не би могъл да докаже, че – оглавявайки някакво производство, би донесъл на собствениците по-големи приходи, а това би ставало с времето. Нищо, че той е работил в условия на подобно производство. Настоящото производство – само по себе си е уникално, с различни партньори, собствениците имат различни виждания и т.н.

Думата ми беше за това, че и в държавният-, и в частният сектори – БИ ТРЯБВАЛО ДА ИМА разумни и коректни хора, които БИ ТРЯБВАЛО да поставят интересите на своя мениджър над някакви дребни обидни истории, които се изразяват с нечия НЕвежливост.../ти, разбира се - визираш факта, че има голям избор и от вежливи можещи кандидати, нали..., но хората не стават вежливи от днес до утре - за съжаление.../

Все пак, всичко в отношенията към хората - е “кодирано” в човека в първите 10-12 години, след което нещата стават необратими: някой мениджър може да се излъже с някого в първите месеци /или да рискува с някого/, но скоро истината лъсва, защото вече е казано, че: “никой не може да надскочи собственият си бой /ръст/”…, поне от определена възраст натам…,

…защото изборът на мениджърите е голям: чакащите за работа способни, образовани, можещи и коректни спецове – многократно надхвърлят вакантните места…, пък дори и някъде да се оваканти нещо, поради нечия некоректност…

Така, де...

Поздрави на всички!

http://vbox7.com/play:02c758d9&al=2&vid=2811272
            Zarco бяха решила да не пиша известно време, но поста ти, отправен към мен, ме провокира. Та визирайки частния сектор, изхождайки от личен опит, не съм обобщавала дали дадена компания може да бъде успешна или пък не. А що за хора са началниците. Извън наложените клишета, именно в този т.нар. "частен сектор", с оглед на безбройните фирми съм попадала на какви ли не субекти и в никой случай не бих казала, че спадат към "умниците" от училище. Даже напротив Поне в противостоящият му сектор, хората спазват някакви правила и имат определено поведение. Не си позволяват поведение, присъщо за аудиторията от "женския пазар".
            There is no right way. Only your own way!

Коментар

• Днес, малко на философски теми ще се отдам…, нали /ми/ е последен работен ден от седмицата…, пък и рождениците напират да черпят /да са ни живи и здрави, да се множат, да са щастливи и да го докарват на всичко: на усещания, на чувства, на философия, на работоспособност, на способност за съединяване…, визирам вариантите на сливане с природата, пък и на всякакви други съприкосновения – ДОРИ и с хората…/

Обачееееее…, докато съприкосновенията с хората винаги са били пропити с ОТКРОВЕН фалш, то тия с природата – са нещото, което никога не би могло да ни подведе! Хората, СМЕ толкова елементарни и прозрачни в домогванията си на фалшификатори, че повече не може и да бъде… Природата, доколкото се опитваме да я познаваме – и все повече впечатления трупаме за нея, никога няма да предаде някого, няма да го злепостави и винаги ще ни помага, стига правилно да можем да разчитаме посланията й, а това става с непрекъснатото й опознаване…

Малко неразбираемо стана, но там някъде е истината /МИ/…

Посланията са най-различни… Мога да се сетя от последното ми ходене по заскрежените скали… Зная, че се пързалят и човек трябва да е със свободни ръце – по тая причина слънчевите очила са на очите ми, но пък те пречат за реално възприемане на препятствията…, все пак – фотоапаратът е в дясната ми ръка – не го прибирам, защото ще снимам “камъчките”… И – разбира се – се хлъзвам, търся опора между два камъка, дясната ми ръка се хаква между тях, кокалчетата – обелени, апаратът обаче не пускам…, да де – но и той е поел част от удара… Разглеждам пораженията: спукана кутия, точно където се поставят батериите и /понеже предстоЯЛО да снимам…, ега ти причината!!!..., обективът е изваден…, та – ъгълчето – леко чукнато… И сЯ, викам си – на половината път, дано не изпусна възможностите…, пробвам – работи си фотоТО…, бравос – викам, ще изкараме още малко с техниката…/…

