IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Ти малко поспри да се вживяваш, че имаш право да псуваш, за да не се срещнем случайно и ненадейно и оттам насетне да започнеш да говориш на всеки на "вие".

Спазвай тона на готината тема и уважението към участниците, а селските си прояви си ги дръж за на село, щом си мислиш, че ти ходи. Не е проблема в селото - проблем ще имаш, ако си мислиш, че някой ще ти търпи селенията.

Капиш?

П.П. Относно поста ти ( без селенията ). Казах, че мога да ти докажа, че това не са аксиоми, дет' ти си мислиш, че са аксиоми от типа:

- възможно е да се построи права от дадена точка до всяка друга точка
    - възможно е всяка отсечка да се удължи до безкрайна права
    - възможно е да се построи окръжност с произволен център и радиус

П.П.П. Ъъ .. оправи си тона за последно, че да стигам и аз до селски прояви, защото този форум не го заслужава.

За последно ти казвам: Този "тон"/"речник" и прочие си го дръж за у вас пред жена ти и децата ти. Не те заплашвам, споко
    И какво като можеш да ги докажеш. Нали от два дена насам се мъча да те направя човек като ти казвам, че това нищо не доказва !!!

Гражданино непоръбен, ти кристално кълбо ли имаш, че предварително да знаеш без да сме ти казвали какво си мислим у наше село.
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
      Мчи кой туй "морални и етични норми"?
      На каква основа еди-какви си виждания се обявяват за норма?

Пример:
      Против нормата ли е чичото или лелята да учи на секс пламенничката или племенника?
      Ако "да" - то против чии норми е?
      С този пример какво точно искаш да кажеш???

Естествено, че е против правната норма, а и моралната, религиозната.
      Всъщност, темите касаещи секса могат да бъдат "нарушение" единствено поради начинът по който се поднасят и мотивите стоящи зад самите "теми".

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
        Не е добре да се смесват морални и етични норми и категории с чистата логика. (това е само мое мнение и не държа да го приемете)
        +1
        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
          .......Ако продължиш да се опитваш да ме обориш с логика и математика, и не се откажеш рискуваш след още два дни пак да "вдигна кръвно" и пак да те напсувам.
          Ти малко поспри да се вживяваш, че имаш право да псуваш, за да не се срещнем случайно и ненадейно и оттам насетне да започнеш да говориш на всеки на "вие".

Спазвай тона на готината тема и уважението към участниците, а селските си прояви си ги дръж за на село, щом си мислиш, че ти ходи. Не е проблема в селото - проблем ще имаш, ако си мислиш, че някой ще ти търпи селянията.

Капиш?

П.П. Относно поста ти ( без селянията в него ). Казах, че мога да ти докажа, че това не са аксиоми, дет' ти си мислиш, че са аксиоми от типа:

- възможно е да се построи права от дадена точка до всяка друга точка
          - възможно е всяка отсечка да се удължи до безкрайна права
          - възможно е да се построи окръжност с произволен център и радиус

П.П.П. Ъъ .. оправи си тона за последно, че да стигам и аз до селски прояви, защото този форум не го заслужава.

За последно ти казвам: Този "тон"/"речник" и прочие чалъми си го дръж за у вас пред жена ти и децата ти. Не те заплашвам, споко
          Last edited by marandi; 13.08.2012, 19:29.

Коментар

Не е добре да се смесват морални и етични норми и категории с чистата логика. (това е само мое мнение и не държа да го приемете)
            Мчи кой туй "морални и етични норми"?
            На каква основа еди-какви си виждания се обявяват за норма?

Пример:
            Против нормата ли е чичото или лелята да учи на секс племенничката или племенника?
            Ако "да" - то против чии норми е?
            Last edited by vmаnkov; 13.08.2012, 19:24.
            Свободен във виелицата.
            http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Не е добре да се смесват морални и етични норми и категории с чистата логика. (това е само мое мнение и не държа да го приемете)

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                Напротив,

явно си умен човек, но спор няма казах. Колко пъти да повтарям? Има излагация на един луд, т.е. "спец по всичко".

Примерно за аксиомите:

Предполагам в математиката сте учили като аксиома, че: "Възможно е всяка отсечка да се удължи до безкрайна права."