Та, как да ги знае човек посланията, природни? Поне за мен са валидни: без слънчеви очила по скалите, без нищо в ръцете…, ръцете трябва да са свободни, поне докато човек не застане в покой, достатъчно устойчиво, след което вади кВот има за вадене…, дали ще е фотоапарат, вода, храна, или други неща, дето мъжете имат за вадене…Ама – то и последното пак с едни послания /природни/ е свързано, дееее…, защото си спомням предната седмица, в силният ураганен вятър горе – нещо такова се случиииии… То си е казано – че човек срещу вятъра не трябва да се облекчава – и всяко дете си го днае, ОБАЧЕееее – въпреки това си има особености… Например, дори и да не си срещу вятъра, ако скалата пред теб противостои на вятъра, а ти си зад нея, то се получава такова завихряне, че ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се отчете /сетих се за някакви турбулентни течения от хидравликата …, те ти го ТИПИЧНИЯТ пример, който не се описва в нито един учебник…/… Дамите в това отношение са железни! Избират си разни тихи местенца между борчетата и си знаят “технологията” натам…

То винаги си е било така: колкото центърът на тежестта е по-ниско, толкова по-устойчиви са нещата в природата…

Дамммм, послания, природни…

Та, сетих се, че тия скални отломъци “навръх” – Черни връх – две Иляди и нещо си…, са били под водите на праисторическото море – палео ала-бала вулкани и т.н. , преди 80 – 100 млн. години…/писахме вече за това, да не се повтаряме/…

… и се замислих, аВе, тая природа, която описвам така горе /някак коленопреклонно/ - какви огромни сили крие в недрата си… Ето, да вземем тая снимка… Отдалеко – едни камъчки са разпръснати по южните склонове на Черни връх… Да де – ама – нееее… “Камъчките” са от по няколко тона… По-големите – 3-4 /и доста повече от 10/, а средно-големите – по 1-2 тона…

http://snimki.be//store/1/601348639949.JPG

Разбира се, тия ТРИ “камъчки” – с ето такава пролука между тях, отблизо – имат някъде, поне 6-7 тона…

http://snimki.be//store/1/741348639911.JPG

…напуканият отдолу най-голям камък, определено носи своята тежест, както и тежестта на останалите – страничният и горният…

http://snimki.be//store/1/831348644621.JPG

Това мислех, де: за силите в земните недра и за нашата /човешка/ нищожност… Това са скали, които са хвърчали като перца - предполагат – под водата на тогавашно море… А как са запазили разположението си – предполага се милиони години…, натовареният поема голямата маса, напукал се в основата си, но държи…Какъв “архитект” трябва да е тая природа…

А нашата /хорска/ нищожност – е “дар от бога”…, тя е пословична, но не всички можем да я осъзнаем, май…

Приятен ден!
              Last edited by zarco; 26.09.2012, 11:33.

Коментар

• Така, де – аз викам – да върИм натам – към Убавите неща…

Доде ми наум – на една спирка съм виждал магазинче за най-различни аксесоари – Дето му казват дамите – за всекиго по нещо, а продавачът беше наредил едни букви над вратата, та са четеше надписът: “ХУБАВИ НЕЩА”… Някакви зевзеци, обаче – да вземат и да му махнат първата буква, та надписът остана доста време “УБАВИ НЕЩА”… Продавачът, след време постави нова буква, но ония, очевидно не рахатясаха – пак я смъкнаха и нашият се е видял в чудо – затова остави надписът в новата радакция…

Та, снощи – в някакви новини – разбрах, че е открит есенният технически панаир в Пловдив…

И аз – кВо да си помисля по тоя повод, освен, че на панаира не съм стъпвал хилядолетия…, значи – решено: ще се ходи…

Добре де, но как да съчетая полезното с приятното? Не ми дойде наум, затова реших компромисно: щом съм от сутринта до късна вечер, значи ще работя два дни – вторник и четвъртък. Ама, що пък вторият да е точно четвъртък, ли? Логично е! Петък е ден на майстора, т.е. – не се работи. В събота е ден на хората, които не са били майстори в живота си, а аз – каквото и да пипна – все майсторски го правя /прекалено скромна моя самооценка/, освен, че не са майстори, някои щели да отработват в събота, защото в петък не можели да смогнат с всичката работа…, ама как ги засипват хората с работа, а?....

Така де – цъфнАх в града на тепетата… Тая вечер ще ви пусна само две клипчета за лека нощ, а нататък може и снимки да пусна /пък и други клипчета, но да не придобие темата прекалено техническа насоченост… /ама – деТ се казва - все в това…, в чара – де - попадаме на нещата от живота/… Що техника, що – чудо!

Така че – ви е познат центъра на Пловдив, но може би не в горещините днес /беше най-малко 1000 градуса!/
                http://www.youtube.com/watch?v=PqLXu...ature=youtu.be,

…, а фонтаните са на панаирните парцели – много ми харесаха, а и в жегата създаваха наоколо приятна прохлада с шума на водата си…
                http://www.youtube.com/watch?v=Kp4Qu...ature=youtu.be

Павилионите /в момента неизползвани – според мен имитират донякъде тия, в парковете на Сан Суси, където преди много години си спомням, че имаше такива, а тревните площи се поддържаха по подобен начин…, катеричките там бяха почти като домашни животинки, защото вземаха храна от ръцете, изчезваха, после отново се връщаха…

Значииии, утре ми е последен работен ден от седмицата…, то пък утре има рожденици /т.е. – вече е днес, 26 септември – живот и здраве, да са щастливи…, най-добри пожелания и към носещите имато Сергей – именици от вчера – 25 септември! Еййй, че бързо дойде краят на тая седмица! Не забелязах Га се извъртя… Ама, Ного са ни олабили в тая посока…

Съпътстващите снимки, може би са по-красиви от панаирните, защото включват красоти от Рила и Родопите, както и красивият залез над тях, но – за друг път /да не ви натоварвам с толкова много емоции, за да не пострадат хората около вас – мъже, или дами…/

То пък, за да не вземе някоя да “пометне” от любопитство, хайде – от мен да мине – пускам една снимчица…

http://snimki.be//store/1/841348606828.jpg

Приятна вечер на всички!

Коментар

по отношение на точка 11 може да се спори, особено ако иде реч за частния сектор

/Правило 11 гласи: “Бъдете вежливи към “умниците”. Има много голяма вероятност да започнете да работите за такъв.”

Здрасти, Арти. Поне за мен, отваряш много сериозна тема с едно изречение и един цитат, но дискусията някак ми се губи...

Моето дете, никак не съм обнадежден, що се отнася до това – че и вашето поколение е “изтървано” – що се отнася до едно нормално възприемане на новото… Кое е това “ново” – и дали то ще бъде “добре забравеното старо” – очевидно ще зависи от децата на вашите деца /надявам се, поне през поколение да се промени съществено мисленето…/

Да се върна още веднъж на твоята теза, която – перефразирана – изглежда така: “Бъдете вежливи към хората, защото има вероятност те да се превърнат във ваши началници… в частния сектор”.

Вероятността някой да стане някому началник, разбира се е нищожна, но ти сама използваш това /предполагам/ - с афористичен оттенък...

Другото е по-важно за мен: че вие, младите - поставяте акцента си върху частния сектор, т.е. - разделяте структурите в тая страна на: държавен- и частен сектори.

Не мисля, че това е типичното разделение, което се прави /но пък не ви се меся – живеете, именно в тая страна, т.е. - няма как да не сте продукт на всеобщото мислене - визирам младите.../.