Моя милост твърди, че това не е вярно и мога да го докажа.

П.П. Сега очаквам Мечо-спеца по всичко ( демек по нищо ) да ми докаже, че е вярно това твърдение.

Но той ще продължи с глупостите си, че аксиома не се доказва, защото е изпуснал последните 200 години от развитието на математиката и колко пъти аксиомите и постулатите са се променяли до наши дни.

А аз твърдя, че това не е аксиома, за да му се вярва или трябва да се приема с условности, но господина "спец" отсича, че това е аксиома
                А бе оу, защо даваш примери от математиката и то СВИНСКИ. Ти въобще четеш ли за какво иде реч. Дано сега да прочетеш какво ще ти напиша белким разбереш.

Един от последните ми постове беше точно за това. Не си наясно с тази тема. Жертва си и примера, който даваш го доказва. Не че не знам за какво говориш конкретно, но примера ти е толкова неудачен, че изобщо няма нужда да знам за да ти отговоря. Проблема е, че аз ти отговарям, а ти не разбираш. Ама се надявам все някога да разбереш. Та на въпроса за аксиомата.

Имаш система от аксиоми. Ама се повтарям отпреди два поста и ме влудяваш с тъпотията си. Прочети назад. Чети преди да пишеш. От тази система е възможно ако не е подбрана правилно, едната аксиома да се окаже следствие от другите. От този момент нататък тя вече не е аксиома.

Не е аксиома щом е доказана. Грешно е приета за аксиома в такъв случай. Не говоря за конкретния случай за да не ме въвличаш в конкретен спор.

Ама за това вече писах и то скоро. Писах, писах, писах, писах, чети, чети, чети, чети !!!

Ако искаш да излезеш на пътя на познанието спри с примерите от математиката. Чети внимателно постовете ми и ако имаш въпроси питай. Ако искаш да влезеш в диспут като човек владеещ познанието с друг такъв, не търси логически аргументи за да отхвърлиш моята истина. Единствения начин е като дадеш друга истина и да ги сравним. Тях или следствията от тях. Ако продължиш да се опитваш да ме обориш с логика и математика, и не се откажеш рискуваш след още два дни пак да "вдигна кръвно" и пак да те напсувам.
                tnm

Коментар

• Какво е вятърът за вейките зелени,
                  щом духне - те се свеждат отведнаж.
                  А колко дъбове си виждал повалени ...
                  Могъщият се бори само със могъщ

Бхагават Гита

Притча за въплъщаването

Събрали се души на съвещание преди въплъщението си на Земята. И Бог попитал една от тях:
                  - Защо искаш да се въплътиш?
                  - Искам да се науча да прощавам.
                  - На кого се каниш да прощаваш? Погледни душите какви са чистички, светли, любящи. Те толкова те обичат, че не могат да направят нищо такова, заради което да се налага да им прощаваш.
                  Натъжила се Душата, но повторила:
                  - Аз така искам да се науча да прощавам!
                  Тогава до нея се приближила друга Душа и й казала:
                  - Не тъжи, аз те обичам толкова много, че ще бъда с теб на Земята и ще ти помогна да изпиташ опрощението. Ще бъда твой мъж, ще ти изневерявам и ти ще трябва да ми прощаваш.
                  Приближила се друга Душа и казала:
                  - Аз също те обичам много. Ще дойда с теб и ще бъда твоята майка, която ще те наказва, ще се меси в живота ти и ти ще се учиш да прощаваш.
                  Още една Душа се приближила и казала:
                  - Аз ще бъда твоят началник и от любов към теб ще се отнасям към теб грубо и несправедливо, така че да изпиташ какво е да се прощава.
                  Друга една Душа предложила да й бъде най-добрата приятелка и да я предаде, друга да й бъде злата и несправедлива свекърва и т. н. По този начин се събрала група от обичащи се души, измислили си сценария на своя живот на Земята и се въплътили.
                  Но се оказало, че да си спомнят за Себе си е сложно и трудно и те всички забравили своя договор. Повечето приели на сериозно живота си, започнали да се обиждат и гневят един на друг, забравяйки че сами са си съставили този сценарий и забравяйки най-важното – че те всички се обичат един друг!