Ако трябва да разделя структурите, бих ги поставил в друга плоскост, като акцентът БИ ТРЯБВАЛО да поставяме /според мен/ - на печеливши- и губещи сектори…, независимо, че в тая страна нещата трудно се дефинират именно по тоя начин…

Дали ще са държавни, или частни – ако имат образовани, умни, адекватни в преценките и решенията си….. и т.н. мениджъри – то те ще направят и необходимата организация на цялостната дейност, която в крайна сметка ще носи удовлетворение на работещите – някъде си…

Донякъде разминаването е налице при политическите назначения в държавните институции, което установяваме ежедневно. Все пак, личното ми мнение е, че “некомпетентните” - са по-скоро изключение, отколкото правило /много от служителите по веригата са назначени от предходни правителства/…, което пък не означава, че държавата е избягала от основната си роля на силова институция в ръцете на управляващите.

В частните структури пък е много разпространено другото изкривяване. Там се вкарват - не толкова политически единомишленици /въпреки че в тая страна и това не е изключено, предвид т.нар. “обществени поръчки”/, но повече влизат лични познати и роднини, като все пак – собствениците на някакъв бизнес – са мотивирани същият да работи и да носи приходи, което ги насочва към един що-годе “читав” мениджър, ако собственикът/собствениците – сам/сами – не ръководят бизнеса си…

Т.е., Арти – ако имаме работещ бизнес, то той се е налагал години наред, а мениджърите и останалите под тях – са се доказвали през това време. Или – те са отстоявали /и продължават да го правят/ - завоювана пазарна ниша, производство, задоволявали са търсена услуга на пазара… Значи – такива структури – попадат в сектора на печелившите /може да са и държавни, но това е рядко, предвид схващането, че държавата е лош стопанин/…

И сега идва сглобяването на фактите: никой новопостъпващ не би могъл да докаже, че – оглавявайки някакво производство, би донесъл на собствениците по-големи приходи, а това би ставало с времето. Нищо, че той е работил в условия на подобно производство. Настоящото производство – само по себе си е уникално, с различни партньори, собствениците имат различни виждания и т.н.

Думата ми беше за това, че и в държавният-, и в частният сектори – БИ ТРЯБВАЛО ДА ИМА разумни и коректни хора, които БИ ТРЯБВАЛО да поставят интересите на своя мениджър над някакви дребни обидни истории, които се изразяват с нечия НЕвежливост.../ти, разбира се - визираш факта, че има голям избор и от вежливи можещи кандидати, нали..., но хората не стават вежливи от днес до утре - за съжаление.../

Все пак, всичко в отношенията към хората - е “кодирано” в човека в първите 10-12 години, след което нещата стават необратими: някой мениджър може да се излъже с някого в първите месеци /или да рискува с някого/, но скоро истината лъсва, защото вече е казано, че: “никой не може да надскочи собственият си бой /ръст/”…, поне от определена възраст натам…,

…защото изборът на мениджърите е голям: чакащите за работа способни, образовани, можещи и коректни спецове – многократно надхвърлят вакантните места…, пък дори и някъде да се оваканти нещо, поради нечия некоректност…

Така, де...

Поздрави на всички!

http://vbox7.com/play:02c758d9&al=2&vid=2811272
                  Last edited by zarco; 25.09.2012, 00:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                    Не е нужно да взимаш отношение по абсолютно всички теми които ти се изпречат пред погледа, още повече пред такива засегнати в други, а не в твоята тема! Няма никакво значение ...................
                    Просветеният човек е в такава хармония със света, че той е напълно доволен от това да бъде незабелязван, да бъде инструмент, а не лидер. Той просто прави това, което за него е естествено! За него не е важно дали е прав или греши, защото те и двете са едно и също, той просто знае че най-важното е да бъде, да присъства и да осъзнава всеки един момент от своя живот!

кev, дадох ти известно време, за да осмислиш първото изречение в поста си. Заповедното ти изречение е пример за абсолютна неадекватност. И най-непреднамереният в своите разсъждения, би казал нещо от сорта: “АВе ТОЯ – къде се намира, за да твърди, че ДРУГ – не трябваЛО да взема отношение по различни теми???” Вероятно е много трудно да схванеш смисълът на написаното от самият теб, за да обясниш с думи прости, кое/кои точно МОИ изречение/изречения – са те скандализирали във “всички теми, които са ми се изпречили пред погледа /и съм коментирал постове в тях/?. По тая причина се налага да коментирам създадената от теб ситуация – ОЧЕВИДНО – подхождайки без конкретни доводи, а - НАЙ-ОБЩО, КРИТИКАРСКИ ти се опитваш да налагаш и своя “цензура” над начинът ми на мислене и изразяване /прийоми от недалечното минало, при които е имало “едни хора” на които са плащали достатъчно, за да следят БЕЗМЪЛВНО написаното от други, след което – и да докладват на облечените с власт, или направо да вземат “необходимите мерки” по отношение на тия, които си позволяват да мислят /и пишат/ не точно както някой от висшестоящите – е наредил…

Смисълът на ТОВА ПЪРВО ТВОЕ изречение ме поставя в раздвоение: къде се намираш точно в класацията ми на участниците в тоя форум…

До сега мислех, че си безпристрастен и коректен в мненията си.

Това, разбира се - беше до сега.

Значи – като ти чета препоръките, не може да не си спомня как един друг участник опита да ме “уязви” с обвинение, че не мога да отворя “своя” тема /той, самият – очевидно е отворил такава тема ТУК, но лично аз не съм виждал такава…, все пак знаем добре как се говори в тая страна “на ангро”…/… Мисля, че се справям задоволително /по собствена оценка/ - при отварянето на тема във форума. кev, вероятно добре помниш тоя момент? Та – ето я темата /тук/. Тя има що-годе посещения /примерно – над 11 000 за 40 дни/.

Не съм обещавал никому /!/ - а аз държа на обещанията си, нищо, че са виртуални, че няма да участвам в други теми с адекватни мнения! Който мисли, че участието ми някъде е неадекватно – нека ме опровергава в същият момент – това не е никак трудно, а и в това е същността на дискусиите тук. Ще намеря начин, за да защитя мнението си в съответната тема /без 30+/, именно - защото МОГА ДА ПОДКРЕПЯ ДОВОДИТЕ си с достатъчно примери, както и със съответните познания. Не е необходимо всеки да се съгласи с моите доводи, затова мога да бъда опровергаВАН /не само от теб, но и от околните!!!..., но – ако ТВОЕТО МНЕНИЕ е еди кВо си – защо ли пък нямаш поддържници?..., поне това не ти ли прави впечатление…, т.е. – хайде сЯ – да си помислиш за ТВОИТЕ ПРИСТРАСТИЯ, които те карат да ми даваш акъл, след като не съм потърсил от теб това?!?.../

Да ти го припомня още веднъж: всеки тук изказва мнение и защитава своята гледна точка. Учуден съм, че не схващаш сам това! Всеки тук изказва мнения и ги защитава, но НИКОЙ /с изключение на теб!/ не учи другите: как, къде и по какъв начин да участват с мнения, като и в коя тема трябва да пишат /или – не/ - ТОВА Е ВЪПРОС НА ЛИЧЕН ИЗБОР!

И какво сега? Появява се нов критикар - /кev/ - който почва да ми дава пък акъл – къде да чета, пък и къде да вземам отношение, ама – и какво точно трябваЛО да се изпречва пред погледа ми???

Та, кev, сега се чудя – дали вече ти сам изпревари Маранди в неговото безочие – сам да не е създал тема, но да се кичи с чужди лаври – лошо няма – нека си се включва с мненията си – толкова си може човекът, но къде си ти в тая схема?