Коментар

Може да се обобщава, .....

Ако примерно изградиш аксиоматична теория от няколко аксиоми. И след това, една от тях я докажеш чрез другите, това означава, че от самия този момент нататък тя престава да бъде аксиома. Това означава, че грешно си я приел за аксиома. Разбираш ли.
                    Т.е. понеже може да не ме разбереш, да поясня защо ми е забавно да чета простотии. След класическия период на аксиомиТЕ ( древно-гръцкия ) при Евклит и сие, както ги нарича мистър спец те претърпяват множество промени и дори вече масово се ползва т.нар. Евклидова и НеЕвклидова геометрия.

Демек, аксиомите от гръцкия период, вече не вършат работа в наши дни.

Дотук майната му, ама наш Мечо в момента писал ( това в черничкото ), че аксиома, ако я докажеш чрез другите вече не е аксиома и е прав. ( т.е. това е т.нар. нетавтологичност или никоя аксиома не е следствие на останалите аксиоми.

След това вече допуска, че ако се докаже това нЯщо, това означава, че имаме грешно приемане за аксиома.

Заключение: Сега си припомни всичките му постове, дет' се кълнеше, че аксиома не се доказва? <- и го сравни с това, което току-що е изцепил в черничкото.

Затова казах, че това момче има яка каша в главата, но не спира да бълва простотии, че и да държи и тон. Демек да се "кара"

Иначе питал Мадам Шъ, к'во било Догма и тя му отговори кратко: "Да си купи огледало."
                    Last edited by marandi; 13.08.2012, 19:07.

Коментар

• Мнооо ме е яд мен, че кат си купих скъпарска печка изфърлих микровълновата. Да, ама таз не прай пуканки. Тровя се с някви гръцки от магазина И в крайна сметка или трябва да си купя нова или да прежаля керамичния плот. Имало и някакви домашни машинки за пуканки, но не съм търсил

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение

Пазете ми място на първия ред.
                        Отивам за
                        Бе купих вчера една кутия пуканки (тези за микровълнова) и един стек ханикенки, ама на Биков му олекна междувременно и шоуто се поразвали.

Коментар

Да повторя един от вицовете, които са ми любими на тази тема.

Един учител по кунгфу имал трима ученика. Веднъж се разхождали по лехата със зеле което те били отгледали. Върху една от зелките видели охлюв. Единия ученик казал:

– Учителю, трябва да го убием. Той яде от плодовете на нашия труд !!!
                          – Прав си – казал учителя.
                          – Ама учителю – казал втория ученик – вие нали ни учите, че не бива да сме безмилостни, нека да го оставим жив.
                          – И ти си прав – казал учителя.
                          – Ама учителю – казал третия ученик, който бил нов и все още под влиянието на СВИНЩИНИТЕ на мандарините – Не е възможно и двамата да са прави.
                          – И ти си прав – казал учителя.
                          – И учителя е прав, казал Мечо
                          И поуката за мене е:-Много,много не трябва да му се мисли...,я смачкай гадния охлюв,щото нема да има кисело зеле и туршийка за зимъс...,и ракията ще ми седи на масата,някакси много самотно

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение

Пазете ми място на първия ред.
                            Готин си, ама коко пъти да повтарям, че спор няма.

Имаш построение на задача, решаване и доказване. К'ви спорове?

П.П. Аааа ... все забравих, ще спорим, че еди-кое си не е вярно, щот' морала и вярата били голяма работа и т'ва ще е "аргумент" по Мечовски ( ъъъ ... смигам ).

Гледа ли му глупостите за аксиомите, които е написал пак. Чек ще ти ги копна

Коментар

Препечи ли я преди това, за да има онази специфична дъхавост?
                              Чи тя си се продават препечена Домашна юфка и казват Инак със сухи кори за баница в загрято масълце и оставени да си пообиколят нивата - чудеса стават

Коментар

• Първоначално изпратено от Kosmonavta Разгледай мнение
                                Така и направих... После с сирене и захар... Това ми е спомен от детските години и ми се дояде.. Куоих един пакет захар и една буца сирене.. Отивам да готвя (юфка)..
                                Препечи ли я преди това, за да има онази специфична дъхавост?

Коментар

Working...
                                X