Окончателно, кev, забравИ за това определение “твоята” тема. Но, ако искаш пък, експериментирай – създай и ти тема, поддържай я. След като – от утре създадеш темата, мога да ти кажа, че вече БИХ се съобразявал с препоръките ти, АКО – след 40 дни събереш интереса на околните и темата /ти/ погледнат ПОНЕ 11 000 пъти съфорумците, или външни хора /колкото до момента има настоящата тема/…

Другият вариант е – да изказваш алтернативното си мнение в съответната тема, където съм пуснал поста си /може дори да ми напомняш, че имаш някъде алтернативно на моето мнение/, за да не пропускам /случайно/ да ти отговарям с моите мотиви в дискусията.

Положителното и в двете ми ИЗПЪЛНИМИ предложения е, че правиш реклама на сайта, а това ти е реалната отплата към създателите и служителите в него…, т.е. – целта ти не е произволно събиране на мнения, за да се бием в гърдите за тъпото лидерствАНЕ – уклон в достатъчно развинтеното ти въображение, което не смееш да коментираш, защото други вече са “заявили” приоритетите си тук…

Мисля, че и двете ми предложения са адекватни и не биха ти създавали затруднения при реализацията им, още повече – ако направиш нова тема и я поддържаш, обещавам редовно да влизам в нея с мои мнения, които да помагат за достигане на добрата посещаемост, която с теб бихме очаквали. Нещо повече – можеш да използваш и мои прийоми – снимки, клипчета, тВа-онова…, но имай предвид, че за това се иска здраво дупе…, какъвто и смисъл да влагаш сам ти в това определение…, ЗАЩОТО – НИКОЙ НЕ НАРАМВА РАНИЦАТА, ЗА ДА ПОЛУЧЕЛ НЯКАКВИ ПОЛОЖИТЕЛНИ ОТЗИВИ /да припомня все пак твоето ТЪПО “мото”/…

Трудно ми е да те възприема, Ве, пич, наистина си ми непонятен с разделянето на форума на “наши” и “ваши”, както и с това – колко и в кои теми трябва да вземам отношение, съгласно дребничката ти критикарска душица – нека те “радва” и в бъдеще!

Kev, ако не се съобразиш с мнението ми и не се ориентираш към поне едното от двете ми предложения /а може и към двете едновременно/, ще те помоля да не си служиш с изречения, касаещи моята личност - от вида: ”Не е нужно да взимаш отношение по абсолютно всички теми които ти се изпречат пред погледа, още повече пред такива засегнати в други, а не в твоята тема!”…

…обаче, дори и да не се съобразиш с настоятелната ми молба за безцелно критикарстване, то нали знаеш през коя работа ще ми е точно следващото ти мнение, несъобразено с коректният тон?...

АДИ, приятен обяд – и мисли, когато даваш НЕАДЕКВАТНИ /и непоискани!/ съвети някому от своята камбанария!

Приятен обяд на всички! Наздраве! /рано огладнях, но в това няма лошо: на пълен стомах кафето ми идва като мехлем…, въпрос на възприятия…/
                    Last edited by zarco; 24.09.2012, 12:55.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                      Мъничко, ама качествено!

Ходил ли си на връх Вълча глава? Невероятна природа.

http://photo-forum.net/en/index.php?...AGE_ID=1621882
                      Много красоти остават встрани от нас по единствената причина - че пием много кафета и ни се налага да отработваме в събота...

Коментар

• Все пак, ако говорим за красота, аз поне малко съм по-пристрастен към северните склонове… Ето тук – билото на Стара планина как се подава над облаците, а вдясно е Лозенска планина, в подножието на която тече Искъро – а в тая част е Панчаревското езеро /но то се вижда над Алеко – след около 1900 м.н.в./…

http://snimki.be//store/1/841348426325.JPG

http://snimki.be//store/1/901348426216.JPG

http://snimki.be//store/1/171348426269.JPG

http://snimki.be//store/1/351348426142.JPG

http://snimki.be//store/1/441348426184.JPG

Коментар

Ееее, ама и ти /понякога/ май мъъъъъъничко послъгваш...

Нали работата не беше ти се падала в последните години в Новогодишната баница..., или нещо съм сънувАл?

Мииии - в края на краищата - май само дамите ще работИТЕ в събота... Който - както се уреди - аз моето съм си отработил, а който все кафета пие в работно време - разбира се, че и в неделя може да се появи на работа /да си отработи/...
                          Мъничко, ама качествено!

Ходил ли си на връх Вълча глава? Невероятна природа.

http://photo-forum.net/en/index.php?...AGE_ID=1621882
                          Last edited by tnm; 23.09.2012, 22:52.
                          Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                            Що лъжеш, бре?
                            Къв кратък сън, като ще работим и в събота!?

Ееее, ама и ти /понякога/ май мъъъъъъничко послъгваш...

Нали работата не беше ти се падала в последните години в Новогодишната баница..., или нещо съм сънувАл?

Мииии - в края на краищата - май само дамите ще работИТЕ в събота... Който - както се уреди - аз моето съм си отработил, а който все кафета пие в работно време - разбира се, че и в неделя може да се появи на работа /да си отработи/...

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                              Хубави снимки си сложил, на мен тази седмица не ми остана време за планинарстване, но скоро съм намислил едно преходче Ярлово-Черни връх-Бистрица.
                              Това ще е здрав траверс и - според мен - яко предизвикателство.

Сезоните вече се сменят и трябва здрава екипировка. Успех!

Коментар

Да си пусна клипчетата за лека нощ в темата, която ми прави много добро впечатление /вероятно - не само на мен, де.../..., в която някои хора си позволяват да ми дават от акъла си /вероятно - при тях - преливащ/ - къде точно да чета, къде да пиша, както и - че не трябваЛО да пиша еди къде си във форума...

Ейййй, вземайте се в ръце и си кютайте по пътечките, МОЛЯ! Акъл - на децата си /ако ги имате, а ако още не са се появили - чакайте и не правете нищо по въпроса - те ще дойдат с щъркела.../ Така де..., но това е тема за следващ мой пост, да не развалям добрите впечатления от уикенда...

Погледът от Черни връх – на югоизток, към Рила. Мисля, че в източната част на Рила можем да откроим по-високият връх Мусала.
                                http://www.youtube.com/watch?v=kZXqI...ature=youtu.be

Със сигурност, при обхождането от изток – на югоизток - между Рила и Витоша – е Верила, а назад са Родопите. Преминавайки на югозапад – виждаме язовир Студена, а ако той ни е някакъв ориентир, леко югозапад в позицията на наблюдателя, някъде в далечината би трябвало да виждаме в ясен ден и Пирин…, поне аз така фантазирам – че високите възвишения на юг – са на Пирин….

http://www.youtube.com/watch?v=eRTVT...ature=youtu.be

Южните части са осеяни все още с боровинки…, дори за обледявания не можем да помислим..., но боровинките вече губят сладостта и сочността си... и все пак са..... сини /не много, но - да кажем - небесносини, или - сиво-синкави…/:

http://snimki.be//store/1/531348422612.JPG

http://snimki.be//store/1/931348422737.JPG

http://snimki.be//store/1/401348422784.JPG

Много от скалите оформят причудливи образи на въображаеми животни:

http://snimki.be//store/1/641348422830.JPG

А изток-юго-източният вятър наистина здраво е вилнял, обледявайки стените на заслона, но това е около 14 часа, когато ледът остава по стените:

http://snimki.be//store/1/811348422913.JPG

Та, такива неща могат да се открият тук-там в някои интересни теми от още по-интересни форуми…

Приятна вечер и мислете за следващият уикенд: работната седмица ще се изниже като кратък сън..., успешна седмица!
                                Що лъжеш, бре?
                                Къв кратък сън, като ще работим и в събота!?
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X